#resheniya-dlya-raboty

Які системні вимоги до робочої станції для Autodesk Revit 2021?

Купити робочу станцію для Autodesk Revit 2021

Autodesk Revit – програма за допомогою якої можна проєктувати споруди, опорні конструкції та інженерні мережі, створювати реалістичні види в режимі онлайн. З її допомогою можна створювати проєкт разом з іншими учасниками в віддаленому режимі, а також проєктувати 2D і 3D моделі. Але для того, щоб працювати з ПЗ ефективно, необхідний потужний комп'ютер, оскільки Autodesk Revit не хоче працювати на слабких пристроях.

Щоб зрозуміти, яка саме потужність ПК необхідна, слід визначитися, проєкт якого обсягу ви плануєте створювати. Також слід врахувати, що програма постійно оновлюється і її системні вимоги зростають. А значить, краще взяти пристрій трохи могутніше з прицілом на майбутнє.

 

 

 

Зміст:

  1. Скільки ядер і яка частота повинна бути у процесора?
  2. На що звернути увагу, вибираючи графічний процесор?
    1. Прискорення Autodesk Revit на GPU
  3. Який обсяг ОЗП і накопичувача потрібен для ефективної роботи?
  4. Збірка для роботи з маленькими об'єктами
    1. Рекомендації
  5. Збірка для роботи з середніми об'єктами
    1. Рекомендації
  6. Збірка для роботи з масштабними об'єктами
    1. Рекомендації
  7. Де купити робочу станцію для Autodesk Revit у 2021?

 

 

Вибір комплектуючих ПК залежить від параметрів проєкту. Чим більше модель, тим більше ресурсів потрібно. Найменший розмір файлу становить не більше 100 МБ, але є проєкти, які можуть бути 700-1000 МБ. Рендеринг таких об'єктів на слабкому комп'ютері буде неможливим або виконуватися вкрай повільно.

Autodesk Revit є програмою з частотною прив'язкою. Це означає, що вона більшою мірою спирається на одне ядро ​​центрального процесора, тому швидкість кожного ядра більш важлива, ніж кількість ядер. У зв'язку з цим, вибираючи процесор, звертайте увагу на його тактову частоту. Також для програми важлива потужна відеокарта та обсяг ОЗП. А тепер послідовно про те, як кожна з комплектуючих ПК впливає на продуктивність Autodesk Revit.

 

 

Скільки ядер і яка частота повинна бути у процесора

 

Найкраще брати багатоядерний процесор з хорошою тактовою частотою. Якщо вибирати серед Intel, для маленьких проєктів підійдуть i3 та i5. Для більших моделей краще купити Intel Core i7 або AMD Ryzen 7. При цьому AMD трохи дешевше, можете врахувати цей факт при збірці.

Як говорилося вище, важливо звертати увагу на частоту ядра. Чим вона більше, тим швидше Autodesk Revit буде реагувати на ваші дії: перетворювати модель, створювати нові елементи тощо. Найнижче її значення повинно бути від 2.5 ГГц, але краще від 3.3 ГГц і більше.

Для роботи в хмарі потрібен потужний ПК. Тому якщо необхідно забезпечити віддалений спільний доступ до проєкту, радимо брати процесор, у якого не менше 6 ядер. Також кількість ядер важлива при рендерингу. Але тут можна його робити за допомогою відеокарти, про яку ми поговоримо далі.

Для дуже великих проєктів придивіться до моделей процесорів Intel Core i9-11900KF і AMD Ryzen 9 5900X. Вони володіють відповідною кількістю ядер і високою тактовою частотою.

Важливо вибирати процесор з хорошою кеш-пам'яттю, оскільки вона підвищує швидкість роботи з файлами. Під час проєктування дані жорсткого диска використовують ОЗП. ЦП зберігає у кеш лише ту інформацію, з якою ви працюєте в цей момент. Кеш-пам'ять буває трьох рівнів, найбільший – L3. Щоб вам було комфортно працювати з Autodesk Revit, радимо вибирати процесор з кешем від 12 МБ.

 

 

На що звернути увагу, вибираючи графічний процесор

 

Чим потужніше графічний процесор, тим вище буде швидкість рендерингу. Особливо це стосується складних сцен, де велика кількість об'єктів, текстур і ефектів. Завдяки потужному графічному процесору у вас з'явиться можливість виконувати кілька завдань одночасно, а також використовувати інші програми паралельно з рендерингом.

Для роботи з Autodesk Revit можна вибирати як відеокарти для ігор, так і професійні. Основний обсяг відеопам'яті для маленьких проєктів становить 4 ГБ, а для громіздких від 8 ГБ і більше. Добре себе показали карти Quadro від NVIDIA – це професійні графічні процесори. Також відмінним варіантом для роботи з програмою стануть GeForce і Radeon. Графічний процесор повинен підтримувати драйвери DirectX 11 і Shader Model 5.

 

Прискорення Autodesk Revit на GPU

Щоб підвищити продуктивність, працюючи з Autodesk Revit, ви можете використовувати відеокарту. Для включення прискорення за допомогою GPU необхідно зробити наступні дії:

  1. Вибрати вкладку «Файл», потім «Параметри».
  2. Потім вибрати «Обладнання».
  3. Включити параметр «Використовувати апаратне прискорення (Direct 3D)».
  4. Включити властивість «Побудувати тільки видимі елементи».
  5. Перезавантажити Autodesk Revit.

 

За допомогою цієї властивості збільшується продуктивність при візуалізації призначеного для користувача інтерфейсу програми через використання доступного устаткування.

 

 

Який обсяг ОЗП і накопичувача потрібен для ефективної роботи

 

Від кількості оперативної пам'яті залежить швидкість роботи, оскільки в ній зберігатися вся інформація про проєкти, в тому числі посилання і пов'язані моделі. Якщо буде не вистачати ОЗП, файли будуть довго відкриватися.

Мінімальний обсяг оперативної пам'яті для Autodesk Revit 2021 становить 8 Гб. Цього вистачить для проєктування і виправлення моделі об'ємом 100 МБ. Для більших моделей необхідно більше. Радимо вибирати 32 ГБ оперативної пам'яті. А якщо ви хочете працювати з проєктами у роздільній здатності 4К, необхідно збільшити кількість пам'яті до 64 Гб, а може навіть і до 128 ГБ.

Що ж стосується обсягу накопичувача, слід врахувати, що сама програма займає 8 ГБ. Тому на диску повинно бути місце з істотним запасом. На офіційному сайті радиться мати не менш 30 ГБ, але краще 100-200 ГБ. Чим більше проєктів, тим менше місця залишається.

Найчастіше конфігурації ПК обладнані двома накопичувача. Це хороший варіант. На один ви можете встановити операційну систему, ігри, різні програми, а інший використовувати для зберігання інформації. Накопичувачі бувають SSD і HDD, перший в кілька разів швидше. Для Autodesk Revit не сильно важлива швидкість експорту або імпорту файлів, тому можете вибирати будь-який з них.

 

 

Збірка для роботи з маленькими об'єктами

 

ЦП Intel Core i5-10600KF
Відеопроцесор NVIDIA GeForce RTX 3070 8 GB
ОЗП 16 GB DDR4-3200
Накопичувач 480 GB SSD+2 TB HDD

 

Процесор Intel Core i5-10600KF, який тут представлений, володіє достатньою потужністю для ігор і роботи з різними програмами. У нього 6 ядер і 12 потоків з основною частотою 4.1 ГГц, а при розгоні 4.8 ГГц. Процесор має кеш L3 12 МБ.

Літера «К» означає, що у процесора розблокований множник, тому за допомогою певної марки материнської плати можна збільшити його потужність. Також він має в кінці свого маркування букву «F», яка вказує на те, що в даній моделі немає графічного ядра. Завдяки цьому він трохи дешевше, але пристрій повинен мати відеокарту, інакше на ваш монітор неможливо подаватися відповідний сигнал.

Тому в дану збірку ми встановили відеокарту GeForce RTX 3070 8 GB, яка побудована на архітектурі Ampere та оснащена ядрами другого покоління для трасування променів, а також тензорними ядрами третього покоління і новими потоковими мультипроцесорами. Вона відмінно підійде для роботи з Autodesk Revit і для сучасних ігор.

Нижче представлений відеоогляд процесорів Intel Core i5-10600/10600К/10600KF, який допоможе зрозуміти, який з них варто вибрати.

 

Рекомендації

ARTLINE Gaming X91v25

Технічні характеристики:

  • ЦП: Intel 6 Core i5-10600KF 4.1-4.8 Ghz;
  • Відеопроцесор: GeForce RTX 3070 8 GB GDDR6;
  • ОЗП: 16 GB DDR4-3200;
  • акопичувач: 480 GB SSD + 2 TB HDD;
  • Материнська плата: PRIME Z490-P.

 

*Ви можете купити представлену модель робочої станції або ж ми зберемо її під замовлення.

ARTLINE Gaming X91v25

 

 

Збірка для роботи з середніми об'єктами

 

ЦП AMD Ryzen 7 5800X
Відеопроцесор NVIDIA GeForce RTX 3080 10 GB
ОЗП 32 GB DDR4-3600
Накопичувач 500 GB SSD+1 TB HDD

 

У конфігурації встановлений AMD Ryzen 7 5800X – це середній процесор в сімействі Vermeer, який заснований на архітектурі Zen3. Він має 8 ядер і 16 потоків з основною частотою 3.8 ГГц, а при розгоні 4.7 ГГц. Реальна частота процесорів від AMD відрізняється від паспортних. Так при повному багатопотоковому навантаженні він працює швидше, ніж обіцяно. А в новому поколінні вони також придбали можливість збільшувати частоту при однопотоковому навантаженні.

AMD Ryzen 7 5800X досить вільно може збільшувати частоту до 4.85 ГГц під час роботи одного ядра, а при найбільшому навантаженню рендерингом його частота становить 4.55-4.6 ГГц. Можна зробити висновок, що на практиці частота процесора досить близько наблизилася до частот старших Comet Lake. Енергоспоживання становить 105 Вт.

В наявності у відеокарти GeForce RTX 3080 10 ГБ відеопам'яті. Цього достатньо для ігор з роздільною здатністю 4К і для роботи з Autodesk Revit. Ще вона має передовий графічний адаптер, який забезпечує відмінну продуктивність з використанням трасування променів в реальному часі.

 

Рекомендації

ARTLINE Overlord X96v08Win

Технічні характеристики:

  • ЦП: AMD 8-core Ryzen 7 5800X 3.8-4.7 Ghz;
  • Відеопроцесор: GeForce RTX 3080 10 GB;
  • ОЗП: 32 GB DDR4-3600;
  • Накопичувач: 500 GB SSD + 1TB;
  • Материнська плата: PRIME X570-P.

 

*Ви можете купити представлену модель робочої станції або ж ми зберемо її під замовлення.

ARTLINE Overlord X96v08Win

 

 

Збірка для роботи з масштабними об'єктами

 

ЦП AMD Ryzen 9 5950X
Відеопроцесор NVIDIA Quadro RTX 5000 16GB
ОЗП 64 GB DDR4-3600
Накопичувач 500 GB SSD+1TB

 

Процесор AMD Ryzen 9 5950X ідеально підходить для сучасних ігор і творчості. У його наявності 16 ядер і 32 потоки. Основна тактова частота становить 3.4 ГГц, а при розгоні 4.9 ГГц. Цей ЦП забезпечить вам високу продуктивність у всіх завданнях, таких як 3D-візуалізація та рендеринг. Об'єм кеш-пам'яті L3 64 МБ. Енергоспоживання становить 105 Вт на основних частотах, а при розгоні більше. Тому необхідно правильно вибрати кулер.

За допомогою професійної відеокарти Quadro RTX 5000 16 ГБ, графічного чіпа Turing TU104 і відмінної продуктивності ви зможете в десятки разів прискорити процес обробки та конвертації відео в дозволі Full HD і 4К. Ви також зможете моделювати поведінку реальних об'єктів і створите реалістичні 3D-анімації. Все це можливо завдяки ядрам CUDA та оновленим API.

Ось ще деякі технічні характеристики: тип пам'яті GDDR6, розрядність шини пам'яті – 256 біт, частота ядра – 1620 МГц, частота пам'яті – 14000 МГц. Обсяг ОЗП на 64 ГБ позбавить від довгого завантаження системи та різних програм. Два накопичувачі на 500 ГБ і 1 ТБ забезпечать швидку роботу ОС і зберігання великих файлів.

Це відмінна потужна збірка, яка дасть вам можливість працювати в Autodesk Revit з масштабними об'єктами, без гальмування і з високою якістю.

 

Рекомендації

ARTLINE WorkStation PROARTv19Win

Технічні характеристики:

  • ЦП: AMD 16-core Ryzen 9 5950X 3.4-4.9 Ghz ;;
  • Відеопроцесор: Quadro RTX 5000 16GB;
  • ОЗП: 64 GB DDR4-3600;
  • Накопичувач: 500 GB SSD + 1TB;
  • Материнська плата: ProArt B550-CREATOR.

 

*Ви можете купити представлену модель робочої станції або ж ми зберемо її під замовлення.

ARTLINE WorkStation PROARTv19Win

 

 

Де купити робочу станцію для Autodesk Revit у 2021

 

У магазині Артлайн представлений великий асортимент робочих станцій. Ви можете придбати як готову конфігурацію ПК, так і зібрати її під замовлення. У нас є готівковий і безготівковий розрахунок. Також будь-який товар можна придбати в розстрочку під 0%. Доставка по всій Україні. Приходьте до нас! Ви переконаєтеся, що у нас хороше співвідношення ціни і якості!

 

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]