Ігровий ПК для Metro 2033 Exodus

Купити ПК для Metro 2033 Exodus

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для гейминга
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Metro 2033 Exodus
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Metro 2033 Exodus
  5. Огляд гри Metro 2033 Exodus
  6. Витоки
  7. Атмосфера
  8. Геймплей
  9. Графіка
  10. Оптимальний ПК для Metro 2033 Exodus від ATLINE
  11. Питання та відповіді

Аннотация и сюжет

Metro 2033: Exodus – комп'ютерна гра в жанрі shooter від першої особи з елементами survival-horror, що побачила світ на початку 2019 року. Гра є продовженням серії Metro, розробленої українською компанією 4A Games. Сама серія була створена за романами російського письменника Дмитра Глуховського і є їх прямим продовженням в світі комп'ютерних ігор.

Творчий директор компанії 4A Games  Андрій Прохоров, в одному з інтерв'ю описав нову частину досить лаконічно:

Це типовий ігровий процес Metro з елементами S.T.A.L.K.E.R. Тіні Чорнобиля.

Але, в той же час, неможливо не відзначити основне нововведення – тепер замість лінійних рівнів гра складається з ряду відкритих і просторих локацій (в більшості своїй на землі під відкритим небом), що дозволяє гравцям з головою зануритися в їх дослідження. А раз присутні відкриті локації, значить, присутні і такі звичні елементи як зміна погоди, зміна дня і ночі, зміна пір року під час просування по сюжетній гілці. Metro Exodus – це перша частина в світі Metro з відкритим світом.

Сюжет гри бере свій початок в 2035 році, продовжуючи гарну кінцівку попередньої частини – Metro: Last Light. Головний герой під іменем Артем не втрачає надії знайти живих за межами Москви. Справа в тому, що під сам кінець попередньої частини він почув радіоперемовини, які породили в ньому ряд сумнівів, адже, як йому здалося, вони доносилися з-поза меж російської столиці. Не гаючи часу і ентузіазму, Артем час від часу, ризикуючи власним життям, робить вилазки на поверхню, безуспішно намагаючись зв'язатися з вцілілими. На одну з таких вилазок він бере свою дружину (а також дочку полковника Мельника) Анну. Вилазка закінчується невдало для обох, адже подружжя, за випадковим збігом обставин, потрапляє в полон ганзовців, після чого починається динамічний розвиток сюжетної лінії. Персонажі дізнаються про страшну правду – Москва огороджена спеціальними «глушилками» для перекриття радіопереговорів, які доносяться з-за меж столиці. Пояснюють це тим, що ядерна війна досі триває, і «глушилки» є єдиним способом приховати місто від ворожих спонукань до знищення всіх вцілілих в його межах. Артема і Анну рятує загін полковника Мельника, після чого всі вони відправляються на поїзді по країні для того, щоб знайти верховне командування і власне місце під сонцем, позбавлене радіації і придатне для життя на поверхні.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Metro 2033 Exodus

 

Хороший рівень оптимізації і гранично прості налаштування графіки дозволяють гравцям з середньостатистичними комп'ютерами насолодитися цим шедевром. Тим не менш, власники більш слабких ПК не зможуть повноцінно пограти в гру, що змушує їх купити нові комп'ютери. Офіційні системні вимоги для Metro Exodus виглядають наступним чином:

 

 

Мінімальні системні вимоги для Metro 2033 Exodus

  • Процесор: Intel Core i5-4440
  • Оперативна пам'ять: 8 GB
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 670 / AMD Radeon HD 7870
  • Операційна система: Windows 7 і вище

 

Рекомендовані системні вимоги для Metro 2033 Exodus

  • Процесор: Intel Core i7-4770K
  • Оперативна пам'ять: 8 GB
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1070 / RTX 2060 / AMD RX VEGA 56
  • Операційна система: Windows 10

 

Ультра системні вимоги для Metro 2033 Exodus

  • Процесор: Intel Core i7-8700K
  • Оперативна пам'ять: 16 GB
  • Відеокарта: Nvidia GTX 1080 Ti / RTX 2070 / AMD RX VEGA 64
  • Операційна система: Windows 10

 

4К системні вимоги для Metro 2033 Exodus 

  • Процесор: Intel Core i9-9900K
  • Оперативна пам'ять: 16 GB
  • Відеокарта: GeForce RTX 2080 Ti
  • Операційна система: Windows 10

 

Як підібрати оптимальний ПК для Metro 2033 Exodus

 

Який процесор потрібен для Metro 2033 Exodus

Сучасні комп'ютерні ігри досить вимогливі до комп'ютерних складових. Вони роблять крок вперед, продовжуючи розвивати галузь, яку ми любимо всім серцем. Якщо ви хочете пограти в Metro Exodus без зайвих фризів, вам варто звернути увагу на сучасні 4-ядерні процесори від Intel або AMD для свого ПК. Можливість роботи таких процесорів на 8 потоків - завжди прекрасна новина. Якщо ви націлилися на процесори компанії Intel, радимо вам почати свій вибір з шостого покоління під назвою Skylake. З нього для гри на 30 FPS можна виділити модель Intel Core i5-6400 з коливанням тактової частоти від 2,7 ГГц до 3,30 ГГц.

Яка відеокарта потрібна для Metro 2033 Exodus

Як вказує розробник, мінімальні системні вимоги гри може обслужити відеокарта Nvidia GeForce GTX 670. У той же час варто відзначити, що дана модель різниться за обсягом відеопам'яті: існує варіант на 2 і на 4 ГБ. Зупинитися варто на останньому. Модель використовує досить сучасну шину пам'яті формату GDDR5 на 256-біт, а також працює з DirectX 11, що цілком задовольняє мінімальні налаштування для гри на ПК.

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для Metro 2033 Exodus

Metro Exodus вимоглива до об'єму оперативної пам'яті. Гра не запуститься на 4 ГБ ОЗУ, тому вам слід обзавестися планкою на 8 ГБ (або двома планками по 4 ГБ, якщо така можливість передбачена фізичною конфігурацією вашого ПК або ноутбука). Для комфортної гри на ПК використовуйте стандарт DDR4, так як DDR3 не зможе задовольнити ваші побажання. З приводу накопичувачів - HDD зможе повністю розкрити весь потенціал вашої машини. У порівнянні з SSD зробить він це практично безкоштовно.

 

Огляд гри Metro 2033 Exodus

 

Витоки

Для того, щоб синхронізувати всі враження про Metro Exodus, варто заглянути в недалекий 2006 рік, коли і була заснована українська компанія 4A Games. Справа в тім, що більша частина команди 4A Games раніше була працівниками іншої відомої української компанії, а саме – GSC Games World, компанії, яка зробила легендарну S.T.A.L.K.E.R. Тіні Чорнобиля. Коли проект був завершений, і гра побачила світ, безліч розробників перейшло в 4A Games, після чого зайнялись першою грою в серії з однойменною назвою Metro 2033. Був створений власний двигун – 4A Engine, який використовується у всіх іграх серії Metro.

истоки метро 2033 ексодус

Андрій Прохоров, засновник і креативний директор компанії 4A Games, в одному з інтерв'ю про Metro Exodus, каже:

Ми припускали, що, володіючи досвідом S.T.A.L.K.E.R. і Metro, ми зуміємо змішати компоненти цих ігор і досить швидко отримати на виході щось цікаве. Але елементи відкритого світу дуже швидко перетягували ковдру на себе, губилася Metro-складова. Мені здається, це неправильно  робити продовження серії і вносити якісь зміни, які змінюють саму суть гри, так що ми продовжили працювати, поки, через два роки, у нас не вийшло.

 

Атмосфера

атмосфера метро 2033 эксодус

Для того щоб описати атмосферу Metro Exodus, думками варто перенестися в S.T.A.L.K.E.R., взяти з нього гротеск і постапокаліптичну безвихідь, після чого перенестися назад і доповнити все це шаленою потребою жити. За тотальне занурення в світ Metro відповідає не тільки чудова графічна складова, а й детальний і продуманий сюжет, який захоплює тебе з перших хвилин гри. Протягом всієї історії ви переймаєтеся ідеями про нове, просте і спокійне життя для наших героїв, які так відчайдушно шукають власне місце під сонцем у світі повному радіації і кошмарів. Більш того, з кожним новим рівнем загальна атмосфера постійно змінюється за рахунок місця розташування локацій. Так як наші герої подорожують по просторах Росії, вони потрапляють в місця, які радикально відрізняються один від одного кліматом і ландшафтом: тунелі метро, болота, пустеля, ліс, зруйнований Новосибірськ. Кожна з цих локацій з високим коефіцієнтом конкретики відрізняється від попередньої і ситуацією, яка в них склалася. Розробники зуміли у всій красі продемонструвати найгірші людські пороки з кращим ступенем їх реалізації на всіх рівнях: вас чекають на службі у релігійної секти, на обіді у канібалів, на засушливій вечірці в пустелі, а також на полюванні з племенами дикунів. Гра має безліч відсилань до фільмів і книг, провести аналогію з якими зможе кожен сучасний гравець.

 

Геймплей

Геймплей Metro Exodus базується на реалізмі. Граючи в цю гру, час від часу ви будете повторювати це слово про себе з посмішкою на обличчі. Але і вона буде губитися, коли у вас закінчаться патрони до ВСЬОГО в найпотрібніший момент. Гра не тільки дозволяє гравцеві насолодитися життям в постапокаліптичному світі, але і відчути всі його «привілеї» - ми повертаємося в новий кам'яний вік, де збиральництво вважається основою виживання. Вам належить перевірити кожен куточок, обшукати кожну шафку і знайти унікальні поліпшення для того, щоб комфортно грати. Убив кількох бандитів, витративши при цьому десять куль замість трьох? Знай - тебе чекає дефолт! Ігровий процес Exodus не знає марнотратства, він пропагує холодний розрахунок і пильність, яка не один раз врятує вам життя. Свідчить про це і деяка зброя в грі, яка використовує для стрільби спеціальні балони з повітрям. Зброя такого типу вимагає постійної підкачки, тому вихід за кожен наступний кут - це справжній іспит на забудькуватість. Величезну роль в грі виконує створення речей і їх поліпшення. Кожна вилазка вимагає ретельної підготовки: патрони до трьох видів зброї, аптечки, фільтри з киснем для протигаза, додатковий метальний сегмент, чистка та ремонт екіпірування, інше. Потрапляючи в перестрілку в протигазі пам'ятайте, що його скло може тріскати, по мірі отримання шкоди. І якщо перші кілька разів ви зможете заклеїти його клейкою стрічкою, щоб забезпечити герметизацію, то наступні рази принесуть тільки фатальний результат. Реалістичні почесті отримав і ліхтарик - його акумулятор з часом сідає, після чого вам потрібно заряджати його за допомогою спеціального переносного пристрою.

геймплей метро 2033 эксодус

Гра дозволяє пересуватися на транспортних засобах, так як її локації воістину великі. Варто відзначити, що транспорт завжди залишається в місці, де ви його залишили, і не «бігає» за вами, як школярка. Проявляє себе реалізм і в діалогах з персонажами. Так під час розмови ви можете курити сигарету або пити чай, попередньо давши власну згоду на перше чи друге. Взаємодія з навколишнім світом опрацьована добре, за рахунок чого навколишні вас предмети перестають бути звичною бутафорією.

Гра може похвалитися гарною фізикою. Під час її проходження у вас не виникне комедійних ситуацій з падінням в текстури або що-небудь подібного. Варто відзначити досить реалістичну стрілянину - для вбивства ворожих істот достатньо буде декількох (а то і одного) точних пострілів. Прекрасний рівень опрацювання сюжетної лінії створює перед гравцем право вибору, від якого залежать подальші долі героїв гри.

 

Графіка

графика метро 2033 эксодус

Як говорилося раніше, Metro Exodus працює на двигуні 4A Engine, що розроблений компанією 4A Games. Він дозволив грі бути динамічною, рухливою, захоплюючою в усіх сферах її життєдіяльності. Загальний графічний рівень повністю відповідає своєму часу і навіть, можливо, випереджає його на кілька кроків. Графіка гри дійсно вражає. Промальовування навіть найменших деталей продемонстроване з ювелірною точністю. Exodus використовує яскраву гру світла для створення потрібної атмосфери в тому чи іншому місці. За рахунок високого рівня оптимізації, вона не навантажує ваше залізо надмірно, за що варто подякувати її розробникам. Деякі локації пробудять в вас ностальгічний аспект, адже вони з високою точністю нагадують легендарний S.T.A.L.K.E.R.

 

 

Оптимальний ПК для Metro 2033 Exodus від ATLINE

 

Компанія ARTLINE підготувала для вас список, що складається з декількох потужних ігрових ПК для того, щоб повністю розкрити можливості Metro 2033 Exodus.

 

Стандартні системні вимоги A Plague Tale Innocence для ПК

Комп'ютер ARTLINE Gaming X31v09

  • Процесор: Intel Core i3-9100F (3.6 – 4.2 Ghz)
  • Оперативна пам'ять: 2x8 GB (DDR4 / 2666)
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB)
  • Накопичувач: SSD + HDD (240 GB + 1 TB)

Високі системні вимоги A Plague Tale Innocence для ПК

Комп'ютер ARTLINE Gaming X51v11

  • Процесор: Intel Core i5-9400F (2.9 - 4.1 Ghz)
  • Оперативна пам'ять: 2x8 GB (DDR4 / 2666)
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1660 SUPER (6 GB)
  • Накопичувач: SSD + HDD (240 GB + 1 TB)

 

Ультра системні вимоги A Plague Tale Innocence для ПК

Комп'ютер ARTLINE Gaming X51v15

  • Процесор: Intel Core i5-10400F (2.9 - 4.3 Ghz)
  • Оперативна пам'ять: 16 GB (DDR4 / 2666)
  • Відеокарта: Nvidia GeForce RTX 2060 SUPER (8 GB / GDDR6)
  • Накопичувач: SSD + HDD (480 GB + 1 TB)

4К системні вимоги для Metro 2033 Exodus для ПК

Комп'ютер ARTLINE Gaming X96v03

  • Процесор: AMD Ryzen 7 3800X (3.9 - 4.5 Ghz)
  • Оперативна пам'ять: 16 GB (DDR4 / 3000 Gaming)
  • Відеокарта: Nvidia GeForce RTX 2080 Ti (11 GB)
  • Накопичувач: M.2 NVME SSD + HDD (480 GB + 2 TB)

 

Питання та відповіді

  • Як працює відкритий світ в Metro 2033 Exodus?
  • Він являє собою просторі рівні, по яких просувається гравець, проходячи сюжетну лінію.

 

  • Скільки монстрів в Metro 2033 Exodus?
  • Гра не втішить вас великою кількістю монстрів, але ті, що є, зможуть ускладнити вам життя.

 

  • Де купити Metro 2033 Exodus?
  • В офіційному магазині Steam.