#resheniya-dlya-raboty

На що звернути увагу, купуючи робочу станцію для StreamLabs OBS 2021?

Купити робочу станцію для StreamLabs OBS 2021

Сьогодні складно уявити себе відірваним від інформаційного поля. Сучасне суспільство створило свій власний формат подачі інформації, за допомогою якого будь-яка людина може стати зіркою ефіру. Один з популярних напрямків – стрімінг. З його допомогою блогери ведуть огляди відеоігор, показують навколишнє оточення, рекламують бренди, подорожують по світу і так далі.

Для стрімінгу використовують різні допоміжні програми. Наприклад, StreamLabs OBS – це програма для трансляцій, яка дозволяє транслювати ігри з ПК. У будь-якої програми є свої системні вимоги, які потрібно враховувати, обираючи комп'ютер. Тому давайте розберемо, на які з них необхідно звернути увагу в першу чергу.

 

 

Зміст:

  1. Параметри процесора
  2. Відеопроцесор
    1. Прискорення StreamLabs OBS на GPU
  3. ОЗП і накопичувач
  4. Збірка з мінімальними вимогами
    1. Рекомендації
  5. Оптимальна збірка
    1. Рекомендації
  6. Професійна збірка
    1. Рекомендації
  7. Який магазин вибрати для покупки робочої станції для StreamLabs OBS в 2021?

 

 

Якщо ви збираєтеся стрімити гру на одному ПК, тоді потрібно вибрати потужний процесор і відеокарту. Йому доведеться виконувати кілька ресурсномістких завдань: захоплення екрану, кодування відеопотоку і трансляція в мережу. Якщо ж ви будете використовувати для цього два комп'ютери, то стрімінгом буде займатися один пристрій, а другий ПК сфокусується тільки на грі. В даному випадку додатковому комп'ютеру потрібна плата відеозахоплення і периферія для стрімінгу: мікрофон, камера та інше. Такий варіант обійдеться вам дорожче.

Все-таки найпопулярнішим варіантом є трансляція з одного пристрою, тому важливо підійти відповідально до вибору його комплектуючих. Інакше це відіб'ється не тільки на роботі гри, але і на якості картинки, яку отримають ваші глядачі.

 

 

Параметри процесора

 

Від процесора залежить якість стрімінгу і швидкість гри. Тому якщо ви хочете, щоб ваш глядач побачив якісну картинку, необхідно переконатися, що ЦП здатен впоратися з поставленими завданнями.

Велика частина ігор оптимізована для 4-х ядерних процесорів. Для трансляції ігор необхідно близько 2-х ядер, тому можна використовувати процесор Intel Core i7-10700K або AMD Ryzen 7 3800X, або ще потужніший. У будь-якому випадку важливо, щоб кількість оперативної пам'яті була не менше 8 ГБ.

Якщо ви займаєтеся стімінгом професійно і збираєтеся показувати сучасні ігрові проекти з картинкою високої якості за допомогою StreamLabs OBS, ми радимо вибрати процесор AMD Ryzen 9 5900X або AMD Ryzen 9 5950X. Щодо виробника Intel, то можна вибрати Intel Core i9-10900.

У тому випадку, коли бюджет обмежений, можна переключитися на апаратне прискорення обробки відео і використовувати відеокарту. Як це зробити, зазначено нижче. У такій ситуації підійде AMD Ryzen 5 3600 або Intel Core i5-10400. Разом з тим якість картинки може стати гірше, особливо це стосується графічно насичених ігор, які самі по собі створюють серйозне навантаження на відеокарту.

 

 

Відеопроцесор

 

Важливу роль для забезпечення якісного зображення в StreamLabs OBS відіграє відеокарта. Якщо у вас в планах використовувати для обробки відеосигналу карту, тоді потрібно впевнитися, що вона зможе не тільки забезпечити високу швидкість гри в необхідній роздільній здатності, а й одночасно впоратися з відеотрансляціями.

З таким навантаженням відмінно справляються відеокарти NVIDIA. Якщо розглядати відносно недорогий, але досить потужний варіант, можна почати з GeForce GTX 1660 Super або GeForce GTX 1660 Ti. Відеокарти від NVIDIA мають відмінну міць для ігор. Ще застосовують спеціальні апаратні кодери для кращої потокової трансляції.

Відеокарти GeForce RTX 2060, RTX 3060, RTX 3070, RTX 3080 є прекрасним варіантом (також вони можуть бути з приставкою «Ti»). В якості кращого бюджетного варіанту підійде карта GeForce RTX 2060, яка відмінно підтримує ігри в Full HD. У разі, коли ви граєте з високою частотою оновлення, то краще вибрати RTX 3060 Ti. А для гри з максимальною роздільною здатністю радимо вибрати RTX 3080 і краще. Ці відеокарти дозволяють підвищити візуальну якість і частоту кадрів.

 

Прискорення StreamLabs OBS на GPU

Під час гри процесор сильно навантажується, тому стрімити краще через відеокарту в StreamLabs OBS. Таким чином підвищиться якість і продуктивність вашої гри. Для цього необхідно зробити наступні дії:

  1. Зайти в «Налаштування».
  2. Перейти у вкладку «Вивід».
  3. Вибрати необхідний кодер «NVENC» в списку. Як тільки він включився, ви отримаєте більш високий FPS і більш якісний потік.

 

А тепер поговоримо трохи про оперативну пам'ять і накопичувачі.

 

 

ОЗП і накопичувач

 

Для стрімінга краще вибирати обсяг ОЗП якомога більше, щоб його вистачало для роботи в багатозадачному режимі і для будь-яких додатків, в тому числі і StreamLabs OBS.

Зазвичай на моніторі під час трансляції, крім гри, на дисплей виводиться альтернативна інформація, наприклад, донати і чати. Тому, щоб трансляція не гальмувала, потрібно не менше 16 ГБ пам'яті DDR4, а краще 32 ГБ. Це дасть можливість не тільки транслювати командну гру онлайн, але і спілкуватися по Skype без затримок. Також важливо звернути увагу на частоту: чим вона вища, тим швидше працює вся збірка.

Що ж стосується накопичувача, краще використовувати SSD, так як він швидше, ніж HDD. Краще вибирати обсяг мінімум 500 ГБ.

Для того щоб полегшити вам вибір ПК, нижче ми привели збірки різної комплектації і опис комплектуючих. Вони підійдуть стрімерам різних рівнів – від тих, хто хоче отримати максимально якісну картинку, до тих, хто робить перші кроки в стрімінгу і обмежений в коштах.

 

 

Збірка з мінімальними вимогами

 

ЦП Intel Core i5-11400F
Відеопроцесор NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB
ОЗП 16 ГБ DDR4-3200
Накопичувач 480 ГБ SSD+2ТБ

 

Тут встановлений процесор Intel Core i5-11400F, у якого в наявності 6 ядер з 12 потоками і основною частотою 2.6-4.4 ГГц. На відміну від свого попередника у нього велика продуктивність і він підтримує підвищену швидкісну пам'ять. Він заснований на архітектурі Cypress Cove, яка збільшує продуктивність приблизно на 15-17% в порівнянні із Skylake.

У процесора Intel Core i5-11400F базова тактова частота трохи менше, ніж у попередника, Intel Core i5-10400F. Причина криється в тому, що для виготовлення Rocket Lake використовується старий техпроцес з 14-нм стандартами. Якраз через це ядра Cypress Cove виділяють більше тепла, ніж у попередньої моделі. Але зараз це не грає великої ролі, оскільки материнські плати не встановлюють процесору обмеження енергоспоживання. Якщо ви плануєте використовувати процесор для великих навантажень, радимо встановити додатковий кулер для кращого охолодження.

Важливу роль в сучасному комп'ютері грає відеокарта. У даній збірці вона встановлена на чіпі Turing TU106 – GeForce RTX 2060. В її наявності пам'ять на 6 ГБ стандарту GDDR6 з частотою 14 000 МГц. З такою картою ви зможете грати в роздільній здатності Full HD з високими налаштуваннями якості.

ОЗП на 16 ГБ дасть можливість комфортно стрімити. Обсяг SSD накопичувача на 480 ГБ моментально завантажить ОС і додаток StreamLabs OBS. А другий накопичувач на 2 ТБ надасть можливість зберігати великий обсяг необхідної інформації.

 

Рекомендації

ARTLINE Gaming X53v25Win

Технічні параметри:

  • ЦП: Intel 6-Core i5-11400F 2.6-4.4Ghz;
  • Відеопроцесор: GeForce RTX 2060 6GB GDDR6;
  • ОЗП: 16GB DDR4-3200 Gaming;
  • Накопичувачі: 480 GB M.2 NVME SSD+2TB;
  • Материнська плата: PRIME B560M-A.

 

*У вас є можливість купити цю модель робочої станції або ми зберемо будь-яку іншу конфігурацію по вашим параметрам.

ARTLINE Gaming X53v25Win

 

 

Оптимальна збірка

 

ЦП AMD Ryzen 7 3800X
Відеопроцесор NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti 8GB
ОЗП 32 ГБ DDR4-3200
Накопичувач 1ТБ SSD

 

Основа цієї конфігурації – 8-ми ядерний процесор AMD Ryzen 7 3800X з 16 потоками, у якого топовий чіп сімейства Vermeer. При навантаженні його частота становить 4.7 ГГц. Він став найстарший в своїй лінійці з 8-ми ядерних процесорів 3-го покоління на архітектурі Zen 2.

Цей процесор актуальний для тих користувачів, хто приглядає собі потужний ПК для різних завдань: ігор, стрімінга, обробки даних. Якщо порівняти його з AMD Ryzen 7 3700X, виявиться, що у обох моделей схожі характеристики і продуктивність. Тільки AMD Ryzen 7 3800X виділяє більше тепла, тому вам знадобиться просторий корпус і хороша система охолодження. В іграх 3800X краще на 2-3% завдяки більш високим тактовим частотам, але в обчислювальних додатках він випереджає свого конкурента на 5-7%.

Якщо сказати в двох словах, то для домашнього тихого використання годі й шукати кращого, ніж AMD Ryzen 7 3700X. Але, якщо ви збираєтеся не тільки грати, але і використовувати вимогливі додатки, наприклад, StreamLabs OBS, радимо вибрати AMD Ryzen 7 3800X.

Відеопроцесор GeForce RTX 3060 Ti 8GB перебуває на стику графічних адаптерів середнього і високого класу. Він заснований на архітектурі Ampere і може забезпечити відмінну продуктивність. Цей відеопроцесор чудово підійде для ігор в роздільній здатності 2.5к, а в ряді ігор – і для 4К. Безумовно, в роздільній здатності Full HD відеопроцесор потягне всі ігри у високій якості графіки з трасуванням променів.

Для кращої наочності, нижче наведено огляд декількох процесорів, про які ми говорили вище.

 

 Рекомендації

ARTLINE Overlord X83v09

Технічні параметри:

  • ЦП: AMD 8-Core Ryzen 7 5800X 3.8-4.7 Ghz;
  • Відеопроцесор: GeForce RTX 3060 Ti 8GB
  • ОЗП: 32GB DDR4-3200 Gaming;
  • Накопичувачі: 1 TB NVME SSD;
  • Материнська плата: PRIME B550M-A.

 

*У вас є можливість купити цю модель робочої станції або ми зберемо будь-яку іншу конфігурацію по вашим параметрам.

ARTLINE Overlord X83v09

 

 

Професійна збірка

 

ЦП AMD Ryzen 9 5900X
Відеопроцесор NVIDIA GeForce RTX 3080 10GB
ОЗП 64 ГБ DDR4-3600
Накопичувач 1ТБ SSD+1ТБ

 

У професійну збірку встановлений один з кращих процесорів – AMD Ryzen 9 5900X, який займає друге місце після Ryzen 9 5950X. У його наявності 12 ядер з 24 потоками? і він заснований на архітектурі Zen 3. Розроблений за тим же технологічним процесом 7-нм, як і його попередники. У нього TDP становить 105 Вт, а верхня межа – 142 Вт. Це відмінний процесор, як для ігор, так і для будь-яких робочих навантажень, в тому числі і для трансляції ігор з комп'ютера за допомогою StreamLabs OBS.

А щоб цей процес був ще більш якісним, в дану збірку ми встановили потужний відеопроцесор – GeForce RTX 3080 10GB. Він показує відмінну продуктивність в різних напрямках: в іграх, 3D, редагуванні відео до 8К, або при трансляціях в високій якості. Апаратне кодування і декодування збільшить ефективність і якість картинки і покаже дрібні візуальні деталі вашої гри за допомогою StreamLabs OBS.

Швидку і стабільну роботу гарантує пам'ять на 64 ГБ покоління DDR4 з високою частотою. Для установки програм і зберігання даних встановлено два накопичувача по 1 ТБ кожен.

 

Рекомендації

ARTLINE Gaming STRIXv43

Технічні параметри:

  • ЦП: AMD 12-Core Ryzen 9 5900X 3.7-4.8 Ghz;
  • Відеопроцесор: GeForce RTX 3080 10GB;
  • ОЗП: 64GB DDR4-3600 Gaming;
  • Накопичувачі: 1 TB M.2 NVME SSD+1 TB;
  • Материнська плата: PRIME X570-PRO.

 

*У вас є можливість купити цю модель робочої станції або ми зберемо будь-яку іншу конфігурацію по вашим параметрам.

ARTLINE Gaming STRIXv43

 

 

Який магазин вибрати для покупки робочої станції для StreamLabs OBS в 2021

 

Інтернет-магазин Артлайн пропонує величезний асортимент всіляких конфігурацій робочих станцій. У нас ви можете купити як готовий пристрій, так і зібрати його під замовлення. Якщо виникнуть питання з вибором, досвідчені консультанти допоможуть вам вибрати відповідну модель. Заходьте до нас, ми завжди раді допомогти!

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]