#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Relicta

Купити комп'ютер для Relicta

Relicta - комп'ютерна гра в жанрі головоломки, розроблена студією Mighty Polygon в 2020 році для таких платформ як Microsoft Windows, Sony PlayStation 4 / 5, Xbox One, Series X / S, Stadia, Nintendo Switch.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Relicta
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Relicta
  5. Огляд гри Relicta
  6. Атмосфера 
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Relicta від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Relicta переносить нас на Місяць, де знаходиться дослідний комплекс «Чандра».

Гра отримала позитивні відгуки від гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Relicta

 

Системні вимоги Relicta низькі. Для гри можна використовувати 4-ядерний процесор і всього лише 8 гігабайт оперативної пам'яті, хоч для низьких налаштувань знадобиться і зовсім 4. Гра підтримує 11 версію DirectX, займає 12 гігабайт вільного простору. Працює тільки на 64-розрядних операційних системах Windows.

 

Мінімальні системні вимоги Relicta

  • Процесор: Intel Core i3 / AMD Athlon 64 X2 6400
  • Оперативна пам'ять: 4 гігабайти
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 560 / ATI Radeon HD 5770
  • Операційна система: Windows 7 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Relicta

  • Процесор: Intel Core i7 / AMD A8-3870K
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 970 / ATI Radeon R9 280
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Relicta

 

Який процесор потрібен для Relicta

Relicta - гра з досить широкими можливостями налаштування для 2021-го року. Це не дивно, адже гра не відрізняється великим набором механік і великими просторами для дослідження. Relicta - відмінна коридорна головоломка, для якої не потрібен ігровий комп'ютер. А ось для ААА-проектів такий стане необхідністю. Він повинен складатися з 6- або 8-ядерного процесора з підтримкою технологій по збільшенню рівня продуктивності. Кілька таких чіпів ми підкажемо вам вже зараз: Intel Core i5-10400F / Intel Core i5-11600K / AMD Ryzen 5 5800X / Intel Core i7-11700K.

 

Яка відеокарта потрібна для Relicta

Сучасній ігровій збірці необхідний високопродуктивний відеопроцесор. Нові ігри все частіше використовують технологію трасування променів, щоб поліпшити якість візуалізації. Її підтримують не всі ігрові відеокарти. Щоб активувати таку функцію і грати на максимальних графічних налаштуваннях без втрати FPS, рекомендуємо вам звернутися за допомогою в лінійку RTX від Nvidia. Кожна відеокарта в ній «знайома» з даною технологією, а також технологією DLSS. Варіанти для покупки: Nvidia GeForce RTX 3060 / Nvidia GeForce RTX 3060 Ti / Nvidia GeForce RTX 3070.

 

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для Relicta

Кількість оперативної пам'яті - не менш важлива деталь, що надає впливу на продуктивність вашого ПК. Якщо її кількість буде низькою, ви не зможете спокійно і комфортно працювати з програмним забезпеченням, а також грати в комп'ютерні ігри. Ми рекомендуємо встановити 16 гігабайт ОЗУ стандарту DDR4. Такий показник стане відмінним варіантом для роботи і відпочинку в віртуальному просторі. Не менш важливий і накопичувач. Установка SSD-диска «освіжить» ваш ПК, адже працює він набагато швидше ніж HDD. Тим не менш, ми рекомендуємо скористатися послугами двох накопичувачів: SSD + HDD. Перший під операційну систему, другий як файлове сховище.

 

 

Огляд гри Relicta

 

Атмосфера

Граючи в комп'ютерні ігри тривалий час, часто задаєшся питанням: «Що може мене здивувати?». Виникає відчуття, ніби встиг пограти у геть усе: шутери, RPG, ізометричні ігри, спортивні та гоночні симулятори, файтинги і слешери. Що-небудь дивовижне потрібно, як ковток свіжого повітря в спекотний літній день. Приваблива новинка повинна викликати ефект «вау», і таке цілком можливо, якщо ви вперше запустите Relicta.

Relicta - гра в жанрі головоломки. Вона сильно схожа з Portal, адже пропонує гравцеві вирішувати схожі завдання цілком схожими шляхами. Гра переносить нас на Місяць, в дослідницький комплекс «Чандра», в якому люди досліджують дивний артефакт Релікта. Він являє собою величезний камінь з великими шипами і фіолетовим світінням. На що здатний такий камінь - невідомо, але те, що він володіє незрозумілою і невідомою силою - факт. Ми граємо за фізика на ім'я Анжеліка Патель. Починається все в момент колапсу, адже в нашій лабораторії починають відбуватися дивні речі. Вмикається сигналізація і дівчина намагається привести станцію в звичайний стан. Наближаючись до артефакту, той відкривається і затягує її всередину.

 

Геймплей

Relicta - гра з добре поставленим сценарієм. Сюжетна гілка тут цікава, хоч і максимально прямолінійна. Наша головна героїня та ще штучка. Незважаючи на те, що більшість часу ми будемо проводити наодинці з головоломками, Анжеліка веде постійний діалог з дочкою або працівниками станції. Гра перемотує події на кілька років назад, закидаючи нас на тренувальний майданчик. Ви, як і головна героїня, будете здивовані побаченим - вченим вдалося відтворити на Місяці клімат і біоми з Землі. Вас оточують дерева і каміння, шум листя йде по п'ятах, а відгомін річки врізається в пам'ять. Скільки ж хвальби ви почуєте в ці перші хвилини гри! На щастя, Анжеліка вийшла вельми цікавим персонажем з високою долею сарказму та іронії. Обсценну лексику дівчина використовує майстерно, до того ж англійська озвучка в Relicta просто чудова. Таким чином, гра створює ілюзію присутності, не дозволяє гравцеві занудьгувати і активно розвиває події не тільки рухами, але й словами.

В основі Relicta лежать всього лише кілька механік, які ми будемо використовувати протягом всієї гри. Перша - перетягування ящиків. Якщо ви грали в Portal, ви вже можете уявити, що вас чекає. На руках головної героїні ми можемо побачити спеціальні гравітаційні рукавички. З їх допомогою ми будемо тягати гравітаційні куби, чиї анімації не залишають жодних питань. Гра повністю коридорна, тому, щоб пройти далі по рівню, вам потрібно буде відкривати двері. Робиться це простими комбінаціями з кубами. Головоломки в грі спочатку можуть здатися занадто простими, але через деякий час ви переконаєтеся в зворотньому. Логічне мислення тут - наріжний камінь успіху, до того ж у кожної загадки є тільки одне правильне рішення. Над деякими ребусами потрібно добряче подумати, інші ж і зовсім змусять вас гуглити.

Далі гра додає ще дві механіки синього і червоного кольору. Без жартів, головна героїня модернізує свої рукавички, після чого може притягувати і відштовхувати ящики: червоний ящик притягує синій і відштовхує червоний. Кольори ящиків можна буде міняти, також додадуться різні перемикачі, щоб ускладнити вам життя. Як пам'ятаєте, більшість часу ми будемо проводити одні, але в грі знайдуться і недоброзичливці - літаючі роботи, які будуть заважати вам рухати ящики. Ці маленькі засранці приносять багато змішаних емоцій, але спокій в цій грі - наше все.

Похвалити Relicta можна і за красивий антураж. Гра постійно змінює біоми, закидає вас в найкрасивіші місця, в яких хочеться просто стояти і спостерігати за тим, що відбувається. Свого роду, Relicta - медитативна гра. У ній ви зможете розслабитися, не дивлячись на вправи для мізків. Відзначити варто і той факт, що гра підійде далеко на всім. Безліч гравців поскаржаться на занадто малу кількість механік, а також однотипні головоломки, які ми будемо вирішувати протягом всієї гри. Інші ж зможуть оцінити цей продукт повноцінно, виставивши йому тільки найвищі оцінки.

 

Графіка

Relicta відрізняється відмінним графічним рівнем. Гра виглядає чудово, а також чудово звучить. Радує в Relicta насичена колірна гамма, чудове промальовування рослинності і деталізація навколишнього світу. З технічної точки зору все теж добре - просадки FPS не були помічені.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Relicta від ARTLINE

 

Час - найцінніший ресурс нашого життя. Співробітники компанії ARTLINE знають про це, тому вони вже підібрали кілька ігрових збірок для швидкого знайомства з асортиментом нашого інтернет-магазину. Розташовані ігрові комп'ютери нижче, купити їх ви можете всього лише за кілька кліків, доставка по всій Україні.

 

 

Стандартні системні вимоги Relicta для ПК

ARTLINE Gaming X31v20Win - ця ігрова збірка готова приступити до роботи вже після першого включення. Вона має встановлену операційну систему Windows 10, яка позиціонується як одна з кращих сьогодні. Виконано збірку в корпусі QUBE з 4-ядерним процесором Intel Core i3-10100F (3.6 - 4.3 ГГц). Володіє ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB), створеною на архітектурі Turing. Файлове сховище - HDD-диск на 1 терабайт. Кількість оперативної пам'яті складає 8 гігабайт (DDR4 / 2666 MHz).

 

Високі системні вимоги Relicta для ПК

ARTLINE Gaming X49v10 - стильна ігрова збірка в корпусі QUBE BREEZE з RGB LED-підсвіткою і просунутою системою охолодження зі знімними пиловими фільтрами на корпусі. Обладнана 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3600 (3.6 - 4.2 GHz) з роботою на 12 потоків, а також 16 гігабайтами оперативної пам'яті стандарту DDR4 (2666 Gaming). З іграми справляється за рахунок відеокарти Nvidia GeForce GTX 1660 SUPER - поліпшеної версії класичної 1660 з шістьма гігабайтами відеопам'яті. Накопичувачів два: SSD (480 GB) + HDD (1 TB).

 

Ультра системні вимоги Relicta для ПК

ARTLINE Gaming X73v29 - ігровий ПК в корпусі QUBE BREEZE з ARGB LED-підсвіткою. Ця модель підійде для тих, хто любить отримувати естетичне задоволення від комп'ютерних ігор, адже вона укомплектована ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 2060 (6 GB) з підтримкою технології retracing і DLSS. Місце процесора займає 8-ядерний чіп Intel Core i7-11700F (2.5 - 4.9 GHz) з 11-го покоління Rocket Lake, яке побачило світ у 2021-му році. В роботі задіює до 16 гігабайт оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 Gaming). Файловий накопичувач - SSD-диск (1 терабайт).

 

4К системні вимоги Relicta для ПК

ARTLINE Overlord X79v32Win - топова ігрова збірка для любителів грати на максимальних графічних налаштуваннях в 4К-дозволі. Реалізувати такий геймінг дозволяє ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 3070 (8 GB) з підтримкою технології трасування променів, DLSS, reflex. Також цьому сприяє 10-ядерний процесор Intel Core i9-10900F, який працює в тактовому діапазоні 2.8 - 5.2 ГГц на 20 потоків. Встановлено два накопичувача: SSD (1 TB) + HDD (2 TB). Кількість оперативної пам'яті дорівнює 32 гігабайтам (DDR4 / 3200 Gaming). Є встановлена операційна система Windows 10.

 

 

Питання та відповіді

 

  • У Relicta є бойова система?
  • Ні.

 

  • Коли розгортаються події Relicta?
  • У 22-му столітті.

 

  • Де купити Relicta?
  • В офіційному магазині Steam