#periferiya

Найкращі ігрові монітори 2024 року: бюджетні, вигнуті, G-Sync та інші

Найкращі ігрові монітори 2024 року: бюджетні, вигнуті, G-Sync та інші

При виборі нового ігрового монітора необхідно звертати увагу на різні параметри, наприклад, співвідношення сторін, роздільна здатність, частота оновлення, доступні функції та багато іншого. Також користувач повинен визначитися, чи потрібна підтримка G-Sync або FreeSync. Найкращим варіантом буде такий пристрій, який ви хочете отримати для вирішення конкретних завдань.

Відразу варто підібрати оптимальний тип панелі. У кожного з них свої особливості, які варто враховувати. Як додатковий функціонал можна розглядати наявність інтерфейсів для підключення додаткового обладнання, RGB, динаміки. Далі ми розглянемо рейтинг найкращих ігрових моніторів.

 

 

Зміст:

 

  1. Dell Gaming G3223Q
  2. Dell Alienware AW2524HF
  3. Samsung ViewFinity S80UA
  4. Dell Alienware AW3423DW
  5. MSI G274QPX
  6. Samsung Odyssey G65B
  7. Xiaomi Gaming Monitor G27i
  8. ASUS ROG Strix XG27AQ
  9. QUBE G27F240
  10. Dell P2422H
  11. Samsung Odyssey G9
  12. Де можна купити найкращі ігрові монітори 2024 року?

 

 

Dell Gaming G3223Q

 

Монітор 32" Dell Gaming G3223Q подобається геймерам через якість збірки. На ньому надійно обробляється відео, а контраст відноситься до преміум рівня. Кольори точні, а зображення відрізняється яскравістю і чіткістю. Мінусів у монітора практично немає.

G3223Q є універсальною машиною з великою кількістю опцій. Дисплей базується на панелі 3840×2160 з частотою 144Hz. Пристрій підійде не тільки для геймерів, але й для користувачів, які працюють із контентом. Завдяки високій частоті та роздільній здатності картинка виходить захоплюючою та плавною.

G3223Q має ергономічний дизайн. Його виробництво здійснюється із застосуванням екологічних принципів. Якщо ви хочете отримати чудовий ігровий монітор, то можете розглянути цей варіант.

 

 

Dell Alienware AW2524HF

 

Монітор 24.5" Dell Alienware AW2524HF відрізняється надвисокою частотою. До плюсів даного пристрою відноситься надійна якість складання. Недоліком можна вважати те, що для розкриття його потенціалу потрібне обладнання преміум-класу.

Модель відрізняється тим, що вона має частоту 500 Hz. Зараз нікого не здивуєш частотою 360 Hz, але Dell пропонує просто неймовірну картинку. На дисплеї відсутні розмиття та розрив кадрів. Якщо використовувати флагманські відеокарти, то в іграх можна досягти 400 fps.

Ще важлива особливість монітора полягає в затримці управління в 2 мс, що значно краще за аналоги з 360 Hz. Якщо подивитися на змагальні ігри, то цей пристрій буде найкращим варіантом. У AW2524HF відмінна передача кольорів і якість збірки. Наразі монітор займає лідируючі позиції на ринку.

У моделі відсутні суттєві мінуси. Для розкриття всіх можливостей AW2524HF вам потрібно придбати потужні комплектуючі. Тут рекомендується використовувати відеокарту RTX 4090, а також топовий процесор не нижче 12 покоління Intel. Якщо у вас є відповідне апаратне забезпечення, ви можете вибирати цей пристрій від Dell.

 

 

Samsung ViewFinity S80UA

 

Монітор 27" Samsung ViewFinity S80UA в нашому рейтингу став кращим ігровим OLED монітором. Його варто вибрати через надійну якість складання, велику кількість важливих опцій для ігор. Це ідеальне рішення для надшвидкої реакції і відмінний дозвіл руху. S80UA має велику колірну гаму, приголомшливу картинку і показує високу продуктивність у роботі.

OLED панелі стають все популярнішими серед геймерів. Діагональ ViewFinity S80UA складає 27 дюймів. Завдяки роздільній здатності 4К вдається досягти кришталево чіткого зображення. Ще тут підтримується HDR10.

У S80UA є додаткові опції продуктивності. Монітор має інтерфейс USB Type-C. Цей порт підтримує швидке заряджання до 90 Вт. Ще є можливість автоматичного регулювання кольорів та режим економії електроенергії.

 

 

Dell Alienware AW3423DW

 

Монітор 34'' Dell Alienware AW3423DW відрізняється якісною збіркою та преміум-стилем. Пристрій відкалібровано за замовчуванням. Ми помітили насичені кольори. Недоліків практично немає.

У цьому 34-дюймовому OLED-дисплеї значення кривизни становить 1800R. Варто відзначити роздільну здатність 3440x1440 і частоту 175 Hz. Все це дозволяє досягти широкої гами кольорів. Завдяки відмінній насиченості кольорів та неперевершеній контрастності немає сенсу виконувати калібрування. AW3423DW відмінно підходить геймерам-ентузіастам.

 

 

MSI G274QPX

 

Монітор 27" MSI G274QPX має надійну якість складання. Тут низька вхідна затримка з відмінним овердрайвом. Ігрова продуктивність преміум рівня. Без калібрування вдається досягти точного кольору. Мінусом стало те, що в ньому трохи менше червоного кольору, якщо провести порівняння з іншими екранами. Ще тут світла гама, яку не можна змінити.

G274QPX займає лідируючі позиції у нашому рейтингу завдяки своїй якості. Пропонована QHD-панель буде найкращим варіантом для геймерів, якщо у вас немає потужної флагманської відеокарти. Частота 170 Hz дозволяє досягти високого стандарту якості.

Ще G274QPX має чудові параметри передачі кольору. Ці результати досягаються без калібрування. Затримка введення невелика. Якщо порівняти з подібними IPS панелями, то тут нижча контрастність.

 

 

Samsung Odyssey G65B

 

Монітор 32" Samsung Odyssey G65B забезпечує низьку затримку введення і плавну обробку рухів. Пристрій пропонує новий рівень продуктивності в іграх. З коробки доступна точна передача кольору. Мінус – середній обсяг колірного охоплення.

Odyssey G65B є чудовим вигнутим монітором, де пропонуються геймерам усі необхідні базові опції. Монітор має панель VA на 32 дюйми, рівень контрастності становить 2500:1. Геймери можуть запускати улюблені ігри на Odyssey G65B для отримання приголомшливого вигляду кожної текстури.

Сучасні технології дозволяють вирішити проблеми з розривами у картинках. Ще на цьому моніторі у високій якості можна дивитися улюблені фільми за допомогою опції Samsung TV Plus.

 

 

Xiaomi Gaming Monitor G27i

 

Монітор 27" Xiaomi Gaming Monitor G27i має відмінну якість складання. У ньому спостерігається преміум-обробка відео, точна кольорова гама. Мінус – немає динаміків.

G27i – це визначний монітор, який пропонує геймерам багато можливостей. Це ідеальне рішення не лише для комп'ютерних ігор, а й для роботи.

Забезпечується приємна та комфортна гра. Картинка плавна, реалістична. Це забезпечує перевагу над конкурентами. Усі дії в іграх миттєво відображаються на екрані.

 

 

ASUS ROG Strix XG27AQ

 

Монітор 27" ASUS ROG Strix XG27AQ відрізняється швидкою реакцією та величезним колірним охопленням. Істотних мінусів у монітора немає.

Вибираючи модель XG27AQ, ви отримуєте яскраву картинку. При тестуванні ми побачили неймовірно детальну та чітку картинку. Також тут чудова контрастність та яскравість. Ще варто відзначити плавність зображення. Завдяки частоті 170Hz забезпечується гладке відображення динамічних сцен та швидких рухів.

Конструкція XG27AQ розроблена з урахуванням функціональності та стилю. Монітор можна навіть монтувати на стіну. Завдяки адаптивному дизайну його можна використовувати практично у будь-якому середовищі.

 

 

QUBE G27F240

 

Монітор 27" QUBE G27F240 відрізняється видатною ігровою продуктивністю. У ньому пропонується велика кількість функцій для налаштування картинки. У контенті спостерігаються яскраві кольори. Тут висока точність кольору і приголомшлива картинка. До недоліків можна віднести менше колірне охоплення, якщо порівнювати з конкурентами.

Багато компаній пропонують клієнтам якісні 27-дюймові монітори. QUBE G27F240 відрізняється унікальними функціями. Його частота становить 240 Гц. Для захисту очей використовується технологія Fliker Free. Велика кількість інтерфейсів та унікальний дизайн роблять пристрій ще цікавішим.

 

 

Dell P2422H

 

Монітор 23.8" Dell P2422H – це найкраща бюджетна модель. Тут відмінний контраст. Для даного сегмента недоліків немає.

Цей пристрій є невеликим за розміром, але має вражаючі можливості. Охоплення sRGB становить 99%. Кут огляду досить широкий. P2422H має велику кількість портів для забезпечення швидкого доступу до різного обладнання. Монітор відповідає EPEAT Goldi та багатьом іншим екологічним стандартам.

 

 

Samsung Odyssey G9

 

Монітор 49" Samsung Odyssey G9 – це найкращий ультратонкий пристрій. Завдяки щільному вигину вдається досягти максимального занурення. Тут відразу з коробки забезпечується точна передача кольорів. Тут є деякі мінуси. Сюди відноситься відсутність динаміків. Під час сцен з рухом ми не побачили зменшення розмиття.

Цей монітор підійде для ентузіастів. Рівень кривизни – 1000R, діагональ – 49 дюймів. Це один із найкрасивіших моніторів на ринку. Це все одно, що ви працюватимете з двома 27-дюймовими моніторами з роздільною здатністю 1440р. Під час тестування ми побачили точну передачу кольору і чітку картинку.

При цьому пристрій не зменшує розмиття. Якщо ви використовуєте топову відеокарту, проблеми з розмиттям не буде. Ми були здивовані, що тут немає вбудованих динаміків. Пристрій забезпечує гарну якість картинки та високу швидкість роботи.

 

 

Де можна купити найкращі ігрові монітори 2024 року?

 

Перед покупкою монітора необхідно детально розібратись у їх особливостях. В інтернет-магазині Артлайн можна знайти всі розглянуті моделі з нашого рейтингу. У разі виникнення запитань щодо вибору відповідного монітора можете звернутися в техпідтримку Артлайн. Фахівці допоможуть вам підібрати найкращий пристрій для ігор.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Який монітор вибирають кіберспортсмени?
Dell Gaming G3223Q є найкращим варіантом для ігор. Також можете звернути увагу на Dell Alienware AW2524HF. Кіберспортсмени можуть обирати саме ці монітори для змагань.
+ Яка матриця найкраща у кіберспорті?
IPS панелі знайшли широке застосування у цій сфері. Інші види панелей постійно вдосконалюються та з'являються нові технології, тому зараз можете розглядати будь-які варіанти.
+ Що краще для очей IPS чи VA?
Для зору VA є більш безпечним варіантом. При цьому забезпечується висока чіткість картинки.