#komplektuyushchie

Найкращі корпуси для ПК 2024 року: наш перевірений вибір для вашої наступної збірки

Найкращі корпуси для ПК 2024 року: наш перевірений вибір для вашої наступної збірки

Багато збиральників комп'ютерів не приділяють особливої уваги процесу вибору корпусу ПК. Іноді рішення про його придбання відкладається до вибору комплектуючих. Фахівці рекомендують заздалегідь задуматися про варіанти корпусу, коли ви продумуватимете складання.

При виборі найкращого корпусу ПК слід визначити форму, розмір та індивідуальність системи. Ви повинні розуміти її закінчений вигляд і те, що буде всередині. Корпус ПК – це головний фактор, від якого залежить, наскільки шумною під навантаженням буде система. Це пов'язано з вентиляторами, що знаходяться в комплекті, а також скляними і сітчастими панелями. Ці фактори суттєво впливають на потенціал системи охолодження установки.

Якщо ви волієте працювати на маленьких комп'ютерах, то вам може знадобитися Mini-ITX корпус. Це дозволить зберегти більше місця на робочому столі. Також є великі корпуси, які призначаються для ігрової установки або потужної робочої станції, що надає великі можливості розширення. Ми протестували найкращі корпуси та пропонуємо вам ознайомитися з отриманими результатами.

 

 

Зміст:

 

  1. Fractal Design North
  2. MSI MAG FORGE M100R
  3. Lian Li Lancool 216 ARGB
  4. Corsair iCUE 4000X RGB
  5. NZXT H7 Flow
  6. Shadow Base 800 FX
  7. LIAN LI PC-O11 Dynamic Air Mini
  8. Corsair 2000D Airflow
  9. Fractal Design Terra
  10. Cooler Master HAF 700 EVO
  11. Де можна купити найкращі корпуси для ПК у 2024 році?

 

 

Fractal Design North

 

Корпус Fractal Design North Chalk White має у комплекті бічний кронштейн вентилятора. У ньому застосовуються ШІМ-вентилятори, чудова підтримка твердотільних накопичувачів і дивовижні теплові параметри. До мінусів відноситься шумність.

Це доступний корпус, який має сітчасту сторону та загартоване скло. Виріб виконаний у білому кольорі. У ньому використовуються хромовані вставки. Ми вважаємо цей корпус найкрасивішим із нашого рейтингу.

На бічному кронштейні застосовується 140-мм вентилятор. Там можна розмістити ще кілька 140 мм вентиляторів. У North опрацьована відмінна система теплоізоляції. Користувачі повинні пам'ятати, що для роботи такої системи охолодження вентилятори будуть шуміти. Небагато знизити шум дозволить бокова скляна панель.

Цей корпус буде найкращим варіантом для багатьох користувачів. Він підходить для будь-якого дизайну інтер'єру, де можна вмістити багато комплектуючих. Ми вважаємо, що інші розробники будуть натхнені Fractal Design North і створюватимуть подібні моделі.

 

 

MSI MAG FORGE M100R

 

Корпус MSI MAG FORGE M100R відрізняється стильним дизайном. Це дозволяє створити ефективну та потужну систему. У ньому поєднуються компактні розміри та функціональність.

У виготовленні FORGE M100R використовується високоякісна сталь, яка забезпечує довговічність та захист компонентів. Компактні розміри та легка вага робить корпус зручним у переміщенні та установці. Виріб досить універсальний, в ньому є багато корисних інтерфейсів.

У FORGE M100R є велика кількість відсіків для накопичувачів 2.5" та 3.5". Ви можете встановити багато дисків для зберігання файлів. Важливою особливістю стала чудова система вентиляції. За її допомогою забезпечується хороша циркуляція повітря. У ньому можна розмістити потужну відеокарту довжиною до 300 мм. Також підтримується кулер для CPU висотою до 160 мм.

 

 

Lian Li Lancool 216 ARGB

 

Корпус Lian Li Lancool 216 ARGB White має мостовий роз'єм вводу-виводу. У ньому чудовий кабель-менеджмент. Для вентилятора PCIe/GPU використовується окремий кронштейн. У комплекті йде 2 вентилятори RGB 160 мм. Окремо продається вентилятор PCIe та контролер RGB.

Lancool 216 значно перевершує інші моделі через свої конструктивні особливості. Ще можна відзначити витончене кріплення для PCIe вентилятора. Також є великі притокові вентилятори на 160 мм з підсвічуванням RGB. Якщо корпус буде на столі, то верхні інтерфейси можна перенести в ліву сторону.

Lancool 216 не тихий корпус. Теплові параметри виробу чудові, особливо при додаванні на задню частину вентилятора на 120 мм. Ця модель виділяється за рахунок міцної конструкції та відмінного потоку повітря. Там забезпечується якісний кабель-менеджмент.

 

 

Corsair iCUE 4000X RGB

 

Корпус Corsair iCUE 4000X RGB Tempered Glass Black відносно тихий у роботі. Тут є концентратор iCUE. Теплові параметри дуже добрі. Користувачі вибирають виріб через вишуканий інтер'єр та чисту естетику. До недоліків відноситься те, що вентилятори недостатньо швидко обертаються при підвищеному навантаженні. Ще один мінус полягає в наявності лише одного роз'єму USB-A на передній панелі.

Модель 4000X RGB є елегантною ігровою вежею. У ній знаходиться 3 RGB індикатори та 2 скляні панелі. Розробники детально продумали дизайн. 4000X RGB має зручне та просте шасі для складання.

Завдяки тонованому темному склу ви зможете бачити лише підсвічування RGB. Тому кабелю можна прокладати недбало. RGB Corsair виконаний на найвищому рівні.

 

 

NZXT H7 Flow

 

Корпус NZXT H7 Flow White/Black має зручне керування кабелями. У ньому пропонуються тихі та вражаючі вентилятори. Недоліком стала відсутність RGB, хоч для деяких користувачів це додатковий плюс.

H7 Flow забезпечує відмінні температурні характеристики. Ми перевірили рівень шуму та побачили, що він здатний гідно конкурувати з іншими пристроями. Користувачі оцінять чудову прокладку кабелів.

Тут немає підсвічування RGB, хоча є категорія користувачів, яким така функція здається непотрібною. Корпус має квадратний дизайн, а передня панель – перфорована. Виріб не найкрасивіший, але досить витончений. Передня панель міцна. Вентилятори забезпечують низьку температуру.

 

 

Shadow Base 800 FX

 

Корпус be quiet! Shadow Base 800 FX Black має поворотний кронштейн PCIe. У ньому застосована звукопоглинаюча піна. Виріб комплектується 4 вентиляторами RGB Light Wings. Мінус полягає у візуальному дизайні, який має простий вигляд.

Shadow Base 800 FX не приваблює користувачів лише дизайном. За іншими параметрами це один із найкращих варіантів у плані акустики та охолодження. Нас приваблює 4 вентилятори aRGB, а також найвища продуктивність. Загалом ми залишилися задоволені результатами тесту цього продукту.

 

 

LIAN LI PC-O11 Dynamic Air Mini

 

Корпус LIAN LI PC-O11 Dynamic Air Mini Black підтримує блоки живлення та плати ATX. У ньому 3 вентилятори з ШІМ та покращена система охолодження. Виріб має ряд мінусів, наприклад, нижній повітряний фільтр реалізований некрасиво. Корпус не орієнтований на ITX.

PC-O11 Dynamic часто використовують для отримання гарного складання ПК, але його вже не випускатимуть. Тому йому на зміну прийшла гідна альтернатива у вигляді O11 Air Mini. Тут пропонується 3 вентилятори ШІМ, гарний дизайн, скляна панель. У виробі багато інтерфейсів та повна сумісність із АТХ.

У користувачів можуть виникнути проблеми зі складанням, що пов'язано з незвичайною конструкцією. При цьому корпус повністю відповідає сучасним стандартам. Він має ряд корисних опцій, які дозволили нам додати його до цього рейтингу.

 

 

Corsair 2000D Airflow

 

Корпус Corsair 2000D Airflow Black забезпечує добрий повітряний потік. У ньому достатньо місця для встановлення системної плати. Користувачі отримують багато можливостей для налаштування за допомогою аксесуарів. Мінусом вважається дуже великий розмір для Micro ATX.

Це інноваційне рішення, яке не потребує компромісів. У корпусі можна встановити відеокарту, довжина якої становить до 365 мм. Також підійдуть блоки живлення до 1000 Вт із форматом SF-L.

Тут використовується потужна система охолодження. У корпусі можна встановити до восьми вентиляторів на 120 мм. Також підтримуються кулери AOI. Збоку можна встановити кулер на 360 мм, ззаду – 240 мм.

 

 

Fractal Design Terra

 

Корпус Fractal Design Terra Graphite має гнучкий корпус для регулювання простору відеокарти та системи охолодження. Виріб дуже компактний, тому що має приголомшливий зовнішній вигляд. Дизайн акцентований на дерево. Мінуси пов'язані з обмеженим охолодженням та у підтримці блоку живлення. Ще в корпусі відсутні передні аудіороз'єми.

Через появу таких потужних відеокарт, як Nvidia RTX 4090, багато компактних корпусів стали застарілими. При цьому об'єму Design Terra цілком достатньо для встановлення більшості сучасних відеокарт. Його дизайн є привабливим завдяки алюмінієвому корпусу та дерев'яній лицьовій панелі.

Тут користувачі будуть обмежені у виборі компонентів для охолодження. Якщо ви не використовуєте потужний процесор і багато накопичувачів, Terra буде ідеальним варіантом. Цей виріб підійде користувачам, яким не потрібний агресивний дизайн та RGB підсвічування. Якщо ви захочете встановити SFX блок живлення, то потрібно буде використовувати весь вільний міжканальний простір в корпусі.

 

 

Cooler Master HAF 700 EVO

 

Корпус Cooler Master HAF 700 EVO White дозволяє без інструментів виконати встановлення блоку живлення та відеокарти. Тут є РК-екран Iris. У корпусі накопичувачі підтримуються лише на рівні серверів. Гарний дизайн забезпечується за рахунок панорамного дзеркала та чудової скляної решітки. Система охолодження виконана якісно. Мінусом стало те, що на петлях не закріплені бічні панелі.

HAF 700 EVO пропонує користувачеві безліч унікальних опцій, наприклад, круглий дисплей, нескінченне дзеркало, підсвічування RGB на краях скляної решітки. Все це дозволяє приховати негарні деталі інтер'єру. У корпусі є 5 передніх роз'ємів USB, а також місце для встановлення 12 накопичувачів. Підтримуються системні плати EATX класу, є місце для великих кулерів та відеокарт.

Розробник особливу увагу приділив продуктивності. Для цього були застосовані 2 великі 200-міліметрові припливні вентилятори і 3 обертових вентилятора на 120 мм. У виробі є 18 кріплень для встановлення вентиляторів. Цей варіант варто вибрати користувачам, які хочуть отримати просторий корпус із відмінною продуктивністю.

 

 

Де можна купити найкращі корпуси для ПК у 2024 році?

 

Якщо ви турбуєтеся про надійність комплектуючих, вибирайте якісний корпус. В Артлайн пропонуються всі розглянуті моделі в даній статті. Ви можете вибрати відповідний корпус для ПК в залежності від потреб. Техпідтримка Артлайн надасть вам консультації щодо вибору відповідного продукту.

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Який корпус варто взяти у 2024 році?
Ми розглянули найкращі корпуси для ПК. Ви можете детально вивчити запропоновані варіанти та купити виріб, який зможе вас повністю задовольнити.
+ Що потрібно враховувати під час вибору корпусу для ПК?
Насамперед ви повинні визначити форм-фактор блоку живлення та системної плати. Також необхідно знати висоту кулера CPU та довжину відеокарти. Не забувайте про кількість накопичувачів та особливості системи охолодження.
+ Чи потрібно закривати кришку ПК?
Якщо ви кришку корпусу не закриєте, то всередині не буде накопичуватися тепло. При цьому без кришки всередині корпусу накопичуватиметься багато пилу. Також можуть виникнути проблеми з вібрацією HDD та кулерів.