#top-luchshikh

ТОП-2 бюджетних процесорів за підсумками 2021 року

ТОП-2 бюджетних процесорів за підсумками 2021 року

До вибору процесора не варто підходити легковажно, адже його можна порівняти з мозком, від якого залежать всі функції комп'ютера. Якщо ви вибираєте процесор спеціально для ігор, тоді для вас більше значення матиме висока тактова частота, а не кількість ядер. Але якщо ви хочете зайнятися створенням контенту, тоді чим більше ядер, тим краще. Нижче розглянемо найкращі бюджетні моделі за підсумками 2021 року.

 

 

Зміст:

  1. Найкращі бюджетні процесори
    1. AMD Ryzen 3 2200G
    2. AMD Athlon 200GE
  2. Де придбати готовий ПК із бюджетним процесором?

 

 

Найкращі бюджетні процесори

 

У цій статті ми детально поговоримо про кращі 2 бюджетні моделі процесорів, які підійдуть як для звичайного використання, так і для простих ігор.

 

1. AMD Ryzen 3 2200G 

AMD Ryzen 3 2200G – інтегрований настільний APU на базі Radeon Vega (Raven Ridge), який постачається з базовою тактовою частотою 3,5 ГГц та 3,7 ГГц. Компанія AMD зміцнює позиції своїх процесорів і тепер підвищує їхню ринкову значимість, додаючи серію з вбудованими графічними можливостями – APU. Якщо вам не потрібна надпотужна графічна карта і ви іноді використовуєте свій ПК для простих ігор, тоді Ryzen 3 2200G – відмінний варіант.

AMD Ryzen 3 2200G

Купуючи Ryzen 3 2200G, ви отримуєте гарне співвідношення ціни та якості. Якщо ви не чули або не дізналися про релізи Ryzen у 2017 році, ви багато пропустили. Але не турбуйтеся, в цій статті ми розберемо характеристики Ryzen 3 серії 2200G. Компанія Intel пропонує серію Core i3 у вигляді 2-ядерної моделі і тільки недавно почала додавати версію SMT/HT, налаштовану як на 2, так і на 4 ядра. Вони це зробили, коли помітили, що випускає AMD. Сьогодні ця компанія робить сміливий крок, випускаючи серію Ryzen 3 та 5 з графічним процесором G.

AMD вже анонсувала 2 гібридні процесори, які, до речі, сумісні з існуючими материнськими платами B350 і X370 завдяки простому оновленню прошивки. Перші 2 моделі, Ryzen 3 2200G та Ryzen 5 2400G, випущені AMD, є першими процесорами з вбудованою графікою архітектури Radeon Vega. Слід згадати й інші примітні особливості. APU тепер мають офіційну підтримку за замовчуванням DDR4-2933 у 2-канальному режимі. А для AMD швидша пам'ять важлива з двох причин: по-перше, вона краще реагує на ігри, а по-друге, системна пам'ять є елементарною ланкою для APU AMD для досягнення максимально можливої ​​продуктивності.

AMD Ryzen 3 2200G поставляється з графікою Radeon Vega 8. APU розробляються під кодовою назвою Raven Ridge, мають площу 209,78 мм2 і приблизно 4,94 мільярда транзисторів. Ryzen 3 і 5 обидва 4-ядерні. 5-а модель отримує SMT (гіперпотоковість), тому з включеним SMT активується 8 потоків. Однак модель 3 має тільки 4 включені ядра та відключену SMT (потоковість), оскільки компанія не хоче знищувати свою власну 5 серію. APU Ryzen 3 2200G та Ryzen 5 2400G будуть налаштовані як одиночна конфігурація CCX (4+0), тоді як «звичайний» процесор Ryzen 5 1400 зазвичай підтверджується як конфігурація 2+2 CCX.

У серії G ви помітите деякі інші тонкі зміни, наприклад базові тактові частоти в порівнянні зі звичайними Ryzen 3 і 5 зростуть. Модель 32200G отримала базову тактову частоту 3,5 ГГц з прискоренням до 3,7 ГГц. Модель 5 2400G піднімається на щабель вище і починає з базової частоти 3,6 ГГц з підвищенням до 3,9 ГГц. Майте на увазі, що найшвидші процесори Ryzen працюють на максимальній частоті 4,0 ГГц плюс діапазон XFR. Таким чином, APU досить близькі до такого високого порога. Обидві моделі розраховані на 65 Вт TDP. 

Крім того, лінії PCIe переміщуються з ліній x16 на x8 лінії в дизайні Raven Ridge. Однак є більше змін у порівнянні зі звичайним Ryzen: 4 МБ проти 8 МБ кеш-пам'яті L3, але той же кеш L2 512 КБ на ядро. Давайте перейдемо до наступної характеристики та поговоримо трохи більше про архітектуру. AMD прийняла досить розумне рішення перейменувати Zen на щось схоже на звучання. Так, серія продуктів Zen, таким чином, Summit Ridge (а тепер і Raven Ridge) офіційно отримала назву AMD Ryzen, що, як ми вважаємо, є екстраполяцією слова risen. Якщо ви порівняєте Ryzen 5 2400G з Ryzen 5 1400, ви помітите, що перший APU з вищою частотою в режимі Turbo.

Так у чому ж різниця між звичайними процесором та APU? APU – це серія процесорів із вбудованою графікою (в кристалі). APU є скороченням від Accelerated Processing Unit. Ще у 2005 році, коли AMD купила ATI, одразу ж поповзли чутки про технологію, яку ви бачите у наші дні. Раніше у 2011 році ви, можливо, помітили появу таких гібридних процесорів, як E350 (чіпи Zacate та Ontario). Серія Llano і пізніша серія Kaveri були призначені для сегмента початкового та середнього рівня як ноутбуків, так і ринку настільних комп'ютерів.

Для AMD все дійсно змінилося після Kaveri, так як це більше не ЦП та ГП, розділені на кристалі ASIC, це справжня гібридна конвергенція двох блоків. Якщо сказати простіше, ЦП, і ДП працюють як співпроцесори, вбудовані один в одного і спільно використовують один і той же пул даних, що робить його дуже ефективним продуктом. Так що так, тепер ми можемо додати до цієї настільної платформи Raven Ridge APU серії G (серія процесорів з графікою архітектури Radeon Vega), інтегрованої в кристал APU.

Ви могли помітити, що обидва APU мають розширення в назві, йдеться про Vega 8 і 11. Це відноситься до графіки Radeon, а точніше до шейдерних процесорів. Кожен кластер містить 64 шейдери. Якщо помножити це число на 8 і 11, вийде кількість шейдерів, які завжди вказують на продуктивність. Це означає, що AMD Ryzen 3 2200G має графічний процесор з 512 шейдерними процесорами, а Ryzen 5 2400G – з 704. Це дійсно важливо, адже в порівнянні з тим, що робить Intel, скажімо, на 8600/8700, продуктивність Ryzen в іграх може бути у 2-3 рази вище. AMD використовуватиме системну пам'ять (DDR4) для фреймбуфера. Це також одна з причин, через яку AMD швидко підняла свій рейтинг сумісності пам'яті до значення 2933 МГц. Адже що швидше працює ПК, то краще.

Набір драйверів Ryzen 3 2200G Vega застосовується до APU, включаючи новий пакет Adrenalin з усіма його функціями захоплення та накладання, а також є нова функція з підтримкою ігор. Процесор оснащений такими особливостями, як розширена синхронізація, безкоштовна синхронізація, більш елементарні розширені можливості декодування та кодування відео, включаючи навіть декодування HEVC 10bpc зі швидкістю до 60 кадрів на секунду Ultra HD і кодування 51 кадр в секунду. 4-ядерний процесор Ryzen 2200G отримав розмір кешу даних L1 32 КБ, розмір кешу інструкцій L1 64 КБ, а потім розмір кешу L2 512 КБ на ядро.

 

Вибрати готовий ПК на базі процесора Ryzen 3 2200G сайті Артлайн.

 

2. AMD Athlon 200GE

Якщо ви шукаєте процесор, який задовольнить усі ваші потреби у перегляді фільмів або простих іграх, AMD має доступний варіант з ідеальним співвідношенням ціни та якості. Серія Athlon повертається і навиває приємні спогади про минулі моделі AMD.

Athlon 200GE

Однак у наші дні дещо більш регламентовано. Розглянута модель – це лише 35-ватний процесор TDP з 2 ядрами (але включений SMT, тому у вас є 4 потоки). Так, вам не здалося, лише 2 ядра, 4 потоки завдяки SMT і невеликий вбудований графічний блок. 200GE Raven Ridge заснований на 14-нанометровому кристалі. На відміну від Ryzen для настільних ПК (крім G), Athlon має вбудовану графіку, однак він має всього 3 з 11 блоків Vega Shader, внаслідок чого це число досягає 192 потокових процесорів. Що справді добре для використання на робочому столі.

Athlon Pro 200GE має 512 КБ кеш-пам'яті L2 на ядро, а також 4 МБ загальної кеш-пам'яті L3. Базова частота становить 320 ГГц. Основним обмеженням є PCI-Express 3.0 x8 для графіки. Raven Ridge – це розблокований процесор. При тестуванні плати B450 з останньою версією BIOS AGESA 1006 розблокували множник за допомогою MSI та отримали належні 3,9 ГГц для 2 ядер при напрузі 1,4 В. Одна річ, яку ви повинні мати на увазі, це те, що пам'ять буде обмежена максимальною частотою 2667 МГц (двоканальна). Тому, якщо ви оберете цей процесор, будь ласка, не беріть більш дорогий комплект на 3200 МГц або щось таке.

AMD випустила оновлений процесор AMD Athlon 200GE із графікою Radeon Vega 3, оптимізованою для повсякденних користувачів ПК, а також процесори AMD Ryzen PRO та Athlon PRO для настільних ПК 2-го покоління для комерційного ринку. Athlon 200GE поєднує в собі ядро ​​x86 "Zen", графічну архітектуру Radeon "Vega" в універсальній конструкції та "систему-на-чіпі" (SOC). Процесор для настільних ПК пропонує швидкі та надійні обчислення для широкого спектру завдань – від повсякденних на кшталт перегляду фото та до більш просунутих робочих навантажень, таких як комп'ютерні ігри з високою роздільною здатністю. Він пропонує до 67% більш високу графічну продуктивність і до двох разів більшу енергоефективність, забезпечуючи на 84% швидшу гру на ПК з високою роздільною здатністю (порівняно з попередніми моделями).

Дізнатися більше про цю модель можна з огляду нижче.

Ми поступово переходимо до CineBench 15, так як у цій новішій версії є можливість вимірювати одиночні потоки. Крім цього, нова версія тепер підтримує програмне забезпечення для рендерингу з R11.5 до R15, нові кадри та системи до 256 потоків. Продуктивність процесорів та відеокарт, як завжди, визначається на основі 3D-сцен. Підбірка результатів випробувань дозволяє класифікувати переваги вашої власної системи. Для тесту CPU використовується сцена приблизно з 280 000 полігонів, а для тесту GPU на основі OpenGL використовується близько мільйона полігонів, текстури високої роздільної здатності та різні ефекти.

Вибрати готовий ПК на базі процесора AMD Athlon 200GE у цьому розділі.

 

 

Де придбати готовий ПК з бюджетним процесором

 

Магазин Артлайн надає широкий асортимент комп'ютерів готової збірки на базі AMD Ryzen 3, AMD 2-core Athlon, Intel 8-Core та інших. Також ви можете придбати окремо відеокарти, оперативну пам'ять, комутатори, блоки живлення, ігрові аксесуари та гаджети. Ми можемо зібрати персональний комп'ютер за вашими характеристиками. Для цього необхідно звернутися до чату, який знаходиться на сайті або зателефонувати на будь-який з номерів, вказаних нижче.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Кому підійде Ryzen 3 2200G?
Ryzen 3 2200G підійде для тих, хто не шукає надпотужного комп'ютера для професійного використання. Цей процесор забезпечить хорошу щоденну роботу комп'ютера та простих ігор.
+ Де можна придбати комп'ютер із цими процесорами?
У магазині Артлайн представлений широкий асортимент персональних комп'ютерів готової збірки з процесорами AMD Ryzen 3, АMD 2-core Athlon та іншими.
+ Athlon 200GE має лише 2 ядра?
Так, однак із функцією SMT (одночасною багатопоточністю), ви отримуєте 4 потоки.