#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Returnal

Купити комп'ютер для Returnal

Returnal – комп'ютерна гра у жанрі roguelike, розроблена фінською студією Housemarque у 2021 році для платформ Microsoft Windows, Sony PlayStation 5.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Returnal
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Returnal
  5. Огляд гри Returnal
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Returnal від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Селена Вассос, мандруючи космічними просторами, ловить сигнал з невідомої планети та вирішує його перевірити, після чого потрапляє у тимчасову петлю.

Гра отримала позитивні оцінки від критиків та гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Returnal

 

Системні вимоги Returnal високі та навіть завищені. Знадобиться топова ігрова збірка та 64-розрядна операційна система Win 10 / 11. Гра займає 60 гігабайт вільного простору на жорсткому диску і стабільно працює тільки на SSD-накопичувачі.

 

Мінімальні системні вимоги Returnal

  • Процесор: Intel Core i5-6400 / AMD Ryzen 5 1500X
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 580
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Returnal

  • Процесор: Intel Core i7-8700 / AMD Ryzen 7 2700X
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce RTX 2070 SUPER / AMD Radeon RX 6700 XT
  • Операційна система: Windows 11 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Returnal

 

Який процесор потрібний для Returnal

Для Returnal знадобиться 6- або 8-ядерний процесор. Вибиратимемо з ряду продукції AMD та Intel, двох мастодонтів, які активно конкурують один з одним: AMD Ryzen 5 5600X / AMD Ryzen 7 5800X / Intel Core i5-12400F / Intel Core i7-13700.

 

Яка відеокарта потрібна для Returnal

Відеокарту вибиратимемо з 3-го та 4-го покоління Nvidia. Пропоновані варіанти: Nvidia GeForce RTX 3070 Ti / Nvidia GeForce RTX 4070 Ti.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для Returnal

Для цієї гри 16 гігабайт ОЗУ може не вистачити за умови, що у вас слабка відеокарта та процесор, тому навіть автори радять встановити 32 гігабайти. SSD-диск – це обов'язкова річ.

 

 

Огляд гри Returnal

 

Атмосфера

Тенденція з виходом ексклюзивів Sony на ПК набирає обертів. ПК-панство їх зустрічає з радістю, а ось з Returnal справи зовсім навпаки. Гра стала найслабшим ексклюзивом Sony на ПК з піком онлайну лише в 4 тисячі. Ситуація справді провальна, але чому так сталося? Невже перед нами переоцінена сонібоями гра в красивій обгортці? Давайте розбиратися.

Насамперед, Returnal сподобається любителям наукової фантастики та творчості голлівудського режисера Рідлі Скотта. Інопланетний sci-fi-антураж гри ввібрав величезну кількість знайомих оку елементів з таких фільмів як «Прометей» та «Чужий». Тут і давня інопланетна цивілізація з вкрай схожою архітектурою, і всілякі організми, що присмоктуються, зі щупальцями, і схожі загадки - загалом, почерк дізнається навіть той, хто дивився ці фільми всього лише раз. Гра поселяє гравця у дуже знайомий світ, похмурий, футуристично-готичний та вкрай небезпечний.

Ми граємо за пілота космічного корабля Селену Вассос, яка, мандруючи космічними просторами, вловлює сигнал з невідомої планети. Жінка вирішує перевірити, що там трапилося і на шляху її корабель терпить аварію. Одна на невідомій планеті, вона виявляє будівлі інопланетної цивілізації. Але яке здивування її охоплює, коли Селена знаходить трупи самої себе! Після недовгого часу вона зустрічається з представниками місцевої цивілізації та вмирає від їхніх рук. Космонавт знову опиняється на падаючому кораблі і знову потрапляє в те ж саме місце. Кожна смерть – це нескінченний цикл у часовій петлі.

 

Геймплей

Спочатку Returnal чіпляє сюжетом. Режисура навіть чимось нагадує PT. від Кодзіми – фіни явно віддали японцю данину натхнення. Дивний будинок на невідомій планеті, кріпові сцени, загадки та морок. Що може бути кращим для гарної зав'язки? Розвивається сюжет не стрімко. Ми знаходимо різні записи на планеті, іноді отримуємо скупі фрази від головної героїні, а також іноді дивимося кат-сцени, що проливають світло на те, що відбувається. Але якщо бути відвертим, до середини гри сюжет повністю зношує себе і перестає бути цікавим.

У цьому головна проблема Returnal, так як і геймплей йде таким же шляхом. Але не варто тягти курсор мишки до хрестика на вкладці, адже ігровий процес тут дуже цікавий. Перед нами roguelike-шутер, виконаний за канонами жанру. Гра хардкорна - кожна смерть відправляє вас на початок гри. Без жартів. Але це не означає, що на повне проходження вам дають лише один шанс. Returnal розділена на 5 з половиною рівнів, кожний рівень – новий біом. Наприкінці рівня на вас чекає бос, бійка з яким не синонімічна праці Прометея. Після того, як ви вб'єте боса, вам видається ключ, який дозволяє скіпати бос-файт після смерті, оскільки гра відправляє вас до початкової точки. Після проходження третього біома, ви завжди відроджуватиметеся на четвертому, тому переживати не варто. Важливо відзначити, що кожна нова спроба дорівнює зміні рівнів. Частина рівня змінюється шляхом заміни кімнат, але інша його частина все одно залишається статичною. Таким чином, шляхи можна вивчити, якщо вмирати надто часто.

Ну а гинути надмірно не доведеться. Хоча Returnal гра непроста, після низки смертей починаєш розуміти тактику і легко давати відсіч противникам, яких тут понад 50 видів. Це справді вражає, як і їх дизайн. Вороги вийшли дуже крутими і цікавими. Кожен з них має свою тактику, свою зброю, своїх поплічників, які допомагають у бою. Нападають завжди натовпом, тому тут, як у DOOM, потрібно відразу вибирати найнебезпечнішого і виносити його першим.

Бій у Returnal нагадує справжній Казантип. Тисячі фаєрболів, барвисті кільця, стіни з літаючих згустків енергії – це щось неможливе. Виглядає просто чудово, та й змушує нехило так спітніти. Героїня може високо стрибати, дашити, бити мечем на близькій відстані. Арсенал невеликий, близько п'яти типів типової зброї: від пістолета до дробовика. Деяка зброя не надто ефективна, але тягати все одно можна лише одну пушку. На рівнях ви знаходитимете іншу зброю, чия шкода залежить від шкали вашого професіоналізму, а також різні покращення зброї та скафандра, які насправді не мають серйозного впливу на їх прогрес. Найцікавіше те, що після смерті героїня втрачає все.

 

Графіка

Відмінну якість графіки демонструє Returnal. Гра вийшла дуже барвистою, тішить око на постійній основі. Хороша деталізація, чудовий дизайн оточення та ворогів, чудовий звуковий супровід. А ось з технічного погляду Returnal далека від ідеалу. Гра погано оптимізована і має пристойну кількість технічних помилок, які можуть призвести до часткової втрати прогресу.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Returnal від ARTLINE

 

Returnal має підвищені системні вимоги і слабку оптимізацію, але це не проблема для ігрових комп'ютерів від ARTLINE. Сукупна міць нових технічних компонентів гарантує стабільну частоту кадрів за будь-яких умов. Вибирайте найкраще, вибирайте ARTLINE.

 

 

Стандартні системні вимоги Returnal для ПК

ARTLINE Gaming HGWRTSv17Win – ігрова збірка у «магічному» корпусі QUBE STORM по грі Hogwarts Legacy з 6-ядерним процесором Intel Core i5-12400F (2.5 – 4.4 ГГц) усередині. Комп'ютер укомплектований ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 3060 (12 GB) з трасуванням променів та DLSS, 16 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 MHz). Для зберігання файлової інформації встановлено SSD на 480 гігабайт та HDD на 2 терабайти. Кількість оперативної пам'яті складає 16 гігабайт (DDR4 / 3200 MHz).

 

Високі системні вимоги Returnal для ПК

ARTLINE Gaming X77v39 – ігровий персональний комп'ютер із 8-ядерним процесором Intel Core i7-10700F (2.9 – 4.8 GHz) та 32 гігабайтами оперативної пам'яті стандарту DDR4 (3200 Gaming). У збірці встановлена ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 3070 (8 GB) з підтримкою трасування променів та DLSS. Файловий накопичувач SSD (1 TB).

 

Ультра системні вимоги Returnal для ПК

ARTLINE Gaming X79v27 – ігровий ПК з 10-ядерним процесором Intel Core i9-10900F (2.8 – 5.2 GHz) та 16 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 Gaming). Комп'ютер справляється з ігровими завданнями без будь-яких складнощів за рахунок відеокарти Nvidia GeForce RTX 3080 (10 GB). Файловий накопичувач – 1-терабайтний SSD.

 

4К системні вимоги Returnal для ПК

ARTLINE Overlord X85v28 - ігровий персональний комп'ютер з 12-ядерним процесором AMD Ryzen 9 5900X (3.7 - 4.8 GHz) та ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 4070 Ti (12 GB) з 4-го покоління Nvidia. У збірці присутні 32 гігабайти оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 Gaming) та 2 жорсткі диски: SSD (480 GB) + HDD (2 TB).

Питання

+ У Returnal є кооперативний режим?
Так, у грі є кооператив на 5 осіб
+ Після смерті у Returnal починаєш спочатку?
Так, з'являєшся на початку гри, але так буде не завжди
+ Де придбати Returnal?
Купити гру можна у Steam https://store.steampowered.com/app/1649240/Returnal/