#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Quantum Break

Купити комп'ютер для Quantum Break

Quantum Break – комп'ютерна гра в жанрі шутера від третьої особи, розроблена компанією Remedy Entertainment в 2016 році для таких платформ як Microsoft Windows і Xbox One.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Quantum Break
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Quantum Break
  5. Огляд гри Quantum Break
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Quantum Break від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Quantum Break розповідає про подорожі в часі, які призвели до катастрофи вселенських масштабів. У грі взяли участь відомі актори кінематографу, також був знятий міні-серіал, що розповідає про сюжетні перипетії в самій грі.

Quantum Break видана компанією Microsoft, гра стала найбільш продаваною грою з часів релізу Xbox One. Рекорд з продажу був побитий через два роки грою Sea of Thieves.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Quantum Break

 

Quantum Break – гра з відмінним графічним рівнем і чудовою оптимізацією. Для того щоб насолодитися її «магією», вам не потрібен топовий ігровий комп'ютер, проте й старий ПК буде недоречним. Для комфортної гри подбайте про покупку бюджетної ігрової відеокарти з підтримкою DirectX 12. Функціонує гра тільки на 64-розрядній Windows 10.

 

Мінімальні системні вимоги Quantum Break

  • Процесор: Intel Core i5-4460 / AMD FX-6300
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 760 / AMD Radeon R7 260X
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Рекомендовані системні вимоги Quantum Break

  • Процесор: Intel Core i5-4690 / AMD Ryzen 5 3600
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon R9 390
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Quantum Break

 

Який процесор потрібен для Quantum Break

Для Quantum Break вам знадобиться мінімум 4-ядерний процесор. Розпочати варто з останніх поколінь таких розробників як Intel і AMD. Процесор повинен підтримувати технологію Turbo Boost, також сприятливим явищем буде підтримка технології багатопоточності Hyper-Threading, так як гра базується на DirectX 12. У список рекомендованих CPU входять: AMD Ryzen 5 3600 / Intel Core i7-9700K / Intel Core i5-10600K.

 

Яка відеокарта потрібна для Quantum Break

Для Quantum Break вам знадобиться хороша ігрова відеокарта. Рекомендуємо почати вибір з 4-гігабайтних моделей: Nvidia GeForce GTX 1650 / Nvidia GeForce GTX 1650 SUPER / AMD Radeon 5500 XT. З ними можна домогтися максимальної продуктивності без лагів і фризів.

 

Скільки ОЗУ потрібно і який накопичувач вибрати для Quantum Break

Для Quantum Break потрібно 8 гігабайт оперативної пам'яті стандарту DDR4. На місце накопичувача може підійти HDD-диск, але SSD-накопичувач буде набагато кращим варіантом.

 

 

Огляд гри Quantum Break

 

Атмосфера

Фінська компанія Remedy Entertainment вже давно встигла прославитися на весь світ як один з кращих розробників комп'ютерних ігор. Ви впізнаєте її по таких іграх як Max Payne, Alan Wake і Control, іграх, які здобули культовий статус. Свій фірмовий стиль і філософію розробники зуміли реалізувати і в грі Quantum Break, що вийшла в 2016 році. Це - революційний шедевр, який заслуговує на особливу увагу і сюжетне продовження.

Події Quantum Break розгортаються в американському місті Ріверпорт з 1999 року. Головними персонажами виступають брати Джойс - Джек (головний персонаж, за якого ми граємо) і Вілл (талановитий фізик при Ріверпортському університеті). У 1999 році Вілл винайшов машину часу. Користуючись цією нагодою вперше, він зіткнувся з озброєним незнайомцем, який захотів його вбити. Після інциденту фізик припинив всі експерименти з машиною, але такий винахід не міг залишитися в тіні. Друг Джека - Пол Сайрін, в 2016 році запрошує його на тестування власної машини часу. Експеримент виходить з-під контролю і Пола закидає в далеке майбутнє, де він бачить кінець часу. Відбувається Розлом, який призводить до часового хаосу і періодичної заморозки часу. Щоб виправити ситуацію, Джек також заходить в машину, після чого отримує унікальні вміння керувати часом. З цього моменту починається хвіст Уробороса, який множитися на різні часові петлі.

Сюжет Quantum Break більш ніж просто хитромудрий. Це величезна кількість неймовірних ідей, пов'язаних між собою. Сем Лейк, головний сценарист Remedy Entertainment, говорив, що в сюжеті була велика кількість дірок, через що він неодноразово думав все переписати. Але розробники вирішили проблему залученням авторитетних фізиків, які змогли наповнити гру реальним науковим підтекстом. Говорячи суб'єктивно, розуміння того, що відбувається може підірвати ваш мозок. При цьому градус інтересу стає дедалі більшим, а сюжетні лінії якомога сильніше інтригують.

Кожен персонаж в грі зіграний одним з відомих акторів кінематографу: Джек Джойс - Шон Ешмор, Вілл Джойс - Домінік Монаган, Бет Уайлдер - Кортні Хоуп (головна героїня Control), Пол Сайрін - Айдан Гіллен, Мартін Хетч - Ленс Реддік. У грі присутній цілий міні-серіал, що розповідає про розвиток сюжету. Чудова зйомка і спецефекти з гри змушують не відриватися від екрану ні на хвилину, до того ж проміжні ролики доволі тривалі. Такий підхід не можна назвати новаторським, але тут варто наголосити на головному - вся гра виконана в стилі інтерактивного кіно. Камера змінює свій ракурс в різних сценах, створюючи ефект реальної присутності. Гра повністю заскріптована, кожен твій крок був детально продуманий розробниками. Незважаючи на те, що локації Quantum Break великі, всі вони коридорні. Компенсувати їх обсяг розробникам вийшло за рахунок додаткового контенту, розкиданого по всій карті. Тут ми підходимо до однієї з улюблених концепцій Remedy Entertainment - максимальна наповненість гри. Якщо ви грали в Max Payne або будь-яку іншу гру від цієї компанії, ви знаєте, про що йде мова. Заглибитися в світ з головою можна не тільки за рахунок барвистих спецефектів і чудової сюжетної лінії, але й за рахунок величезної кількості записок, аудіоповідомлень, електронних щоденників, спеціальних графіті і різних звітів. Збиральництво заохочується грою, так як ви зможете ще краще прокачати вміння свого персонажа. Лор QB більш ніж просто продуманий. Він натякає на її продовження, як і кінцівка, яку я не буду спойлерити.

Можливість вибору - новий хід для Remedy Entertainment. У Quantum Break кожне ваше рішення впливає на події майбутнього. При цьому таке RPG-рішення реалізовано майстерно: вам пропонують один з двох виборів, наслідки яких ви можете подивитися наперед. Найцікавіше в тому, що ваші рішення не впливають на фінальну кінцівку, хоча таке відчуття переслідує гравця всю гру. Таким чином, розробники створюють лише ілюзію вибору, і роблять це зовсім не випадково. На початкових етапах розробки автори концентрували сюжет на трьох основних персонажах. Після було прийнято рішення поставити в епіцентр подій Джека Джойса, так як велика кількість сюжетних ліній могла негативно позначитися на сприйнятті гри. Але рішення не було реалізовано до кінця, і автори зробили більш хитрий хід - в грі ви граєте не тільки за протагоніста, а й за антагоніста. Відбувається це не часто, але додавання такої можливості вкрай важливо для повноцінного розкриття мотивів і характеру персонажа, прив'язатися до якого вкрай легко. Від прийнятих вами рішень залежить доля кожного з них.

 

 

Геймплей

Геймплей Quantum Break можна назвати революційним без усіляких перебільшень. Він повністю зациклений на часі, робота якого була пошкоджена. Крім здібностей керувати часом, ми отримуємо постійні тимчасові фризи, що заморожують все живе. Фризи повністю заскріптовані, і часто буває так, що заморожені часом солдати починають оживати в один момент (коли фризи проходять). Тоді розгортається інтенсивна перестрілка з найвищим коефіцієнтом раптовості. Якщо ви встигли подумати, що тимчасові затримки - привід розслабитися, забудьте про це, тому що в грі є ряд супротивників, що використовують спеціальні технології, які дозволяють їм пересуватися крізь час. Яке спантеличення відвідає вас, коли ви побачите, що деякі зловмисники мають у своєму розпорядженні такі ж уміння, як ви. 

Спочатку Quantum Break може здатися злегка розмитим і повільним. Зміна графічних налаштувань не забезпечує бажанрнр результату, але пізніше приходить розуміння, чому гра виконана саме так. Як тільки ви отримуєте зброю, починаються динамічні і реалістичні перестрілки. Тут прекрасно все: чудова фізика, звуковий супровід, віддача при пострілах, різна поведінка різних ворогів і різної зброї. Штучний інтелект у грі знаходиться на високому рівні - вороги постійно пересуваються, змінюють позиції, намагаються вас оточити або викурити. Тут немає типової системи укриттів, персонаж ховається самостійно при підході до тієї чи іншої текстури. Моторні перестрілки розбавляють надприродні здібності Джейка. Ви можете заморожувати час в окремій точці, створювати бар'єр, що захищає від куль, швидко переміщатися на великі дистанції і навіть зупиняти час, забігаючи у ворожий тил. Як говорилося вище, деякі противники також володіють суперздатностями, а деякі і зовсім здатні їх пригнічувати. Не обійшлося і без босів, які, за фактом, босами не є. Тим не менш, впоратися з ними не так просто, як може здатися, адже смужки ХП в Quantum Break немає, здоров'я відновлюється автоматично.

Простота інтерфейсу перетворює гру в суцільне задоволення. Тут немає ніяких рюкзаків і зайвих предметів, тільки зброя, патрони і додатковий контент. Quantum Break не назвеш «рухомою» грою, так як ваш персонаж не вміє прискорюватися на бігу, а також може лазити тільки там, де це дозволяє гра. Незважаючи на це, найвищий рівень динаміки тут присутній завжди, що не відпускає вашу увагу від гри ні на хвилину.

Концентрація уваги персонажів на тому, що відбувається - наступний важливий фактор для сучасних ігор. Граючи в Quantum Break, ви можете помітити, як кожен герой дивиться на співрозмовника, попутно висловлюючи ряд різних емоцій. Кожна деталь тут опрацьована чудово, як любить Remedy Entertainment. На локаціях ви знайдете величезну кількість предметів, які можна руйнувати або рухати за допомогою пострілів. Утім справжню майстерність авторам вдалося продемонструвати в часових глюках, де абсолютно КОЖЕН предмет має власну анімацію. Це створює повноцінну картину світу, а також приносить величезну кількість естетичного задоволення. У Quantum Break ви потрапляєте в світ бардаку і хаосу, в світ, де слово «порядок» не означає рівно нічого. Величезні поїзди зациклено пробивають стіни висоток N-у кількість разів, автомобілі висять у повітрі, а люди зависають в очікуванні, навіть не підозрюючи про це. Деякі місця вимагають створення проходів - Джек просто відмотує час назад, реконструюючи минуле, після чого спокійно проходить крізь перешкоду, утворену в майбутньому. Виглядає це більш ніж просто епічно.

У Quantum Break гравець ніколи не залишається наодинці. Джек постійно ділиться своїми думками і планами, компаньйони створюють власні перипетії, поглиблюючи вже і так глибокий сюжет. Пройти гру можна на одному подиху, після чого щиро посміятися з негативних коментарів в інтернеті.

 

 

Графіка

Ігри Remedy Entertainment - шедеври, які стають орієнтиром якості для безлічі інших компаній-розробників. Високий рівень графіки і відмінна оптимізація - постійні складові кожного творіння фінів. Quantum Break вийшла в 2016 році, випереджаючи свій часу як мінімум на два-три роки. Найвищий рівень деталізації, чудова робота всіх механік, відмінна фізика з повною відповідністю поведінки людини і рухів людського тіла. Гра не багата на пейзажі, зате багата на деталі, розміщені на досить великих локаціях. Потонути в ній - справа п'яти хвилин.

Відмінна лицьова анімація - те, що підвищує загальний рівень кіношності. Побачити емоційний ряд можна не тільки в кат-сценах, а й під час геймплею.

Окремо варто поговорити про чудову стилістику Quantum Break. Холодні, але насичені фарби, їх різка зміна при зупинках часу, чудові заставки під час прийняття рішень - такий підхід приносить справжнє натхнення, змушуючи судорожно гуглити нові проекти компанії. Дозу естетичної насолоди в цій грі можна отримати навіть при натисканні однієї кнопки - кнопки V.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Quantum Break від ARTLINE

 

На сайті компанії ARTLINE ви можете знайти не тільки потужні ігрові комп'ютери, але й рецензії на комп'ютерні ігри з підбором ПК під них. Наші фахівці не залишили без уваги і Quantum Break, підібравши для гри чотири ігрових ПК. Ознайомитися з ними ви можете нижче:

 

 

Стандартні системні вимоги Quantum Break для ПК

ARTLINE Gaming X43v12 – ігровий ПК з 4-ядерним процесором AMD Ryzen 3 3100 (3.6 - 3.9 Ghz) і ігровою відеокартою бюджетного рівня Nvidia GeForce GTX 1650 (4 GB). В роботі задіюється до 16 гігабайт оперативної пам'яті (DDR4 / 2666). Всі файли зберігаються на SSD-накопичувачі об'ємом в 480 гігабайт.

 

Високі системні вимоги Quantum Break для ПК

ARTLINE Gaming X31v12 – ігровий ПК в корпусі QUBE з 4-ядерним процесором Intel Core i3-10100 (3.6 - 4.3 Ghz) всередині. Обладнаний дискретною відеокартою Nvidia GeForce GTX 1650 SUPER (4 GB / GDDR6) і 16 гігабайтами оперативної пам'яті стандарту DDR4, що працює з частотою в 2666 МГц. Сховище файлових даних - SSD-накопичувач (480 GB).

 

Ультра системні вимоги Quantum Break для ПК

ARTLINE Gaming X47v35 – ігровий ПК з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3500 (3.6 - 4.1 Ghz). Буде актуальним як для роботи, так і для комп'ютерних ігор, адже обладнаний дискретною відеокартою Nvidia GeForce GTX 1660 SUPER (6 GB). Модель володіє відмінним показником обсягу оперативної пам'яті - 16 гігабайт (DDR4 / 2666), а також SSD-накопичувачем на 480 гігабайт.

 

4К системні вимоги Quantum Break для ПК

ARTLINE Gaming X61v11 – персональний комп'ютер з ігрової лінійки ARTLINE. Укомплектований 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3600 (3.6 - 4.2 Ghz), який працює на 12 потоків. Кількість встановленої ОЗУ - 16 гігабайт (DDR4 / 2666 Gaming), обсяг накопичувача - 480 гігабайт (SSD-диск). Для обробки графіки використовується дискретна відеокарта Nvidia GeForce RTX 2060 (6 GB / GDDR6).

 

 

Питання та відповіді

 

  • Коли вийде Quantum Break 2?
  • Поки про продовження гри нічого невідомо.

 

  • Події Quantum Break відбуваються в тому ж світі, що і події Control?
  • Судячи з інтерв'ю з розробниками, ні.

 

  • Де купити Quantum Break?
  • В офіційному магазині Steam