#periferiya

Найкращі ігрові 4K-монітори для ПК 2024 року: 144 Гц, вигнуті та багато іншого

Найкращі ігрові 4K-монітори для ПК 2024 року: 144 Гц, вигнуті та багато іншого

Відеокарти стають все більш потужними, тому геймери вважають за краще вибирати монітори з роздільною здатністю 4К. Такі панелі з роздільною здатністю 8.3 млн пікселів (3840х2160) забезпечують реалістичний та чіткий ігровий процес. Для роздільної здатності 4К необхідна така відеокарта, щоб була досягнута досить висока частота кадрів у грі.

Наразі роздільна здатність 4К є одним із найпопулярніших варіантів, які застосовуються в ігрових моніторах. Це дозволяє розширюватися до великих дисплеїв, зберігаючи при цьому чіткість картинки. Завдяки великій кількості пікселів геймери використовують екрани з діагоналлю понад 30 дюймів. При цьому на екрані відсутні великі пікселі.

4К монітор забезпечує перегляд відеофайлів та ігровий процес з високою роздільною здатністю. Ще користувачам необхідні надійні ігрові параметри, наприклад частота оновлення більше 120 Гц, технологія FreeSync або G-Sync, невеликий час відгуку.

 

 

Зміст:

 

  1. LG UltraGear 27GP95RP-B
  2. Philips Evnia 27M1F5800
  3. ASUS ROG Swift PG42UQ
  4. Samsung Odyssey G70B
  5. ASUS ROG Swift PG32UQXR
  6. ASUS ROG Strix XG27UQR
  7. Acer B278Kbemiqprcuzx
  8. Dell Gaming G3223Q
  9. ASUS TUF Gaming VG289Q
  10. Samsung Odyssey ARK 2nd Gen. G97NC
  11. Де можна придбати найкращі ігрові 4К-монітори для ПК 2024 року?

 

 

LG UltraGear 27GP95RP-B

 

 

Монітор 27" LG UltraGear 27GP95RP-B є справжнім проривом у сфері мультимедіа та геймінгу. У ньому забезпечується першокласна обробка відео з плавними рухами. Точний колір доступний без калібрування. Кольори насичені, зображення приголомшливе, картинка з високою контрастністю.

27GP95RP-B є одним із тих моніторів, які працюють з мінімальними недоліками. Він набагато вищий за свої аналоги, які пропонуються на ринку. Завдяки діагоналі 27 дюймів забезпечується неймовірна якість зображення, деталізація на високому рівні. Частота 160Hz є гарантом миттєвого та плавного відображення динамічних сцен.

Завдяки підтримці FreeSync та G-Sync ігровий процес здійснюється без підгальмовування. Багато геймерів вибирають цей монітор для ігрових консолей. Дизайн 27GP95RP-B є ергономічним, користувачі за своїм бажанням можуть регулювати його нахил, висоту та поворот. Високий динамічний діапазон досягається завдяки HDR 600.

 

 

Philips Evnia 27M1F5800

 

Монітор 27" Philips Evnia 27M1F5800 має частоту 144Hz. Тут забезпечується відмінна обробка відео. Пристрої відрізняються точним калібруванням, величезним охопленням кольорів і чіткою картинкою.

Philips розширює лінійку ігрових моніторів. 27M1F5800 є вражаючою новинкою. Цей 27-дюймовий 4К монітор пропонує відмінну продуктивність та багато опцій. Пристрій буде ідеальним вибором для вимогливих користувачів.

На екрані деталізовано кожен нюанс. Картинка виходить настільки реалістичною, що ви зможете поринути у гру, творчі проекти, фільми чи створення контенту. Монітор має сертифікацію FreeSync для вирішення проблем з мелькаючими кадрами. Це підійде для геймерів, яким важлива ігрова динаміка. SmartImage HDR забезпечує найкраще відображення HDR контенту. У 27M1F5800 відсутні суттєві недоліки.

 

 

ASUS ROG Swift PG42UQ

 

Монітор 41.5" ASUS ROG Swift PG42UQ має преміальну якість складання. Користувачі можуть насолоджуватися відмінним звуком з внутрішніх динаміків. Результат обробки відео є практично ідеальним. Також можна відзначити низьку затримку введення і точну передачу кольору. У поєднанні з глибоким контрастом доступна яскрава та чітка картинка. Недоліком став трохи насичений червоний колір.

Asus – це солідний бренд у сфері ігрових моніторів. Компанія пропонує ентузіастам та масовим користувачам висококласні товари. PG42UQ є монітором екстра-класу. На ньому можна запускати ігри, для яких необхідна картинка чудової якості.

Особливістю моделі стала наявність 42-дюймового екрану із панеллю OLED. Користувачі отримують доступ до 4К монітора, де частота оновлення становить 138Hz, час відгуку – 0.1 мс. PG42UQ є лідером майже у всіх категоріях. У ньому відмінне готове калібрування кольору, неперевершена контрастність та низька затримка введення.

PG42UQ поставляється добре упакованим. Монітор відрізняється преміальною конструкцією. Розробник пропонує пульт дистанційного керування для монітора. Також пристрій має додаткові порти для підключення периферійних пристроїв.

 

 

Samsung Odyssey G70B

 

Монітор 32" Samsung Odyssey G70B забезпечує низьку затримку введення, плавну обробку рухів. У ньому спостерігається новий рівень ігрової продуктивності. З коробки забезпечується точна передача кольорів. До мінусів відноситься середнє охоплення колірного об'єму.

Багато 4К моніторів мають частоту 144Hz. Розробники із Samsung продовжують цю тенденцію, пропонуючи клієнтам G70B. Ця модель має 32-дюймовий екран. Завдяки роздільній здатності UHD на ньому забезпечується чиста і чітка картинка. Точні та насичені кольори гарантуються за рахунок IPS панелі. Зображення є плавним, будь-які розмиття та затримки відсутні.

Цікавою опцією стала Gaming Hub. За її допомогою забезпечується миттєвий доступ до найрізноманітніших ігрових сервісів та консолей. Також є вбудовані потокові програми. Монітор оптимально підходить для професіоналів та геймерів.

У нас є деякі зауваження, які пов'язані з об'ємом кольорової гами. Цей параметр знаходиться на середньому рівні, якщо порівняти з конкурентами. Незважаючи на це, G70B є одним із лідерів ринку.

 

 

ASUS ROG Swift PG32UQXR

 

Монітор 32" ASUS ROG Swift PG32UQXR відрізняється надійною якістю складання. У ньому плавно обробляється відео, а також досягається чудовий HDR-контраст. Мінусом стало те, що зменшується світловіддача через ELMB Sync, а також відсутні переваги від 160 Гц.

Наразі можна відзначити переповненість ринку 32-дюймових ігрових моніторів із форматом 4К. При цьому PG32UQXR має певні цікаві опції. Його максимальна частота становить 160 Гц, що вище за середнє значення для даного класу в 144 Гц.

У тестах ми не помітили значної переваги частоти 160 Гц. До плюсів монітора можна віднести рівень яскравості до 1000 ніт. Тут мінімальна затримка, а якість картинки є неперевершеною. Це важливі параметри для змагальних ігор. Ще в моніторі є штативне гніздо та USB-хаб, що суттєво розширює його функціональність.

 

 

ASUS ROG Strix XG27UQR

 

Монітор 27" ASUS ROG Strix XG27UQR пропонує першокласну обробку відео. З коробки доступний візуально ідеальний колір. У пристрої відмінний контраст HDR і чітка картинка.

Завдяки частоті 144Hz і низькому часу відгуку для об'єктів, що рухаються, усуваються ефекти змащування. Тому цей монітор буде відмінним варіантом для геймерів, які віддають перевагу динамічним іграм і навіть симуляторам гонок.

Для XG27UQR рекомендується використовувати карти 30 та 40 покоління NVIDIA. Це пов'язано з тим, що пристрій підтримує сертифікат G-Sync Compatible. Для редагування різних опцій дисплея надається ліцензійне програмне забезпечення ASUS DisplayWidget. Ще у XG27UQR є багато інтерфейсів для підключення обладнання.

 

 

Acer B278Kbemiqprcuzx

 

Монітор 27" Acer B278Kbemiqprcuzx забезпечує геймерам чудову ігрову продуктивність. У ньому поєднується функціональність та якість, що зможуть оцінити ентузіасти та професіонали.

B278Kbemiqprcuzx пропонує клієнтам стильний дизайн у поєднанні з сучасними технологіями. Картинка відрізняється реалістичністю та глибиною, що досягається завдяки підтримці HDR10. Користувачі отримують незабутні враження під час перегляду фільмів або запуску ігор.

Для зручності геймерів створено ергономічну підставку. За її допомогою можна виконати поворот та нахил дисплея. Велика кількість інтерфейсів та якісні вбудовані динаміки доповнюють мультимедійний досвід. Екран має поверхню антивідблиску, що забезпечує захист очей від втоми.

 

 

Dell Gaming G3223Q

 

Монітор 32" Dell Gaming G3223Q (210-BDXS) відрізняється якісним контрастом. Пристрій забезпечує бездоганний творчий та ігровий досвід. У ньому об'єднана висока потужність та сучасні функції, що дозволяє задовольнити всі вимоги споживачів.

G3223Q відмінно підходить для ігор та фільмів. Технології, що використовуються в ньому, забезпечують доступ до реалістичної картинки. Частота 144Hz гарантує плавний та захоплюючий ігровий процес. Завдяки ергономічному дизайну вдається виконати налаштування висоти та інших параметрів. Це забезпечує отримання ідеального кута огляду.

G3223Q підійде для ігор, а також обробки відео та фото. При його створенні враховувалися особливості екологічної відповідальності.

 

 

ASUS TUF Gaming VG289Q

 

Монітор 28" ASUS TUF Gaming VG289Q має гарну якість складання, він забезпечує точне світло. До мінусів відноситься контраст середнього рівня.

VG289Q має особливу цінність для користувачів, які хочуть перейти на роздільну здатність 4К. У цій моделі компетентна опція овердрайву, за допомогою якої зменшується розмитість.

Геймери не повинні забувати, що частота тут становить 60Hz. Є підтримка FreeSync. Якщо вам необхідний бюджетний ігровий монітор, який не має суттєвих мінусів, то VG289Q буде найкращим варіантом.

 

 

Samsung Odyssey ARK 2nd Gen. G97NC

 

Монітор 55" Samsung Odyssey ARK 2nd Gen. G97NC має привабливий дизайн і високу якість складання. Тут низька затримка, а також ідеальний дозвіл руху. Доступна велика гама кольорів.

Ця модель стала вершиною технологічної досконалості. Радіус вигину становить 1000R, тому геймери отримують неперевершене занурення в ігровий світ. Частота 165Hz дозволяє досягти плавної і чіткої картинки.

Технологія HDR 10+ забезпечує автоматичне налаштування зображення. Це дозволяє визначити навіть дрібні деталі. У результаті вийшов ідеальний ігровий пристрій.

 

 

Де можна придбати найкращі ігрові 4К-монітори для ПК 2024 року?

 

Від вибраного монітора залежить ваш комфорт в ігровому процесі. Ми запропонували вам рейтинг з найкращих варіантів, їх поєднує використання 4К матриці. Всі запропоновані моделі доступні в інтернет-магазині Артлайн. Якщо ви відчуваєте труднощі при виборі монітора, то можете звернутися в техпідтримку компанії.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Який монітор вибрати у 2024 році для ігор?
Найкращим варіантом для ігор буде монітор, який підтримує відгук до 1 мс. Прийнятним варіантом для спокійних ігор буде відгук 5-6 мс.
+ Який ігровий 4К монітор найкращий?
Будь-який із запропонованих у нашому рейтингу 4К моніторів зможе задовольнити ваші запити. Ви можете підібрати оптимальний варіант з відповідною діагоналлю та іншими параметрами.
+ Яка діагональ 4К монітора краща для ігор?
Оптимальний розмір діагоналі становить 27-32 дюйми. Саме в цьому діапазоні пропонується більшість ігрових 4К моніторів.