#energo-nezavisimost

Як довго працюють акумуляторні батареї в сонячних системах?

Як довго працюють акумуляторні батареї в сонячних системах?

Весь світ переходить на відновлювані джерела енергії. Багато підприємств та домовласників вважають, що сонячна енергія є стійким джерелом енергії. Головною частиною сонячної енергетичної системи є сонячна батарея. У ній зберігається надлишкова енергія, вироблена протягом дня. Це забезпечує можливість її безперервного застосування навіть у ситуації, коли відсутня сонячне світло. При збільшенні популярності сонячних батарей почали виникати питання їх довговічності. Ця тема стала актуальною під час розрахунку початкових інвестицій.

Час роботи сонячних батарей безпосередньо залежить від їхньої якості, типу, характеру обслуговування та застосування. У середньому такі батареї працюють у діапазоні 5-15 років. Цей час безпосередньо пов'язаний із частотою циклів, глибиною розряду, температурою. Для досягнення максимального ефекту та вигідного вкладення інвестицій у сонячні батареї людям слід розібратися в даних факторах, щоб знати, як вони впливають на продуктивність з часом. Відразу варто відзначити, що компанія Deye пропонує якісні батареї, які успішно застосовуються в індивідуальних та великих проектах.

 

 

Зміст:

 

  1. Основні тези
  2. Типи сонячних батарей
  3. Чинники, що впливають на термін служби сонячної батареї
  4. Переваги використання сонячних батарей
  5. Висновок
  6. Де можна придбати акумуляторну батарею DEYE?

 

 

Основні тези

 

Основні тези цієї статті:

  1. Середній час функціонування: 5-15 років. Цей параметр залежить від різних факторів.
  2. Користувачі повинні розуміти, які фактори впливають на довговічність акумулятора. Так можна здійснити оптимізацію її продуктивності.
  3. Правильні режими роботи та обслуговування дозволять досягти максимального збільшення часу роботи сонячної батареї.

 

 

Типи сонячних батарей

 

Далі ми зупинимося на різних типах сонячних батарей, які можна використовувати для живлення вдома. Ми детально розглянемо різновиди такої продукції.

 

Літій-іонні акумулятори

Такі сонячні акумулятори є найпопулярнішими. Їхньою відмінністю стала висока щільність енергії. Це робить їх найкращим варіантом для потреб більшості користувачів. Вони мають тривалий період роботи, який становить 10-15 років.

 

Свинцево-кислотні акумулятори

Даний варіант є традиційнішим типом сонячних батарей, найчастіше його можна зустріти в автономних сонячних системах. Вони використовуються вже тривалий час, але відрізняються меншою ефективністю. Для таких акумуляторів потрібно більше обслуговування, ніж для інших видів сонячних батарей.

Багатьох користувачів приваблює їхня вартість. Час роботи свинцево-кислотних акумуляторів становить 5-10 років. Ще вони мають чудову ємність, щоб зберігати сонячну енергію. Коли такі акумулятори заливаються, потрібне постійне обслуговування, наприклад, перевірка та долив води. До категорії герметичних свинцево-кислотних акумуляторів відносяться гелеві та AGM (Absorbent Glass Mat). Для таких моделей не потрібне обслуговування.

 

Акумулятори із солоною водою

Це новий варіант сонячних батарей, де використовується нетоксичний розчин електроліту. Акумулятори є екологічно чистою альтернативою традиційним батареям. Їхня продуктивність досягає до 5000 циклів, а час роботи – приблизно 10 років. Акумулятори із солоною водою менш схильні до деградації.

 

Проточні батареї

Такі батареї були розроблені завдяки новим інноваційним технологіям. Тривалість їхньої роботи становить приблизно 20 років, вони здатні працювати з різними видами систем.

 

 

Чинники, що впливають на термін служби сонячної батареї

 

Основні фактори:

  1. Глибина розряду. Тривалість роботи акумулятора залежить від значення DoD (глибина розряду). Цей параметр означає відсоток ємності батареї, що застосовується до перезарядження. Багато виробників надають рекомендований DoD для максимального продовження роботи батареї.
  2. Робоча температура. Характеристики сонячної батареї є чутливими до зміни температури. Через високу температуру може статися прискорене зношування компонентів батареї. Низька температура стає причиною зниження ємності. Сонячна батарея повинна знаходитись у діапазоні температур, які рекомендує виробник батареї. Це дозволяє продовжити час її роботи та забезпечує оптимальну продуктивність.
  3. Технічне обслуговування. Важливо проводити регулярне технічне обслуговування, щоб продовжити час роботи вашої сонячної батареї.

Давайте розглянемо методи технічного обслуговування батареї:

  1. Огляньте батарею на наявність здуття, тріщин, пошкоджень. За наявності проблем їх необхідно усунути.
  2. Забезпечення чистоти кабелів та клем батареї. Ще там має бути відсутня корозія. При необхідності слід провести очищення водним розчином та щіткою.
  3. Користувачеві потрібно регулярно перевіряти електроліт у батареї та при необхідності доливати воду відповідної якості.

До потреб сонячної батареї слід ставитись уважно. Користувачеві необхідно дотримуватись рекомендацій виробника, що дозволить значно продовжити час її роботи. Все це для сонячної системи забезпечить надійне збереження енергії.

 

 

Переваги використання сонячних батарей

 

 

Сонячні батареї мають ряд плюсів, які дозволяють зробити їх відмінним доповненням для бізнесу або вдома. Після вибору накопичувача сонячної енергії ви зможете забезпечити стійке майбутнє та отримаєте низку переваг:

  1. Максимальне використання сонячної енергії. Батареї дозволять енергію сонця використати максимально ефективно. Ви зможете зберігати надмірну енергію, після чого її можна застосовувати за високих тарифів на електроенергію або під час низького вироблення сонячної енергії. Це забезпечить застосування чистішої енергії та дозволить заощадити рахунки за електроенергію.
  2. Енергонезалежність. За умови збереження надлишкової енергії від сонячних панелей ви зможете ефективно контролювати споживання електроенергії. Так можна менше покладатися на мережу, що дозволить досягти для будинку чи бізнесу безпечного та стабільного енергопостачання. Ви знатимете, що більше не залежите від відключень мережі та коливань цін на енергію.
  3. Резервне живлення. При збоях у роботі мережі або під час вимкнення електроенергії сонячні панелі забезпечують резервне живлення. Із зарядженою батареєю гарантується безперебійне електропостачання та робота основних приладів. Це дозволяє мінімізувати незручності та вирішити проблему з небезпеками, які можуть виникнути при відключенні електроенергії.
  4. Фінансові переваги. У деяких регіонах пропонуються знижки та заохочення за встановлення таких акумуляторів. Ще можна правильно налаштувати тариф для продажу у мережу накопиченої надлишкової енергії.

Проаналізувавши всі ці переваги, зрозуміло, що сонячні батареї є цінним активом. З їхньою допомогою можна економити на витратах на електроенергію, щоб отримати енергонезалежність. Також ви зробите свій внесок у збереження екології.

 

 

Висновок

 

Сонячні батареї стали важливою частиною сталої енергетичної системи. Середній час їхньої роботи становить 5-15 років. Термін їхньої служби залежить від різних факторів, наприклад, тип обраної батареї, обслуговування, використання. Для отримання максимальної вигоди потрібно вибрати ефективну та високоємну сонячну батарею. Зараз поширені літій-іонні акумулятори, тому що в них поєднується тривалий час роботи та відмінна продуктивність, на відміну від свинцево-кислотних варіантів.

Користувачам слід пам'ятати, що правильне обслуговування сонячної батареї продовжує час роботи. Для максимально ефективного використання інвестицій потрібно слідувати рекомендаціям виробника, виконувати постійні перевірки та контролювати рівень заряду. Довговічність продукту залежить від забезпечуваного догляду. Кожна людина може зробити внесок у стійке та екологічне майбутнє.

 

 

Де можна придбати акумуляторну батарею DEYE?

 

Акумуляторна батарея DEYE SE-G5.1 Pro-B LiFePO4 LV 51.2v 100AH 5.12kWh доступна для замовлення в інтернет-магазині Артлайн. У цьому продукті поєднані надійність та інновації, що дозволяє досягти оптимального рішення для систем зберігання сонячної енергії. У виробі використовується літій-залізо-фосфатна технологія, що забезпечує високу ефективність заряду та розряду, а також стабільну роботу. Розробники пропонують максимально безпечний акумулятор. Завдяки розумній системі керування можна виконувати постійний моніторинг стану батареї, що запобігає навантаженню.

Компанія DEYE користується великою популярністю, оскільки її спеціалісти розробляють сонячні батареї з урахуванням довговічності. Вони здатні проробити 5-15 років, що є чудовим параметром. Це гарантує, що клієнт отримує якісну сонячну батарею, вона пропрацює тривалий час. Ще продукція DEYE постійно вдосконалюється, в акумулятори впроваджуються нові технології. Користувачі можуть розраховувати на отримання передових рішень у сфері сонячних батарей. Це значно знижує вплив на екологію, і навіть максимізує ефективність.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Як довго працюють сонячні батареї?
Найчастіше сонячні батареї функціонують протягом 5-15 років. Цей процес безпосередньо залежить від типу батареї, якості установки та рівня обслуговування. Користувачеві необхідно перевірити специфікацію виробника батареї, щоб дати точну оцінку для її довговічності.
+ Що впливає на довговічність сонячної батареї?
На час роботи сонячної батареї впливає температура. Використання такого обладнання під час екстремально низьких або високих температур істотно впливає на продуктивність та термін служби. Ще необхідно правильно вибирати об'єм сонячних батарей, щоб відповідати вашому споживанню енергії. Це дозволить вирішити питання із надмірною розрядкою та захистить від перезарядки. Особливу увагу слід приділяти технічному обслуговуванню: очищенню всієї системи та регулярної перевірки.
+ Які існують типи сонячних батарей, яка у них довговічність?
Найпоширенішим продуктом є літій-іонні акумулятори. Тривалість їхньої служби становить 10-15 років. Ще можна відзначити свинцево-кислотні батареї, які також поширені. Їхній час роботи дорівнює 3-5 років. Нова технологія дозволила отримати проточні батареї, здатні функціонувати навіть понад 20 років. Вони не такі доступні, як розглянуті вище два види акумуляторів, але поступово займають даний ринок.