#khoroshiy-vybor

Огляд 3D-принтера Creality Ender 3 S1

Купити 3D-принтер Creality Ender 3 S1

Creality Ender 3 S1 – це преміальна версія популярного 3D-принтера Ender 3. Він має прямий привід, подвійну Z-вісь, автоматичне вирівнювання столу, безшумні крокові двигуни, гнучку пластину, що знімається, і кольоровий дисплей. У пристрої повно дрібниць, що полегшують використання, таких як слот для повнорозмірної SD-карти, ручки натягу та вбудований ящик для інструментів.

 

 

Зміст:

  1. Комплект поставки
  2. Дизайн Creality Ender 3 S1
  3. Підготовка файлів/програмного забезпечення для Creality Ender 3 S1
  4. Друк на Creality Ender 3 S1
  5. Висновки

 

 

Цей принтер складе конкуренцію Prusa MK3S+ та багатьом іншим моделям. Старі версії Ender 3 вибирали за їх низьку ціну та модифікованість. Ви можете легко купити Ender 3 Pro та додати модифікації, які вам найбільше подобаються, щоб отримати нестандартний пристрій. Однак Creality Ender 3 S1 відмінно підходить для користувачів, які не хочуть витрачати час на різні маніпуляції та відразу бажають розпочати друк.

Технічні характеристики Creality Ender 3 S1:

  • Розмір коробки: 487 x 453 x 622 мм;
  • Розмір пристрою: 220 x 220 x 270 мм;
  • Матеріал: PLA/PETG/TPU/ABS;
  • Тип екструдера: із прямим приводом;
  • Сопло: 0.4 мм (змінне);
  • Платформа для друку: пружинний сталевий лист з покриттям із полікарбонату, з підігрівом;
  • Датчик закінчення нитки: так;
  • Можливість використання SD-карти, USB Type-C: так;
  • Інтерфейс: кольоровий світлодіодний екран із ручкою керування.

 

 

Комплект поставки

 

Ender 3 S1 постачається з усім необхідним для налаштування принтера. Ви отримуєте інструменти для збирання та обслуговування пристрою, бічні різаки, металевий скребок, очищувач сопла, запасне сопло, додатковий кінцевий Z-подібний вимикач та повнорозмірну картку SD з USB-адаптером. Також є невеликий зразок білого PLA для друку вашої першої моделі.

На SD-карті є три короткі відеоролики про збірку принтера, використання автоматичного рівня та про те, як зробити модель вручну. Ви також отримуєте копію посібника у форматі PDF, програму Creality Slicer 4.8.0 та моделі в попередньо нарізаних форматах .gcode та .stl.

 

 

Дизайн Creality Ender 3 S1

 

Ender 3 S1 еволюціонував у відполіровану машину з гладкою чорно-сірою рамою. Пішли в минуле затискачі та стяжки, які скріплювали більш ранні моделі. Плоскі кабелі в акуратних сітчастих рукавах замінюють громіздку проводку, а платформа для друку утримується на місці за допомогою магнітів. Це перший Ender 3, оснащений прямим приводом Creality Sprite, який також усуває необхідність використання громіздких труб.

На передній частині немає величезного QR-коду, як це було раніше. Якщо з якоїсь причини ви забули, звідки взявся ваш принтер, на панелі можна знайти QR-код меншого розміру. Екструдер Creality Sprite був розроблений порівняно недавно і працює чудово. Він виглядає дещо промислово в порівнянні з рештою машини, але відсутність пластикового корпусу дозволяє знизити вагу. Не зовсім добре те, що привід все ще оснащений тефлоновою трубкою. Це обмежує максимальну температуру сопла до 260 градусів. Якщо вам потрібні вищі температури друку, ще більш новий Ender 3 S1 Pro має суцільнометалевий хотенд.

Екструдер Creality Sprite поставляється у розібраному вигляді та кріпиться за допомогою кількох легкодоступних гвинтів. Його легко зняти, тому ви можете замінити його лазерним комплектом, що купується окремо. Одна річ, яка не дуже подобається багатьом користувачам, — це охолоджуючий вентилятор на передній панелі, через який важко дивитися, як падає перший шар. Машина також поставляється з датчиком закінчення філаменту, встановленим поруч із тримачем котушки, та функцією відновлення друку.

Creality Ender 3 S1 має автоматичне вирівнювання стола, а також зберіг ручні пружини та ручки для резервного копіювання. Говорячи про пружини, Creality модернізувала сумно відомі слабкі пружини Ender на жорсткіші помаранчеві, а це означає, що дана машина буде утримувати рівний стіл трохи довше. Додатковий перемикач осі Z входить у комплект, але він необхідний лише в тому випадку, якщо система CR Touch виходить з ладу і вам необхідно переключитися на ручне вирівнювання.

Останнім доповненням є модернізація подвійної осі Z, що зазвичай призначено для більших принтерів. Два ходові гвинти синхронізовані з ременем для додаткової безпеки. Додаткова вісь Z забезпечує більш плавний друк.

А ось монтажна пластина, що входить в комплект, з одного боку, хороша тим, що це сталевий гнучкий елемент, але з іншого — Creality нанесла на неї липке полікарбонатне покриття. Воно може зіпсувати низ виробу. Використання клею-олівця допомагає, але з тонкими відбитками потрібно бути дуже обережним. Ви також можете замінити цей елемент, наприклад гладкою гнучкою пластиною PEI від Comgrow.

Екран дисплея такий самий, як у Ender 3 V2 і в ньому, як і раніше, використовується старомодний селектор ручки. Система меню є простою для читання і дозволяє легко знайти те, що вам потрібно.

Creality Ender 3 S1 поставляється у майже зібраному вигляді (ще одне нововведення для лінійки Ender 3) разом з декількома акуратно поміченими болтами та гвинтами. Паперова інструкція підходить лише для дбайливих клієнтів, а всі інші можуть відкрити файл формату PDF або відео на карті SD.

Спочатку потрібно встановити роз'єм. Він входить у пази на базовому блоці та утримується на місці 2 гвинтами та 2 болтами з кожного боку. Потім необхідно прикріпити вузол хотенду до X-роз'єму чотирма гвинтами. Екран управління кріпиться збоку 3 гвинтами, а тримач котушки замикається зверху. Підключення дуже просте, оскільки все вже прикріплено до рами.

Нарешті, залишиться перевернути перемикач джерела живлення, щоб він відповідав 230V. Creality розмістила гігантську наклейку, щоб переконатися, що ви не пропустите цей крок.

Ender 3 S1 поставляється із встановленим CR Touch – відповіддю Creality на популярний BL Touch. Це металевий зонд, який фізично торкається поверхні друку та працює як з металевими, так і зі скляними поверхнями. Щоб вирівняти принтер вперше, виберіть значення «Рівень» у головному меню. Принтер негайно перейде до процедури вирівнювання без попереднього нагрівання і торкнеться 16 точок навколо платформи.

Потім перевірте Z Offset. Натисніть «Підготувати» у головному меню та прокрутіть вниз до «Зміщення по осі Z». Помістіть аркуш паперу під сопло та відрегулюйте величину зміщення, доки сопло не буде дряпати папір. При вирівнюванні Ender 3 S1 він не потребує будь-якого налаштування, але завжди корисно провести додаткову перевірку. Якщо CR Touch не може вирівняти стіл, вам потрібно буде встановити рівень вручну. Вказівки для цього є в інструкції.

Далі можна завантажити нитку, хоча незручно, що, як і у попередніх моделях Ender 3, на панелі управління немає процедури завантаження нитки. Багато хто подумає, що це недогляд, поки не переглянуть керівництво. Шлях нитки Creality Sprite настільки короткий, що ви можете завантажувати і вивантажувати її повністю вручну. Щоб завантажити привід, нагрійте машину і вставте нитку у верхній отвір. Натисніть на важіль, щоб звільнити натяжну пружину і проштовхніть нитку всередину. Щоб розвантажити нитку, виконайте зворотний процес.

Якщо ви змінюєте кольори, матеріал або нитку, що чистить, ви все одно можете дати машині вказівку видавлювати більше матеріалу за допомогою панелі управління. Тим не менш, для більшості випадків заміни нитки вам потрібно лише вручну проштовхнути її на половину сантиметра або близько того через привід.

 

 

Підготовка файлів/програмного забезпечення для Creality Ender 3 S1

 

Creality Ender 3 S1 поставляється з програмою Creality Slicer 4.8.0. Ви також можете використовувати популярні програми Cura та PrusaSlicer, доступні для безкоштовного завантаження.

В останній версії Cura (4.13.1) немає профілю для Ender 3 S1, але ви можете використовувати профіль для Ender 3 Pro і налаштувати висоту збірки на 270. PrusaSlicer має профіль для Ender 3 S1.

 

 

Друк на Creality Ender 3 S1

 

Creality Ender 3 S1 забезпечує відмінну якість друку прямо з коробки. Нашим першим друком був попередньо сформований кіт із SD-картки. Ми використовували зразок PLA, що додається, і він вийшов відмінним, з однією ниткою, що стирчить, у рота кота.

Після першого успішного друку ми одразу ж перейшли на шовковий PLA (серія Matterhacker's Build Silky Blue PLA) та ще одну просту модель – Fred the Frog. Саме тоді ми виявили, що новий стіл з полікарбонатним покриттям дуже липкий. На ньому завжди щось залишається, тому залишки потрібно знімати скребком. Модель Fred the Frog залишила кілька шарів, коли спробували відірвати її від поверхні вручну.

Після регулювання висоти Z Creality Ender 3 S1 добре справлявся з моделлю PLA та артикулованими відбитками. Ось безкоштовний відбиток Chameleon від McGybeer, надрукований шарами завтовшки 0.2 мм за допомогою Inland Rainbow 2 PLA.

Далі йде тестовий друк Calibration Castle від YouTuber Maker's Muse. Цей відбиток призначений для стрес-тестування принтера FDM, і Ender 3 S1 справився з ним. Друк вийшов майже ідеальним. Ми друкували з висотою шару 0.16 з переробленого PLA Protopasta.

Ми шукали нові калібрувальні відбитки і знайшли цей цікавий будиночок від tmpx64. Всі дрібні деталі, включаючи не найзручніші для принтера ринви, надруковані чудово. Принтер друкував у 0.2 шару філаментом Printerior Purple PLA.

Ми провели швидку перевірку з ТПУ, і, як і очікувалося, прямий привід Creality Sprite не мав проблем із еластичною ниткою. Ця модель надрукована на висоті 0,2 шару з Matterhacker Build Series напівпрозорого фіолетового кольору.

 

 

Висновки

 

Ender 3 S1 пропонує майже ідеальні можливості друку, які дуже відрізняються від його бюджетних попередників. Принтер легко зібрати, а система вирівнювання CR Touch працює чудово. Ви отримуєте гарні гладкі відбитки навіть за стандартних налаштувань друку. Пластина із сталевим покриттям – це крок у правильному напрямку. Однак покриття надто липке. Згодом він може зношуватися, хоча після декількох тижнів друку вам все ще потрібно буде використовувати клей-олівець і бути дуже обережними при видаленні відбитків.

Підсумовуючи, можна сказати, що Ender 3 S1 – це високоякісна версія надійної робочої конячки Creality, яка (майже) не потребує модифікацій. Якщо ви шукаєте більш доступний принтер з таким же розміром складання, автоматичним вирівнюванням та прямим приводом, зверніть увагу на Anycubic Kobra. Цю та інші моделі 3D-принтерів ви можете купити у магазині Артлайн. Це один із найавторитетніших магазинів на українському ринку.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Які основні переваги 3D-принтера Creality Ender 3 S1?
Це якісні відбитки, легке складання, автоматичне вирівнювання столу, прямий привід та тиха робота.
+ Чи є у моделі мінуси?
Так, це занадто липка поверхня друку, незвичайне розташування вентилятора охолодження та відсутність сенсорного екрану.
+ Де придбати якісний 3D-принтер в Україні?
Магазин Artline є одним із провідних постачальників різноманітної техніки. Ми пропонуємо збірки комп'ютерів, робочих станцій, ноутбуки, комплектуючі, програмне забезпечення та багато іншого.