#resheniya-dlya-raboty

Огляд робочої станції на базі NVIDIA Quadro RTX A5000

Купити ПК з відеокартою NVIDIA Quadro RTX A5000

Що необхідно дизайнерам, архітекторам і проектувальникам, щоб підвищити ефективність роботи? Для цього буде потрібна відповідна робоча станція, яка зменшить час обробки результатів проектування та знизить витрати. Параметри комплектуючих залежать від програм, з якими ви працюєте. В якихось додатках одні грають більш важливу роль, в інших інші.

У цьому огляді ми розглянемо робочу станцію для різних додатків на базі NVIDIA Quadro RTX A5000. Також поговоримо про те, які процесори і материнські плати найкраще вибрати для поєднання з цією професійною відеокартою, щоб підвищити продуктивність.

 

 

Зміст:

  1. Які процесори краще вибрати для NVIDIA RTX A5000?
    1. AMD Ryzen 9 5950X
    2. AMD Ryzen Threadripper 3970X
  2. Материнська плата
    1. ASUS TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi
    2. ASUS PRIME TRX40-PRO
  3. Особивості NVIDIA RTX A5000
  4. Результати тестів
    1. V-Ray
    2. Luxion Keyshot
    3. Solidworks Visualize
    4. Enscape 2.6
    5. Autodesk VRED Professional 2022
    6. Unreal Engine
    7. VRMark
  5. CAD і BIM з NVIDIA RTX A5000
  6. Де можна купити робочу станцію на базі NVIDIA Quadro RTX A5000?

 

 

Які процесори краще вибрати для NVIDIA RTX A5000?

 

Процесор – це основна деталь продуктивної робочої станції, яка відповідає за більшість обчислювальних процесів. Від його потужності залежить те, наскільки ви зможете розкрити потенціал своєї відеокарти. Які ж найкраще вибрати процесори для поєднання з NVIDIA RTX A5000?

Як видно з тестів, представлених нижче, найкраще відеокарта працює з AMD Ryzen 9 5950X і Threadripper 3970X. Це потужні і продуктивні процесори, які відмінно проявлять себе в вимогливих програмах. Що ж в них такого особливого?

 

AMD Ryzen 9 5950X

Почнемо з Ryzen 9 5950X. Це універсальний процесор, який підійде не тільки для різних додатків, але і для ігор. Він обходить процесори Intel в іграх, а також перші покоління Threadripper. Модель має 16 ядер з 32 потоками і базовою частотою 3.4 ГГц, а при розгоні цей показник становить до 4.9 ГГц.

Раніше ЦП Ryzen базувалися на ядрах Zen2, від чого їм складно було досягти максимально заявленої частоти. Але з виходом 5000 серії, яка ґрунтується на Zen3, стан справ змінився. Тепер Ryzen 9 5950X не тільки досягає необхідних частот, але і перевищує очікування. Процесор сумісний з двоканальною пам'яттю DDR4-3200 і підтримує PCIe 4.0. Кеш-пам'ять третього рівня становить 64 МБ.

Подивившись відеоогляд про цей процесор, ви зможете наочно побачити, чим він такий хороший.

 

AMD Ryzen Threadripper 3970X

32-ядерний з 64 потоками ЦП показує відмінну обчислювальну потужність. Кеш-пам'ять L3 становить 128 МБ, у неї величезна пропускна здатність шини введення-виведення на платформі AMD TRX40, яка націлена на широке коло комп'ютерних користувачів, забезпечує відмінну продуктивність.

Threadripper 3970X підтримує 4-канальну пам'ять DDR4 ECC. Базова частота становить 3.7 ГГц, а максимальна 4.5 ГГц. З цим процесором ви зможете братися за найскладніші проекти 3D-моделювання, монтувати і доводити до досконалості ваш мультимедійний контент, робити рендеринг і грати в сучасні ігри.

 

 

Материнська плата

 

Найкраще поєднуються з наведеними процесорами і картою А5000 материнські плати ASUS TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi і PRIME TRX40-PRO. Давайте розберемо, чим вони унікальні.

 

ASUS TUF Gaming B550M Plus Wi Fi 

За допомогою цієї материнської плати можна зібрати компактну робочу станцію, тому що вона невеликого розміру – Micro-ATX. Материнська плата дуже функціональна, має сучасні роз'єми і якісну систему живлення процесора. Вона підтримує PCIe 4.0 і слот для M.2, роз'єми USB 3.2 Gen2, дротовий мережевий контролер на 2.5 гігабіти і безпровідний Wi-Fi 6 AX200, 3 роз'єми для під'єднання RGB.

Плата дуже функціональна в плані розгону, вона легко запустила ОЗП на частоті 4 ГГц і надала можливість трохи прискорити процесор за допомогою функції PrecisionBoost. Все це збільшило продуктивність як в синтетичних бенчмарках, так і в програмах для роботи.

 

ASUS PRIME TRX40 PRO

Материнська плата PRIME TRX40-PRO має хороший набір периферії: 19 портів USB всіх типів, 3 слота PCIeх16. Ще у неї є 3 слота М.2, які підтримують різні розміри модулів. Система живлення надає 16 фаз для ядра і 4 для SoC, материнська плата з будь-яким сумісним з нею процесором може забезпечити максимальний розгін. У неї також є великі можливості для охолодження: для вентиляторів і помп 7 роз'ємів, а для накопичувачів в двох слотах М.2 радіатори.

Як бачимо, і одна, і друга материнська плата досить функціональні, а з хорошою відеокартою і процесором вони покажуть відмінну продуктивність. А тепер подивимося, що собою являє графічний процесор NVIDIA RTX A5000.

 

 

Особливості NVIDIA RTX A5000

 

Розмір відеопам'яті в графічному процесорі становить 24 ГБ GDDR6 ECC. Також він пропонує суттєве оновлення у всіх видах обробки – ядра CUDA, Tensor і RT. Максимально споживана потужність становить 230 Вт, які він отримує від блоку живлення через 8-контактний роз'єм PCIe.

NVIDIA RTX A5000 підтримує NVlink для з'єднання пам'яті в збірках з декількома графічними процесорами. Плата має 4 порти DisplayPort 1.4a і охолоджується одним вентилятором типу «нагнітач», але втягує холодне повітря тільки з одного боку карти. У будь-якої конструкції є свої переваги і недоліки, але наявність вентилятора означає, що ви можете складати карти всередині корпусу, не залишаючи між ними простору. Завдяки цьому ви отримуєте досить хорошу щільність відеокарт всередині корпусу середнього розміру.

Відеокарта NVIDIA RTX A5000 підтримує 3D Stereo, NVIDIA Mosaic для професійних рішень з декількома дисплеями і Quadro Sync II, додаткову карту, яка може синхронізувати відображення і виведення картинки з декількох відеокарт в одній системі або через кластер систем. Також у неї є ще 2 функції, яких немає у NVIDIA RTX A4000.

Одна з них – можливість підтримки NVIDIA NVlink, тому відеопам'ять відеокарти можна розширити до 48 ГБ, з'єднавши 2 графічних процесора по 24 ГБ разом. А друга – підтримка NVIDIA RTX vWS (програмне забезпечення для віртуальних робочих станцій), тому модель може забезпечувати роботу декількох високопродуктивних примірників віртуальних робочих станцій, які надають віддаленим користувачам спільно використовувати ресурси. Наприклад, в ARTLINE WorkStation W98v57 ви можете отримати дуже високу щільність користувачів CAD/BIM, яким часом потрібна тільки висока продуктивність RTX.

 

 

Результати тестів

 

Тести проводилися в додатках для рендерингу, візуалізації в реальному часі і 3D-моделюванні з використанням відеокарти NVIDIA RTX A5000. Також в результатах наведені інші графічні процесори для кращої наочності продуктивності.

 

V-Ray

Це один з найпотужніших інструментів рендерингу на основі фізичних даних, особливо в архітектурній візуалізації. З результатів тестів видно, що NVIDIA RTX A5000 дасть вам додатковий імпульс. Якщо порівняти її з А4000, карта була в 1.27-1.37 рази швидше. Також цікаво, що А5000 не настільки сильно відстала від А6000.

 

Luxion Keyshot

Рендеринг в Keyshot зазвичай проводився на CPU, а в GPU він почав проводитися відносно недавно. Але це дуже зручно, тому що ви можете перемикатися між процесором і відеокартою одним натисканням кнопки.

У тесті Keyshot збільшення продуктивності було навіть більш істотнім, ніж в V-Ray. Карта RTX А5000 перевершила Quadro RTX 4000 в 2.51 рази, від RTX А6000 вона повільніше всього на 20%.

 

Solidworks Visualize

З випуску 2020 року програмне забезпечення підтримує ядра NVIDIA RT і ядра Tensor для збільшення продуктивності рендерингу за допомогою відеокарт NVIDIA RTX. Ви можете вибрати рендеринг сцен з включеним шумопоглинанням або без нього.

DS Solidworks вважає, що якщо для сцени зазвичай необхідно 500 проходів без шумозаглушення, ви зможете цього досягти з 50 проходами з включеним шумопоглинанням.

Тести були проведені при роздільній здатності 4К з 1000 проходами (без шумозаглушення) і 100 проходами (з шумозаглушенням), налаштованих на точну якість. Обидва налаштування показали високі візуальні результати.

RTX А5000 забезпечила 100-прохідну візуалізацію за 22 секунди. Хоча це не сильно складна сцена, але швидкість рендеринга відмінна, що може сильно вплинути на робочі процеси. Для наочності відеокарти Quadro P4000 знадобилося 105 секунд, так що ви можете побачити, наскільки далеко просунулися справи за 4 роки.

 

Enscape 2.6

Це інструмент для візуалізації і віртуальної реальності в реальному часі для архітекторів, які застосовують OpenGL і забезпечуючий графіку високої якості у в’юпорті. Enscape вже якийсь час застосовує елементи трасування променів в своєму програмному забезпеченні. Версія 3.0 підтримує RTX, тому їх можна вмикати і вимикати. Пізніші версії будуть застосовувати більш сучасний API Vulkan.

У тестах використовувалася архітектурна сцена музею і його околиць в Enscape 2.6 (без RTX). Вимоги до відеопам'яті становить 7.5 ГБ. Відеокарта А5000 показала плавну роботу з 40 FPS. Це приблизно в 2 рази швидше, ніж NVIDIA Quadro RTX 4000, і в 3-4 рази швидше, ніж Quadro RTX P4000.

 

Autodesk VRED Professional 2022

Ця програма орієнтована на автомобільну промисловість. Вона застосовує OpenGL і забезпечує дуже якісні візуальні ефекти в області перегляду. Вона пропонує кілька рівнів згладжування в реальному часі (АА). Але ці обчислення використовують багато ресурсів GPU. Тести були проведені з вимкненим і надвисоким АА.

 

Unreal Engine

Цей інструмент дуже добре себе зарекомендував у програмах для дизайну, особливо в архітектурі і автомобілебудуванні. Для тестування використовувалося 2 набору даних: вільна візуалізація невеликої квартири і автомобільний конфігуратор, в якому є кабріолет Audi A5. Обидві сцени були протестовані з включеним трасуванням променів і без нього.

 

VRMark

Також був протестований VRMark – спеціальний тест віртуальної реальності, який застосовує DirectX 11 і DirectX 12. Він орієнтований на 3D-ігри, тому він не зовсім нам підходить, але з результатів тестів можна побачити продуктивність, яку може дати ігровий движок.

 

CAD і BIM з NVIDIA RTX A5000

Велика частина інструментів 3D CAD і BIM, як правило, обмежені центральним процесором, тому продуктивність в істотній мірі обмежується частотою ЦП. В результаті продуктивність А5000 є зайвою для більшої частини додатків CAD і BIM.

Однак програми САПР змінюються, і в недалекому майбутньому вони зможуть краще застосовувати відеокарти більш високого рівня, такі як А5000. Крім того, важливим моментом є те, що графічний процесор буде сертифікований для широкого спектра професійних додатків CAD/BIM, що важливо для деяких компаній.

Як бачимо з результатів тестів, NVIDIA Quadro RTX A5000 має великий обсяг пам'яті і у неї значно поліпшена обробка, що істотно полегшує виконання вимогливих завдань трасування променів в теперішньому часі, рендеринг та робочі процеси віртуальної реальності.

 

 

Де можна купити робочу станцію на базі NVIDIA Quadro RTX A5000

 

У магазині Артлайн можна придбати найрізноманітніші конфігурації робочих станцій, в тому числі і на базі відеокарти NVIDIA Quadro RTX A5000. У статті наведено певні моделі процесорів і материнських плат, які найбільше поєднуються з картою, але ми також можемо зібрати будь-який пристрій по вашим параметрам. Будь-яку робочу станцію ви можете придбати в кредит під 0%. Звертайтеся до нас і ми підберемо вам потужний пристрій за оптимальним співвідношенням ціни і якості!

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]