#layfkhaki-ili-kak-vybrat

Як вибрати гарнітуру?

Купити гарнітуру

Говорячи простою мовою, гарнітура – це навушники з мікрофоном. Здавалося б, можна купити першу ліпшу модель за ціною, яка вам підходить. Але на справі все набагато складніше. У цьому посібнику ми наведемо основні характеристики, на які варто звертати увагу при виборі гарнітури.

 

 

Зміст:

  1. Призначення
  2. Гарнітури з шумозаглушенням
  3. Дротові та бездротові гарнітури
  4. Кріплення
    1. Над вухом
    2. На вухо
    3. Усередині вуха
  5. Роз'єм
  6. Контролер
  7. Вага і стиль
  8. Частота
  9. Акустичний шок
  10. Запасні деталі
  11. Підсумки
    1. Де купити гарнітуру?

 

 

Призначення

 

У статті про види гарнітур ми писали, що існує кілька різновидів залежно від призначення. Якщо ви використовуєте гарнітуру для роботи, необхідно вибирати офісні моделі. Це стосується навіть випадків, коли ви працюєте вдома. Є ймовірність, що з часом вас переведуть в офіс, але навіть тоді віртуальні зустрічі та конференції будуть тривати. Тому гарнітура, спеціально оптимізована для завантаженого офісного середовища, стане вашим найкращим вибором.

У той час як навушники, які постачаються з вашим мобільним телефоном, підходять як тимчасовий варіант або для відеодзвінків, де не потрібна висока якість картинки. Для будь-якої робочої відеоконференції краще інвестувати в більш дорогу модель. Крім усього іншого, у них є додаткові функції, наприклад, засоби захисту органів слуху і функції шумозаглушення.

Зазвичай вибір зводиться до особистих потреб і вподобань. Вибираючи гарнітуру для роботи, подумайте, для чого ще ви її будете використовувати, крім дзвінків на роботу. Наприклад, це може бути прослуховування музики. Або пристрій вам необхідно для того, щоб просто заглушити шум навколо. Хоча деякі гарнітури призначені тільки для дзвінків (наприклад, гарнітури, використовувані в call-центрах), офісні моделі повинні добре працювати в відеоконференціях, а також дозволяти вам стежити за останнім випуском вашого улюбленого подкасту в перервах між викликами. Тому необхідно знайти баланс роботи та особистого життя.

 

 

Гарнітури з шумозаглушенням

 

Шумоподавляючі гарнітури є дуже потрібними для галасливого офісу з відкритим простором. Вони також стане в нагоді будь-кому, хто працює вдома в одній кімнаті з дітьми, чоловіками/дружинами, собаками та іншими тваринами, а також тим людям, у кого на вулиці завжди шумно. Вони працюють в точності так, як випливає з назви. Такі гарнітури розроблені, щоб блокувати фоновий шум під час вашої роботи. Це значно спрощує процес зосередження уваги на тому, що ви робите.

Пасивне шумозаглушення фільтрує високочастотний шум, дорожчі моделі навіть включають те, що називається активним шумозаглушенням. Суть даної технології полягає у використанні крихітних мікрофонів для фіксації навколишнього шуму і генерації «антишумового» сигналу, який активно протидіє низькочастотним звукам. Гарнітури з шумозаглушенням також відмінно підходять для прослуховування музики в той час, коли ви не розмовляєте по телефону.

 

 

Дротові та бездротові гарнітури

 

Дротові гарнітури відмінно підходять для тих, хто не хоче витрачати більше грошей на покупку аксесуарів і кому не особливо важлива зручність використання. Оскільки вони підключаються безпосередньо до вашого комп'ютера через порт USB або 3,5 мм, ви можете почати розмову за секунди, не потрібно турбуватися про розрядження акумулятора або переривання виклику. Залежно від ваших уподобань ви можете придбати дротові гарнітури або в монофонічному (одне вухо), або в стерео (два вуха) варіантах. Більшість моделей досить зручні, щоб їх можна було носити весь день. Розумні вбудовані мікрофони з шумозаглушенням гарантують, що люди, з якими ви розмовляєте, будуть чути тільки ваш голос, а не шум навколо вас.

Вибір бездротового варіанту дає велику свободу під час робочих дзвінків. Радіус дії бездротового зв'язку може досягати 100 метрів. Ви можете вільно переміщатися по дому, готувати бутерброд, прибирати в саду або займатися іншими справами. Бездротові гарнітури використовують технологію Bluetooth або DECT для підключення до комп'ютера, ноутбука, смартфону або планшету. Більшість моделей можуть підключатися до декількох пристроїв одночасно, що дозволяє перемикатися між дзвінками з телефону на робочий комп'ютер. Ви також можете вибрати моно (одне вухо) або дует (два вуха) версії в залежності від ваших уподобань.

 

 

Кріплення

 

Гарнітури діляться на кілька категорій залежно від стилю кріплення. Цей фактор може створити додаткові труднощі при здійсненні покупки в інтернеті. Тому ми приведемо короткий опис доступних варіантів.

 

Над вухом

Накладні навушники закривають все вухо, тому вони можуть блокувати велику частину шуму, але при тривалому носінні можуть викликати дискомфорт і нагріватися. Це гарнітура, яка підійде, якщо ви довго сидите на одному місці.

 

На вухо

Накладні навушники розміщуються на верхній частині вуха. Це простий варіант, який в деяких випадках забезпечує хороше шумопоглинання, хоча це не його головна перевага. Такі гарнітури зручніше носити, ніж накладні, але вони також можуть нагріватися після тривалого використання (але менше, ніж накладні).

 

Усередині вуха

Навушники внутрішнього типу відмінно підійдуть в якості бездротового варіанту. Це моделі з шийним ободом, або проводом для підключення навушників (ідеально підходить для людей, схильних до втрати речей). Вони відмінно підходять для тих, хто перебуває в дорозі. Але мікрофон не витримує конкуренції з іншими моделями, тому що у них немає спеціальної штанги. 

 

 

Роз'єм

 

Під час вибору обов'язково зверніть увагу на роз'єм. Ви повинні мати можливість підключити його до свого комп'ютера або іншого пристрою. Багато виробників рекомендують підключення по USB для забезпечення стабільності. По суті, USB-гарнітура обходить звукову карту вашого комп'ютера і, отже, спрощує підключення. Деякі комп'ютери і платформи погано працюють з аналоговими аудіовходами (зазвичай це «міні-штекери», штекери 3,5 мм або 1/8 дюйма).

У деяких моделей, зокрема, від Dell і Lenovo, є проблеми з вхідними аудіороз'ємами. Багато людей переконалися в цьому на власному досвіді. Щоб використовувати роз'єми, відмінні від USB, можуть знадобитися більш просунуті навички роботи зі звуком. USB відрізняється простим принципом «підключи і працюй». Деякі моделі мають кілька варіантів роз'ємів, тому будьте уважні, вибираючи той, який вам потрібен. Якщо у вас виявиться роз'єм, який не підходить під ваш пристрій, майте на увазі, що адаптерів зараз дуже мало.

 

 

Контролер

 

Якщо вам буде зручно мати тактильний зовнішній регулятор гучності і відключення звуку, купуйте модель з цією опцією. Деяким з нас зручно використовувати для цього програмні засоби управління. Коли ви перебуваєте у віртуальному середовищі (наприклад, в грі), можливо, вам доведеться включати або відключати звук на зовнішньому контролері після запуску кожної нової програми. Про це теж потрібно подумати. Але чи використовувати зовнішні кнопки регулювання гучності – це суто особистий вибір.

 

 

Вага і стиль

 

Враховуйте вагу і зовнішній вигляд пристрою. Звичайно чим він світліше, тим краще, так як темна техніка нагрівається швидше. Якщо ви працюєте в гучному середовищі, можливо, варто подумати про додаткову накладку на вухо. Але це збільшить навантаження на нього. Враховуйте, що вагу визначає не тільки гарнітура, але і її кабель. Зверніть особливу увагу на те, що зазначено в специфікаціях. Найкраще купувати моделі вагою менше 200 г, а в більшості випадків навіть менше 100 г.

Багато фахівців віддають перевагу моделям, які кріпляться на вухо, але зазвичай вони важкі та громіздкі. Якщо вам подобається стиль, що закриває вухо, зверніть увагу, що якщо в рамках вашої роботи необхідно чути себе (наприклад, це стосується перекладачів і тих, хто працює в сфері озвучення), вам рекомендується «відкритий» або «напіввідкритий» стиль виконання гарнітури. «Закритий» стиль (з повністю закритим вухом) не рекомендується, адже він не дає можливості чути навіть себе.

 

 

Частота

 

Частотна характеристика динаміка і мікрофона повинна становити 125-15 000 Гц. Однак ці характеристики важко знайти в моделях з USB-роз'ємом. Якщо вам все це здається складним і заплутаним, ось просте пояснення: нижнє крайнє значення (0-125 Гц) являє собою низькі тони, а верхнє значення – високі тони. Причини того, що ідеальний діапазон становить від 125 до 15 кГц полягають в тому, що з ним ви зможете добре чути звук і ваші співрозмовники теж будуть добре чути вас.

Мікрофони з низьким верхнім діапазоном, скажімо, 6000 Гц, дадуть вашим слухачам або співрозмовникам менш чіткий і чистий звук з меншою кількістю високих нот. І те ж саме вірно для динаміків. Все, що вище 20 000 Гц, непрактично для використання голосу, тому більш високий верхній діапазон не дає додаткових переваг і краще підходить для прослуховування музики.

Ще одна технічна специфікація – імпеданс. Як згадувалося раніше, USB-мікрофони вважаються пристроями, що працюють за принципом «підключи і працюй». Рівня імпедансу 16-32 Ом зазвичай досить для використання мікрофона з комп'ютером. Якщо ви використовуєте мікрофон із зовнішнім підсилювачем, рівні імпедансу повинні збігатися.

 

 

Акустичний шок

 

Акустичний шок – це стан, який виникає через різкий перепад гучності. Він виникає, наприклад, при переході від одного треку до іншого. Найважливіше, що можна сказати про даний стан, – це те, що кожен з вас повинен знати про це явище і робити все можливе, щоб максимально обмежити ризик. Ваш слух важливий для роботи. Ми могли б зробити окрему статтю про акустичний шок, але не будемо вдаватися в подробиці. Ось деякі основи:

  1. Деякі бренди гарнітури включають обмежувачі, такі як Sennheiser Active Guard або Plantronics SoundGuard. Однак вони обмежуються рівнями від 110 до 120 дБ. Дослідження показали, що акустичний шок може виникати на більш низьких рівнях, а максимальна рекомендована межа становить 85 дБ. Ці обмежувачі пропонують невеликий захист.
  2. Ви можете використовувати програмний обмежувач на своєму комп'ютері (в такому випадку краще за все взяти той, який обмежує гучність до 50%, наприклад, цей).
  3. Зробіть тихіше. Це кращий спосіб захистити себе. Краще слухати музику трохи тихіше, але не ризикувати отримати шок.

 

 

Запасні деталі

 

Найкраще купувати модель з запасними деталями, наприклад, амбушюрами, мікрофоном, навушником або мікрофоном. Гарнітура і мікрофон – найбільш часто ламаються деталі, тому багато фахівців відразу готують запасний набір. Також рекомендується мати дві різні моделі гарнітури на той випадок, якщо виникнуть проблеми з використанням моделі на тій чи іншій платформі. Практика показує, що подібне трапляється не так вже й рідко.

 

 

Підсумки

 

Отже, щоб вибрати гарнітуру, обов'язково необхідно враховувати те, яка конфігурація кріплення, вага і інші особливості будуть більш зручними для вас. Зважайте на те, чи потрібно вам шумозаглушення, яким роз'ємом ви будете користуватися. У будь-якому випадку, важливі особисті переваги. Можливо, вам доведеться спробувати різні моделі, щоб побачити, що підійде вам найкраще.

 

Де купити гарнітуру

Щоб купити гарнітуру, найкраще звернутися в магазин Artline. Тут представлені кращі на ринку і професійні моделі. Також в нашому магазині можна купити комп'ютер, зробити збірку під замовлення і все це з гарантією до 38 місяців.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]