#resheniya-dlya-raboty

Робоча станція для Autodesk AutoCAD 2021. Як зробити правильний вибір?

Купити робочу станцію для Autodesk AutoCAD 2021

За останні три десятиліття Autodesk AutoCAD став одним з найпопулярніших інструментів для створення та обробки 2D і 3D креслень на ПК. Скрізь, де працюють з кресленнями, він застосовується: машинобудування, архітектура, електротехніка та інші сфери.

Що ж стосується системних вимог, то є мінімальні, які підійдуть для початківців, але їх буде мало для професіональної роботи. Тому вкрай важливо розуміти, як комплектуючі пристрою і їх параметри впливають на роботу з програмою.

 

 

 

Зміст:

  1. Який вибрати процесор?
  2. Об'єм оперативної пам'яті
  3. Параметри відеокарти
    1. Прискорення Autodesk AutoCAD на GPU
  4. Вибір накопичувача
  5. Початкова збірка
    1. Рекомендації
  6. Збірка для роботи з більш високими вимогами
    1. Рекомендації
  7. Потужна збірка для професійної роботи 
    1. Рекомендації
  8. Купівля робочої станції для Autodesk AutoCAD 2021

 

 

Якщо сказати у двох словах, то вибираючи ПК для Autodesk AutoCAD необхідно звернути увагу на системні параметри в комплексі: процесор, оперативну пам'ять, вид накопичувача, материнську плату та охолодження. Чим вище рівень фахівця, тим більш потужний пристрій йому необхідний.

Професійні 3D фахівці працюють з кількома програмами одночасно. Це удвічі навантажує систему. Якщо ви неправильно виберете робочу станцію для своїх завдань, вона буде гальмувати. Тому розберімось, які системні вимоги підійдуть для початківців, а які для професіональної роботи.

 

 

Який вибрати процесор

 

Різні обчислення і рендеринг сильно навантажують пристрій. Тому чим складніше проєкт і більше деталей, тим більш потужний процесор необхідний.

Найчастіше в системних вимогах зазначають наявність числа ядер і частоту, але продуктивність залежить не тільки від цього. Важливо ще звертати увагу на розмір кешу. Наймісткіший з його трьох рівнів – L3. Кеш застосовується для прискорення роботи з файлами. Ось як цей процес здійснюється: інформація завантажується з жорсткого диска в ОЗП для легкого доступу до них, а ЦП фіксує на свій кеш ті файли, які обробляє зараз.

Якщо сказати в загальному, для Autodesk AutoCAD краще купувати потужний процесор. В першу чергу слід звертати увагу на тактову частоту, яка повинна бути, бажано, вище 3 ГГц і число ядер щонайменше 4. Кількість потоків теж важлива, хоча вони не збільшують потужність, але дають можливість двом процесам використовувати одне фізичне ядро, ділячи його можливості на 2 потоки. Завдяки цьому збільшується продуктивність під час роботи з двома і більше додатками одночасно.

 

 

Об'єм оперативної пам'яті

 

ОЗП ніколи не буває багато, чим більше, тим краще. Мінімальний обсяг для Autodesk AutoCAD – 8 Гб, але краще 16 Гб. Який її обсяг необхідний саме вам? Все залежить від розміру проєкту, з якими працюєте. Оскільки файл, що відкривається, буде завантажуватися в оперативну пам'ять. Якщо її буде недостатньо, система буде залучати файл підкачки – місце на накопичувачі, а він повільніше оперативної пам'яті, тому процес займе більше часу.

ОЗП відгукується швидше, якщо має не один слот. Іншими словами пам'ять формату 2х8 Гб стане працювати швидше, ніж 1х16 Гб. Також важлива швидкість RAM. На цей час актуальна DDR4. Краще щоб частота ОЗП була якомога більшою.

 

 

Параметри відеокарти

 

Хоча відеокарта не має такого значення, як процесор, але вона дозволяє зробити процес рендерингу швидшим. Таким чином, ви можете зробити візуалізацію у відеопроцесорі та водночас продовжувати здійснювати інші дії на ПК. Такий варіант потрібний для створення дизайну, де безліч текстур, ефектів і видів поверхонь.

Якщо вибирати відеопроцесор для дому, то хорошим варіантом буде NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER 6 GB. Він дасть можливість грати в ігри та робити рендеринг. Для тих, хто працює професійно, NVIDIA випустила спеціалізовані відеокарти для 3D моделювання – Quadro. Кращим рішенням для Autodesk AutoCAD є саме цей варіант. Тому що для складних і об'ємних проєктів необхідно хороший обсяг пам'яті, а це головна відмінність відеокарт цієї серії.

Для зручної роботи потрібно кілька моніторів. Тому вибираючи відеокарту, зверніть увагу, зі скількома моніторами вона може працювати.

 

Прискорення Autodesk AutoCAD на GPU

На сайті розробників вказані мінімальні вимоги для графічного процесора. Для коректної роботи знадобиться 1 Гб з пропускною спроможністю 29 Гбіт/с, сумісної з DirectX 11. Але краще, щоб у нього була відеопам'ять 4 Гб і пропускна здатність 106 Гбіт/с, сумісна з DirectX 11.

За допомогою GPU можна підвищити якість графіки та ефективність роботи в цілому. Щоб включити його в Autodesk AutoCAD, необхідно зробити наступні дії:

  • ввести команду «Налаштування» або вибрати її в меню програми, з метою відкрити діалогове вікно «Параметри»;
  • потім у вкладці «Система» вибрати «Продуктивність графіки»;
  • натиснути на «Апаратне прискорення».

 

Застосування GPU важливо особливо для 3D моделювання, в якому присутня величезна кількість деталей, ефектів і типів поверхонь.

 

 

Вибір накопичувача

 

Чи потрібен SSD накопичувач для Autodesk AutoCAD? Так. Він значно збільшить швидкість роботи. Бажано встановити два накопичувачі. Один для операційної системи, ігор, різних програм, а інший для зберігання файлів. За типом підключення вони бувають SATA і M.2. Перший SSD – звичайний накопичувач, швидше HDD в кілька разів, а M.2 – найшвидший накопичувач. Він в 50 разів спритніше диска HDD.

 

 

Початкова збірка

 

ЦП Intel Core i7-10700KF
Відеопроцесор NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER 6 Гб
ОЗП 32 Гб DDR4-3200
Накопичувач 480 Гб SSD+2 ТБ

 

Ця збірка має процесор 10-го покоління Intel Core i7-10700KF. Він відмінно справляється з іграми та програмами для роботи. В наявності процесор 8 ядер з 16 потоками. Основна частота 3.8 ГГц, а в максимальному режимі - 5.1 ГГц. Він підтримує ОЗП DDR4, режим у двох каналах, частоту до 2933 МГц і обсяг до 128 Гб.

Як вказувалося вище, для Autodesk AutoCAD важливий кеш, який впливає на швидкість роботи з файлами, то в Intel Core i7-10700KF він третього рівня об'ємом 16 Мб. Цього достатньо для початкової збірки. Важливою особливістю є відсутність вбудованого відеоядра, завдяки цьому зменшується нагрівання при інтенсивній роботі.

Для ефективної роботи тут встановлений відеопроцесор GeForce GTX 1660 SUPER 6 Гб, який заснований на архітектурі Turing. Завдяки йому забезпечується чудова продуктивність. За активне охолодження відповідають 2 однакових 90-мм вентилятора. Живлення відеопроцесору сконструйовано за чотирьохфазною схемою: 2 для GPU і 2 фази для пам'яті. Переваги даного відеопроцесора: відмінна продуктивність в роздільній здатності Full HD, тиха система охолодження, запас для незначного розгону.

 

Рекомендації

ARTLINE WorkStation W78v10

Технічні характеристики:

  • ЦП: Intel 8-Core i7-10700KF 3.8-5.1 Ghz;
  • Відеопроцесор: GeForce GTX 1660 SUPER 6 GB;
  • ОЗП: 32Gb DDR4-3200 Gaming;
  • Накопичувач: 480 GB M.2 NVME SSD+2TB;
  • Материнська плата: PRIME Z490-A.

 

*Ви можете придбати конфігурацію, наведену в огляді, або ми зберемо її за вашими параметрами.

ARTLINE WorkStation W78v10

 

 

Збірка для роботи з більш високими вимогами

 

ЦП Intel Core i9-10900F
Відеопроцесор NVIDIA Quadro RTX 4000 8Гб
ОЗП 32 Гб DDR4-3200
Накопичувач 500 Гб SSD+1 ТБ

 

Процесор Intel Core i9-10900F, встановлений в цій збірці, належить до сімейства Comet Lake-S. У його наявності на 2 обчислювальних ядра більше, ніж у дев'ятого покоління. Як підсумок, у нього 10 ядер з 20 потоками. Буква F підкреслює, що у нього немає вбудованої графіки, але більша частина користувачів цього не помітять, бо такі збірки мають дискретну відеокарту.

Тактова частота змінюється від 2.8-5.2 ГГц. Обсяг пам'яті до 128 Гб. У порівнянні з попередньою моделлю в огляді кеш-пам'ять у цього процесора становить 20 Мб. На підставі Intel Core i9-10900F збираються різні високопродуктивні конфігурації, як для роботи з різними програмами, наприклад, Autodesk AutoCAD, так і для гри в сучасні ігри.

У даній збірці встановлено професійний графічний адаптер NVIDIA Quadro RTX 4000 8 Гб, у якого пам'ять GDDR6 і чіп Turing TU104. Наявність у нього 2304 ядер CUDA, 288 тензорних ядер і 36 RT-ядер дозволяють обробляти трасування променів. На цей момент це показник високої продуктивності та гнучкого використання в професійних додатках.

 

Рекомендації

ARTLINE WorkStation PROARTv03Win

Технічні характеристики:

  • ЦП: Intel 10-Core i9-10900F 2.8-5.2 Ghz;
  • Відеопроцесор: Quadro RTX 4000 8GB;
  • ОЗП: 32Gb DDR4-3200 Gaming;
  • Накопичувач: 500 GB M.2 NVME SSD + 1TB;
  • Материнська плата: ProArt Z490-CREATOR 10G.

 

*Ви можете придбати конфігурацію, наведену в огляді, або ми зберемо її за вашими параметрами.



 

 

Потужна збірка для професійної роботи

 

ЦП AMD Ryzen 9 5900X
Відеопроцесор NVIDIA Quadro RTX 5000 16Гб
ОЗП 64 Гб DDR4-3200
Накопичувач 480 Гб SSD+2 ТБ

 

У потужній професійній збірці ми використовуємо відеокарту Quadro RTX 5000 16 Гб. Вона заснована на графічному процесорі Turing TU104. У неї 3072 ядра CUDA. Вона працює з частотою до 1815 МГц. Щоб прискорити трасування променів, Quadro RTX 5000 має 48 RT-ядер, а для збільшення швидкості AI у неї є 384 тензорних ядра. Обсяг пам'яті 16 Гб типу GDDR6 забезпечує обробку великої кількості інформації. Завдяки їй забезпечується висока обчислювальна потужність графіки в вимогливих додатках.

За стабільну роботу відповідає потужний процесор AMD Ryzen 9 5900X, який разом з професійною відеокартою Quadro RTX 5000 дає можливість працювати з різними вимогливими додатками, в тому числі й з Autodesk AutoCAD, без гальмування.

Цей процесор показує відмінну продуктивність у багатопотоковому і в однопотоковому режимі, при цьому зберігає низькі температури та енергоспоживання. Він чудово справляється як з вимогливими іграми, так і з додатками. У його наявності 12 ядер і 24 потоки з базовою тактовою частотою 3.7 і 4.8 ГГц на максимумі. Він заснований на архітектурі Zen 3, яка підвищує продуктивність і ефективність IPC. Його перевершує тільки більш потужна модель 5950X.

У цій збірці використовується пам'ять 64 Гб і 2 накопичувачі об'ємом 480 Мб + 1 ТБ, що дає можливість працювати з величезним обсягом даних, при цьому система не буде виснути.

У відео огляді, наведеному нижче, ви зможете за короткий час подивитися всі поширені процесори, де вказані їх характеристики та перевага. Він допоможе вам зорієнтуватися у виборі.

 

Рекомендації

ARTLINE WorkStation W77v11

Технічні характеристики:

  • ЦП: AMD 12-core Ryzen 9 5900X 3.7-4.8Ghz;
  • Відеопроцесор: Quadro RTX 5000 16GB;
  • ОЗП: 64Gb DDR4-3200 Gaming;
  • Накопичувач: 480GB M.2 NVME SSD + 2TB;
  • Материнська плата: PRIME B450M-A.

 

*Ви можете придбати конфігурацію, наведену в огляді, або ми зберемо її за вашими параметрами.



 

 

Купівля робочої станції для Autodesk AutoCAD 2021

 

У магазині Артлайн представлений широкий асортимент ПК для різних потреб. Купуючи у нас, ви отримаєте гарне співвідношення ціни і якості. Якщо виникнуть труднощі з вибором, то досвідчені консультанти завжди готові допомогти. У нас можна купити як готовий пристрій, так і зібрати його під замовлення. Звертайтеся! Будемо раді підібрати вам ПК за вашими характеристиками!

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]