#obzory

Чим тіло відьмака відрізняється від твого?

the witcher

Чи можливо створити ідеальний організм? Організм, позбавлений будь-яких слабкостей, наділений довговічністю і неймовірною здатністю до регенерації? Якщо ви живете у всесвіті Відьмака, тоді – так, це цілком можливо. Адже саме відьмак і є вінцем творіння Неверленду, результатом поєднання алхімії і магії.

 

На нашому YouTube-каналі ARTLINE PLAY ви можете переглянути відео на цю тему:

 

 

Якщо надаєте перевагу текстовому варіанту - ласкаво просимо!

Відьмаки – це люди, котрі зуміли вижити під час випробувань, які піддавали тіло мутаціям. За легендою, до лав відьмаків потрапляли так звані діти неочікуваності – відьмаки допомагали простим людям і тоді, коли ті не мали як їм віддячити, вони казали: ти віддаси мені те, що в тебе вже є, але про що ти поки сам не знаєш. Мова йшла про новонароджену дитину, котру відьмак забирав з собою через декілька років і привозив до відьмацької обителі, щоб віддати хлопчика старійшинам, котрі ставлять випробовування, себто роблять з цих хлопців відьмаків. Насправді ця легенда є значно перебільшеною, так як юних хлопчаків відьмаки підбирали на шляхах та гостинцях. Це були або діти-сироти, або бідняки, котрих війна позбавила всього. Підкидували відьмакам дітей мисливці й мандрівники, котрі знаходили у своїх мандрівках безталанних і привозили до одного з відьмацьких замків, так як годувати зайвий голодний рот ніхто не хотів.

Попадаючи до відьмацької школи, хлопці приступали до фізичних тренувань. Це був перший етап підготовки, після котрого йшов один з найважчих – випробування травами. Саме випробування травами визначало чи станеш ти відьмаком, адже з 10-ти хлопчаків найчастіше виживали лише троє. Хлопців поїли спеціальними еліксирами на основі білків сірих сколопендроморфів, котрі вносили серйозні зміни в їхню фізіологію. Пришвидшувався метаболізм, змінюється гормональна та нервова система. Ці зміни супроводжуються страшенним болем, але щоб зменшити його випробування ставиться під постійним медичним контролем. Хлопці впадали в коматозний стан і приходили в себе лише в тому випадку, якщо організм зумів повністю перебудуватись. Хоч в середньому після випробування травами виживало 3-4 дітей від 8 до 10 років, декотрі з них доволі легко переносили випробування. Таких дітей старійшини пічкали додатковими мутаціями. На них ставили додаткові експерименти, котрі ще сильніше збільшували їхню фізичну силу й покращували інші параметри. Одним з тих, на кому ставили додаткові випробування був Геральт – саме через них волосся відьмака втратило пігмент і назавжди стало сірим.

Після випробування травами через деякий час старійшини ставили на вцілілих хлопчаках наступне випробування – випробування сном. Їх пічкали якимось психоделіками і за допомогою магії переводили в стан галюциногенного сну. Уві сні хлопчаки бачили різні видіння та марення, а за цей час їхній організм перебудовувався. Проводилась селективна мутація очей, зіниці ставали помаранчевими і вертикальними, як у котів. Відбувалась мутація кісткового мозку та гормонів, що в сумі з мутацією зіниць дозволяло відьмакам прекрасно бачити в темряві й посилювало їхню сенсорику. Також саме це випробування робило відьмаків стерильними. Прокинувшись після випробування сном, людина прокидалась вже не людиною, а відьмаком.

На цьому випробування не закінчувались, так як останнім було випробовування медальйона, котре відьмаки складали в якості випускного іспиту. Після випробування Сном хлопці приступали до посилених фізичних тренувань з супутньою дієтою, яка складалась з особливих грибів, мохів та трав. Така дієта дозволяла швидко нарощувати м’язову масу.

Хоч тіло відьмака повністю тотожне тілу простої людини, за собою воно приховує ідеальність. Завдяки мутаціям відьмаки отримали неймовірну фізичну силу, яка в поєднанні з відточеними рефлексами фехтування робить з відьмака одного з найсильніших противників в Неверленді. В бою на мечах отримати перемогу над відьмаком майже що неможливо, історія знає лише декілька таких фактів. У відьмаків неймовірна реакція. Вони можуть рухатись так швидко, що людське око бачитиме лише їхній розпливчатий силует, при цьому такий рух буде максимально тихим, як у кішки. Завдяки настільки швидким рефлексам, відьмаки можуть відбивати стріли на льоту – в літературній сазі Геральт одного разу відбив аж дві. Та справа тут не лише в реакції, але й в тому, що відьмаки мають абсолютний контроль над своїм тілом.

Вони можуть керувати серцебиттям, диханням, розміром зіниць, виділяти декотрі гормони та ферменти тоді, коли це буде потрібно.

Серце відьмака значно більше, ніж у простої людини, і в це не дивно, адже воно потрапляє під постійний негативний вплив еліксирів, котрими відьмаки ще більше посилюють власні рефлекси та можливості. Кажуть, що під еліксирами перемогти відьмака неможливо. Навіть при найбільш важких пораненнях організм відьмака не вимикається, щоб той міг собі зарадити. Це говорить і про дуже високий больовий поріг. Але працює це разом з неймовірною здатністю до регенерації. Рани відьмаків заживають в 7 разів швидше, ніж рани в простої людини. Настільки сильна регенерація дозволяє їм вижити майже що за будь-яких травм – саме тому на тілі відьмаків ви можете побачити ТАК БАГАТО рубців.

Важливу роль грає й високий метаболізм відьмаків. Він дозволяє їм вживати відьмацькі еліксири, які є майже що справжнім ядом. Такий еліксир вб’є нормальну людину, та для відьмаків він справжній друг і товариш, хоч і теж поступово руйнує їхній організм. Печінка відьмаків просто сталева, раз вона може фільтрувати таку отруту. Додати варто й те, що підвищений метаболізм суттєво уповільнює процес старіння, через що відьмаки можуть жити по декілька століть і все одно почувати себе як 20-річний молодик. Утім жоден відьмак не помер своєю смертю, тому старіння відьмаків як феномен залишається вкрай недослідженим.

Не можна пропустити гострий слух і підвищену сенсорику відьмаків завдяки випробуванню сном. Нюх відьмака можна порівняти з нюхом собаки, а просунута сенсорика дозволяє їм відчувати монстрів поблизу, не бачучи їх.

Підходимо до найважливішого – чи мають відьмаки емоції? Адже за легендою, ці мутанти повністю позбавлені емоцій через випробування, котрі вони проходили. Насправді все це маячня. Відьмаки можуть відчувати, утім не можуть плакати. В них дійсно приглушені емоції, але це не означає їхню відсутність, тому любити вбивці чудовиськ теж можуть. Ну а любити вони люблять, лише в іншому значення, так як в них підвищене лібідо. Зате все це не має жодних результатів, адже відьмаки безплідні.

Відьмак – це воістину ідеальний організм. І в літературній сазі, і в іграх такий організм не раз хотіли присвоїти задля досліджень, але вдалось це небагатьом. На жаль, секрети створення відьмаків давно втрачені, тому в Неверленді вже давно немає нових славетних відьмачих імен. Що ж, вони обов’язково з’являться в четвертій частині, для котрої тобі знадобиться топовий ігровий ПК. Купити такий можеш в нашому інтернет-магазині

Питання

+ Чому відьмаки бачать в темряві?
Відьмаки бачать у темряві завдяки випробуванню сном, яке піддало мутації нервову систему та очі
+ Чи можуть відьмаки мати дітей?
Ні, відьмаки безплідні через мутації
+ Хто перемагав відьмака?
Відьмака перемагав мало хто. Лео Бонарт носив три медальйони відьмаків, але невідомо як саме він їх убив. Вільгефорц двічі перемагав Геральта, але другої битви не пережив.
+ Чому у Геральта сиве волосся?
Волосся у Геральта посивіло через додаткові мутації під час випробування травами
+ Скільки живуть відьмаки?
Через мутації у відьмаків суттєво уповільнений процес старіння, завдяки чому вони можуть жити по кілька століть. Але не один відьмак так і не помер своєю смертю.
+ Чи можуть відьмаки любити?
Так, оскільки мутації не позбавляють їх емоцій повністю, а лише приглушують