#tekhnologii

NVIDIA DLSS 2.0 – революційна технологія гейм індустрії

image_alt

NVIDIA DLSS 2.0 – незамінна технологія, яка подарувала нам максимально реалістичну графіку. Її користь складно не помітити – порівнюючи геймплей на відеокартах GTX і RTX, різниця колосально помітна.

Використання технології RTX додає до 30 кадрів в секунду, значно покращуючи якість зображення. Технологія прибирає кадрові розриви, спільно з ігровими моніторами G-SYNC забезпечує максимально плавну графіку.

 

 

DLSS працює на базі штучного інтелекту, оптимально задіюючи тензорні ядра. Чим більше тензорних ядер у відеокарти, тим ефективніше працює технологія. Відповідно, відеоадаптер RTX 3090 забезпечує оптимальні умови для ефективної роботи DLSS.

Незважаючи на це, відеокарти менш продуктивної лінійки RTX 20 теж відмінно функціонують з DLSS. Якість графіки у вимогливих відеоіграх на дуже високому рівні.

DLSS – це унікальна можливість грати з максимальними налаштуваннями графіки і трасування променів. Фахівці компанії NVIDIA зробили все можливе для забезпечення якісного геймплея. Саме тому вони ретельно вдосконалювали можливості використання глибокої нейромережі.

Для того, щоб ви могли максимально оцінити користь DLSS, пропонуємо вам подивитися на продуктивність RTX 3080 в дозволі 3840x2160 з максимальними налаштуваннями, а також режимом DLSS Performance і трасуванням променів в деяких відеоіграх:

 

  • Control – 96 FPS
  • Deliver us the Moon – 106 FPS
  • Minecraft with RTX – 97 FPS
  • MechWarior 5 – 96 FPS
  • Wolfenstein: Youngblood – 157 FPS

 

Результати дивовижні, DLSS – це дійсно революційна технологія гейм індустрії. Вона помітно вплинула на розробників відеоігор.

До речі, підтримку роботи DLSS забезпечують спеціально розроблені компанією NVIDIA драйвери – Game Ready. Використовувана терафлопсна потужність забезпечує безперебійну роботу DLSS в режимі реального часу. Саме тому DLSS технологія дозволяє підвищувати роздільну здатність у відеоіграх одночасно з FPS.

Важливо відзначити – DLSS має декілька режимів якості зображення, які ви обираєте самостійно. Варіантів багато – від Quality до Ultra Performance, проте вибір також залежить від відеоігри.

Можливість самостійного вибору співвідношення якість/продуктивність в грі дозволяє досягти неймовірних результатів, навіть якщо потужностей системи не вистачає для обраної відеоігри. До речі, Performance режим прискорює роздільну здатність з алгоритмами штучного інтелекту до 4 разів (наприклад з 1080p до 4K), а Ultra-Performance – до 9 раз (з 1440p до 8K).