#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Ghost Watchers

Купити комп'ютер для Ghost Watchers

Ghost Watchers – комп'ютерна гра у жанрі кооперативного хоррору, розроблена студією Renderise у 2022 році для платформи Microsoft Windows.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Ghost Watchers
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Ghost Watchers
  5. Огляд гри Ghost Watchers
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Ghost Watchers від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Разом з друзями або самотужки ви повинні спіймати примару і залишитися живими.

Гра одержала позитивні відгуки від гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Ghost Watchers

 

Системні вимоги Ghost Watchers низькі. Розробники навіть не вказують моделі відеопроцесорів, що рекомендуються, як і тип оперативної пам'яті. Проте гра підтримує DX12, а це вже +. Нижче ми порекомендуємо гарний ПК не тільки для цієї, але й для ААА-проектів, а також підберемо кілька збірок від ARTLINE для гри на максималках.

 

Мінімальні системні вимоги Ghost Watchers

  • Процесор: Intel Core i5
  • Оперативна пам'ять: 4 гігабайти
  • Відеокарта: будь-яка на 2 гігабайти пам'яті
  • Операційна система: Windows 10 (x32 / x86)

 

Рекомендовані системні вимоги Ghost Watchers

  • Процесор: Intel Core i5
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: будь-яка на 4 гігабайти відеопам'яті
  • Операційна система: Windows 11

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Ghost Watchers

 

Який процесор потрібний для Ghost Watchers

Для цієї гри вибираємо 4-ядерний процесор AMD Ryzen 3 3300 із 8 потоками для обробки. Для ігор рівня ААА знадобиться 6- чи 8-ядерний чіп. Рекомендуємо AMD Ryzen 5 5600X та Intel Core i7-10700KF.

 

Яка відеокарта потрібна для Ghost Watchers

Вимоги до відеокарти тут створені у категорії «мінімалізм», тож звертати на них увагу не варто. З Ghost Watchers відмінно впорається Nvidia GeForce GTX 1050. Для ігор «важчих» вибираємо Nvidia GeForce RTX 3050. Варіант потужніший – Nvidia GeForce RTX 3060.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Ghost Watchers

Для Ghost Watchers встановлюємо 8 гігабайт ОЗУ стандарту DDR4. Для Days Gone, Cyberpunk 2077, Spider-Man Remastered знадобиться 16 гігабайт. Накопичувач – SSD-диск.

 

 

Огляд гри Ghost Watchers

 

Атмосфера

Кілька років тому кооперативні хоррори були ковтком свіжого повітря. Вони забезпечували новий ігровий досвід, чия незвичайність заманювала у свої мережі як рядових гравців, так і відомих стрімерів. У світ виходили як асиметричні хоррори, так і хоррор-шутери (Back 4 Blood до списку останніх включати не варто), але всю увагу до себе прикували спіритичні проекти. Успішний першопрохідник - Phasmophobia, яка породила пристойну кількість клонів. Створена на Unity, вона зуміла стати справжнім бестселером, зібравши у Steam майже 400 тисяч позитивних рецензій. Саме ця гра є причиною появи нашого сьогоднішнього гостя – гри під назвою Ghost Watchers.

Ghost Watchers є клоном Phasmophobia. Ігри настільки схожі в плані завдань, антуражу та механік, що після Фазмофобії ви почуватиметеся як риба у воді. Відразу виникає запитання: а яка з них страшніша? Що ж, спочатку потрібно провести кілька сеансів спіритизму в обох, обравши високий рівень складності, а потім отримати відповідь.

Ми граємо за ловця привидів, чия фірма зветься Ghost Watchers. Ми маємо власний фургон із пристойною кількістю обладнання, в кооперативному режимі – ціла команда. У грі кілька карт, на яких мешкає один із восьми духів. Нам належить встановити його вигляд, вік, а також зрозуміти його настрій, після чого впіймати негідника.

 

Геймплей

Що здебільшого пропонують хоррор-ігри? Мабуть, темряву та жахи в ній. У Ghost Watchers ви більшість часу бігатимете з вимкненим світлом. Це необхідно для того, щоб викликати примар і знаходити різні сліди. На відміну від багатьох інших подібних проектів, цей відрізняється гарною роботою з освітленням. Оскільки події завжди розгортаються вночі, місячні відблиски створюють навіть романтичний настрій, який невдовзі змінюється спалахами адреналіну. І – так, скрімерів тут достатньо.

Ми заходимо в будинок і за допомогою спеціального пристрою відшукуємо привида, роблячи виміри. За ним треба побігати, адже він швидко переміщається локацією. Коли 100% заповняться, нам покажуть числа вимірів – їх потрібно вбити в меню tab, щоб звузити пошук нашого духу. Також у нас є термометр, що дозволяє швидше знайти істоту. Після виконаних маніпуляцій, дух ставатиме активнішим. Ви почуєте голоси і зможете вести з потойбіччю діалог за допомогою рації та реального мікрофона. В енциклопедії є кілька фраз, які ви можете задавати примарі. Фрази англійською, але навіть якщо інглиш кульгає, ШІ вас зрозуміє. Варто зазначити, що після роботи з датчиком і термометром на карті почнуть відбуватися лякаючі речі: предмети можуть рухатися, будуть чутні голоси, стуки, кроки і навіть плач дитини. Нагадую, що ви знаходитесь у темному приміщенні, де кожен силует може призвести до переляку. Дух може з'являтися рандомно на кілька секунд, варто бути обережним.

У Ghost Watchers є survival-елемент. Під час полювання ви можете бути вбиті примарою. Щоб цього не трапилося, потрібно носити з собою один із оберегів: хрест, статую Ісуса, пахощі. Предметів у грі багато, носити одразу все не вийде, тому рекомендуємо брати необхідні та кидати на підлогу в будинку. Тип примари звужується до кількох варіантів, потрібно швидко визначити її вік та настрій. Для цього використовуємо спіритичну дошку та ляльку вуду. Ці предмети цікаві не всім типам істот, але і корисність їх не варто недооцінювати. Наприклад, якщо вказівник букв на дошці рухається хаотично, значить ви маєте справу з давнім духом.

Починається найцікавіше – атаки. У вухах починає дзвеніти, картинка розпливається. Вам потрібно захистити себе, тому в такі моменти швидко перемикаємось на хрест. Вискакує скрімер і стає просто перед вами. На цьому моменті потрібно зупинитись, адже тут розробники зробили помилку – за скрімером часто можна визначити тип духа. Але знати потрібно точно, тому дослідження продовжуємо, звужуючи коло. Примари в цій грі люблять робити всілякі капості. Вони можуть переміщати вас в інше місце, тоді у персонажа частішає серцебиття і він починає хникати. Для виклику духа знадобиться дзеркало – це 100% метод, що дозволяє побачити простір очима полтергейста. Не забуваймо вчасно перемикатися на хрест під час атаки. Таким чином, ми робимо примару слабшою і переходимо до наступної фази гри. Повторити потрібно кілька разів.

Взагалі, методи ослаблення всіх практично однакові, може різнитися лише один елемент у списку. З цим розробники теж накосячили, адже вони свідомо вбили різноманітність у цій грі. Нам необхідно знайти сліди привида за допомогою ультрафіолетового ліхтарика, включити 5 джерел світла, сфоткати деякі елементи для виконання завдання. Від будинку бігаємо до фургона, купуємо потрібні речі, повертаємось назад. На високій і низькій складності (середньої тут немає) привид не може атакувати поза домом, зате на максимальній він стає по-справжньому надокучливим. При атаці ви втрачатимете всі предмети, тому для початку рекомендуємо вибрати високий рівень складності.

Ви зібрали всі дані, настав час замочити покидька. Використовуємо сольові або світлові гранати під час атаки, повторюємо напади кілька разів. На кінцевій стадії наш привид перестане бути невидимим і блукатиме по дому, тікаючи від вас і намагаючись напасти на вас. Гра в хованки, як правило, закінчується перемогою і фармом валюти для купівлі речей у наступній катці.

Підсумовуючи, можна сказати, що Ghost Watchers не зуміла переплюнути Phasmophobia. Без сумніву, гра цікава, але всі скрімери завжди поводяться однаково. Виглядає це досить смішно, до того ж, завжди знаєш, коли вискочить чудовисько. Гра занадто одноманітна, не вистачає більше видів полтергейстів і більше варіантів визначення та затримання для кожного. Також варто наголосити, що зовнішність привидів не вселяє жах. У гру варто грати лише у кооперативі, тоді фан гарантований.

 

Графіка

Графіка у подібних іграх – річ ефемерна. Ти її не бачиш, а вона є. Ghost Watchers варто похвалити лише за роботу з освітленням. Текстури оточення створені непогано, але модельки персонажів і привидів залишають бажати кращого. Анімації на нулі, але зі звуковим супроводом попрацювали непогано.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Ghost Watchers від ARTLINE

 

ARTLINE – це місце, де ви можете купити ігровий комп'ютер. Від бюджетних до ігрових, наші ПК – найкращі в Україні. Переконатися у сказаному вам дозволить не лише особистий досвід чи досвід ютуберів, а й співвідношення ціни та продуктивності моделей, представлених нижче.

 

 

Стандартні системні вимоги Ghost Watchers для ПК

ARTLINE Gaming X71v44 – ігровий ПК у корпусі QUBE BLOCK з ARGB LED-підсвічуванням. Тут встановлений 8-ядерний процесор Intel Core i7-9700F (3.0 – 4.7 GHz) із сімейства Coffee Lake, чия продуктивність встановлює високу планку швидкодії. Є 16 гігабайт оперативної пам'яті швидкого стандарту DDR4 (2666 MHz). Відеокарта – ігрова AMD Radeon RX 6600 (8 GB). Накопичувач – 1-терабайтний SSD.

 

Високі системні вимоги Ghost Watchers для ПК

ARTLINE Gaming X53v24 – ігровий персональний комп'ютер з 6-ядерним процесором Intel Core i5-11400F, який відноситься до 11-го покоління Rocket Lake. Він функціонує на 12 потоків із підвищенням тактової частоти від 2.6 до 4.4 ГГц. З графікою працює ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 2060 (6 GB) з пам'яттю GDDR6. Жорсткий диск представлений SSD-накопичувачем на 1 терабайт постійної пам'яті. Кількість ОЗУ – 16 гігабайт (DDR4 / 3200 Gaming).

 

Ультра системні вимоги Ghost Watchers для ПК

ARTLINE Overlord CG10v11UA - ігровий ПК з 4-ядерним процесором Intel Core i3-12100F (3.3 - 4.3 GHz) з 12-го покоління Alder Lake. Створений у кастомному корпусі з LED-підсвічуванням та продуманою системою вентиляції. Має ігрову відеокарту Nvidia GeForce RTX 3050 (8 GB) і 16 гігабайтів ОЗУ (DDR4 / 3200 MHz). Накопичувачів тут два: SSD (480 ГБ) + HDD (1 ТБ).

 

4К системні вимоги Ghost Watchers для ПК

ARTLINE Overlord ASMVv18 – ігровий ПК у корпусі QUBE GRIFFIN з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 5600X (3.7 – 4.6 GHz) та ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 3060 (12 GB). Має 16 гігабайтів ОЗУ (DDR4 / 3200 Gaming) і два накопичувача: SSD (1 TB) + HDD (2 TB). Призначений для гри на максималках з активним Ray Tracing та DLSS.

Питання

+ Скільки типів привидів у Ghost Watchers?
У грі 8 типів привидів
+ Як знайти сліди в Ghost Watchers?
Використовуйте ультрафіолетовий ліхтарик
+ Де придбати Ghost Watchers?
Купити гру можна у Steam https://store.steampowered.com/app/1850740/Ghost_Watchers/