NVIDIA SHADOWPLAY – найкраща технологія для запису відеоігор

image_alt

NVIDIA SHADOWPLAY – унікальна технологія для стрімінгу, яка дозволяє записувати відео без втрати продуктивності відеокарти. Так, стрімити можна і без цієї технології, проте для цього необхідна додаткова відеокарта або зниження кількості кадрів в секунду. Обидві ці проблеми вирішує одна технологія – NVIDIA SHADOWPLAY.

NVIDIA SHADOWPLAY

 

 

NVIDIA SHADOWPLAY є частиною програмного забезпечення Geforce Experience від компанії NVIDIA, яке також забезпечує систему Game Ready драйверами для відеокарт і технологіями NVIDIA Ansel, Freestyle. Включити запис геймплею можна в один клік.

Geforce Experience завантажується автоматично під час завантаження останніх драйверів для вашої відеокарти компанії NVIDIA. Якщо на вашому ПК немає цієї програми, завантажте її з офіційного сайту NVIDIA.

На момент публікації цієї статті, NVIDIA SHADOWPLAY підтримує такі відеокарти:

 

  • GTX 600, GTX 700 і більш нові.
  • GTX 600M, GTX700M, GTX 800М і більш нові.

 

Важливою рисою цієї технології є запис відео з роздільною здатністю до 8K HDR з 30 FPS і до 4K HDR з 60 FPS. Оскільки технологія працює у фоновому режимі, якість ігрового процесу не погіршується. За допомогою гарячих клавіш ви можете в лічені секунди зберегти останні 30 секунд геймплею на жорсткий диск або моментально опублікувати їх в YouTube або Facebook.

Якщо раніше для NVIDIA SHADOWPLAY в програмі відводилася спеціальна секція, в останніх версіях програми її немає. Щоб почати запис екрану перейдіть у вкладку «Налаштування», де ви можете увімкнути параметр «Внутрішньоігровий оверлей». Для того, щоб почати запис відео з робочого столу натисніть комбінацію з клавіш Alt + F9 або Alt + Z – для зупинки запису відео.

Технологія також надає можливість вибору розташування HUD – ви можете додати лічильник FPS на ігровий екран і налаштувати розташування елементів над записуваним екраном.

NVIDIA SHADOWPLAY дозволяє створювати скріншоти з роздільною здатністю до 8К, а також перетворювати будь-які відеоролики в GIF-анімації тривалістю до 15 секунд. Завантажити будь-які фото і відео матеріали в Google, Facebook, Weibo або Imgur можна одним рухом пальця.

NVIDIA SHADOWPLAY – обов'язкова програма для будь-якого сучасного геймера. Вона універсальна і практична, не уповільнює роботу системи і забезпечує гравця безліччю корисних функцій.

 

ДИВИТИСЯ ВСІ МОДЕЛІ ІГРОВИХ ПК АРТЛАЙН