#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для X4 Foundations

Купити комп'ютер для X4 Foundations

X4 Foundations - комп'ютерна гра в жанрі космосіма, розроблена студією Egosoft в 2018 році для платформ Microsoft Windows, Linux.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для X4 Foundations
  4. Як підібрати оптимальний ПК для X4 Foundations
  5. Огляд гри X4 Foundations
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для X4 Foundations від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

X4 Foundations - це цілий всесвіт, дослідженням якої займеться гравець.

Гра отримала позитивні відгуки від гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для X4 Foundations

 

Системні вимоги X4 Foundations середні. Знадобиться ігрова відеокарта з бюджетного сегменту і 4-ядерний процесор. Сьогодні такі вимоги можна часто побачити в різних проектах, тому ігрова збірка для цієї гри стане кращим вибором. Працює X4 тільки на 64-розрядних операційних системах.

 

Мінімальні системні вимоги X4 Foundations

  • Процесор: Intel Core i5-4590
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 780
  • Операційна система: Windows 7 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги X4 Foundations

  • Процесор: Intel Core i7-6700
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1070
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для X4 Foundations

 

Який процесор потрібен для X4 Foundations

Підбираючи комп'ютер під X4 Foundations, ви повинні пам'ятати про швидкий розвиток технологій сьогодні. Вибираючи слабку ігрову збірку, ви ризикуєте опинитися за бортом вже через рік. Саме тому ми рекомендуємо вам вибирати тільки актуальне залізо. Сучасна ігрова збірка повинна складатися з 6- або 8-ядерного процесора. З таким чіпом ви зможете забезпечити швидкодію на довгі роки. Список рекомендованих CPU: Intel Core i5-10600K / AMD Ryzen 5 5600X / Intel Core i5-11600K / AMD Ryzen 7 5800X / Intel Core i7-11700K.

 

Яка відеокарта потрібна для X4 Foundations

Найголовнішим елементом для комп'ютерних ігор є відеокарта. Якщо у вас слабка відеокарта, але інші елементи відрізняються високим рівнем продуктивності, ви все одно зможете забути про ігри. Вибираємо тільки ігрову відеокарту з підтримкою retracing, DLSS. Звернутися радимо до продукції компанії Nvidia, яка зовсім недавно випустила нову лінійку продуктивних GPU: Nvidia GeForce RTX 3060 / Nvidia GeForce RTX 3070 / Nvidia GeForce RTX 3080. Якщо ви - максималіст, вибирайте Nvidia GeForce RTX 3090.

 

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для X4 Foundations

В ігрову збірку встановлюємо 16 гігабайт оперативної пам'яті і SSD-накопичувач.

 

 

Огляд гри X4 Foundations

 

Атмосфера

Комп'ютерні ігри все частіше перетворюються на цілі всесвіти. Можливості розробників сьогодні дивують - з нуля вони можуть створити функціонуючий за власними правилами і законами фізики всесвіт, який може досліджувати величезна кількість гравців разом, в реальному часі. Кілька відомих назв уже крутиться в голові, можливо, в деяких з них ви навіть встигли пограти. Сьогодні ми поговоримо про схожу гру, а саме - про X4 Foundations.

Серія X виходить з 1999-го року. З тих пір її розміри збільшилися, як і системні вимоги. Класикою для гри є високі вимоги до заліза при тому, що вони не виправдовують себе. На щастя, розробники завжди активно займаються оптимізацією і допилюванням кожного проекту, додаючи до назви різні версії. З X4 Foundations сталося так само. Якщо на старті гра виглядала сирою і погано оптимізованою, сьогодні вона позиціонується як повноцінний продукт.

 

Геймплей

X4 Foundations - це величезна космічна пісочниця. У грі є лише зародки сюжету, але насправді він відсутній на практиці. На початковому етапі вас довго будуть водити за ручку, показуючи, що до чого. А розбиратися тут потрібно досить довго, попутно поглинаючи величезну кількість текстової інформації - ще б пак, це ж гра про космос, як може бути інакше?

Ви командир невеликого космічного корабля, який займається дослідженням всесвіту. Як і інші дослідники, ви починаєте з нуля, корабля невеликого розміру S. У новій частині розробники вирішили відмовитися від попередніх напрацювань з незрозумілими назвами. Тепер кораблі називаються людською мовою: фрегати, винищувачі, транспортні кораблі і безліч інших. Діляться кораблі на два типи: військові та транспортні. Також є поділ за розмірами: від S до XL. Дизайн літальних апаратів дуже різноманітний і привабливий. У майбутньому ви можете обзавестися цілою флотилією, якщо будете успішно досліджувати космос і добувати різні ресурси.

Управління кораблями практично не отримало ніяких змін. У кабіні пілота ви відправляєтеся в далеку подорож по безлічі секторів, з яких складається карта. Розробники говорили про відкритий і безшовний світ, але насправді шви в X4 присутні. Виражені вони спеціальною магістраллю, яка дозволяє переміщатися між секторами. Вона уособлює гоночну трасу з чекпоінтами, яка доставить вас в потрібну точку. Також є й інший вид переміщення - телепортація. Вона відкриється пізніше, але штука вкрай корисна.

Світ X4 Foundations досить насичений. Крім естетичної насолоди, яку ви будете відчувати під час його дослідження, ви встигнете взяти участь у великій кількості випадкових подій. Космос - одне з найбільш небезпечних місць для людини. На кожному розі вас чекають нежданчики у вигляді астероїдів або космічних бандитів, які бажають взяти вас на абордаж. На щастя, на вашому кораблі є знаряддя, а також власний екіпаж з космічних десантників. Озброєння розділяється на легке, середнє, важке. Кожне вимагає певного рейтингу і звання. Гармати представлені ракетницями, кулеметами, всілякими лазерами, але назвати бої в X4 Foundations епічними не можна, так як гра більше сконцентрована на дослідженні космосу.

Щоб підвищити ранг і підняти бабла, вам доведеться виконувати різні місії по типу: прийди та принеси. Тут все як завжди, до того ж в грі є пристойна кількість фракцій, на яких ви можете працювати. Працюючи на одну з них, ви будете ворогувати з іншою - на бандюганів теж можна ішачити, якщо є бажання.

Економічна складова в X4 Foundations виконана дуже добре. Тут присутня глибока система, яка дозволяє вам збагатитися і будувати величезну кількість станцій. Самі станції в новій частині виглядають приголомшливо. Це величезні махіни у відкритому космосі з невідомими нам технологіями, що створюють цілу флотилію кораблів. Будувати можна в будь-якому місці, в інтерфейсі ви побачите спеціальну вкладку «управління ділянками». На станціях можна виходити з корабля, розгулюючи і насолоджуючись видами. Присутні на них і працівники, чиї модельки залишають бажати кращого. З модельками персонажів в X4 все просто жахливо, але не за ними ми приходимо в цю гру. Вслухайтеся в красиву музику і вирушайте на пошуки пригод, поки космос не поглине вас.

 

Графіка

Графічний рівень X4 Foundations не можна назвати сучасним, але нова частина далеко пішла в цьому плані від попередньої. Освітлення і різні космічні об'єкти виглядають відмінно. Невеликої критики заслуговує виконання далеких світил, адже виглядають вони досить бідно, проте ситуацію виправляє чудовий дизайн кораблів. Рівень оптимізації X4 Foundations був підвищений за рахунок постійних фіксів.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для X4 Foundations від ARTLINE

 

На сайті інтернет-магазину ARTLINE ви можете купити ігровий комп'ютер, а також інші аксесуари для комфортного геймінгу. Прямо зараз ми представимо вам кілька ігрових ПК, підібраних під X4 Foundations. Кожен з них зможе запустити цю гру на максимальних налаштуваннях графіки.

 

 

Стандартні системні вимоги X4 Foundations для ПК

ARTLINE Gaming X47v39 - ігровий персональний комп'ютер з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3500, який працює на 6 потоків з підвищенням тактової частоти від 3.6 до 4.1 ГГц. Обладнаний ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1660 SUPER з типом пам'яті GDDR6. Володіє двома накопичувачами: SSD (480 GB) + HDD (1 TB). Кількість оперативної пам'яті дорівнює 16 гігабайтам (DDR4 / 2666 MHz).

 

Високі системні вимоги X4 Foundations для ПК

ARTLINE Gaming X38v19 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 - 4.3 GHz) в корпусі QUBE BREEZE. Корпус відрізняється знімними пиловими фільтрами, доповнений яскравою LED-підсвіткою. Встановлено 16 гігабайт оперативної пам'яті стандарту DDR4 (2666 MHz). Файлових накопичувачів два: SSD (480 GB) + HDD (1 TB). За обробку графіки відповідає ігрова відеокарта AMD Radeon RX 6600 XT.

 

Ультра системні вимоги X4 Foundations для ПК

ARTLINE Gaming X90v06 - ігровий персональний комп'ютер з 8-ядерним процесором Intel Core i9-9900KF, який працює в тактовому діапазоні 3.6 - 5.0 ГГц на 16 потоків. Комп'ютер отримав корпус QUBE WIZARD, встановлено 16 гігабайт оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 Gaming). З графікою працює ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 2060 (6 GB) з типом пам'яті GDDR6. Вона відрізняється підтримкою технології трасування променів, за допомогою якої покращує якість тіней і віддзеркалень в комп'ютерних іграх. Щоб підвищити рівень FPS, задіюється технологія DLSS. Файловим сховищем є SSD-диск (1 терабайт).

 

4К системні вимоги X4 Foundations для ПК

ARTLINE Gaming X57v39 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-11400F (2.6 - 4.4 GHz) з 11-го покоління Rocket Lake, яке побачило світ у 2021-му році. Цей новий чіп функціонує на 12 потоків, реалізуючи технологію багатопоточності. Для ігор, що підтримують DirectX 12, це чудова новина. Комп'ютер отримав корпус QUBE NEPTUNE з ARGB LED-підсвіткою. Усередині нього знаходиться 32 гігабайти оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 Gaming), завдяки чому ви зможете комфортно працювати з «важким» програмним забезпеченням. Прискорює роботу і присутній SSD-диск на 480 гігабайт пам'яті. Основним файловим сховищем є 2-терабайтний HDD-диск. Використовується ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 3060 Ti (8 GB) з підтримкою технології трасування променів і DLSS.

 

 

Питання та відповіді

 

  • Скільки типів кораблів в X4 Foundations?
  • Більше 12.

 

  • Чи можуть фракції розширювати свою імперію безмежно в X4 Foundations?
  • Так.

 

  • Де купити X4 Foundations?
  • В офіційному магазині Steam