#kompyuter-dlya

Комп'ютер для дизайнерів

Купити комп'ютер для дизайнера

Робота дизайнера завжди була пов'язана з умінням малювати і візуалізувати свої ідеї. Якщо раніше ці фахівці активно використовували блокноти, то зараз, коли технології прогресують з неймовірною швидкістю, дизайнери використовують програмне забезпечення для установки комп'ютер настільний або ж на ноутбук. Це дозволяє швидше і точніше опрацьовувати найважливіші деталі в дизайні. Фахівці від Artline надають допомогу професіоналам в галузі дизайну, створюючи спеціальні збірки, заточені під цей вид діяльності. Якщо вам потрібно швидко і якісно працювати, то вас зацікавить графічна станція, купити в Києві її можна в інтернет-магазині Artline.

 

 

Зміст:

  1. Основні поняття
  2. Системні вимоги
    1. Відеокарта
    2. Процесор
    3. Оперативна пам'ять
    4. Внутрішня пам'ять
    5. Монітор
  3. Варіанти ПК для дизайнера
    1. Бюджетна збірка
    2. Середня збірка
    3. Максимальна збірка
  4. Де купити комп'ютер для дизайнера

 

 

Основні поняття

 

 

Дизайнер - це людина, яка продумує план майбутнього проекту. Це може бути як фізичний об'єкт, наприклад, офіс або будинок, так і щось у віртуальному просторі, наприклад, додатки для наших смартфонів або сайти. Щоб бути справжнім професіоналом в цьому середовищі, потрібно враховувати потреби «користувачів» майбутнього проекту. Якщо справа стосується будинку, то розташування кімнат, їх розміри, колір стін і дизайн меблів. Сучасний дизайн сайтів або програм також вимагає спеціальних навичок, які базуються на потребах споживача.

Незалежно від того, в якій сфері дизайну працює фахівець, ПК може стати відмінним помічником в цій справі, але перш за все потрібно розібратися, як зібрати ПК для дизайнера так, щоб він задовольняв вимогам і був досить потужним для обробки великої кількості даних. Фахівці від Artline відштовхувалися в першу чергу від вимог фахівців в сфері дизайну, щоб зробити комп'ютер максимально корисним інструментом. Отже, які елементи є найважливішими в комп'ютері людини, що працює з дизайном?

 

 

Системні вимоги

 

Спершу може здатися, що для дизайнера не потрібен особливо потужний ПК. Всі базові програми для малювання не вимагають потужної відеокарти або великого обсягу пам'яті - вважають люди, далекі від цієї сфери. Але справжній фахівець напевно розуміє, що професійне програмне забезпечення здатне не просто замінити лист і папір, а прискорити процес моделювання.

 

Відеокарта

Отже, найважливішим елементів в комп'ютері дизайнера, без сумнівів є відеокарта. Вся робота, пов'язана з малюванням і моделюванням, активно використовує відеопам'ять. Щоб створити модель майбутнього будинку або офісу, яка буде реалістичною, зрозумілою і простою для замовника, потрібно не просто намалювати ескізи в умовному Paint, а скористатися сучасними програмами, які, найчастіше, мають високі системні вимоги. Саме тому фахівці від Artline рекомендують не економити на цьому аспекті і вибирати ту модель, яка буде найбільш корисною для вас.

Якщо ви працюєте з 2D-графікою, найостанніші моделі графічних адаптерів будуть надто потужними. Весь потенціал використовувати буде важко, так що в Artline рекомендують для фахівців 2D-графіки використовувати NVidia Quadro P1000 або NVidia Quadro P2000.

Робота з 3D-графікою вимагає куди більш потужного заліза. Залежно від вашої спеціалізації, версія моделі може варіюватися від Quadro P4000 до Quadro RTX 8000. Остання модель - це найпотужніший адаптер, який дозволяє комп'ютеру рендерить відео в 8К-дозволі і займатися будь-якою роботою, пов'язаною з дизайном. Одночасне підключення до чотирьох моніторів стане корисним доповненням до неймовірної потужності, яку надає RTX8000 з лінійки Quadro від компанії NVidia.

 

Процесор

Обов'язково звертайте увагу на вибір процесора, якщо ви збираєте ПК самостійно. Для початкового рівня підійдуть процесори від Intel 10-го покоління з серії i3. Один з недорогих варіантів процесора, який дозволить чудово працювати з простими завданнями в сфері дизайну, - це Intel Core i3-10100.

Середні збірки, які балансують між ціною і потужністю, укомплектовані сучасними процесорами лінійки i5 з того ж 10-го покоління від компанії Intel. 10600K - відмінна робоча конячка, здатна впоратися з більшістю завдань.

А для найвимогливіших фахівців, які створюють відео або беруть дизайнерські завдання, пов'язані з об'ємними і насиченими деталями об'єктами, потрібно буде розщедритися на потужний на даний момент Intel Core i9-10900K. Такий «монстр» зніме з дизайнера будь-які переживання з приводу продуктивності, адже будь-який софт, пов'язаний з дизайнерської діяльністю буде працювати без найменших проблем.

 

Оперативна пам'ять

Не варто недооцінювати кількість оперативної пам'яті під час роботи з графічними додатками. Зараз багато збірки використовують від 16-ти до 64-х гігабайт, залежно від вимог конкретного дизайнера. Для 2D-графіки з запасом вистачить і 16 гігабайт, а для складної роботи з великими сценами і 3D-об'єктами потрібно 32 або навіть 64 гігабайти.

 

Внутрішня пам'ять

Зараз все більшої популярності набирають SSD-накопичувачі, які славляться високою швидкістю передачі даних. Звичайні жорсткі диски не варто використовувати в будь-яких професійних збірках, в тому числі і для дизайнерів. У Artline рекомендують використовувати два або навіть три накопичувача типу SSD.

Один SSD-диск можна використовувати для швидкої роботи операційної системи, а два інших для зберігання даних і для спритною роботи з проектами. Хоч SSD грає меншу роль в ПК в порівнянні з тією ж відеокартою, але при цьому недооцінювати внесок швидкого накопичувача в роботу всього комп'ютера.

 

Монітор

  

 

Ми рідко додаємо цей пункт під час обговорення вимог для ПК, однак, коли справа стосується дизайнерських рішень, вибір монітора - одне з найважливіших рішень. Одного монітора може бути мало для швидкої роботи, тому рекомендуємо купувати пару моніторів. Якщо ви працюєте дизайнером професійно, то прекрасно знаєте, що три або навіть чотири монітори можуть спростити процес створення дизайну для вашого проекту. Один монітор може бути стандартного FullHD (1920x1080), а інший, наприклад, 2К або 4К, в залежності від ваших вимог і завдань.

 

 

Варіанти ПК для дизайнера

 

Фахівці, що працюють в Artline, підготували для своїх клієнтів кілька варіантів збірок, які підійдуть для дизайнерів самих різних категорій. Сьогодні ми наведемо три варіанти для користувача комп'ютерів, які можуть сподобається вам.

 

Бюджетна збірка

Недорога збірка для роботи з 2D-графікою і для початківців дизайнерів відрізняється доступною ціною в ~ 24000 гривень і цілком гідними для ціни характеристиками. Процесор дев'ятого покоління від Intel з максимальною частотою 4.1 ГГц, продуктивна відеокарта Quadro P620 і достатній обсяг оперативної пам'яті в кількості 16 гігабайт сприяють швидкій роботі багатьох програм. Два накопичувача HDD + SSD - це гарант високої швидкості роботи вашої операційної системи і достатньої кількості пам'яті для зберігання потрібних файлів.

ARTLINE WorkStation W51v08

  • Модель процесора: Intel 6-Core i5-9400F 2.9-4.1Ghz;
  • Відеокарта: Quadro P620 2GB;
  • Оперативна пам'ять: 16Gb DDR4-2400 Gaming;
  • Обсяг накопичувача: 240GB M.2 SSD;
  • Обсяг другого накопичувача: 1TB.

* Ви можете замовити робочу станцію з будь-якими іншими параметрами або ж змінити будь-який з компонентів даної збірки.

 

Середня збірка

Ідеальний приклад балансу між ціною і якістю - W75v08. Вартість цього ПК на момент написання статті становить 41400 гривень, а всередині якісно охолоджуємого корпусу досить продуктивна начинка. Перше, на що хочеться звернути увагу - це відеокарта Quadro P2200 з об'ємом пам'яті в 5ГБ і високою продуктивністю. 32 гігабайти оперативної пам'яті - це достатній обсяг для комфортної будь-який ПК з практично будь-якими навантаженнями. З восьмиядерним процесором Core i7-9700KF ви можете навіть не дивитися на системні вимоги додатків для дизайнерів. У порівнянні з попередньою збіркою ще можна виділити більший обсяг внутрішньої пам'яті: 480 гігабайти на SSD-диску і 2 терабайта для зберігання ваших файлів.

ARTLINE WorkStation W75v08

  • Модель процесора: Intel 8-Core i7-9700KF 3.6-4.9Ghz;
  • Відеокарта: Quadro P2200 5GB;
  • Оперативна пам'ять: 32Gb DDR4-2666 Gaming;
  • Обсяг накопичувача: 480GB M.2 NVME SSD;
  • Обсяг другого накопичувача: 2TB.

* Ви можете замовити робочу станцію з будь-якими іншими параметрами або ж змінити будь-який з компонентів даної збірки.

 

Максимальна збірка

Найпотужніша збірка з одним з кращих процесорів на даний момент, найпривабливiшою відеокартою, яка видасть максимум продуктивності в самих стресових ситуаціях і при високій навантаженні і 64 гігабайти оперативної пам'яті, що забезпечують швидку роботу великої кількості програм одночасно. Встановлена операційна система Windows 10 Pro дозволить вам запустити ПК відразу ж після розпакування і приступити до роботи. W97v11 - це еталон робочої системи, яка ідеально підійде для будь-яких завдань, які можна поставити перед дизайнером.

ARTLINE WorkStation W97v11

  • Модель процесора: Intel 10-Core i9-10900KF 3.7-5.3Ghz;
  • Відеокарта: Quadro RTX 4000 8GB;
  • Оперативна пам'ять: 64Gb DDR4-3200 Gaming;
  • Обсяг накопичувача: 500GB M.2 NVME SSD;
  • Обсяг другого накопичувача: 2TB;
  • Модель материнської плати: PRIME Z490-A.

* Ви можете замовити робочу станцію з будь-якими іншими параметрами або ж змінити будь-який з компонентів даної збірки.

 

 

Де купити комп'ютер для дизайнера

 

Уточнити по товару або придбати вище перераховані варіанти можна як в фізичних магазинах, так і в режимі онлайн. Фахівці Artline працюють в будь-якому режимі. Менеджери протягом швидко введуть вас в курс справи, підберуть оптимальний варiант комп'ютера для дизайнера, який підійде саме вам. Ми створюємо власні збірки і продаємо окремі комплектуючі за реальними, що не завищеними цінами. 

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]