#khoroshiy-vybor

Найкращі збірки ПК для ігор: від 500 до 3000+ доларів

Лучшие сборки ПК для игр: бюджеты от менее 500 до 3000 долларов

У цій статті ми рекомендуватимемо користувачам найкращі збірки ПК для різних цінових категорій. Коли користувач самостійно вибирає системну плату, пам'ять, дизайн корпусу та RGB систему охолодження, то отримує саме той продукт, який йому необхідний.

 

 

Зміст:

  1. Вступ
  2. Ціни на кращі збірки ПК
  3. Найкраща збірка ПК для ігор за 500 доларів
  4. Найкраща збірка ПК для ігор за 1000 доларів
  5. Найкраща збірка ПК для ігор середнього рівня
  6. Найкраща збірка високопродуктивного ПК для ігор
  7. Найкраща збірка надпотужного ПК для ігор
  8. Де можна придбати найкращі збірки ПК для ігор?

 

 

Вступ

 

Самостійна збірка комп'ютера з вибраних комплектуючих має додаткові переваги. Наприклад, користувач зможе заощадити сотні доларів.

Для допомоги користувачам при складанні комп'ютера для ігор або роботи з продуктивними програмами ми рекомендуємо певні комплектуючі. Усі наші готові зборки буде розподіллено залежно від бюджету.

У кількох категоріях ми пропонуємо бюджетні збірки в діапазоні 500-1000 доларів. Ще ми звернемо увагу на ігрові ПК середнього, високого, надвисокого рівня.

 

 

Ціни на кращі збірки ПК

 

Наші експерти витрачають багато часу для тестів та порівняння ПК з різними комплектуючими. Вони є оптимальними варіантами системи для користувачів. Далі ми розповімо, як саме ми робимо зборки.

Вартість комплектуючих постійно змінюється, тому ми намагатимемося зібрати ПК вартістю в діапазоні 500-1000 доларів. Запропоновані ціни залишаються актуальними лише на момент публікації статті. Згодом запропоновані цінники будуть іншими.

У пропонованих збірках ми показуватимемо клієнтам лише моделі відеокарт, а не певні марки. Наприклад, якщо ми вказуємо RTX 2080 Ti, це не означає, наприклад, компанію виробника Zotac та марку Trinnnity OC. Якщо врахувати, що ціни дуже часто знижуються, ви зможете отримати відеокарту будь-якого виробника за вигіднішою ціною.

Ще слід зазначити факт, що до збірки ми не включаємо ціну на операційну систему. Користувачі можуть отримати Windows за акцією або за дешевою ціною у збірках з приставкою у назві "Win". Також в облік не йдуть різні периферійні аксесуари, наприклад, миші, клавіатури, монітори.

 

 

Найкраща збірка ПК для ігор за 500 доларів

 

Приблизно за 500 доларів користувачі можуть отримати комп'ютер ARTLINE Home H53v29, у якому буде дискретна відеокарта. Ви отримуєте не найшвидший варіант відеокарти, але вона дозволить з низькими параметрами запускати ігри у форматі 1080р. Це дуже великий плюс для геймерів, тому що пару місяців тому у нас не було можливості додати до цієї цінової категорії дискретну відеокарту, а в іграх ми покладалися тільки на вбудований в CPU відеочіп.

Якщо подивитися на відеокарту, ми вибрали GeForce GT 1030 2GB. Дана карта показує грабельні FPS для багатьох невимогливих ігор 1080р. Якщо ви хочете досягти кращих результатів в іграх, то вибирайте плату Intel Arc A380, яка в тестах демонструє підвищену потужність при роздільній здатності 1080р Ultra. Ще більш оптимальною ситуацією буде покупка Radeon RX 6500 XT, яка коштує на 30-40 доларів дорожче. Вона на середніх налаштуваннях 1080р дає плавні 65.8 к/с.

Якщо подивитися на процесор, то ми в збірку включили Intel Core i3-12100F, вартість якого складає більше 100 доларів. За цю вартість користувачі отримують швидкий виріб. У CPU використовується 4 високопродуктивні ядра, які функціонують на стабільних 4.3 ГГц. В ігрових робочих навантаженнях цей ЦП обходить Ryzen 5 5600X. Процесор 12100F укомплектований кулером, тому не доведеться додатково витрачати кошти на нову систему охолодження.

Для досягнення ціни 500 доларів ми заощадили на деяких комплектуючих, наприклад, на системній платі. Нами обрано плату PRIME H610M-K D4, яка здатна виконати всі необхідні завдання. До неї додані різні ультрашвидкі інтерфейси.

В якості накопичувача використовується 480GB M.2 NVMe SSD. З його допомогою швидко завантажуватиметься ОС, а доступ до додатків буде миттєвим.

Єдина комплектуюча, де ми не пішли на компроміс, – це ОЗП. Ми вирішили використати DDR4 ємністю 16 ГБ, яка функціонує на частоті 3200 МГц. Цього цілком достатньо для стабільної та оперативної роботи пристрою. Усі комплектуючі розміщуються у бюджетному корпусі з прозорою боковою панеллю. У системі використовується блок живлення 500 Вт.

 

 

Найкраща збірка ПК для ігор за 1000 доларів

 

Якщо у вас є можливість збільшити бюджет до 1000 доларів, ви зможете вибрати ПК ARTLINE Gaming X38v23, на якому можна запускати ігри у форматі 1080р і навіть 2К. На момент збірки нашого набору відеокарта Radeon RX 6600 XT 8GB показувала нормальні показники швидкості кадрів за секунду.

У цій збірці ми рекомендуємо використовувати процесор Core i5-12400F. Його перевагою стало використання 6 продуктивних ядер, які функціонують у 12-потоковому режимі. Тут відсутні Е ядра. Розгін можливий до 4.4 ГГц. У комплекті йде кулер, що дозволить користувачам додатково заощадити кошти. Цей процесор із вбудованим графічним чіпом показує кращі результати в тестах, ніж Ryzen 5 5600X та 7 5700X.

Комп'ютер базується на системній платі Asus Prime H610M-K, яка відрізняється підтримкою практично всіх сучасних інтерфейсів. В якості пам'яті використовується 16 ГБ DDR4-PC3200. Якщо подивитися на цінову категорію ОЗП, то немає сенсу підвищувати ємність або брати швидший виріб.

Підвищена швидкість відгуку забезпечується за допомогою M.2 NVME SSD. Цей твердотільний накопичувач має ємність 480 ГБ. Якщо вам потрібно зберігати багато інформації на ПК, то для цього передбачений HDD на 1 ТБ.

Для розміщення комплектуючих використовують корпус QUBE BREEZE, який має ефектний зовнішній вигляд. У ньому працюють 5 кольорових вентиляторів. Система працює на блоці живлення 600 Вт.

 

 

Найкраща збірка ПК для ігор середнього рівня

 

Для категорії збірки ПК у ціновому діапазоні 1500-1700 доларів оптимальним варіантом буде ARTLINE Gaming X59v30. Це відмінна збірка для ігор в 1080р та 2К. В якості відеокарти тут використовується Nvidia RTX 3070 Ti вартістю 629 доларів. У вигляді альтернативи можна розглядати 6800 ХТ, що також показує хороші результати у тестах.

RTX 3070 Ti має істотні переваги в іграх, в яких використовується трасування променів. У цьому випадку при роздільній здатності 1080р і 2К Ultra вдається досягти відповідно 78 і 34 к/с.

Як і в минулій збірці, ми використовуємо Core i5-12400F, що функціонує в 6-ядерному режимі з 12 потоками. Максимальна швидкість роботи виробу становить 4,4 ГГц. Цей ЦП поставляється із кулером, що дозволяє не платити за сторонню систему охолодження.

У збиранні використовується системна плата B660M-PLUS D4 від компанії ASUS. Вона підтримує PCIe 5.0, підсвічування та більшість сучасних інтерфейсів. Завдяки підвищенню бюджету для придбання пристрою, ми використовуємо ОЗП на 32 ГБ. Такий підхід гарантує стабільну та швидку роботу комп'ютера.

Для підвищення швидкості відгуку системи застосовується M.2 NVME SSD на 480 ГБ. Зберігати дані можна на HDD ємністю 2 ТБ. У збірці використовується корпус QUBE BREEZE ARGB. Система базується на блоці живлення 750 Вт.

 

 

Найкраща збірка високопродуктивного ПК для ігор

 

У ціновому діапазоні 2300-2500 доларів комп'ютер відноситься до високого класу в іграх. Його потужності має бути достатньо, щоб грати з високим FPS у 2K Ultra та з нормальним FPS у 4K Ultra. У цьому випадку оптимальною буде збірка ARTLINE Overlord X91v41.

У цій системі підвищена потужність досягається за рахунок використання відеокарти RTX 3080, вартість якої варіюється в діапазоні 830-1350 доларів. Одночасно із ЦП Intel Core i5-13600KF досягається підвищена продуктивність у комп'ютерних іграх.

У проведених тестах RTX 3080 для 4K Ultra демонструє середній FPS на рівні 68 к/с. Якщо користувач зменшує дозвіл до значення 1080р або 2К, дані показники відповідно збільшуються до 125 і 104 к/с. Якщо у форматі 2К активувати трасування променів, то FPS виходить на рівень 52 к/с. Це значення на пару кадрів менше, на відміну від дорогої карти 3090.

Процесор 13600KF відрізняється наявністю 6 продуктивних ядер та 8 ефективних. Такий підхід дозволить користувачам працювати у 20-потоковому режимі. При розгоні максимальна частота сягає значення 5.1 ГГц, але практично досягаються і вищі результати. Наприклад, ми змогли досягти частоти 5.6 ГГц у Windows 11 1080р при 199 к/с. Отримані результати виявилися кращими, ніж у будь-якого ЦП AMD, який пропонується на ринку. Вибраний для збирання CPU всього на кілька кадрів відстає від 13700KF, вартість якого більша за 130 доларів.

Для одержання ефективної збірки ми використовуємо системну плату PRIME Z690 від виробника Asus. Швидкість в іграх можна досягти за рахунок пам'яті DDR5 та інтерфейсу PCIe 5.0. У платі є всі необхідні порти та інтерфейси, які відрізняються підвищеною якістю. Для надійного розгону процесора рекомендується використовувати рідинну систему охолодження на 240 мм.

У збірці застосовується геймерський ОЗП на 32 ГБ. Це пам'ять 5-го покоління, яка має частоту 6000 МГц. Завдяки таким показникам забезпечується підвищений комфорт під час запуску складних проектів.

Для швидкого запуску системи та програм ми використовуємо твердотільний накопичувач NVME Gen4, який має ємність 1 ТБ. В якості сховища файлів застосовується додатковий SSD на 1 ТБ.

Вибрані комплектуючі розміщуються в корпусі OVERLORD, що має сучасний вигляд. У ньому використовується блок живлення 850 Вт. Його перевагою є сертифікація 80+ Gold. За допомогою вентиляторів RBG забезпечується відмінний повітрообмін, що позитивно впливає на температурний режим.

 

 

Найкраща збірка надпотужного ПК для ігор

 

Зараз ми розглянемо нашу потужну збірку ПК. За її допомогою можна запускати складні ігри у форматі 4К Ultra. Вони створюють плавне трасування променів. Все це досягається за рахунок відеокарти RTX 4090, яка зараз вважається найпотужнішою на ринку.

Ми змогли створити висококласну збірку для ігор, але варто пам'ятати, що вартість RTX 4090 істотно завищена. Таку картку можна придбати в діапазоні 2100-2500 доларів. Якщо ви хочете досягти максимальної продуктивності вже зараз, то можете сміливо вибирати цей виріб.

Раніше ми тестували RTX 4090 та побачили ситуацію, коли в іграх у форматі 4К середній FPS становив 124.8. Це значно вище, ніж у RTX 9030 Ti, яка показувала результат 80.7 к/с. Зараз вартість 3090 Ti знаходиться у діапазоні 1500-2150 доларів.

У збірці використовується процесор Core i9-13900KF, що складається з 8 Р-ядер та 16 Е-ядер. Його максимальна робоча частота досягає 5.8 ГГц. Вартість даного CPU складає приблизно 750 доларів, що дорожче на 200 доларів від його рекомендованої ціни через високий попит. Даний CPU лідирує у наших тестах в іграх у форматі 1440р, хоча головні конкуренти i5 та i7 покоління Raptor Lake за продуктивністю відстали несуттєво.

Наша потужна ігрова збірка базується на системній платі ASUS PRIME Z690-A, яка спеціально оптимізована для даного CPU. Швидкість гри забезпечується завдяки підтримці DDR5, PCIe 5.0. У ній зібрані всі необхідні інтерфейси для ефективної роботи.

На цю збірку ми суттєво збільшили бюджет, тому використовуємо високошвидкісну пам'ять DDR5-6000 ємністю 32 ГБ. Швидку роботу системи та софту буде досягнуто за рахунок NVME Gen4 розміром 1 ТБ. Ще один накопичувач на 1 ТБ можна використовувати для зберігання інформації.

Блок живлення на 1000 Вт, сертифікований за стандартом 80+ Bronze. Корпус OVERLORD із цікавим дизайном забезпечить гарний повітрообмін. У вентиляторах використовується технологія RGB.

 

 

Де можна придбати найкращі збірки ПК для ігор

 

В інтернет-магазині "Артлайн" пропонується великий вибір комплектуючих для ПК. З їх допомогою можна створити збірки будь-якого рівня, починаючи бюджетними та закінчуючи надпотужними комп'ютерами. Клієнтам пропонуються вже готові ПК та окремі комплектуючі. Все це дозволяє швидко та ефективно підібрати найкращий варіант комп'ютера за прийнятною ціною.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Чому професіонали намагаються самостійно зібрати ПК?
У цьому випадку вони враховують усі нюанси сучасного ринку. Вони підбирають ті комплектуючі, які дозволять вирішувати поставлені їм завдання.
+ Чи можна самостійно змінювати параметри запропонованих у статті збірок?
Кожен користувач може на свій розсуд вибирати комплектуючі для комп'ютера. Ми пропонуємо найкращі варіанти, на нашу думку, для різних бюджетів.
+ Чи обов'язково використовувати відеокарту RTX 4090 у надпотужному ПК?
Дана відеокарта здатна вирішити будь-які завдання в іграх. Вона показуватиме високу продуктивність ще тривалий час.