#3d-pechat

Огляд усіх видів смол для 3D друку

Огляд усіх видів смол для 3D друку

В минулій статті ми побачили різноманітність ниток, які ви можете використати для своїх проектів. Зараз ми розглянемо інші види смол.

 

 

Зміст:

  1. Стандартні смоли
  2. Смола, яка швидко твердне
  3. Міцні смоли
  4. Водозмивні смоли
  5. Гнучкі смоли
  6. Рослинна смола
  7. Ливарні та воскові смоли
  8. Прозорі смоли
  9. Смола, що світиться в темряві
  10. Біосумісні та стоматологічні смоли
  11. Де можна купити смолу для друку 3D?

 

 

Стандартні смоли

 

Він ідеально підходить для створення концептуальних та функціональних моделей, прототипів, мініатюр та образотворчого мистецтва. Стандартні смоли бувають різних кольорів і деякі з них мають поганий запах, тому обов'язково використовуйте їх у приміщеннях, що добре провітрюються.

 

 

Смола, яка швидко твердне

 

Вона має безліч переваг, крім швидкого результату. Скорочені терміни запобігають усадці та деформації деталей. Використовуйте цю смолу, якщо потрібна точність, наприклад, при виготовленні інструментів або компонентів, і якщо вміння чекати — не ваш сильний бік.

 

 

Міцні смоли

 

Акрилонітрил-бутадієн-стирол (ABS) – це пластик, що зазвичай використовується у виробництві іграшок, у засобах індивідуального захисту, таких як каски та шоломи, а також в інших цілях, де об'єкт буде піддаватися навантаженням. Ці смоли насправді не виготовляються з ABS, а намагаються імітувати його чудові фізичні та механічні властивості. Міцна смола ідеально підходить для концептуальних моделей, функціональних деталей та прототипів.

 

 

Водозмивні смоли

 

Такі смоли прибирають більшу частину безладу та неприємного запаху в порівнянні зі стандартними, тому що вони миються водою а не спиртом. Тому виходить безпечніша і чистіша альтернатива без запаху.

 

 

Гнучкі смоли

 

Іноді вам потрібно трохи гнучкості. У принтерах FDM використовується термопластичний поліуретан (TPU), гумоподібний матеріал, який використовується у водонепроникних чохлах мобільних телефонів. Але якщо ви шукаєте смолу, подібну до TPU, вона часто йде під назвою «Flex» і може аналогічно використовуватися для предметів, де потрібна висока еластичність і поглинання вібрації, таких як колеса.

 

 

Рослинна смола

 

Використовуючи соєві боби та подібні рослини як отвердяючі матеріали, смоли на рослинній основі роблять невеликі кроки до того, щоб зробити 3D-друк менш токсичним і брудним. Обов'язково ознайомтеся з паспортом безпеки матеріалу для будь-якої смоли рослинного походження, яку ви купуєте — не завжди думайте, що її можна випрати або викинути на сміття.

 

 

Ливарні та воскові смоли

 

Основною перевагою 3D-друку є простота і швидкість прототипування, а ливарна смола в поєднанні з методом воску, що виплавляється, є яскравим прикладом цього. Воскова модель укладена в середу, схожу на гіпс, яка твердне, а потім нагрівається, тому вона тане, залишаючи форму, яка заповнюється рідким дорогоцінним металом.

Таким чином, ювеліри можуть роздрукувати модель, використовувати її для виготовлення цементної форми та випалити смолу у печі, дозволяючи залити на її місце рідкий метал. Одне надруковане на 3D-принтері кільце або брошка з цієї литої смоли може стати основою для десятків виробів із золота, срібла чи інших металів. Ливарна смола дозволяє створювати високодеталізовану модель із воску.

 

 

Прозорі смоли

 

Прозорість – це свого роду Святий Грааль, коли справа доходить до 3D-друку смолою. Хоча на ринок виходить все більше і більше смол, правда полягає в тому, що часто для досягнення дійсно скляних результатів потрібні додаткові етапи обробки, такі як прозоре покриття, мокре і сухе шліфування і полірування. Тому це залежить від геометрії моделі та використовуваних методів, але можна досягти воістину чудових результатів. Ця смола застосовна з медичною метою, таких як зубні шини і навіть окуляри. Хоча й не з полімеризації принтера.

 

 

Смола, що світиться в темряві

 

Чи ви робите захисні відбивачі для нічних пробіжок або фігурки для настільної рольової гри, ефекти свічення в темряві – це круто. Часто техніці важко впоратися з добавками, що надають нитки світіння - вони руйнують трубки і гарячі кінці - але принтери на основі смоли не мають проблем з цим матеріалом.

 

 

Біосумісні та стоматологічні смоли

 

Медичним та стоматологічним фахівцям потрібні спеціальні смоли, схвалені для контакту з пацієнтами: для швидкої примірки зубів, для постійних імплантатів або для таких продуктів, як слухові апарати або ортопедичні брекети. Ось чому ринок біосумісних смол величезний і переважно заповнений виробниками матеріалів, які не виробляють інші типи смол.

 

 

Де можна купити смолу для друку 3D

 

Наш магазин Артлайн надасть різні види смол для ваших проектів. Ми раді відповісти на всі ваші запитання щодо матеріалів для 3D-принтерів.

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Які переваги використання смол?
Вони дозволять зробити деталізований та еластичний предмет. А також цей матеріал добре гасить вібрацію.
+ Які недоліки?
Основна проблема – це запах. Намагайтеся працювати в приміщенні, що добре провітрюється.
+ Де використовується цей матеріал?
З нього виготовляють водонепроникні чохли для телефонів, колеса, а також багато медичної та стоматологічної продукції.