#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Terraria

Купити комп'ютер для Terraria

Terraria - комп'ютерна гра в жанрі пригодницької пісочниці, розроблена американською студією Re-Logic в 2011 році для таких платформ як Microsoft Windows, Linux, macOS, Sony PlayStation 3/4, PlayStation Vita, Xbox One, Android, iOS, Windows Phone, Nintendo 3DS , Nintendo Switch, Wii U.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Terraria
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Terraria
  5. Огляд гри Terraria
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Terraria від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Terraria забезпечує гравця свободою дій, а також сюжетною зав'язкою з вбивством босів.

Гра отримала позитивні відгуки від критиків і гравців. Продажі гри в 2020 році перевищили 30 мільйонів копій.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Terraria

 

Terraria може бути запущена з мобільних пристроїв, що дає нам зрозуміти - з її системними вимогами впорається навіть електричний тостер. Гра працює як на 32-, так і на 64-розрядних операційних системах Windows, починаючи від 7 версії. Необхідна підтримка DirectX 9.0 або вище.

 

Мінімальні системні вимоги Terraria

  • Процесор: Dual Core
  • Оперативна пам'ять: 2.5 гігабайти
  • Відеокарта: будь-яка
  • Операційна система: Windows 7

 

Рекомендовані системні вимоги Terraria

  • Процесор: Dual Core
  • Оперативна пам'ять: 4 гігабайти
  • Відеокарта: будь-яка
  • Операційна система: Windows 10

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Terraria

 

Який процесор потрібен для Terraria

Так як Terraria може бути запущена з будь-якого сучасного смартфона, ми не будемо брати в приклад її системні вимоги. Якщо хочете обзавестися продуктивною ігровою збіркою, вибирайте модель з 6-ядерним процесором з останніх поколінь розробників: Intel Core i5-10400F / Intel Core i5-11400F / Intel Core i5-10600K / AMD Ryzen 5 3600.

 

Яка відеокарта потрібна для Terraria

Так як технології не стоять на місці, ми радимо сфокусуватися на продуктивній лінійці RTX від Nvidia, яка нещодавно була поповнена Nvidia GeForce RTX 3060. Це потужна відеокарта з підтримкою технологій щодо поліпшення графіки, яка зможе впоратися з будь-якою сучасною грою.

 

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для Terraria

В ігрову збірку встановлюємо 16 гігабайт оперативної пам'яті. Накопичувач - SSD-диск.

 

 

Огляд гри Terraria

 

Атмосфера

Сучасна людина живе в епоху великої кількості всього. Перше - інформація, яка з появою інтернету оточує нас на постійній основі. Будь-яка новина може розлетітися по всьому світу за лічені секунди, а то і швидше. Питання лише в тому, чи зможе вона привернути увагу публіки. Тут виступає відразу кілька другорядних факторів: мода, оригінальність, виконання. Якщо створити продукт «свого часу», до того ж зробити це за всіма канонами, з високою ймовірністю він отримає успіх. Саме за такою схемою і була розроблена Terraria, гра, яка стане предметом нашої розмови сьогодні.

Вихід Terraria відбувся в 2011 році, за часів, коли Minecraft ще знаходився в ранньому доступі. Згадка про «кубічного мастодонта» не випадкова, адже саме йому наш сьогоднішній гість зобов'язаний усім. Після гучного успіху Minecraft, різні студії почали створювати безліч клонів гри, але лише деякі з них знаходили популярність. Однією з них стала Terraria, хоч назвати її клоном Minecraft не можна. Популярність Terraria почалася з простого ретвіту автора Minecraft - яка ж сила поста в наш блогеро-мемний час!

Terraria - це 2D-пісочниця, в якій ви можете займатися практично чим завгодно. Гра виконана в стилі Pixel Art, тому спочатку може злякати людей, які не котирують схожі проекти. Але все буває в перший раз, пограєш лиш трішки - затягне на довго.

 

Геймплей

За старою традицією, все починається зі створення персонажа. Ви вибираєте зовнішність і клас, після чого з'являєтеся на відкритому просторі з невеликим набором інструментів в руках. Terraria стала однією з перших ігор, в якій світ повністю піддається самостійній структурній генерації. Кожна нова гра забезпечує вас абсолютно новим місцем дії, а також різними наборами супротивників і різними біомами. Зав'язка в грі ідентична з Minecraft - за допомогою інструментів вам потрібно добути потрібні ресурси, щоб побудувати свій перший будинок. У грі є зміна дня і ночі, вночі околицями нишпорять м'ясоїдні зомбі, від яких (спочатку) потрібно ховатися за стінами свого житла. Житло можна облаштовувати, створюючи стільці, столи, печі, а також предмети освітлення. Для всього цього знадобляться різні ресурси.

Terraria дозволяє виплеснути свій творчий потенціал. У грі ви можете створити будь-яку конструкцію - від Нотр-Дама до Ейфелевої вежі. Все, що вам для цього потрібно, це час, фантазія і ресурси. Найбільш унікальні ресурси можна знайти під землею, через що вам на постійній основі доведеться робити підземні вилазки. Для копання є дві кирки: дерев'яна і срібна - друга копає набагато швидше. Заглиблюючись в глибини, ви зустрінете різних монстрів, з якими доведеться боротися. На цьому етапі ми підходимо до справжнього карнавалу зброї - здається, в Terraria її кількість незліченна: луки, арбалети, бластери, мечі, світлові мечі та інше, інше, інше! Є гармати, які випадають з мобів з шансом 0,01% і вважаються унікальними, інші можна просто скрафтити, використовуючи рецепти і різних NPC.

Як ви встигли здогадатися, Terraria - це грінд заради грінда. Головна принадність гри у відкритті - гравець завжди може знайти новий унікальний артефакт, що забезпечує його неймовірними властивостями, нову зброю і броню, а також нові локації з різними босами. Світ Terraria настільки величезний, що навіть після 500 годин гри ви не зможете сказати, що бачили хоча б половину контенту. При цьому в грі немає сюжету, як такого. Основна сюжетка тут полягає у вбивстві кількох босів, головним з яких є Місячний Лорд. Істота в кілька разів сильніша за всіх кріпів на карті, тому ми рекомендуємо заявитися до нього в повному озброєнні.

У грі є декілька різних біом з різними типами супротивників. Вороги не тільки виглядають інакше, але і відрізняються моделлю поведінки. З монстрами в Terraria все добре, політ фантазії розробників відчутний. На своєму шляху ви зможете зустріти таких дивовижних істот як гриб-крабоїд, гопліт, темна мумія, черевоногий і безліч інших. Дизайном дивують і боси: літаючий Мозок Ктулху, Місячний Повелитель у вигляді великої блакитної кульки, Стіна Плоті. Вбивство сюжетних босів підсилює супротивників на карті, ускладнюючи завдання гравця. Також варто згадати про таку штуку як «Кривава Луна» - це місячна фаза, яка посилює монстрів і дозволяє їм заходити в ваш будинок.

Здається, Terraria нескінченна гра. Її контент постійно розширюється розробниками, при цьому ніяких розмов про це немає (хіба що в ігровому співтоваристві на різних форумах і ваших Ютубах). Ніколи не знали, що над вашою головою є літаючі острови? Знайдіть тапки для польоту, щоб побачити їх на власні очі! За відкриття і невідомість цю гру обожнюють мільйони – чи поповните ви їх число?

 

Графіка

Terraria виконана в стилі Pixel Art, тому говорити про графіку тут не доводиться. Для типового геймера вона здасться маячнею божевільного, тоді як інші проводять в ній over 3 тисяч годин зі справжнім задоволенням.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Terraria від ARTLINE

 

На сайті інтернет-магазину ARTLINE ви завжди можете побачити потік ігрових рецензій. Знайти гру для себе не складе проблем, як і підібрати продуктивний ігровий ПК під неї. Цим вже давно зайнялися наші фахівці, і побачити результат їх роботи ви зможете трохи нижче:

 

 

Стандартні системні вимоги Terraria для ПК

ARTLINE Gaming X43v28 – ігровий комп'ютер, оснащений 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3600 (3.6 – 4.2 GHz) та 16 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 2666 MHz). Укомплектований ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1660 (6 GB). Жорсткі диски: SSD (240 ГБ) + HDD (1 ТБ).

 

Високі системні вимоги Terraria для ПК

ARTLINE Gaming X34v21 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-11400F (2.6 - 4.4 GHz) з 12 потоками для обробки. Обладнаний ігровою відеокартою AMD Radeon RX 6500 XT (4 GB). У корпусі QUBE BREEZE ви побачите і 16 гігабайт ОЗУ (DDR4/2666 MHz) + два файлові накопичувачі: SSD (480 GB) + HDD (1 TB).

 

Ультра системні вимоги Terraria для ПК

ARTLINE Gaming X36v20 – ігровий ПК у корпусі QUBE BREEZE. Має 6-ядерний процесор Intel Core i5-11400F (2.6 – 4.4 GHz), ігрову відеокарту AMD Radeon RX 6600 (8 GB). Об'єм оперативної пам'яті становить 16 гігабайт (DDR4/2666 MHz), а обсяг постійної пам'яті дорівнює сумі двох накопичувачів: 240 GB (SSD) + 1 TB (HDD).

 

4К системні вимоги Terraria для ПК

ARTLINE Overlord FROSTBITEv02 – ігровий ПК з 12-ядерним процесором Intel Core i7-12700F (2.1 – 4.9 GHz) у хитромудрому корпусі від MSI. У ньому ви побачите ігрову відеокарту Nvidia GeForce RTX 4070 Ti (12 GB) - рішення для ігор на максималках. У роботі ПК задіяно 32 гігабайти ОЗУ (DDR4/3600 Gaming). Файли зберігається на 1-терабайтному SSD.

 

 

 

Питання та відповіді

 

  • Чи є кооперативний режим в Terraria?
  • Так, в гру можна грати з друзями.

 

  • Скільки рівнів складності в Terraria?
  • У грі чотири рівні складності.

 

  • Де купити Terraria?
  • В офіційному магазині Steam