#periferiya

Найкращі вигнуті ігрові монітори 2024 року

Найкращі вигнуті ігрові монітори 2024 року

Не завжди вигнуті монітори були звичайним явищем. Раніше був час, коли монітори без ЕПТ були плоскими. Нині такі дисплеї зустрічаються у більшості ноутбуків. Користувачі проводять багато часу за монітором, тому розробники шукали методи зниження навантаження на очі. Ця проблема стала актуальною під час збільшення розмірів екрану.

Вигнуті монітори відповідають полю зору, що користувачі бачать очима. На широкому та великому екрані картинка по лівому та правому краю у периферійному зорі має спотворений вигляд. За допомогою вигнутого монітора вдається охопити всю периферію. Це дозволяє картинці точно збігатися з полем зору, що теоретично знижує навантаження на очі.

Параметри кривизни складаються з різних чисел, наприклад 2500R, 1000R. Це цифри говорять про рівень кривизни – що менше значення, тим рівень кривизни користувачеві видається більшим. Припустимо, монітор має кривизну 1800R. Це значення відповідає радіусу 1800 мм. Якщо багато моніторів поставити один після одного, то буде створено коло з діаметром 3600 мм.

 

У більшості моніторів використовується фіксована кривизна. У деяких моделях ця настройка регулюється. Це дозволяє користувачеві самостійно виконати регулювання кривизни від плоскої до 800R (радіус 800 мм), яка дуже вузька.

 

 

Зміст:

 

  1. Samsung Odyssey G65B
  2. ASUS ROG Strix XG49WCR
  3. Samsung Odyssey G85SB
  4. ASUS VG32VQR
  5. MSI PRO MP242C
  6. DELL P3424WE
  7. Де можна купити найкращий вигнутий ігровий монітор 2024 року?

 

 

Samsung Odyssey G65B

 

Монітор 32" Samsung Odyssey G65B є лідером нашого рейтингу. Геймери його обирають через низьку затримку введення, плавну обробку рухів і точну кольоропередачу. Ми побачили якісну картинку у всіх форматах. Мінус: обсяг кольорового охоплення є середнім.

Odyssey G65B дозволяє кожному геймеру досягти досконалості. У моніторі відмінно поєднується інноваційний дизайн та передові технології. Завдяки діагоналі 32 дюйми ви зможете детально поринути в ігровий процес. Головним плюсом екрану стала якісна картинка. Частота оновлення складає 240 Гц, а час відгуку – 1 мс. Це дозволить отримати чудову швидкодію в ігровому процесі.

 

 

ASUS ROG Strix XG49WCR

 

Монітор ASUS ROG Strix XG49WCR відрізняється преміум-продуктивністю в іграх з низькою затримкою та швидким відгуком. Його великий екран повністю огортає користувача. У результаті досягається чудова картинка з насиченими кольорами і глибоким контрастом. Недоліком вважається низька щільність пікселів та трохи бляклий HDR.

ROG Strix XG49WCR відноситься до категорії моніторів преміум-класу. Його вибирають геймери, які віддають перевагу високоякісному ігровому процесу. Надширокий екран на 49 дюймів та форматом 32:9 буде чудовим варіантом. Ще варто відзначити роздільну здатність 5120x1440. Разом із частотою 165 Гц це гарантує плавне відображення сцен в іграх.

Ідеального продукту немає. Тому у ROG Strix XG49WCR спостерігається низька щільність пікселів. Загалом це високоякісна техніка, яка пропонує нові можливості геймерам.

 

 

Samsung Odyssey G85SB

 

Монітор 34" Samsung Odyssey G85SB має якісну збірку. Ми побачили супер плавне зображення при частоті 175 Гц. Недоліком вважаються високі системні вимоги та відсутність внутрішніх динаміків.

Odyssey G85SB є одним із найкращих моніторів. Завдяки діагоналі 34 дюйми забезпечується якісна картинка. Користувачі повинні переконатися, що на їхньому робочому столі буде достатньо місця для розміщення такого великого пристрою.

Екран OLED разом із Neo Quantum забезпечує якісне зображення. У пристрої дуже яскравий білий колір, а також майже нескінченний контраст кольорів. Ігровий світ стає неймовірно реалістичним.

 

 

ASUS VG32VQR

 

Монітор 31.5" ASUS VG32VQR поєднує в собі якісну збірку і велике колірне охоплення. У ньому демонструються якісні кольори. У будь-якому форматі зображення приголомшливі. Його можна використовувати з коробки, необхідності в калібруванні немає. Істотних недоліків ми не побачили.

Крива цього пристрою – 1800R. Безпрецедентна плавність забезпечується за рахунок дозволу 2К. Також виділяється частота – 165 Гц. Яскравість 400 кд/м² дозволяє досягти високого рівня картинки. У ньому великий спектр відтінків та кольорів.

Геймери можуть довго перебувати перед монітором без дискомфорту. Це пов'язано з наявністю ергономічної конструкції. Тому ASUS VG32VQR буде найкращим варіантом для професійних геймерів, які цінують функціональність.

 

 

MSI PRO MP242C

 

Монітор 24" MSI PRO MP242C є найкращою бюджетною моделлю в нашому рейтингу. Його варто вибрати через низьку затримку введення, відмінний контраст і точний колір. Нестача полягає у відсутності інтерфейсу USB.

Розмір діагоналі MP242C становить 24 дюйми. Рівень кривизни дорівнює 1500R, що дозволяє поринути у захоплюючий ігровий світ. У моніторі відмінно поєднується ефективність та продуктивність. Ще в ньому є вбудовані колонки. Все це робить монітор гнучким та універсальним у використанні.

 

 

DELL P3424WE

 

Монітор 34" DELL P3424WE відмінно обробляє відео та має точний колір без калібрування. На екрані демонструється чітке зображення.

Це інноваційне рішення для геймерів будь-якого рівня. Діагональ екрана даного вигнутого монітора становить 34.14", а роздільна здатність – 3440x1440. Такі параметри дозволяють користувачам отримати деталізовану картинку. Радіус кривизни становить 3800R.

P3424WE пропонує багато інтерфейсів: USB-C з можливістю підключити живлення, DisplayPort, HDMI. Геймер на свій розсуд може відрегулювати поворот, нахил і висоту монітора, що дозволить створити оптимальну ергономіку.

 

 

Де можна купити найкращий вигнутий ігровий монітор 2024 року?

 

У багатьох користувачів виникають проблеми при виборі відповідного ігрового монітора. В інтернет-магазині Артлайн пропонуються всі вигнуті моделі пристроїв, які ми розглянули у цьому рейтингу. Якщо у вас є додаткові питання щодо них, то менеджери Артлайн швидко допоможуть вам підібрати потрібний варіант.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Що краще вигнутий або плоский монітор?
У вигнутих моніторах більш якісне перенесення кольорів. Ще вони відрізняються від плоских екранів ширшими кутами огляду.
+ У чому переваги вигнутих моніторів?
Його екран наближений по краях до очей користувача. Тому відстань до кожної точки екрана приблизно однакова.
+ Яка матриця у вигнутого монітора?
Найчастіше у вигнутих моніторах використовується матриця VA. Вона підтримує високу частоту оновлення екрана.