#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

Купити комп'ютер для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

Metro 2033 Exodus Enhanced Edition - комп'ютерна гра в жанрі шутера від першої особи, розроблена українською компанією 4A Games в 2021 році для Microsoft Windows.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition
  5. Огляд гри Metro 2033 Exodus Enhanced Edition
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Сюжет «Metro Exodus» продовжує історію серії Metro. Щоб врятувати жителів московського метро, Артем разом з командою відправляється в довгу подорож по країні.

Дана версія гри призначена тільки для відеокарт з підтримкою технології retracing.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

 

З комп'ютерних платформ Metro 2033 Exodus Enhanced Edition розроблялася тільки для Microsoft Windows. Гру неможливо запустити без присутності відеокарти з RT-ядрами, тому, якщо у вас серія GTX, можете забути про Enhanced Edition. Системні вимоги ремастера високі, для максимальних налаштувань вам потрібна 3090, яка сьогодні позиціонується як одна з кращих і дорогих відеокарт. У грі є підтримка DirectX 12, присутні 4К-текстури.

 

Мінімальні системні вимоги Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

  • Процесор: Quad Core з підтримкою технології Hyper-Threading
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce RTX 2060
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Реокмендовані системні вимоги Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

  • Процесор: 8-ядерний чіп
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce RTX 2070
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

Ультра системні вимоги Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

  • Процесор: 8-ядерний чіп
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce RTX 3080
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

4К системні вимоги Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

  • Процесор: 8-ядерний чіп
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce RTX 3090
  • Операційна система: Windows 10 (64-bit)

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

 

Який процесор потрібен для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

Перша умова для процесора - присутність технології Hyper-Threading, як мінімум 8 додаткових потоків обробки. Гра працює з DirectX 12, забезпечуючи зниження навантаження на ядра завдяки технології HP. Ми не рекомендуємо вибирати 4-ядерний чіп, тому відразу перейдемо до більш продуктивних варіантів CPU: Intel Core i5-10600K / Intel Core i5-11600K / Intel Core i9-11900K.

 

Яка відеокарта потрібна для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

Найвищі вимоги відносяться до відеокарти. Для гри потрібен GPU тільки з RT-ядрами + підтримка retracing і DLSS 2.0. Рекомендуємо вибирати відеокарти від Nvidia, так як деякі технології не підтримуються відеопроцесорами від AMD. Список від ARTLINE виглядає наступним чином: Nvidia GeForce RTX 2060 SUPER / Nvidia GeForce RTX 3060 / Nvidia GeForce RTX 3090.

 

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

Metro 2033 Exodus ніколи не позиціонувалася як гра з високими вимогами до оперативної пам'яті. Тим не менш, якщо хочете відчути силу максимальних налаштувань цієї гри, обзаведіться 16 гігабайтами DDR4. Накопичувач - SSD-диск.

 

 

 

Огляд гри Metro 2033 Exodus Enhanced Edition

 

Атмосфера

Metro 2033 Exodus досі залишається однією з найбільш атмосферних ігор. Серія встигла обзавестися величезним числом фанатів по всьому світу і з кожним роком воно продовжує рости. Exodus - величезний крок у розвитку Metro, так як вперше гра отримала умовно відкритий світ, який гравець може досліджувати. Сюжетно гра розділена на розділи, кожен з яких забезпечує гравця новою біомою: від снігу до пустелі з нищівним сонцем. Атмосфера нової частини змінюється дуже інтенсивно, пропонуючи гравцеві відчути на собі весь жах життя за часів постапокаліпсісу. Щоб посилити аспекти цієї атмосфери, розробники вирішили додати в гру повноцінний retracing, а також технологію DLSS 2.0.

Технологія трасування променів вже давно не новинка, якою здатні здивувати сучасні ААА-проекти. Підтримується вона тільки відеокартами з RT-ядрами, бюджетні ігрові відеокарти ритрейсингом не володіють. Що ж забезпечує нам присутність технології трасування променів? Відповідь вкрай лаконічна і проста - натуральну поведінку світла. Якщо ви цікавитеся фотографією, ви знаєте, що світло - найбільш важливий елемент вдалого кадру. Правильний підбір ракурсу в природних умовах або правильна розстановка штучних елементів освітлення завжди гарантує хороший результат. В іграх все працює ідентично, справа лише в тому, на яке джерело світла роблять нахил розробники.

Різні ігри мають різні джерела світла. Залежить це не тільки від місця подій гри, але і від її жанрової стилістики. У хоррорах, наприклад, основним джерелом світла можуть бути смолоскипи і ліхтарик. Всі події відбуваються в закритих напівтемних або повністю темних приміщеннях, тьма яких приховує невідомий жах. Ігри в жанрі RPG в якості основного джерела світла використовують сонце і місяць, в «Відьмаку» природнє світло доповнюється яскравим і ніжним світлом смолоскипів. Саме на сонячному світлі і базувався retracing в оригінальній Metro Exodus. Технологія з'явилася в грі на фінальних етапах розробки і прораховувала лише віддзеркалення від сонця з одним відскоком променів. Так як технологія активно розвивається, сьогодні retracing може забезпечити набагато більше ефектів, ніж ми могли бачити в Metro Exodus 2019 го року.

 

Геймплей

Як ви встигли здогадатися, дана рецензія про графіку і атмосферу, а не про геймлпей. Адже геймплейна складова Metro 2033 Exodus Enhanced Edition залишилася без будь-яких змін - все грається так само, як і в оригінальній грі.

Повертаючись до технології трасування променів, варто відзначити, що художники з 4A Games повністю перемалювали всі сцени, зробивши їх більш виразними. На самому початку цієї статті ми згадували про атмосферність Metro Exodus, так ось - її кордони вдалося розширити за рахунок додавання нових джерел світла. Незважаючи на те, що в оригінальній Exodus можна було побачити велику кількість ламп і факелів, тільки в Enhanced Edition їх роль збільшилася. Тепер вони є повноцінними джерелами світла, які забезпечують колаборації відображень. Всі вони працюють за законами фізики, як в реальному житті, гарантуючи абсолютно нові візуальні ефекти. Світло по-різному відбивається від різнотипних поверхонь, що створює різноманітність в спектрі відтінків.

Нова Metro 2033 Exodus Enhanced Edition отримала і технологію DLSS 2.0, яка за допомогою нейромереж підвищує дозвіл дрібних елементів, забезпечуючи більш високий рівень деталізації. Присутність цієї технології відразу ж впадає в очі, що підвищує рівень занурення в гру. Тепер кожен елемент в грі викликає підвищений інтерес, хочеться довго розглядати типові елементи радянського побуту, яких в грі безмежно багато.

 

Графіка

Чи вдалося поліпшити розробникам графічний рівень Metro 2033 Exodus Enhanced Edition? Відповідь тут вельми неоднозначна. З одного боку Metro Exodus заграло новими барвами. Кольорів в грі дійсно стало більше, до того ж колірна гамма стала більш глибокою, що похвально. З іншого боку ми отримали місцями мильне зображення, деякі ракурси якого вбивають атмосферу оригінальної гри. Туманність, вогкість, сірість - все це грало на руку атмосфері Metro Exodus, грі про життя за часів постапокаліпсісу. Нова картинка може здатися більш реалістичною, але говорити про надмірне підвищення реалізму не варто, так як зміни в більшості сцен виражені не так сильно. У підсумку ми отримали ще один привід зануритися в незабутню подорож Артема і його команди по постапокаліптичних просторах під новою зовнішністю, зовнішністю більш детальною, але вельми спірною.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition від ARTLINE

 

В інтернет-магазині ARTLINE ви зможете знайти ігрову збірку, яка дозволить вам запустити Metro 2033 Exodus Enhanced Edition на максимальних графічних налаштуваннях. Синонім наших збірок - висока якість, скрупульозність в рекомендаціях - запорука постійного успіху. Нижче подається кілька ігрових комп'ютерів, які наші фахівці підібрали для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition. Складається список з чотирьох моделей:

 

 

Стандартні системні вимоги Metro 2033 Exodus Enhanced Edition для ПК

ARTLINE Gaming X45v30 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 5500 (3.6 - 4.2 GHz). Укомплектований 16 гігабайтами ОЗУ (DDR4/3200 MHz) та ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1660 SUPER (6 GB). Жорсткі диски: SSD (480 ГБ) + HDD (1 ТБ).

 

Високі системні вимоги Metro 2033 Exodus Enhanced Edition для ПК

ARTLINE Gaming X38v20 – ігровий персональний комп'ютер із 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 – 4.3 GHz) з 10-го покоління Comet Lake. Працює разом з ігровою відеокартою AMD Radeon RX 6600 XT (8 GB) та 16 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 2666 MHz). Накопичувач – 1-терабайтний SSD-диск.

 

Ультра системні вимоги Metro 2033 Exodus Enhanced Edition для ПК

ARTLINE Gaming X35v47Win – ігровий персональний комп'ютер із 6-ядерним процесором Intel Core i5-12400F (2.5 – 4.4 GHz). Він підтримує багатопоточність та технологію Turbo Boost. Працює в парі з ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 3050 (8 GB). Файлова інформація зберігається на двох дисках: SSD (240 ГБ) + HDD (1 ТБ).

 

4К системні вимоги Metro 2033 Exodus Enhanced Edition для ПК

ARTLINE Gaming GT502v22 – топова ігрова збірка в незвичайному корпусі ASUS TUF. Швидка, потужна та приваблива вона стане мрією для будь-якого геймера. Складається із 12-ядерного процесора AMD Ryzen 9 7900X (4.7 – 5.6 GHz), ігрової відеокарти Nvidia GeForce RTX 4070 (12 GB). Укомплектована 32 гігабайтами оперативної пам'яті нового супер швидкого стандарту DDR5 (6000 Gaming), який вдвічі швидший за DDR4. Як накопичувачі, два 1-терабайтні SSD.

 

 

 

 

Питання та відповіді

 

  • Чи можна запустити Metro 2033 Exodus Enhanced Edition на відеокарті покоління GTX?
  • Ні, тільки на RTX.

 

  • Чи обов'язкова присутність RT-ядер для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition?
  • Так.

 

  • Чи можна використовувати збереження з оригінальної гри для Metro 2033 Exodus Enhanced Edition?
  • Так, звичайно.

 

  • Де купити Metro 2033 Exodus Enhanced Edition?
  • ПК-користувачі отримують гру безкоштовно, якщо купили оригінальну Metro Exodus