#resheniya-dlya-igr

Ігровий ПК для GTA 3 Definitive Edition

Купити комп'ютер для GTA 3 Definitive Edition

GTA 3 Definitive Edition – комп'ютерна гра в жанрі action-adventure, розроблена студією Grove Street Studios і видана компанією Rockstar у 2021 році для платформ Microsoft Windows, Sony PlayStation 4 / 5, Xbox One, Xbox Series X / S, Nintendo Switch, Android, iOS.

 

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для GTA 3 Definitive Edition
  4. Як підібрати оптимальний ПК для GTA 3 Definitive Edition
  5. Огляд гри GTA 3 Definitive Edition
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для GTA 3 Definitive Edition від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

GTA 3 Definitive Edition входить до GTA Remastered Trilogy. Це версія з покращеною графікою, події якої розгортаються у Ліберті-Сіті.

Гра одержала позитивні відгуки від гравців. Є покращеною версією оригінальної Grand Theft Auto III.

 

 

Системні вимоги для ігрового ПК для GTA 3 Definitive Edition

 

Системні вимоги GTA 3 Definitive Edition вищі, ніж у GTA V. Якщо описувати їх загалом – вимоги нижче середніх. Використовуватимемо відеокарту з трьома гігабайтами пам'яті та операційну систему Windows 10. Займає гра 7 гігабайт.

 

Мінімальні системні вимоги GTA 3 Definitive Edition

  • Процесор: Intel Core i5-2700K / AMD FX-6300
  • Оперативна пам'ять: 8 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 760 / AMD Radeon R9 280
  • Операційна система: Windows 10

 

Рекомендовані системні вимоги GTA 3 Definitive Edition

  • Процесор: Intel Core i7-6600K / AMD Ryzen 5 2600
  • Оперативна пам'ять: 16 гігабайт
  • Відеокарта: Nvidia GeForce GTX 970 / AMD Radeon RX 570
  • Операційна система: Windows 10

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для GTA 3 Definitive Edition

 

Який процесор потрібний для GTA 3 Definitive Edition

Під GTA 3 Remastered вибираємо 4-ядерний процесор. Чіп має бути з останніх поколінь, якщо хочете грати на максимальних налаштуваннях. Багатопоточність вітається.

 

Яка відеокарта потрібна для GTA 3 Definitive Edition

Як виявилося, GTA 3 та інші ремастери трилогії не підтримують технології трасування променів, тому можна обійтися Nvidia GeForce GTX 1650.

 

Скільки ОЗУ та який накопичувач потрібен для GTA 3 Definitive Edition

GTA 3 Definitive Edition можна запустити на максимальних налаштуваннях з 8 гігабайтами ОЗУ. Також гра «відмінно почувається» на HDD.

 

 

Огляд гри GTA 3 Definitive Edition

 

Атмосфера

Здається, це було в іншому житті. З натхненням та посмішкою згадуєш ті часи, коли за одним комп'ютером збиралася ціла купа хлопців для чергової гри у GTA. Гра була справжньою святинею, бажаним місцем проведення часу та приводом для постійних розмов. Вона стала справжнім хітом, заклавши основи серії Grand Theft Auto. Сьогодні у вас є можливість торкнутися вічного, запустивши ремастер третьої ГТА.

Якщо оригінальну частину розробляла британська студія Rockstar North, ремастером гри займалася невелика студія Grove Street Games, яка раніше працювала з іграми для Android та iOS. За словами розробників, робота над третьою частиною була найважчою. Справа в тому, що в 2000-х роках не було таких просунутих технологій для моделювання та графіки, тому персонажів доводилося «ліпити» з кількох компонентів, як глиняних чоловічків. Сьогодні це можна помітити неозброєним оком, тоді як за часів нашого дитинства жителі Ліберті-Сіті викликали захоплення. Довелося піднімати архіви та шукати оригінальні матеріали. Безліч деталей було відтворено з нуля, тоді як створенням інших займалися нейромережі. Розробникам довелося навіть залучати до роботи художників, котрі створили оригінальні моделі головних героїв. З протагоністом GTA 3 - Клодом, справи йшли погано, адже автори ніяк не могли додати його обличчю велику кількість реалістичних обрисів.

«Ви додаєте персонажу більше трикутників, намагаючись опрацювати деталі, яких раніше не існувало, але виникає нова проблема. Ви створюєте нову зовнішність герою, з якою гравці знайомі вже багато років – у них в головах вже є власне уявлення про те, як він виглядає».

Але результат виявився успішним. Клод одержав більше людяності, хоч за всю гру не скаже й слова. Підсумували автори такими словами:

«Технічних проблем було дуже багато, але ми здобули, що хотіли. Гра відчувається так, як треба, та й заразом ми отримали переваги: є доступ до ефектів нового рендеру».

 

Геймплей

Чи хорошим вийшов ремастер GTA 3 Definitive Edition? Адже ремастери різних ігор останніх років залишають бажати кращого. Чи зможе він повернути колишній азарт і знову залучити нас до захоплюючої кримінальної подорожі?

Насправді, тут все не так однозначно, як хотілося б. Справа в тому, що GTA III справді стара гра. Її механіки сьогодні виглядають наївно та смішно, а сюжетна лінія здається великим жартом. Але про все по порядку.

Ми потрапляємо до міста Ліберті-Сіті, прототипом якого став Нью-Йорк. Головний герой називається Клод, прізвище та факти біографії нашого персонажа невідомі. Знаємо ми лише те, що Клод – мовчазний мандрівник, колишній військовослужбовець. По хронологічному ланцюжку вперше з'являється у Сан-Андреас у перегонах з Карлом, якому програє. Клод віддає гараж і їде з колишньою дівчиною головоріза з Гроу-Стріт – Каталіною. Сюжет Grand Theft Auto III починається з пограбування банку, при якому Каталіна зраджує Клода пострілом у груди. Злочинцю вдається уникнути покарання, хлопець починає працювати на Колумбійський Картель, виконуючи будь-які доручення.

Колись GTA 3 любили не за місії, а за сам геймплей. На той час він був справді революційним – величезний відкритий світ з безмежними можливостями. Сьогодні тип гравця змінився. Для нього велику роль відіграє оповідання, сюжетна залученість, деталі та історія того, що відбувається. Саме тому більшість ньюфагів, які ніколи не грали в третю частину, звернуть увагу на мізерний сюжет легендарної гри. Сьогодні він видається якоюсь чорною комедією категорії Б, хоч свого часу був суперським кримінальним кінофільмом. NPC не церемоняться з Клодом, швидко пояснюючи суть справ. Квести невигадливі: зібрати та відвести повій на тусовку до копів, розібратися з представниками іншої банди, які торгують наркотиками у вашому районі, підлаштувати нещасний випадок зі смертельним наслідком і все в цьому дусі. Іноді квести бувають по-справжньому шаленими, але всі ми звикли до такого розташування справ у GTA. Сам Клод не скаже за всю гру жодного слова. Персонаж не німий, але воліє мовчати. Чому? В одному з інтерв'ю автори розповідали, що зроблено це навмисне, для максимального асоціювання себе з головним героєм. Також у ті часи технології захоплення міміки тільки з'являлися і Rockstar були першопрохідниками у цій справі. На озвучку та створення різних виразів обличчя пішло б чимало часу, чого не могли дозволити собі автори.

Як виявилося, всі ремастери трилогії розроблені відразу на двох двигунах: Unreal Engine 3 і Unreal Engine 4. Перший відповідає за механіки, другий – за графіку. Так от, це одразу помітно. Запустивши GTA III вперше за довгий час, дивуєшся тутешній фізиці та роботі механік. Машини відлітають при зіткненні, як картонні, їх деталі ламаються за найменшого удару, робота штучного інтелекту неймовірно примітивна. Про стрільбу взагалі не хочеться говорити – досі невідомо, чому головний герой не може стріляти з автоматичної зброї на ходу. Не зрозумійте нас неправильно, адже ми розуміємо, що гра була створена в далекому 2001-му і на той час була справжнім проривом (ми пам'ятаємо та поважаємо!). Питання лише в одному – навіщо випускати ремастер, не підтягуючи механіки під сучасний рівень? У будь-якому випадку, Grand Theft Auto 3 принесе вам ностальгію та навіє старі спогади з дитинства. Ремастер – чудова нагода знову повернутися в Ліберті-Сіті!

 

Графіка

Графічний рівень GTA 3 Definitive Edition було покращено. У цьому велику роль зіграла покращена система освітлення, що створила чудові відображення та тіні високої роздільної здатності. Відображення і поведінка світла в GTA III заслуговують на найбільшу увагу. Саме вони й задають нового стилю грі, покращуючи її візуальну якість. Модельки персонажів перероблені успішно, хоч тепер вони виглядають трохи мультяшно. Відзначити варто і відмінне промальовування рослинності, а також підвищену дальність промальовування, завдяки чому тепер все місто як на долоні. Погодні ефекти так і залишилися виглядати жахливо. Кат-сцени під дощем – справжнє катування.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для GTA 3 Definitive Edition від ARTLINE

 

Зацікавлені у покупці потужного ігрового ПК? Ласкаво просимо до сайту інтернет-магазину ARTLINE! У нас ви можете купити ігрову збірку, від бюджетної до топової. Комп'ютери від ARTLINE дозволять вам не обмежувати власне сприйняття в якісному графічному рівні, грати з високим FPS та реалізацією технологій покращення графіки.

 

 

Стандартні системні вимоги GTA 3 Definitive Edition для ПК

ARTLINE Gaming X39v51 - ігрова збірка з 6-ядерним процесором Intel Core i5-10400F (2.9 - 4.3 GHz). Вона популярна серед наших клієнтів, адже має гарні робочі показники і є своєрідною іконою стилю. Встановлено у ній ігрова відеокарта Nvidia GeForce GTX 1660 Ti (6 GB), встановлено 16 гігабайт ОЗУ (DDR4/2666 MHz). Файловий накопичувач SSD (1 TB).

 

Високі системні вимоги GTA 3 Definitive Edition для ПК

ARTLINE Overlord CG10v03UA – «космічна» ігрова збірка з 6-ядерним процесором Intel Core i5-12400F (2.5 – 4.4 GHz). Вирізняється крутою зовнішністю з логотипом ARTLINE на передній стороні. Усередині знаходиться ігрова відеокарта Nvidia GeForce RTX 3050 (8 GB), 16 гігабайт ОЗУ (DDR4/3200 MHz). Щоб ви не потребували фізичної пам'яті, прийнято рішення встановити два накопичувачі: SSD (480 GB) + HDD (1 TB).

 

Ультра системні вимоги GTA 3 Definitive Edition для ПК

ARTLINE Overlord H1v84 - ігровий ПК з 16-ядерним процесором Intel Core i7-13700F. У ньому встановлено 8 енергоефективних ядер, працює на 24 потоки. Відеокарта Nvidia GeForce RTX 3060 (8 GB) дозволить поганяти з трасуванням та DLSS. 32 гігабайти ОЗУ (DDR4 / 3200 MHz) дадуть можливість комфортно працювати з програмами різного типу, а 1-терабайтний SSD зберігати пристойну кількість файлових даних та читати їх на високій швидкості.

 

4К системні вимоги GTA 3 Definitive Edition для ПК

ARTLINE Overlord X95v89 – ігровий ПК із топового сегменту. Це дітище притулило 8-ядерний процесор Intel Core i9-11900KF (3.5 - 5.3 GHz), швидкий і надійний. Встановлена відеокарта відноситься до 2023 року - це Nvidia GeForce RTX 4070 (12 GB). Також у збірці ви побачите 32 гігабайти ОЗУ (DDR4/3200 Gaming) та два накопичувачі: SSD (480 GB) + HDD (2 TB).

 

Питання

+ Чи працюють чіт-коди в ремастері GTA 3?
Так, у грі працюють старі чіти, вводити які можна прямо у грі без виклику консолі
+ Чи підтримує GTA III Remastered технологію трасування променів?
Ні, але гра підтримує технологію DLSS
+ Де придбати GTA III Remastered?
Трилогію можна придбати в офіційному магазині Rockstar Games https://store.rockstargames.com/ru/game/buy-grand-theft-auto-the-trilogy-the-definitive-edition#%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0 %BE%D1%81%D1%8B-%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%8B