#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Gord

Купити комп'ютер для Gord

Gord – комп'ютерна гра у жанрі стратегії, розроблена польською студією Covenant Dev у 2023 році для платформ Microsoft Windows, Sony PlayStation 4 / 5, Xbox One, Xbox Series X / S.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Gord
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Gord
  5. Огляд гри Gord
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Gord від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Королівство Калантія хоче захопити землі Лісатії. Для цього було відправлено намісника, який повинен побудувати ряд укріплених фортів серед темного лісу.

Гра здобула середні оцінки від гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Gord

 

Системні вимоги Gord середні та вище. Гра запускається лише на 64-розрядних операційних системах від Windows 10 та працює з DX11. Деталі системних вимог подані нижче:

 

Мінімальні системні вимоги Gord

  • Процесор: Intel Core i5-6600 / AMD Ryzen 5 1600
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 960
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Gord

  • Процесор: Intel Core i7-9700K / AMD Ryzen 5 7600X
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1080 / AMD Radeon RX 5700X
  • Операційна система: Windows 11 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Gord

 

Який процесор потрібний для Gord

4-ядерного процесора цілком вистачить для Gord. Така модель, як AMD Ryzen 3 3300X, зможе повністю задовольнити вимоги цієї гри.

 

Яка відеокарта потрібна для Gord

З відеокартою справи трохи інакші. Ви можете вибрати бюджетну ігрову модель, як Nvidia GeForce GTX 1650, або ж подумати про проекти з вищими системними вимогами і придбати Nvidia GeForce RTX 2060 / Nvidia GeForce RTX 3050.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Gord

Для гри вистачить 8 гігабайт ОЗУ та HDD-накопичувача.

 

 

Огляд гри Gord

 

Атмосфера

Стратегії у слов'янському сетинзі зустрінеш не часто. Це майже виняток із правил, адже більшість ігор у жанрі йде або шляхом історичним і реалістичним, або фентезійним. Польська студія Covenant Dev, започаткована колишнім продюсером «Відьмака» Станом Юстом, вирішила піти власним шляхом. Діти взяли потроху від кількох відомих проектів, таких як Frostpunk, Darkest Dungeon, Northgrad, після чого приправили взяті елементи атмосферою «Відьмака» та слов'янською міфологією. У підсумку вийшов Gord.

Gord – це похмура стратегія, темне фентезі, у якому боги прокляли людей. День змінився ніччю, постійний морок та дощ, а також небезпечні створіння у лісі. У грі нехитрий сюжет з чудово виконаними кат-сценами, але назвати його якимось іншим епітетом не вийде, так як багато уваги він явно не заслуговує. Кампанія складається з 10 місій, тому на її повне проходження знадобиться не так багато часу.

 

Геймплей

Гра забезпечує досить простою і тривіальною геймплейною схемою: будівництво-збирання - виживання. Вона не відрізняється масивністю як у плані світу, так і в плані кількості жителів / юнітів. Якщо ви любите містобудівні симулятори, Gord трохи розчарує вас у цьому плані. Справа в тому, що будувати можна лише в невеликому колі з огорожею, будівель не так багато, будувати окремі будинки для мешканців та розширювати місто не доведеться. Навпаки, нам потрібно розставляти будівлі так, щоб зберігати вільний простір. Навіть повертати їх ми не можемо, за нас це робить комп'ютер. Потрібні будівлі і для того, щоб відкривати юнітів. Тут є важливий момент – для будівництва тієї чи іншої будівлі іноді необхідно, щоб місто було потрібного рівня, що ускладнює завдання. Чим вищий рівень міста, тим більше будівель ми зможемо поставити, а значить нам потрібно розширювати частокіл, це завдання не з дешевих.

За частоколом знаходиться великий темний ліс, сповнений небезпек та цінних ресурсів. Туди ми й робитимемо вилазки невеликими групами, позбавляючи карту туману війни. Ліс вийшов справді похмурим та атмосферним, до того ж у ньому повно небезпек: від диких звірів та монстрів до місцевого дикого племені. Найнебезпечнішими монстрами є напасті. Це потужні тварюки, які можуть сильно дебаффати наших поселенців, причому кожен унікально. Напасті виконані дуже круто. Це міфічні створіння з чудовим дизайном. Вони становлять велику загрозу, тому краще розшукувати їх на самому початку і знищувати, аджн пізніше зробити це буде набагато важче.

Юнітів у Gord невелика кількість. Військових всього чотири, а поселенці розбиваються за професіями. У кожного юніта є свої плюси і мінуси: хтось чудовий кухар, але не вміє рубати дрова, а хтось сильний у збиранні, але має хистке ментальне здоров'я. Механіка стресу (розум) – одна з центральних у грі. Вона перекочувала сюди з Darkest Dungeon, якою надихалися розробники. Стресу додає темрява, густий ліс, хвороби, рани, неприємні події. Психічні травми впливають на поведінку того чи іншого персонажа, змушуючи робити його погані речі. Поселення невелике, а для поповнення населення потрібно або шукати людей на карті, або чекати, коли дадуть потомство. Дітей можна приносити в жертву, але робиться це в окремих випадках, щоб задобрити напасті. У будь-якому випадку у вас завжди є варіант зі знищенням останніх.

А ось бойова система у Gord залишає бажати кращого. Гра вийшла досить повільною, до того ж зіткнення з ворогами виглядають не привабливо і застаріло. Прокачування воїнів примітивне, як і прокачування споруд. Всі дії слабо автоматизовані, тому потребують постійного контролю. Про збирання ресурсів не доведеться говорити багато, оскільки система тут цілком типова. Відзначити важливо те, що іноді в туторіалі не вказуються важливі ігрові аспекти, через що потрібно самому розбиратися в тому, що відбувається.

Gord вийшла справді дуже атмосферною грою з красивим та похмурим художнім стилем. Аспекти слов'янізму не можуть не тішити, як і чудовий музичний супровід. Але в геймплейному плані гра вийшла досить нудною. Вона занадто одноманітна і не забезпечує гравця інтригуючими історіями, великою кількістю випадкових подій, живим світом та широкими можливостями розвитку поселення. Все ж таки, багатьом геймерам проект дуже навіть сподобається.

 

Графіка

У Gord гарний графічний рівень із якісними анімаціями, цікавим освітленням та вельми автентичним художнім стилем. Варто похвалити звуковий та музичний супровід. Кат-сцени і зовсім заслуговують на овації. Тішить красива зміна пір року, дизайн монстрів. У технічному плані з грою теж усе гаразд.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Gord від ARTLINE

 

На сайті нашого інтернет-магазину ви можете придбати ігровий комп'ютер для Gord. Бюджетні, топові, збірки для офісу або для щоденних завдань - ПК на будь-який смак вже на ARTLINE!

 

 

Стандартні системні вимоги Gord для ПК

ARTLINE Gaming X43v26Win – ігровий персональний комп'ютер із 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3600 (3.6 – 4.2 GHz) з 12 потоками для обробки. Обробкою графіки займається ігрова відеокарта Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB), а для зберігання даних надано SSD-накопичувач на 480 гігабайт. Об'єм ОЗУ становить 16 гігабайт (DDR4 / 2666 MHz).

 

Високі системні вимоги Gord для ПК

ARTLINE Overlord V8v35 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 - 4.3 GHz), який працює на 12 потоків, тим самим підвищуючи продуктивність. Тут встановлено 16 гігабайт ОЗУ (DDR4/3200 MHz), ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 3050 (8 GB) з підтримкою Ray Tracing. Накопичувачі: SSD (480 ГБ) + HDD (1 ТБ).

 

Ультра системні вимоги Gord для ПК

ARTLINE Gaming X55WHITEv41 – ігровий ПК у корпусі QUBE SNOW. Обладнаний ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 3060 (12 GB). 6-ядерний процесор Intel Core i5-12400F (2.5 – 4.4 GHz) дозволяє комп'ютеру працювати швидко, як і 32 гігабайти ОЗУ (DDR4/3200 Gaming). Накопичувачі: SSD (1 TB) та HDD (2 TB).

 

4К системні вимоги Gord для ПК

ARTLINE Gaming X57v40 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-11400F (2.6 - 4.4 GHz) та ігровий відеокартою Nvidia GeForce RTX 3060 Ti (8 GB). Такий тандем дозволить вам забути про низький FPS, як і 32 гігабайти ОЗУ (DDR4/3200 Gaming). Накопичувач: 1-терабайтний SSD.

Питання

+ У Gord є технологія процедурної генерації?
Так, гра використовує таку технологію
+ У Gord є вільна гра?
Так, вільна гра присутня, як і безліч інших ігрових режимів
+ Де придбати Gord?
Купити гру можна у Steam https://store.steampowered.com/app/1351210/Gord/