#komplektuyushchie

Найкращі SSD 2024 року: від бюджетного SATA до надшвидкого NVMe

Найкращі SSD 2024 року: від бюджетного SATA до надшвидкого NVMe

Якщо подивитися на всі елементи комп'ютера, накопичувач відноситься до найбільш повільного компонента. Передача інформації між відеокартою, процесором та ОЗУ здійснюється набагато швидше. Якщо накопичувач функціонує погано, з'являється вузьке місце. Процесору доведеться витрачати тактові цикли, щоб забезпечити обробку інформації.

При покупці ПК або ноутбука вибір відповідного SSD буде важливим моментом. Це забезпечить потрібний рівень продуктивності. Ми протестували велику кількість SSD і склали рейтинг із найкращих варіантів.

 

 

Зміст:

 

  1. Вибираємо найкращий SSD для себе
  2. SSD Samsung 990 PRO
  3. WD Black SN850X
  4. Crucial T700
  5. ADATA LEGEND 970 1TB
  6. Crucial P3
  7. Kingston KC3000
  8. WD Black SN770
  9. Apacer AS2280F4
  10. Seagate Barracuda 2TB
  11. WD Red SN700
  12. Crucial MX500
  13. Де можна купити найкращий SSD 2024?

 

 

Вибираємо найкращий SSD для себе

 

Наразі у всьому світі спостерігається зниження вартості накопичувачів з інтерфейсом SATA. Незважаючи на те, що це досить повільний роз'єм, який застосовувався для HDD, такі накопичувачі залишаються актуальними.

Також наближається епоха накопичувачів з інтерфейсом PCIe 5.0. Це дозволить суттєво збільшити продуктивність SSD. При використанні PCIe 5.0 M.2 істотно підвищується послідовна швидкість, якщо порівняти з PCIe 4.0. Новий інтерфейс підтримується процесорами Intel 14-го покоління і AMD Ryzen 7000.

Якщо ваша система підтримує SSD PCIe 5.0, це добре, але ці накопичувачі ще не набрали великої популярності серед користувачів. Найкращі SSD з нашого рейтингу функціонують на PCIe 4.0, які також мають гарну пропускну спроможність. Це дозволяє добитися швидкого завантаження ігор та перекодування відео. Система загалом працюватиме набагато швидше.

Накопичувачі PCIe 5.0 є найбільш швидкими SSD. Не слід забувати, що чиста швидкість буде не єдиним головним параметром. При легкій роботі та читанні сайтів в інтернеті ви не помітите різниці, якщо порівняти між собою PCIe 3.0, 4.0 та 5.0. Тому ви можете придбати PCIe 5.0 тільки в ситуації, якщо вам потрібний максимальний рівень продуктивності і ваша система підтримує цей інтерфейс. Найкращий SSD – це такий накопичувач, який здатний забезпечити необхідну ємність для запису всієї необхідної інформації.

 

 

SSD Samsung 990 PRO

SSD Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW 1 ТБ забезпечує стабільну, круту та ефективну роботу. У ньому використовується радіатор, а також програмне забезпечення та техпідтримка від Samsung. Цей накопичувач став найшвидшим, який ми тестували. Недоліків у нього немає.

Samsung зміг здивувати всіх конкурентів. Компанія виборола лідируючі позиції в цій ніші. Ще у 990 PRO спостерігається відмінна продуктивність у всіх сферах. Ми навіть змогли поставити рекорд у тестах, пов'язаних із випадковим читанням 4К. Ми змогли досягти стабільної роботи та відмінну енергоефективність. Розробник пропонує нову версію та компетентну техпідтримку.

 

 

WD Black SN850X

SSD WD Black SN850X WDS100T2X0E 1 ТБ відрізняється наявністю програмного набору інструментів. Під час тестування ми відзначили стабільний кеш SLC та відмінну продуктивність. Даний SSD практично не має недоліків.

Компанія WD є відомим виробником на ринку накопичувачів. У SN850X пропонується новий варіант флеш-пам'яті та покращений контролер. Все це забезпечує ефективне використання PCIe 4.0. Завдяки підвищеній продуктивності цей SSD успішно конкурує з іншими продуктами. У тестах ми побачили, що опція Game Mode 2.0 є неповною. Ми впевнені, що після оновлення прошивки це питання буде вирішено.

 

 

Crucial T700

SSD диск Crucial T700 1TB PCIe 5.0 M.2 NVMe включає важливе ПЗ і має підтримку шифрування. Прошивка спеціально адаптована під DirectStorage. Як охолодження застосовується пасивний радіатор. У цьому SSD ми побачили чудові універсальні параметри. Мінуси пов'язані з великою тепловіддачею.

Crucial T700 є дуже швидким накопичувачем. Його швидкість зчитування складає 11 700 MB/s. Це досягається завдяки інтерфейсу PCIe 5.0. SSD сумісний з 13 поколінням Intel та 7000 серією AMD. Користувачам пропонується найвищий рівень безпеки.

 

 

ADATA LEGEND 970 1TB

SSD диск ADATA LEGEND 970 1TB M.2 PCIe 5.0 x4 надає винятковий рівень продуктивності у стійкому стані. До недоліків відноситься низька енергоефективність та високе енергоспоживання.

LEGEND 970 забезпечує високу продуктивність при тривалих робочих навантаженнях. Навіть найвибагливіші користувачі можуть бути задоволені цим накопичувачем. Надійна та стабільна робота забезпечується за рахунок DRAM-кешу. Це довгострокове рішення для споживачів, які шукають надійного способу зберігання даних.

 

 

Crucial P3

SSD Crucial P3 1TB M.2 2280 NVMe є найкращим бюджетним накопичувачем у нашому рейтингу. Це крутий та ефективний SSD. До його недоліків відноситься низька витривалість та обмеження, пов'язані з інтерфейсом PCIe 3.0.

Головною особливістю Crucial P3 є підтримка PCIe 3.0. Незважаючи на це, накопичувач показує свою ефективність у роботі. У нього знижується пропускна здатність, тому його не можна застосовувати в PlayStation 5. Технологія 3D NAND TLC, що використовується, забезпечує для елементів пам'яті високу щільність.

 

 

Kingston KC3000

SSD Kingston KC3000 SKC3000S/1024G 1 ТБ буде чудовим вибором для PS5. Накопичувач створений перевіреним та відомим брендом. Пропонується великий діапазон потужностей. Користувачі можуть працювати з чудовою універсальною продуктивністю. До його мінусів відноситься відносно погана енергоефективність та невисока швидкість роботи.

У 2021 році після виходу цього SSD він був топовою моделлю. Зараз KC3000 продовжує залишатися популярним накопичувачем, який працює на інтерфейсі PCIe 4.0. У ньому застосовується стандартне обладнання. Ця платформа чудово підходить для ігор на PS5. Для підвищення рівня енергоефективності необхідно додати до накопичувача радіатор. Користувачам доступно багато моделей з ємністю до 4 ТБ.

У багатьох нових накопичувачах можна встановити радіатор. Для ігор на PS5 покупка такого радіатора буде чудовою інвестицією на тривалій дистанції. Ми рекомендуємо вибрати KC3000 для PS5 через хорошу підтримку, доступність і високу продуктивність.

 

 

WD Black SN770

SSD WD Black SN770 WDS100T3X0E 1 ТБ має важливу перевагу, пов'язану з гарною продуктивністю. До недоліків відноситься велике споживання енергії.

Унікальність Black SN770 полягає в тому, що користувачам пропонується флеш-пам'ять 3D TLC NAND на 1 або 2 Тб. Накопичувач поставляється в односторонньому виконанні в маленькому корпусі M.2 2230. Тому його широко використовують у ігрових ноутбуках та приставках. Спеціальне програмне забезпечення від розробника дозволяє користувачеві контролювати стан SSD, температуру, вільне місце та інші показники. Базується SSD на високоякісних чіпах.

 

 

Apacer AS2280F4

SSD диск Apacer AS2280F4 2TB M.2 NVMe має відмінне охолодження. Диск відрізняється стійкою та всебічною продуктивністю. Істотних мінусів накопичувач не має.

Модель AS2280F4 приваблює користувачів за рахунок інтерфейсу PCIe Gen5 x4. Це дозволяє досягти швидкості передачі до 12000 MB/s і читання – 11800 MB/s. У своєму класі SSD знаходиться на лідируючих позиціях.

Завдяки продуманому радіатору AS2280F4 ефективно справляється з охолодженням. Це дозволяє підвищити довговічність SSD та ефективність роботи. На диску з ємністю 2 Тб можна розмістити багато корисної інформації.

 

 

Seagate Barracuda 2TB

SSD диск Seagate Barracuda 2TB M.2 2280 є найкращим диском для робочої станції. У цьому SSD вражаючі показники витривалості, які поєднуються зі стійкою швидкість запису. До мінусів відноситься відсутність 256-бітного шифрування AES.

Seagate Barracuda буде ексклюзивним рішенням для прискорення робочої станції. На цьому SSD швидко завантажуватиметься програми, що підвищує продуктивність пристрою. Seagate Barracuda також підійде для зберігання документів, мультимедійних файлів, ігор. Це найкраще рішення для професіоналів, які хочуть бути впевнені у надійності своїх файлів.

 

 

WD Red SN700

SSD диск WD Red SN700 250GB – це найкращий SSD NAS M.2. Доступні моделі від 250 Гб до 4 Тб. Диск відрізняється ефективністю, стабільною продуктивністю та довговічністю. До недоліків відноситься відсутність захисту від втрати потужності. Ще в диску застосовується стара технологія, а також погана загальна та пікова продуктивність.

Red SN700 створений для застосування у NAS. Жодних особливих параметрів у цього диска немає. Базова технологія дозволяє побачити вік SSD, що є важливою для роботи критичних систем зберігання інформації. NAS не потребує високої продуктивності, тому для таких систем оптимально підходить такий диск.

 

 

Crucial MX500

 

SSD диск Crucial MX500 1TB 2.5" є найкращим SATA SSD. Перевагою диска стала масова продуктивність. До мінусів відноситься дизайн, який можна було б змінити.

Якщо ви не бажаєте купувати диск NVMe, але плануєте отримати підвищену продуктивність, то MX500 буде найкращим варіантом. Накопичувач є гарною альтернативою для Samsung 860 EVO, тому що пропонує високий рівень надійності та аналогічну продуктивність. Це оптимальне рішення для вибору SSD з інтерфейсом SATA.

 

 

Де можна купити найкращий SSD 2024?

 

Для ефективної роботи комп'ютерного пристрою потрібен надійний накопичувач. Усі розглянуті в рейтингу найкращі SSD доступні для замовлення в інтернет-магазині Артлайн. Ви можете детально вивчити ці диски та підібрати оптимальний варіант для необхідних цілей. Менеджери Артлайн дадуть відповідь на всі ваші запитання і допоможуть вибрати необхідний диск.

 

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Який SSD взяти у 2024 році?
Лідером нашого рейтингу став диск Samsung 990 PRO. Він може задовольнити запити всіх категорій користувачів.
+ Які фірми SSD найкращі?
У нашому рейтингу представлені твердотільні накопичувачі від Samsung, WD, Crucial. Саме ці компанії зараз пропонують найкращі SSD.
+ Якою ємністю має бути SSD під систему?
Windows 11 займає 60 ГБ місця. Теоретично під систему підійде накопичувач на 256 ГБ. При цьому на ринку домінують диски об'ємом 1 ТБ, які будуть оптимальним варіантом будь-яких завдань.