#periferiya

Найкращі бюджетні 4K-монітори 2024 року

Найкращі бюджетні 4K-монітори 2024 року

Для роботи на моніторі з чіткою та якісною картинкою у 2024 році варто вибрати роздільну здатність 4К. Зараз також популярність набирають екрани з 6К та 8К. Якщо вибрати дрібнішу роздільну здатність, то забезпечується підвищена частота кадрів, якщо застосовуватиметься хороша відеокарта. Незважаючи на все це, роздільна здатність 3840х2160 дозволить досягти преміального враження від перегляду того, що можуть сприймати ваші очі.

Довгий час роздільна здатність 4К була недосяжною розкішшю для недорогих моніторів ПК. Ця роздільна здатність стала поширеною, а сучасні технології дозволили досягти кращої якості. Далі ми зупинимося на огляді найкращих 4К моніторів, які відносяться до бюджетного класу.

 

 

Зміст:

 

  1. Samsung Odyssey G70B
  2. Asus TUF Gaming VG289Q
  3. Philips E Line 288E2A
  4. Dell S2722QC
  5. Samsung ViewFinity UR55
  6. Samsung ViewFinity S80UA
  7. Поради щодо вибору
  8. Де можна купити найкращі бюджетні 4К-монітори 2024 року?

 

 

Samsung Odyssey G70B

Монітор 32" Samsung Odyssey G70B відрізняється рядом важливих переваг. Користувачі отримують приголомшливу картинку та ефективну криву. Мінусів немає, але може знадобитися виконати додаткове калібрування.

Samsung G70B є лідером нашого рейтингу, використовується матриця IPS. Якщо користувач здійснить калібрування, то зможе досягти потрібного рівня кольору.

Тут використовується швидка частота оновлення 144 Гц, час відгуку 1 мс. Для геймерів це ідеальний варіант. Для запуску ігор із середніми налаштуваннями, то разом із досить швидкісною відеокартою зможете досягти 60 fps. Це дозволить без розмиття насолоджуватися улюбленими іграми.

 

 

Asus TUF Gaming VG289Q

Монітор 28" ASUS TUF Gaming VG289Q буде відмінним вибором для різних категорій користувачів. Є деякі недоліки – якість HDR тільки трохи краща за SDR. Рівень контрасту – середній.

VG289Q має повільнішу частоту 60 Гц, на відміну від минулого розглянутого монітора. Завдяки опції FreeSync він здатний ефективно боротися із розривами екрану. Вхідна затримка суттєвіша, ніж на 144 Гц. Це стосується відгуку. Користувачі отримують відмінний варіант, якщо монітор працюватиме разом із бюджетною відеокартою. Ігри, що запускаються на ньому, матимуть реалістичний вигляд. У SDR іграх монітор був яскравішим, а невеликі візуальні переваги, наприклад, додавання обсягу, з'являлися за допомогою динамічного контрасту. У нашому рейтингу є екрани з більшою контрастністю.

Якщо проаналізувати HDR, то картинка не така фантастична, з підсвічуванням, де є FALD. Світлі ділянки та тіні мали більш виразний вигляд. Ще нам сподобалося посилення кольору.

 

 

Philips E Line 288E2A

Монітор 28'' Philips E Line 288E2A відрізняється гідною якістю складання та гарним контрастом. У своїй категорії практично немає недоліків.

Контрастність є одним із головних критеріїв якості картинки. У цьому плані LG 29WP500-B не найкращий варіант, але є якісним екраном для кіноперегляду, ігор та роботи. Завдяки технології Ultra Wide-Color палітра кольорів розширюється. Користувачі зможуть побачити реалістичні та насичені кольори.

Для запобігання розриву екрана під час ігор використовується технологія AMD FreeSync. Додатковим плюсом є інтегровані динаміки. У результаті користувачі одержують яскраву картинку з глибоким чорним кольором. Це ідеальний варіант для перегляду 4К фільмів.

 

 

Dell S2722QC

Монітор 27" Dell S2722QC дозволяє користувачам працювати з відмінним рівнем продуктивності. Картинка досить чітка. Єдиний мінус – низький рівень впливу.

Має дуже яскравий екран, зображення відображається досить точним, є ряд корисних доповнень. Доповнення являють собою можливість підключення кількох ПК, режим «картинка в картинці» та спеціальний софт для калібрування.

Тут HDR не вартий монітора. Варто відзначити наявність синхронізації FreeSync, що робить екран придатним для ігор. При тестуванні ми побачили гарну яскравість та якість зображення. Користувачі можуть розраховувати на відмінну передачу кольору.

 

 

Samsung ViewFinity UR55

 

Монітор 28" Samsung ViewFinity UR55 відрізняється якісною збіркою. У ньому точна світлопередача. Мінус – слабкий HDR.

Якщо ви працюєте, вам може знадобитися професійний монітор. Такі екрани відрізняються своєю винятковою точністю. UR55 є одним із найкращих варіантів для користувачів, які займаються створенням контенту. На ньому велике охоплення колірного простору.

Ще однією особливістю екрану стало зниження синього кольору. Це дозволяє вирішити проблеми зі втомою очей. На UR55 забезпечується тривале та комфортне використання. При цьому відсутнє спотворення кольорів.

 

 

Samsung ViewFinity S80UA

 

Монітор 27" Samsung ViewFinity S80UA має ряд важливих плюсів. Тут дуже барвиста картинка. USB-C використовується для заряджання ноутбуків та інших пристроїв, а також для підключення монітора. До недоліків відноситься слабкий HDR.

Вибравши S80UA, ви можете не турбуватися про якість картинки. Ми провели детальне тестування пристрою. Екран охоплює точно 95% площі DCI-P3. У sRGB забезпечується низька помилка – 2.8dE.

S80UA буде найкращим варіантом для підвищення продуктивності. Є великий вибір інтерфейсів, а також USB-концентратор. Користувачі можуть отримати додатково 3 порти USB-A шляхом підключення монітора через USB-C. Ще через цей інтерфейс можна заряджати гаджети. Це дозволить відмовитись від зарядного пристрою для ноутбука до 100 Вт.

Є ряд важливих інтерфейсів: DisplayPort, HDMI та роз'єм для навушників. Тут HDR – це перебір. Набагато краще запускати HDR фільми в режимі SDR, кольори матимуть чудовий вигляд. Ще варто відзначити про надійну підставку навіть у портретному режимі. Незважаючи на те, що вона трохи низька, користувач може забезпечити регулювання за висотою.

 

 

Поради щодо вибору

 

Розглянемо поради експертів:

  1. Який розмір? Наразі актуальним розміром є 32 дюйми. Він забезпечує достатньо місця на екрані, а також може розміститися на столі. Якщо вам не потрібен загальний доступ до екрану, вибирайте 27 дюймів.
  2. Помилки нижче 3 dE часто непомітні неозброєним оком. Наприклад, монітор з 5dE має такі кольори, які виглядають суттєво спотвореними. Для творчої роботи точність є найголовнішим пріоритетом.
  3. Вам потрібний HDR? Якщо в 4К моніторі якісно реалізований HDR, то контент 4К/HDR матиме кращий вигляд, ніж на звичайному моніторі SDR. Багато екранів 4К підтримують HDR, тільки на деяких бюджетних моделях можна побачити помітний ефект.
  4. Враховуйте порти та інші функції. Вам потрібна остання версія DisplayPort, HDMI? Чи будете використовувати USB Type-A і чи будете ви заряджати гаджети через USB-C. Ще потрібно враховувати наявність динаміків та можливість підставки підніматися, повертатися та нахилятися.

 

 

Де можна купити найкращі бюджетні 4К-монітори 2024 року?

 

В інтернет-магазині Артлайн користувачі мають чудову можливість вибрати відповідний монітор. Для кожного виробу пропонується детальний опис та технічні параметри. Якщо ви не можете визначитися з вибором, варто звернутися до менеджерів Артлайн. Кваліфіковані фахівці зможуть підібрати вам відповідну модель 4К-монітора.

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

(080) 033-10-06

(044) 338-10-06

(066) 356-10-01

(097) 356-10-01

(063) 356-10-01

[email protected]

Питання та відповіді:

Кому потрібний монітор 4К?

Такий монітор буде цікавим для геймерів, оскільки виріб зможе продемонструвати всі можливості гри. Власники комп'ютерів можуть вибрати такий екран для отримання чудової картинки.

 

Який 4К монітор для ігор краще: 27 чи 32 дюйми?

Для більшості геймерів 32 дюйми є оптимальним варіантом. Така діагональ дозволяє забезпечити чудовий огляд в іграх, а сам монітор не займатиме на столі багато місця.

 

Що краще за IPS або VA матриця?

На даний момент VA матриця перевершує конкурента. У передачі чорного IPS не зрівняється з VA.

 

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Кому потрібний монітор 4К?
Такий монітор буде цікавим для геймерів, оскільки виріб зможе продемонструвати всі можливості гри. Власники комп'ютерів можуть вибрати такий екран для отримання чудової картинки.
+ Який 4К монітор для ігор краще: 27 чи 32 дюйми?
Для більшості геймерів 32 дюйми є оптимальним варіантом. Така діагональ дозволяє забезпечити чудовий огляд в іграх, а сам монітор не займатиме на столі багато місця.
+ Що краще за IPS або VA матриця?
На даний момент VA матриця перевершує конкурента. У передачі чорного IPS не зрівняється з VA.