#khoroshiy-vybor

Огляд Creality Ender 5 S1: преміум-функції у поєднанні з високою швидкістю

Купити 3D-принтер Creality Ender 5 S1 в Києві

Creality Ender 5 S1 — найновіша версія надійного 3D-принтера. У його дизайн внесені суттєві покращення, включаючи суцільнометалевий хотенд, прямий привід, автоматичне вирівнювання платформи та посилену кубічну раму.

Конкуруючи з найкращими 3D-принтерами на ринку, Ender 5 S1 пропонує обсяг друку, порівнянний з менш дорогим Ender 3 S1, але забезпечує більшу стабільність по осі Z. Це досягається за рахунок переміщення друкарської платформи вгору та вниз, а не вперед та назад. Хоча це не пристрій типу Core XY, але він більш плавний у роботі.

Ender 5 S1 здатний працювати зі швидкістю 250 мм/с. Пристрій досить швидкий, як для принтера на базі Marlin. Ліміт швидкості становить 3000 мм/с, тоді як Ender 3 S1 Pro – 500 мм/с.

Ender 5 S1 обладнаний легким прямим приводом та суцільнометалевим хотендом, що є привабливим нововведенням. Зона розплаву для цього хотенду була запозичена у високотемпературного хотенду Spider, що підвищує швидкість потоку завдяки довгому соплу. Це може спантеличити покупців, що випадково купують стандартне сопло MK8, використовуване в інших моделях Creality, яке виявиться несумісним з Ender 5 S1.

 

 

Зміст:

  1. Характеристики
  2. Дизайн
  3. Процес друку
  4. Підсумки
    1. Де купити 3D-принтер Creality Ender-5 S1?

 

 

Характеристики

 

Область друку

220 x 220 x 280 мм

Матеріал друку

PLA/TPU/PETG/ABS (до 300 градусів)

Тип екструдера

Прямий привід

Сопло

0.4mm Spider

Регулювання столу

Сенсор автокалібровки CR Touch

Датчик подачі филаменту

Так

Інтерфейси

SD карта пам'яті, USB Type-C

Дисплей

4.3 дюймовий кольоровий

Габарити

425 x 460 x 570 мм

Вага

12.1 кг

 

 

Дизайн

 

Ender 5 S1 є 3D-принтером з відкритою структурою, лаконічним, компактним зовнішнім виглядом і порівняно невеликим розміром. Друкована основа переміщається по вертикалі замість руху по горизонталі, що сприяє більш плавному процесу друку без сильних коливань по осі Z на великих висотах.

У принтері чудова організація кабелів: декілька спеціальних затискачів та чорні хомути-блискавки забезпечують акуратне кріплення дротів до рами.

Корпус принтера та сенсорний екран поєднані в єдиний гладкий модуль, а тримач для філаменту закріплюється збоку рами. Все це зменшує площу, що займає пристрій.

Іншим удосконаленням дизайну є введення підсилювальних розпірок: пара кронштейнів утримує раму, а ще два розташовані під монтажною плитою.

Creality впровадила порожнисті силіконові опори для друкарської платформи, які надягають на регулюючі пружини. Замість пружин використовуються жорсткі силіконові кріплення. Передбачається, що такі силіконові кріплення стабільніші за пружини і не будуть слабшати з часом.

Прямий привід цього принтера називається Sprite. Друкувальна головка має унікальну систему охолодження і хотенд з властивостями, подібними до нового високотемпературного хотенду Creality Spider.

Є кілька плюсів та мінусів. Плюсом є те, що в системі охолодження застосований потужніший вентилятор з модернізованими лопатями, що направляють повітря з двох сторін. Інший плюс полягає в тому, що хотенд оснащений збільшеним нагрівальним блоком, що дозволяє філаменту нагріватися та друкувати швидше.

Назва нової друкуючої голівки Sprite, а не Spider, що може призвести до того, що хтось спробує вставити стандартний MK8 у екструдер Ender 5 S1. Він підійде – діаметр залишиться колишнім, але більш коротка довжина викличе зазор і призведе до того, що філамент накопичуватиметься всередині та утворюватиме небажану пробку.

Знімна складальна пластина виконана з гнучкої сталі з покриттям, що є чудовим рішенням.

Якщо ви зацікавлені у друку великої кількості об'єктів з АБС-пластику, варто подумати про додавання корпусу до цього пристрою, щоб захистити його від протягів та зберегти робочу зону теплою.

 

 

Процес друку

 

Нашим першим 3D-принтом на Ender 5 S1 став заєць, попередньо завантажений на карту SD пристрою. Ми використовували PLA-філамент і друк пройшов гладко та без збоїв.

Потім ми зробили кілька тестів з метою оцінки якості принтера на різних швидкостях. Фігурка зліва була надрукована з рекомендованою Creality швидкістю 120 мм/с, зайнявши 1 годину 11 хвилин. Та, що праворуч, надрукована зі швидкістю 250 мм/с — максимальна швидкість, вказана на сайті Creality. Зайняла 52 хвилини. Це на ЧАС швидше, ніж друк Ender 3 S1 з базовими налаштуваннями та рекомендованою швидкістю 50 мм/с.

Відмінності між цими тестами мінімальні — фігурка справа (що надрукована швидше) має невелику шорсткість у кількох місцях.

Однією з головних переваг принтера з нерухомою рамою є можливість створювати плавні lithophanes (тонкі 3D-друковані фотографії з малюнком, що просвічує). Чим рівніший друк, тим чіткішим буде ваше зображення. Цей lithophane був надрукований з PLA матеріалу з висотою шару 0,16 мм та зі швидкістю 120 мм/с, що зайняло всього 4 години 42 хвилини. Порівнюючи з моделлю Ender 3 Pro зі швидкістю друку до 40 мм/с, щоб отримати прийнятний результат, знадобилося більше 10 годин — і його якість все одно була би гіршою.

Ender 5 S1 оснащений металевим хотендом, що дозволяє працювати на більш високих температурах без ризику пошкодження трубки PTFE і засмічення. Відкрита конструкція рами не ідеальна для деяких матеріалів, таких як ABS, але принтер знаходився в закритому приміщенні без протягів, тому ми вирішили спробувати. Результатом став чудовий об'єкт, який не деформувався та не стискався. Він був надрукований зі швидкістю 120 мм/с та висотою шару 0,2 мм за 25 хвилин.

Ще ми надрукували TPU-модель милого восьминога на звичайній швидкості. Це один із найкращих прикладів друку TPU за тривалий період, що не потребує очищення. Він був створений зі швидкістю 120 мм/с та висотою шару 0,2 мм, зайнявши 1 годину 35 хвилин. Ender 3 S1 друкував би щонайменше 4 години.

 

 

Підсумки

 

Creality Ender-5 S1 має суттєву перевагу перед моделями Ender Pro та S1, завдяки ряду покращень. Він працює швидше, легше налаштовується, зменшена ймовірність застрягання, а також він стійкіший до вібрацій. Хотілося б, щоб Ender 5 S1 мав також довговічнішу поверхню столу, проте цю деталь можна замінити при необхідності.

Ender 5 S1 є ідеальним 3D-принтером для творців, яким потрібний компактний пристрій зі збільшеною швидкістю, порівняно зі стандартними картізіанськими моделями. Зі своїм металевим хотендом і CR Touch, це один із наших улюблених пристроїв 3D-друку на даний момент.

 

Де купити 3D-принтер Creality Ender-5 S1

 

Наш магазин ARTLINE займається реалізацією 3D-принтерів, у тому числі, моделі, що розглядається вище. У нас вигідні ціни та умови покупки, швидка доставка по Україні. Для отримання додаткової інформації звертайтесь до менеджерів за наведеними нижче телефонами.

 



м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]