#kompyuter-dlya

Комп'ютер для дизайнера 2021

Купити комп'ютер для дизайнера

Комп'ютер для дизайнера – це завжди комплексна система з комплектуючих середнього рівня продуктивності. Кожен дизайнер знає, що потужні комп'ютери швидше роблять рендеринг, а відповідно тим швидше працює сам дизайнер. Саме тому оптимальний комп'ютер повинен бути середнього рівня продуктивності з сучасних комплектуючих. На слабкому комп'ютері рендеринг триватиме дуже довго.

 

 

 

Зміст:

  1. Як вибрати комп'ютер для дизайнера?
  2. Відеокарта для комп'ютера дизайнера
  3. Центральний процесор для комп'ютера дизайнера
  4. Оперативна пам'ять для комп'ютера дизайнера
  5. Накопичувач для комп'ютера дизайнера
  6. Комп'ютери для дизайнера від компанії Artline

 

 

Якщо ви займаєтеся 2D дизайном, то можете розглянути дешеві комп'ютери, а якщо 3D дизайном –  то комп'ютери високого рівня, які зазвичай коштують дорого. Програми для дизайну полюбляють використовувати оперативну пам'ять, тому мінімальний обсяг ОЗП для ПК дизайнера – 16 ГБ. Комп'ютер також повинен володіти сучасним процесором, оскільки саме він виконує більшу частину роботи. Комплектуючі обов'язково повинні бути сучасними, оскільки прогрес постійно йде вперед.

 

 

Як вибрати комп'ютер для дизайнера

 

 

Як вже говорилося, головне для дизайнера – сучасний центральний процесор і швидка оперативна пам'ять. Існують гібридні процесори, які володіють графічними ядрами. Вони не розраховані для роботи з 3D графікою, але для 2D чудово підійдуть. Для 3D графіки рекомендуємо центральні процесори Intel 10-го покоління. Оперативна пам'ять повинна бути швидка, оскільки від цього залежить швидкість взаємодії з нею центрального процесора. Мінімальним обсягом оперативної пам'яті для комп'ютера дизайнера вважаються 16 ГБ.

Крім комп'ютера, величезну важливість має монітор. Поганий монітор значно уповільнює роботу дизайнера, погано відображає кольорову гамму. До вибору монітора потрібно підходити відповідально. Більш того, дуже часто дизайнери використовують кілька моніторів.

 

Відеокарта для комп'ютера дизайнера

 

 

Для роботи з графікою найкраще підходять відеокарти компанії NVIDIA. Відеокарти компанії AMD демонструють теж чудові результати продуктивності, однак вони більше призначені для відеоігор, ніж для робочих програм. Для роботи з 3D графікою підійдуть відеокарти серій GeForce RTX і NVIDIA Quadro. GeForce RTX універсальні, оскільки заточені як для відеоігор, так і робочих програм дизайнера. NVIDIA Quadro призначені тільки для робочих програм дизайнера, у відеоіграх вони демонструють жахливі результати.

Якщо вам необхідний ПК не тільки для роботи, але і для відпочинку, рекомендуємо придбати комп'ютер з відеокартою серії NVIDIA RTX. Вона дозволить вам комфортно грати в вимогливі відеоігри і досить швидко рендерити графіку. Якщо ваш ПК буде використовуватися виключно для робочих цілей, тоді рекомендуємо відеокарти серії NVIDIA Quadro. Вони володіють спеціальними драйверами, які оптимізують роботу робочих програм.

На даний момент найбільш просунутою і потужною відеокартою серії RTX є GeForce RTX 3090. Обсяг відеопам'яті у цієї відеокарти 24 ГБ – більше, ніж у будь-якої іншої відеокарти цієї серії. Вимогливі відеоігри ідеально працюють на максимальних налаштуваннях графіки. Якщо говорити про спеціалізовані відеокарти серії NVIDIA Quadro, найбільш професійною є NVIDIA QUADRO RTX 8000 з 48 ГБ відеопам'яті. Саме цього обсягу достатньо для роботи з 3D проектами максимального рівня складності.

Якщо ви не працюєте з екстремально складними і комплексними проектами, необхідності в цих відеокартах немає. Можна придбати менш просунуту відеокарту з будь-якої згаданої вище серії і насолоджуватися плавністю роботи.

 

Центральний процесор для комп'ютера дизайнера

 

 

Центральний процесор – "мозок" будь-якого комп'ютера, і чим він потужніший, тим краще він взаємодіє з іншими комплектуючими. Центральний процесор виконує понад 70% обчислень при роботі з графікою.

Нижче наведено таблицю з рекомендованими процесорами в залежності від ваших проектів.

 

 

Оперативна пам'ять для комп'ютера дизайнера

 

 

Оперативна пам'ять – важливий елемент ПК, оскільки саме від кількості оперативної пам'яті багато в чому залежить якість роботи центрального процесора. Якщо оперативної пам'яті буде недостатньо, комп'ютер буде виснути і глючити. Він також може почати використовувати простір накопичувача для тимчасових файлів, що негативно впливає, наприклад, на HDD диск.

У 2020 році мінімальною кількістю вважаються 8 ГБ оперативної пам'яті. Їх може бути досить для роботи з 2D графікою, але не для роботи з 3D. Для 3D графіки мінімальною кількістю вважаються 16 ГБ ОЗП. Якщо ви дуже багато працюєте з комплексними проектами, чия складність поступово зростає, рекомендуємо мати в своєму розпорядженні мінімум 32 ГБ оперативної пам'яті. Екстремальні збірки для дизайнерів використовують 64 ГБ.

Тип пам'яті обов'язково повинен бути DDR4, оскільки DDR3 вже вважається застарілим типом. Частота оперативної пам'яті не повинна бути низькою, оскільки від неї залежить робота центрального процесора. Чим вище частота оперативної пам'яті, тим вище продуктивність центрального процесора. Також необхідно, щоб оперативна пам'ять була розміщена по максимальній кількості планок – такий підхід дозволяє їй працювати більш ефективно.

 

 

Накопичувач для комп'ютера дизайнера

 

 

Накопичувач теж відіграє величезну роль в роботі дизайнера. Від нього залежить швидкість читання/запису файлів. Наприклад, SSD M.2 працює в 7 разів швидше SSD SATA і в 50 разів швидше HDD. Оскільки простору SSD накопичувача дуже часто недостатньо, в збірки для дизайнерів вставляються кілька накопичувачів. Наприклад, найбільш стандартний варіант – SSD SATA і HDD. Такий тандем дозволяє на SSD накопичувачі тримати програми і найчастіше використовувані файли, а на HDD – архівні файли і готові проекти.

Екстремальні збірки можуть використовувати аж до 3 накопичувачів – SSD M.2, SSD SATA і HDD. Перший використовується для зберігання файлів, другий – програм, а третій – архівних файлів і проектів. Це максимально продуктивний тандем для професійних дизайнерів.

 

 

Комп'ютери для дизайнера від компанії Artline

 

ARTLINE WorkStation W51v09

ARTLINE WorkStation W51v09 – стандартний базовий комп'ютер для роботи з 2D графікою. Всередині середнього рівня потужності процесор Intel 6-Core i5-9400F 2.9-4.1Ghz, який ідеально підходить для роботи в програмах Adobe. Спеціалізована відеокарта Quadro P2200 з невеликим об'ємом відеопам'яті (5GB) дозволить комфортно працювати над невеликими 3D проектами. Всередині знаходиться мінімально необхідна кількість оперативної пам'яті для дизайнерського комп'ютера – 16Gb DDR4-2400 Gaming. З цим комп'ютером можна забути про нестачу вільного місця – всередині 480GB M.2 NVME SSD і 2TB HDD. Високошвидкісний накопичувач M.2 NVME SSD забезпечить ваші програми максимальною швидкістю завантаження. Вся збірка побудована на основі стандартної материнської плати PRIME H370-PLUS. Охолодження центрального процесора здійснює стандартний кулер Performa 5X. Графічна станція ARTLINE WorkStation W51v09 на основі NVIDIA Quadro P2200 дозволить вам прискорити повний цикл обробки ваших проектів.

 

ARTLINE WorkStation W78v14

ARTLINE WorkStation W78v14 – продуктивна робоча станція для досвідчених дизайнерів. Вона складається з надійного процесора і ігрової відеокарти. Усередині цього комп'ютера Intel 8-Core i7-10700F з чудовою базовою/максимальною тактовою частотою 2.9/4.8Ghz. 8 ядер всередині цього "монстра" впораються навіть з дуже комплексними завданнями дизайнера. Ігрова відеокарта GeForce RTX 3070 8GB ідеально підходить як для рендеринга середніх проектів так і вимогливих відеоігор. Це одна з найбільш потужних ігрових відеокарт компанії NVIDIA, вона забезпечує чудову реалістичність і точність зображення. Підтримку центрального процесора забезпечують 32Gb високошвидкісної оперативної пам'яті DDR4-3200 Gaming. Апгрейд цієї оперативної пам'яті не знадобиться протягом кількох років. Цього обсягу цілком достатньо для роботи зі стандартними 3D проектами. 500GB M.2 NVME SSD і 2TB HDD забезпечують комп'ютер необхідною швидкістю завантаження файлів/програм і необхідною кількістю простору. Корпусом для всіх комплектуючих обраний QUBE SHIELD з блоком живлення 650 Вт сертифікації 80+ Gold. Він добре виглядає зовні і прекрасно здійснює свої головні функції.

 

ARTLINE WorkStation PROARTv05Win

ARTLINE WorkStation PROARTv05Win – неймовірно стильна і продуктивна робоча станція для професійних дизайнерів. Усередині найпотужніший 10 ядерний процесор Intel 10-Core i9-10900KF 3.7-5.3Ghz. Він здатний розвивати тактову частоту до 5.3Ghz, що робить його придатним для екстремальних навантажень. Ігрова відеокарта GeForce RTX 2070 SUPER 8GB демонструє чудові результати продуктивності в більшості робочих програм. Усередині 64Gb оперативної пам'яті DDR4-3200 Gaming з високою частотою. 2 SSD накопичувача ідеально виконують свою роботу – всередині 500GB M.2 NVME SSD і 1TB SSD SATA. Платформою для цієї збірки служить найкраща материнська плата для робочих станцій ASUS ProArt Z490-CREATOR 10GG з підтримкою роз'єму LGA 1200 для процесорів Intel Core 10-го покоління. Головні її переваги – наявність 12+2 силових модуля DrMOS, наявність високочастотних модулів пам'яті і високоякісної звукової карти з технологією CrystalSound3. Всі комплектуючі цієї збірки розміщені в стильному і лаконічному корпусі Qube U5 з анодованого алюмінію з тихим і надійним блоком живлення 650 Вт ASUS STRIX сертифікації 80+ Gold. ARTLINE WorkStation PROARTv05Win – унікальний, стильний і потужний комп'ютер для найкращих дизайнерів.