#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Stray

Купити комп'ютер для Stray

Stray – комп'ютерна гра у жанрі квест, розроблена студією BlueTwelve Studio у 2022 році для платформ Microsoft Windows, Sony PlayStation 4 / 5.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Stray
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Stray
  5. Огляд гри Stray
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Stray від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Ми граємо за рудого кота, який потрапляє до закритого підземного міста роботів.

Гра отримала високі оцінки від критиків та гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Stray

 

Системні вимоги Stray нижчі за середні, але для максимальної насолоди та повного занурення рекомендуємо використовувати бюджетну ігрову збірку. Наприкінці цієї рецензії ми розглянемо декілька таких, а поки що скажемо, що для запуску цієї гри знадобиться і 64-розрядна Windows 10 або Windows 11. Є підтримка DirectX 12.

 

Мінімальні системні вимоги Stray

  • Процесор: Intel Core i5-2300 / AMD FX-6350
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 650 Ti
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Stray

  • Процесор: Intel Core i5-8400 / AMD Ryzen 5 2600
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 780 / AMD Radeon R9 290X
  • Операційна система: Windows 11 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Stray

 

Який процесор потрібний для Stray

Цей Intel Core i5-8400 повністю задовольнить максимальні запити Stray, але купувати такий процесор сьогодні не рекомендуємо, адже він застарів. Зверніть увагу на 4-ядерний Intel Core i3-12100F з 8-ма потоками для обробки з 2022-го або на 6-ядерний Intel Core i5-12400F.

 

Яка відеокарта потрібна для Stray

Найкращим вибором для Stray стануть відеокарти Nvidia GeForce GTX 1650 SUPER та Nvidia GeForce GTX 1660 Ti. Перша з 4 гігабайтами пам'яті, друга має шість. Це хороші ігрові GPU бюджетної лінійки Nvidia. Для ігор з більш високими запитами купуйте відеокарту з 3-го покоління RTX – RTX 3060 Ti, 3070, 3080.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Stray

Для Stray достатньо 8 гігабайт ОЗУ та HDD-накопичувача, але для того, щоб уникнути невеликих підвантажень локацій, ставте гру на SSD.

 

 

Огляд гри Stray

 

Атмосфера

Починаючи розповідь про Stray, потрібно замовити кілька слів про величезний інтерес до гри ще на анонсі. Адвенчура про рудого кота зуміла настільки привернути увагу публіки, що за місяць до релізу проект перебував у топі продажів Steam ще на стадії попереднього замовлення. Деяких це дивує, інших зовсім ні, адже Stray - воістину унікальна гра, яка пропонує вам побувати в тілі кішки.

Бродячий рудий кіт без імені живе зі своєю невеликою родиною. Вони займаються звичними собі справами: грають один з одним, сплять, досліджують навколишній світ і полюють. На одній із переправ відбувається нещасний випадок – залізна труба під нашим героєм падає у глибокий каналізаційний стік разом із ним. Котик виживає, але втрачає сім'ю та потрапляє у вельми зловісне місце. Знайомтеся – це Інсайд.

Stray переносить нас у майбутнє, де від людства залишилися лише сліди життєдіяльності. На той час люди просунулися у створенні штучного інтелекту, створивши розумних роботів, які служили їм. У Stray робот – друг людини, який сліпо виконує накази, але при цьому має власну свідомість. Він здатний мислити та творити, що дуже важливо. Коли людство вимерло через вірусні клітини, які мутували і перетворилися на зурків – невеликих хед-крабів, що плодяться в неймовірних кількостях, роботи залишилися єдиними розумними представниками планети Земля. Зурки ж забруднювали біосферу планети і жерли все живе, тому жити просто неба стало неможливо. В одному невідомому місці люди збудували підземне місто Інсайд, але через людський характер, якому притаманні жадібність і марнославство, люди все одно вимерли. У місті залишилися лише роботи, які почали успадковувати поведінку своїх господарів, як у хорошому, так і в поганому плані. Вони продовжили ідею соціальної нерівності та поділу на класи, тому підземне місто-колба складається з трьох частин, розміщених високо одна на одною. У це місце і потрапляє наш рудий кіт.

 

Геймплей

В інтернеті ви побачите, як багато «шановних» блогерів називають Stray кіберпанковою пригодою. У цьому немає і долі правди, тому що кіберпанк тут повністю відсутній. Перед вами футуристичний декаданс, що демонструє розруху, нерозуміння та тугу. Поглянувши нагору, ви можете побачити нічне небо, ось тільки чому зірки розташовані колами? Це штучний розсувний дах, який завжди був замкненим через зовнішню загрозу. Роботи, що населяють Інсайд, завжди хотіли вийти в Аутсайд, за межі міста, але нікому це не вдалося. Аутсайдерів переслідували в Мідтауні, другому місті, а до третього рівня ніхто й не піднімався. За долею випадку, ставши заручником ситуації, допомагатиме роботам наш рудий кіт. Дорогою в Інсайд він знаходить житло невідомого вченого, а в житлі - розумного літаючого робота Б12, який стане нашим постійним супутником. Робот перекладатиме нам мову мешканців Інсайду, а також принагідно відновлюватиме фрагменти власної пам'яті.

Stray складається з двох типів локацій: локації-хаби, які потрібно довго дослідити та в яких ми повністю у безпеці; проміжні коридорні локації з ворогами та екшеном. Гра відмінно балансує між ними, пропонуючи нам всього потроху. Оскільки ми граємо за кота, кут огляду буде дуже цікавим. Все в цьому світі виглядає великим, а саме місто справді не маленьке. За рахунок цього розробникам вдалося побудувати об'ємні локації та забезпечити нам вертикальність у геймплейному плані. Кожен будиночок, кожна стіна та залізна труба пов'язані між собою безліччю ходів. Бувають і глухі куті, але в них, часто, ми можемо знайти фрагменти пам'яті для Б12, які занурюють нас в лор. Система пересування досить спрощена, але це їй на користь, адже не доводиться морочитися з додатковими механіками, які тут не потрібні. Заплутатися і загубитися в Інсайді дуже легко, тому ви завжди можете натиснути alt і м’явкнути, щоб лампи показали вам шлях.

Візуальне оформлення Stray викликає захоплення, як і левелдизайн. Тут панує неймовірна та незабутня лампова атмосфера. Хоч перед нами інді-гра, виглядає вона краще за багато ААА-проектів у деяких планах. Розробники максимально наповнили проект: від унікальних стінних графіті до балкончиків та дахів. Гра просто затягує вас у свою атмосферу і не дає жодного шансу відволіктися від неї. У цьому їй також допомагає музика. Stray можна внести в топ-10 ігор із найнезвичайнішим і захоплюючим музичним супроводом. Кожна композиція тут ніби створена жителями Інсайду, до того ж гра завжди розумно комбінує їх, забезпечуючи не лише емоційну напругу, а й орієнтуючи гравця на поставлене завдання.

А завдання в Stray цікаві, до того ж шлях до них не складається з мільйона непотрібних предметів, які ми збиратимемо лише для того, щоб збирати. Кожен предмет тут важливий і приводить до іншого, найважливішого предмета. У грі немає нічого зайвого, навіть додаткові дослідження для відкриття плюшок забезпечують вас зануренням у лор. До речі, практично з кожним роботом можна зав'язати розмову. Поговорити не вийде тільки з зурками, що беруть величезним числом.

Бойова система Stray представлена ультрафіолетовою лампою, що знищує ворогів за секунду. Але отримуємо її ми на 35% відсотках проходження, та й використовувати зможемо не завжди. Доводиться хитрувати, тікати, викручуватися. При цьому гра підкидає загадки, тому думати потрібно швидко та на ходу.

Stray чарує розповіддю. У грі крутий та інтригуючий сюжет, а також більш ніж привабливі головні герої та другорядні персонажі. Добре прописаний лор, історія світу завжди приковує до себе увагу. Жаль лише, що проходження гри займає 5 годин. Перед вами справжній шедевр, тому рекомендуємо приділити такий мізерний час справжньому витвору мистецтва. Якщо хочете почути ще кілька слів про Stray, завітайте на YouTube-канал ARTLINE.

 

Графіка

У Stray чудовий графічний рівень. Автори чудово попрацювали зі світлом, створивши приємну лампову атмосферу. Високий рівень деталізації, відмінні анімації, хоч інколи смикані. Кат-сцени на висоті, як і музичний та звуковий супровід. У грі хороша фізика, більшість предметів можна рухати, скидати, футболити. Деталізація на високому рівні, як і відображення. З оптимізацією все гаразд.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Stray від ARTLINE

 

Купити ігровий комп'ютер для Stray можна в інтернет-магазині ARTLINE. Нижче ми представимо вам список із чотирьох ігрових збірок, кожна з яких зможе запустити гру на максимальних налаштуваннях графіки. Розташовані комп'ютери за зростанням рівня продуктивності.

 

 

Стандартні системні вимоги Stray для ПК

ARTLINE Gaming X37v33 - ігрова збірка з 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 - 4.3 GHz), який відрізняється роботою на 12 потоків, підтримуючи технологію Hyper-Threading. У ПК встановлена ігрова відеокарта Nvidia GeForce GTX 1050 Ti (4 GB) та 8 гігабайт оперативної пам'яті (DDR4 / 2666 MHz). Файловий накопичувач - HDD на 1 терабайт.

 

Високі системні вимоги Stray для ПК

ARTLINE Gaming X43v23Win – персональний ігровий комп'ютер у корпусі QUBE з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 5500 (3.6 – 4.2 GHz). Збірка готова до роботи відразу після купівлі, адже на ній вже встановлена Windows 11. ПК укомплектований ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB) та 16 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 MHz). Файлові накопичувачі: SSD (240 GB) + HDD (1 TB).

 

Ультра системні вимоги Stray для ПК

ARTLINE Gaming X38v33 - ігрова збірка з 6-ядерним процесором Intel Core i5-12400F (2.5 - 4.4 GHz), який ми рекомендували для Stray. Він представляє лінійку Alder Lake 2022 року. Працює на 12 потоків та забезпечує високий рівень швидкодії, як у роботі, так і в іграх. Функціонує в парі з відеокартою Nvidia GeForce GTX 1660 Ti (6 GB). Об'єм ОЗУ – 16 гігабайт (DDR4 / 3200 MHz). Файлові накопичувачі: SSD (240 ГБ) + HDD (1 ТБ).

 

4К системні вимоги Stray для ПК

ARTLINE Gaming X55v32 – ігровий комп'ютер з 6-ядерним процесором Intel Core i5-11400F (2.6 – 4.4 GHz). Укомплектований ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 3060 (12 GB), яка покращує якість графіки за рахунок технологій Ray Tracing та DLSS. Комп'ютер забезпечений великою кількістю оперативної пам'яті – 32 гігабайти стандарту DDR4 (3200 Gaming). Файловий накопичувач - SSD (1 TB).

Питання

+ Що дає сон та вода в Stray?
Нічого, це просто елементи занурення
+ Як пробратися на балкон на дискотеці у Stray?
Знайдіть робота з рукояттю від колби з голограмою, принесіть йому напій з бару, поміняйте на важіль і вставте його в правий підйомник
+ Де придбати Stray?
Купити гру можна в офіційному магазині Steam https://store.steampowered.com/app/1332010/Stray/