#resheniya-dlya-igr

Коротка рецензія на Starfield

Купити комп'ютер для Starfield

Starfield – комп'ютерна гра у жанрі shooter, adventure, RPG, розроблена компанією Bethesda у 2023 році для платформ Microsoft Windows, Xbox Series X / S.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Starfield
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Starfield
  5. Огляд гри Starfield
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Starfield від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Ми граємо за Обраного, який має знайти і поєднати докупи частини стародавнього артефакту.

Гра отримала високі оцінки від критиків та гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Starfield

 

У Starfield високі системні вимоги і на момент релізу не найкраща оптимізація, хоч і не найгірша, тому що на відеокартах 3-го покоління Nvidia просідання в містах практично не відчутні. Знадобиться 120 гігабайт вільного простору на жорсткому диску і цей диск повинен бути SSD. Деталі системних вимог наведені нижче:

 

Мінімальні системні вимоги Starfield

  • Процесор: AMD Ryzen 5 2600X / Intel Core i7-6800K
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1070 Ti / AMD Radeon RX 5700
  • Операційна система: Windows 10

 

Рекомендовані системні вимоги Starfield

  • Процесор: Intel Core i5-10600K / AMD Ryzen 5 3600X
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce RTX 2080 / AMD Radeon RX 6800 XT
  • Операційна система: Windows 11 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Starfield

 

Який процесор потрібний для Starfield

Для Starfield вам не знадобиться супер топовий процесор із 16 ядрами. Гра створює максимальне навантаження на відеокарту, тому можна використовувати 6-ядерний чіп. Рекомендуємо AMD Ryzen 5 5600 та Intel Core i5-12400F.

 

Яка відеокарта потрібна для Starfield

Відеокарту вибираємо від Nvidia GeForce RTX 2060. Вона підійде для низьких та середніх налаштувань, тоді як Nvidia GeForce RTX 3060 Ti зможе майже повністю розкрити графічний потенціал цієї гри. Для максималок вибираємо Nvidia GeForce RTX 3080.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Starfield

Для Starfield встановлюємо SSD та 16 гігабайт ОЗУ.

 

 

Огляд гри Starfield

 

Атмосфера

Кожна гра від Bethesda - це масштабна подія, яка з нетерпінням очікує побачити величезну кількість геймерів по всьому світу. Starfield не став винятком. На гру чекали 5 років і отримали її за п'ять днів до релізу, оскільки вона була злита в мережу. Це ніяк не позначилося на її продажах, адже перед нами справді епохальний проект.

Як це часто буває в іграх, ми граємо за Обраного, котрий не здогадувався про власну обраність. Простий галактичний шахтар знаходить у печері частину древнього артефакту, торкається її і бачить незвичайне марення, розчиняючись серед зірок. Незабаром ми виходимо на фракцію дослідників космосу «Сузір'я», яка зосереджує увагу на пошуку інших частин артефакту. Вони взаємодіють між собою, розкручуючись в повітрі, але нікому не відомо, що саме ця незвичайна штука. Разом з помічниками, ми спробуємо знайти і зібрати докупи всі частини, заглиблюючись у тривалу і захоплюючу подорож по галактиці.

Starfield багато в чому успадковує Skyrim: Обраний, пророцтво (артефакт), слова сили (тут – вміння), секретні фракції, які бажають нас зупинити. Гра навіть починається з поїздки, а за час проходження таких подібностей ви знайдете ще багато. Її вже встигли прозвати «Skyrim у космосі» і в цьому справді є частка правди. Але чи така вона успішна, як Скайрім? Відповідь вкрай проста – навіть більш ніж.

 

Геймплей

Starfield - це наймасштабніша гра Bethesda на даний момент. У нашому розпорядженні ціла сонячна система (зменшена, звичайно) із 1000 планет, які можна відвідати. Гра вийшла настільки багатою на деталі та нюанси, що у цій статті ми сконцентруємося лише на основних, а на нашому YouTube-каналі ARTLINE PLAY висвітлимо всі її сторони у відео форматі.

По-перше, Starfield – це шутер. І шутер вийшов справді добротний. Зброї дуже багато, кожну пушку можна модифікувати, є різні грейди та типи куль. Різноманітність у плані дизайну присутня, адже в грі знайдеш як будь-які лазерні футуристичні гармати, так і старі зразки - Вінторіз або Півень (p90), знайомий по Counter-Strike. Стрільба виконана на високому рівні, від віддачі до звукового оформлення, але замість реалістичної системи попадань і дамагу Bethesda пішла звичним для неї шляхом – системою зі смужками ХП. Це примітивно у 2023 році, до того ж у грі практично не працюють хедшоти. Попадання в голову лише приголомшує на деякий час і знімає трохи більше ХП. Але загалом зі стрільбою у грі все гаразд, воювати цікаво, вбивати – тим більше. Також є маса холодної зброї та перки на неї, тому ви можете бути як м'ясником, так і снайпером.

Космічні подорожі Starfield – це трохи не те, на що ми розраховували. Розробники стверджували, що на кораблі можна буде вирушити до будь-якої точки галактики, насправді ж це зовсім не так. Навіть долетіти до планети поблизу і залетіти до її атмосфери неможливо. Корабель упирається об кордон і летить вічно, до того ж, щоб долетіти до цього кордону потрібно 8 годин реального часу та максимальна швидкість. Усі посадки та переходи робляться через кат-сцени. Сісти можна реально в будь-яку точку будь-якої планети, але й тут не все так просто. Планети Starfield складаються з безлічі зон з пристойною кількістю квадратних кілометрів. Таким чином планета тут не суцільна, а збірна. Щоб перейти до іншої зони, потрібно використовувати космічний корабель. Але робити це не має сенсу, тому що на кожній зоні є максимум три точки інтересу, а іноді й зовсім немає. Точки ці - це або печери з ресурсами, або кратери, або уламки метеоритів. Нічого цікавого ви не знайдете, хіба іноді сайд-квест який-небудь може підрулитися. Зате наскільки атмосферними та красивими вийшли планети у Starfield – це просто щось. Отримуєш тонку естетичну насолоду, до того ж на кожній планеті інше музичне оформлення, яке відповідає її зовнішності. Інопланетні форми життя присутні далеко не на всіх планетах, але їх все одно можна зустріти часто, хоч якогось ефекту вони не гарантують. Це здебільшого нафантазовані симбіози різних комах та тварин Землі. Що стосується самої Землі, її теж можна дослідити, але це пустельний і мертвий світ, в якому ви не знайдете нічого цікавого.

Кораблі – окрема тема у Starfield. Їх можна купувати, модифікувати, конструювати. Управління від першої чи третьої особи мишкою та клавішами по радіусу. Кожен корабль має шість систем з потужностями, які потрібно регулювати в реальному часі, щоб посилити ту чи іншу. У бою, наприклад, накидаємо позицій на гармати та щит, тоді як для гравітаційного стрибка (далекого переміщення між сонячними системами) знадобиться збільшити рівень граві-прискорювача. Управління вийшло не найзручнішим, а космічні бої, швидше за все, на любителя, зате виглядає все дуже красиво, та й заробити можна непогано.

Дослідження в Starfield на найвищому рівні, класика від Bethesda. Тут стільки луту, що очі розбігаються. Предметів справді море і кожен із них можна підібрати, з'їсти, продати. Щодо їжі, тут її просто неймовірна кількість, але вона відновлює дуже мало здоров'я, а це розчаровує. Не обійшлося без скринь та ключів, називаються digpick. Система розблокування пропонує підібрати правильні комбінації, розібратися не складе труднощів, до того ж вийшло дуже цікаво. Крафту дуже багато, але можна обійтися і без нього насправді.

Виконання та дизайн локацій – шедевр. Стилістика Starfield - це просто щось, самі розробники говорили про стиль NASA-punk. Кожна база на кожній планеті виглядає інакше. Це завжди величезний і заплутаний рівень, який можна пройти стелсом або як завжди. Стелс, до речі, розчарував, але в іграх Bethesda так завжди. А от оточення вийшло статичним. Практично нічого не можна розбити чи знищити.

Щодо сюжету, він вийшов по-справжньому захоплюючим. Якщо спочатку він може здатися трохи наївним і місцями нудним, після декількох годин ви просто не зможете відірватися від гри.

Starfield заслуговує на високі оцінки і навіть більше. Це вкрай цікава, захоплююча та величезна гра, яка дозволяє тобі стільки, скільки ніколи не дозволяла жодна гра від Bethesda. Залишилося лише трохи підправити оптимізацію і вищий пілотаж гарантовано.

 

Графіка

У Starfield чудовий графічний рівень. Кожна планета тут – це витвір мистецтва з унікальним музичним оформленням, унікальною структурою, унікальними видами, що приносять естетичну насолоду. Міста в Starfield теж окрема тема, про яку можна говорити дуже довго. Відмінно виконані ефекти та відображення, проведена шикарна робота зі світлом, звуком. Вишнею на торті є музика, яка стає фінальним штрихом глибокої атмосфери.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Starfield від ARTLINE

 

Космічний ПК для космічної гри! Для Starfield ми підібрали кілька ігрових комп'ютерів від ARTLINE. Наші ігрові ПК – це витвори мистецтва, що дозволяють відкрити для себе галактику Starfield у максимальній роздільній здатності.

 

 

Стандартні системні вимоги Starfield для ПК

ARTLINE Overlord CG10v01UA – кастомний ігровий ПК у космічному корпусі QUBE STYLE, усередині якого знаходиться 6-ядерний процесор Intel Core i5-11400F (2.6 – 4.4 GHz). Комп'ютер має 16 гігабайтів оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 MHz), а файлову інформацію зберігає на двох накопичувачах: SSD (480 GB) + HDD (1 TB). Відеокарта представлена компанією Nvidia - Nvidia GeForce RTX 3050 (8 GB).

 

Високі системні вимоги Starfield для ПК

ARTLINE Gaming X72v10 – ігрова збірка з 8-ядерним процесором AMD Ryzen 7 3700X (3.6 – 4.4 GHz) та 16 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 MHz). Має ігрову відеокарту Nvidia GeForce RTX 3060 (12 GB), а також двома накопичувачами: SSD (480 GB) + HDD (1 TB).

 

Ультра системні вимоги Starfield для ПК

ARTLINE Gaming DRGN (DRGNv15) – ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 – 4.3 GHz) та топовою відеокартою Nvidia GeForce RTX 3060 Ti (8 GB), яку ми рекомендували для Starfield. ОЗУ – 16 гігабайт (DDR4 / 3200 MHz), накопичувач – 1-терабайтний SSD.

 

4К системні вимоги Starfield для ПК

ARTLINE Overlord FROSTBITEv08 - топовий геймерський ігровий ПК з 16-ядерним процесором Intel Core i7-13700KF (3.4 - 5.4 GHz). Цей монстр здатний надовго забезпечити максимальну продуктивність, дозволить надовго забути про модифікації та оновлення, а також про низьку роздільну здатність та лаги. У ньому встановлено топову ігрову відеокарту Nvidia GeForce RTX 4080 (16 GB), яка відкриває світ геймінгу по максимуму. ОЗУ - 32 гігабайти (DDR5 / 6000 MHz). Накопичувач – 1-терабайтний SSD.

Питання

+ Як поміняти корабель у Starfield?
Поміняти корабель ви можете в магазині кораблів на одній із планет, що зазвичай знаходиться біля космодрому.
+ Як відкривати замки високого рівня Starfield?
Для цього потрібно вкачувати перк розтину замків у розділі «техніка»
+ Як сховати зброю у Starfield?
Натисніть кнопку R (перезаряджання)
+ Де придбати Starfield?
Купити гру можна у Steam https://store.steampowered.com/app/1716740/Starfield/