#resheniya-dlya-raboty

Комп'ютер для Unreal Engine 4

Unreal Engine 4

Unreal Engine 4 – відомий ігровий рушій. Fortnite, Hellblade: Senua's Sacrifice, Gears 5 були створені саме на основі цього ігрового рушія. Він використовується також і в кіно для створення ефектів. Серед таких творінь - «Залізна Людина», «Книга Джунглів», «Король Лев» та навіть «Мандалорець».

Написання коду не вимагає особливих характеристик від ПК – підійде навіть бюджетний ПК з Intel Core i3, а ось для роботи з 3D графікою або проведення тестів – ні Якщо ваш ПК необхідний тільки для написання коду – підійде і Intel Core i3, але варто пам'ятати, що чим потужніший процесор, тим швидше здійснюється компіляція.

 

 

Зміст:

 

  1. Відеокарта для Unreal Engine 4
  2. Відеокарти лінійки Quadro: чи варто використовувати для роботи з Unreal Engine 4?
  3. Процесор для Unreal Engine 4
  4. Оперативна пам'ять для Unreal Engine 4
  5. Накопичувач для Unreal Engine 4
  6. Комп'ютери для Unreal Engine від компанії Artline

 

 

Системні вимоги Unreal Engine 4:

  • ОС: 7/8 / 8.1 / 10 64 Bit
  • Процесор: 4 ядра 2,5 GHz +
  • Оперативна пам'ять: 8 GB
  • Відеокарта: з підтримкою DirectX 11

 

Загалом, для написання коду підійде і бюджетний ПК, а ось для 3D візуалізації та тестування потрібен просунутий геймерський комп'ютер. Зібраний за рекомендаціями цієї статті ПК буде ідеальний для написання коду, рендерингу 3D сцен і проведення тестів.

 

 

Відеокарта для Unreal Engine 4

 

UE4-1

Базовою на сьогоднішній день відеокартою для розробки відеоігор є RTX 3070 – її наявність обов'язкова при створенні сучасного HD шутера. Відеокарта має 8 ГБ відеопам'яті – оптимальний мінімум для нормальної роботи з 3D графікою. RTX 3070, як і більш потужні відеоадаптери цієї лінійки, підтримує Microsoft DirectX 12 Ultimate, NVIDIA DLSS, драйвери Game Ready, API Vulkan RT, OpenGL, що значно покращує якість графіки готового проекту.

RTX 3080 – чудовий варіант з 10 ГБ відеопам'яті. Більша кількість обчислювальних потужностей дозволяє швидше здійснювати рендеринг, а також тестувати без обривів кадрів. Для комплексних HD шутерів (по типу Fortnite, Gears 5) цей відеоадаптер підходить краще ніж попередній.

RTX 3090 – виняткової потужності відеоадаптер. 24 ГБ високошвидкісної пам'яті GDDR6X і більше 10 000 ядер CUDA дуже продуктивні. Відеоадаптер чудово підходить для розробки VR ігр та їх тестування. Запасу потужності цієї відеокарти досить для розробки відеоігор найближчих декількох років. Ядра для трасування променів другого покоління, тензорні ядра третього покоління та інноваційна архітектура NVIDIA Ampere – чудовий набір.

 

 

Відеокарти лінійки Quadro: чи варто використовувати для роботи з Unreal Engine 4?

 

UE4-2

Відповідь категорична – ні. Це вузькоспеціалізовані відеокарти, які чудово підходять для робочих завдань але не для відеоігор. Вони використовують інші драйвера, які направляють обчислювальні потужності в інше русло. Усі відеоадаптери Quadro орієнтуються на роботу з OpenGL. Більше 90% відеоігор працюють на DirectX, тому сенсу щось змінювати немає. У будь-якому випадку геймери будуть використовувати ігрові відеокарти GTX і RTX, а не вузькоспеціалізовані Quadro.

 

 

Процесор для Unreal Engine 4

 

UE4-3

Згідно з системними вимогами, мінімальний процесор повинен мати 4 ядра, що дуже дивно бо у 2020 році це замало. Навколо безліч професійних програм яким необхідний процесор мінімум з 6 ядрами. Купуючи ПК з 4 ядрами не варто очікувати гарної продуктивності.

Для обраного нами ігрового рушія процесор з 6 ядрами вважається бюджетним. Ми рекомендуємо Intel Core i5-10600KF. Цей процесор 10 покоління володіє чудовими характеристика, 6 ядер з 12 потоками добре справляються з багатозадачністю. Тактова частота до 4.8 GHz – чудовий показник для такого процесора.

Більш кращим варіантом по співвідношенню ціна/якість для роботи з цим ігровим рушієм є 8 ядерний процесор. Його потужності вистачає для комфортної роботи з більшістю завдань, немає процесів з якими 8 ядерний процесор не зможе впоратися. Рекомендуємо Intel Core i7-10700K – процесор з 8 ядрами, 16 потоками і тактовою частотою до 5.1 GHz. Він забезпечує супер швидку компіляцію в ААА іграх на 60+ Gb.

Більш потужний процесор може знадобитися тільки для одного - тестування серверних можливостей. Для цієї цілі підійде процесор від 10 ядер, наприклад, Intel 10-Core i9-10900KF. 20 потоків прекрасно справляються з будь-якими завданнями, а частота до 5.3 GHz в режимі «Turbo Boost» прекрасно цьому сприяє. Загалом, процесори на 10, 12 і більше ядер мають надмірно велику потужність для розробки відеоігор, тому дуже часто використовуються виключно для перевірки серверних характеристик/можливостей.

 

 

Оперативна пам'ять для Unreal Engine 4

 

UE4-4

Згідно з системними вимогами, ігровому рушію необхідно 8 Гб оперативної пам'яті, що дуже мало в 2020 році. 8 ГБ – це оптимальний мінімум, який дозволяє виконувати нескладні завдання. Для реалій 2020 року необхідно 16 ГБ – саме стільки оперативної пам'яті дозволяє більш-менш комфортно працювати. Цей обсяг підходить більшості стандартних ПК.

Більш просунуті використовують 32 ГБ, а екстремальні – 64 ГБ. Цієї кількості буде достатньо навіть для створення VR просторів. Саме тому найчастіше з екстремальними збірками з 64 ГБ RAM працюють тільки першокласні професіонали.

Радимо збирати ПК з оперативною пам'яттю DDR4. DDR3 вважається вже застарілою і низько продуктивною для сучасних відеоігор. Та й сенс збирати ПК з потужних комплектуючих разом зі старим ОЗУ. Щодо частоти оперативної пам'яті, найкраще 3200 МГц. Ця частота забезпечує максимальну працездатність процесора.

 

 

Накопичувач для Unreal Engine 4

 

UE4-5

Комп'ютер для роботи з цим ігровим рушієм повинен бути дуже швидким – погана швидкість завантаження системи і файлів значно збільшує загальний час розробки проекту. Саме тому важлива наявність SSD, а краще двох. Оскільки більшість SSD маленького об'єму, рекомендуємо також встановлення HDD диску, який дозволяє зберігати великі обсяги інформації.

SSD M.2 у 5 разів швидший за SSD SATA і в 50 разів швидший за HDD. Наявність SSD M.2 дуже важлива для ПК професійних фахівців. До речі, більшість з них використовує 3 накопичувачі одночасно: SSD M.2 – для максимально швидкого завантаження файлів під час роботи, SSD SATA – для максимально швидкого завантаження системи і програм, HDD – для зберігання готових проектів і файлів.

 

 

Комп'ютери для Unreal Engine від компанії Artline

 

UE4-6

ARTLINE Gaming X91v22 – найбільш бюджетний варіант для Unreal Engine в магазині Artline. Більш бюджетні ПК будуть неефективні для цієї програми. Усередині Intel 6-Core i5-10600KF 4.1-4.8Ghz і GeForce RTX 2070 SUPER 8GB – тандем хорошої продуктивності. 16Gb DDR4-3200 Gaming дозволяє комфортно працювати над завданнями середнього рівня складності. 480GB M.2 NVME SSD забезпечують грану швидкість системи, а 2TB HDD – простір для ваших проектів.

 

UE4-7

ARTLINE Gaming X79v12 – дорожчий бюджетний варіант для роботи з Unreal Engine. ПК добре справляється з будь-якими завданнями. Усередині Intel 8-Core i7-10700F 2.9-4.8Ghz – чудовий процесор для робочих завдань. GeForce RTX 3080 10GB забезпечує гідний рівень комфорту під час роботи з 3D графікою або здійснення тестів. 16Gb DDR4-3200 Gaming може бути недостатньо при роботі з VR просторами, однак 1TB NVME SSD частково виправляє цей недолік. В цілому, це прекрасний приклад чудового бюджетного ПК для розробки відеоігор.

 

UE4-8

ARTLINE Gaming STRIXv42W – неперевершено ідеальний комп'ютер для Unreal Engine в магазині Artline. Шикарний дизайн разом із продуктивними комплектуючими робить цей ПК одним із найбажаніших серед розробників відеоігор. Усередині Intel 10-Core i9-10900KF 3.7-5.3Ghz і GeForce RTX 3080 10GB – тандем непересічної потужності, який дозволить створити не тільки понад реалістичну HD графіку, але і протестувати серверні можливості гри. 32Gb DDR4-3200 Gaming здійснюють ідеальну підтримку, а 500GB M.2 NVME SSD і 1TB SSD SATA – максимальну продуктивність системи і робочих програм.