#kompyuter-dlya

Комп'ютер для проектування

Купити комп'ютер для проектування

Сьогодні компанія NVIDIA випускає настільки потужні відеокарти, що вони самостійно здатні виконувати комплексні завдання в САПР. Це стосується всього програмного забезпечення: Autodesk AutoCAD, 3Ds Max, Maya, Inventor, SolidWorks, SolidEdge, T-FLEX, PTC Creo, CATIA і т.д. Щоб оптимізувати роботу відеокарт в цих програмах компанія NVIDIA навіть випустила спеціальні драйвери під кожну програму. Будь-який високопрофесійний інженер, архітектор і дизайнер зобов'язаний купити настільний комп'ютер ПК з відеокартою від NVIDIA, тільки так можна досягти максимального комфорту під час роботи.

 

 

 

Содержание:

  1. Як вибрати комп'ютер для САПР
  2. Процесор для САПР
  3. Відеокарта для САПР
  4. Оперативна пам'ять для САПР
  5. Накопичувач для САПР
  6. Комп'ютер для проектування від компанії Artline

 

 

Вибір комп'ютера для офісу, а зокрема і відеокарти, багато в чому залежить від того, з якою графікою ви буде працювати. Для роботи з простою 2D графікою достатньо звичайного ігрового комп'ютера, для неї не потрібно занадто багато обчислювальних потужностей. У разі 3D графіки, ситуація складніша. 3D графіка/анімація – це завжди складні обчислення, опрацювання фізики, освітлення і т.д. Без потужної робочої станції ніяк не обійтися.

 

 

Як вибрати комп'ютер для САПР

 

 

Комп'ютер без відеокарти можна використовувати для роботи з 2D/3D графікою, а ось без процесора – ні. У першому випадку комп'ютерні обчислення будуть здійснюватися довше, а в другому випадку комп'ютер взагалі не буде працювати. Комп'ютер для 2D/3D графіки обов'язково повинен володіти потужним процесором і достатньою кількістю оперативної пам'яті. Не менш важливі і накопичувачі, які використовуються системою – SSD.M2 в 7 разів швидше SSD SATA і в 50 разів швидше HDD накопичувача. Від накопичувача залежить швидкість роботи програм, а відповідно і фахівця.

 

 

Процесор для САПР

 

 

Більшість САПР програм підтримують багатоядерність і таким чином ефективно збільшують швидкість здійснення обчислень. Тільки AutoCAD не підтримує багатоядерність в більшості завдань. Багатоядерність в AutoCAD підтримується тільки при регенерації двомірних проектів, в інших випадках використовується тільки одне ядро, тому важливо щоб воно володіло високою тактовою частотою.

Максимальний комфорт при роботі з комплексними і складними завданнями можуть забезпечити тільки сучасні центральні процесори. Купувати ПК із застарілим процесором погана ідея, він просто може не витримувати високі навантаження, а це негативно вплине на продуктивності всієї системи. Також не варто використовувати ПК з гібридними процесорами – вбудовані графічні ядра не призначені для проектування в 3D.

Intel Core i7-10700K – потужний процесор для базової збірки ПК для САПР. 8 ядер/16 потоків з базовою тактовою частотою 3800 МГц і максимальною тактовою частотою 5200 МГц дозволяють цьому процесору демонструвати високі показники продуктивності в САПР програмах. До речі, за допомогою Intel Core i7-10700K можна заощадити на відеокарті – всередині цього процесора є вбудована відеокарта. Для 2D графіки її потужностей буде достатньо, а от для 3D - ні.

Для професійної роботи з 3D графікою рекомендуємо центральні процесори Intel Core i9. Вони володіють великою кількістю ядер/потоків, а відповідно величезними обчислювальними потужностями. Нижче представлена порівняльна таблиця Intel Core i9-10980XE, Intel Core i9-10940X, Intel Core i9-10920X, Intel Core i9-10900X.

 

 

Відеокарта для САПР

 

 

Компанія NVIDIA випустила цілу серію відеокарт під назвою NVIDIA Quadro. Ми рекомендуємо використовувати саме їх. У порівнянні з відеокартами RTX вони демонструють більш низькі результати у відеоіграх, однак більш високі в робочих програмах. 

Залежно від ваших потреб, є кілька відеокарт NVIDIA Quadro з різною кількістю відеопам'яті. Відеокарти Quadro пропонують величезну кількість можливостей і переваг, які не пропонують відеокарти серії GTX і TITAN RTX. Серед таких переваг більш високий рівень згладжування (64x), більш висока кількість пам'яті (до 48GB) і створення додаткових робочих столів. Це лише деякі переваги, список може бути набагато довший.

 

 

Оперативна пам'ять для САПР

 

 

Сьогодні мінімальним обсягом оперативної пам'яті для будь-якого комп'ютера вважаються 8 ГБ, однак для проектування цього обсягу недостатньо. Для роботи з 2D графікою вистачить 16 ГБ оперативної пам'яті. Базові робочі станції для САПР потребують мінімум 32 ГБ оперативної пам'яті, професійні – 64 ГБ.

Максимальний об'єм оперативної пам'яті, який можна встановити в ПК, залежить від процесора. Якщо в ПК встановлено процесор з 2 каналами пам'яті – максимальний обсяг 128 ГБ, якщо з 4 каналами пам'яті – 256 ГБ. Тип пам'яті обов'язково повинен бути DDR4. Щодо частоти пам'яті, чим вона більша, тим краще вона взаємодіє з центральним процесором, а відповідно тим вище ефективність системи в цілому.

 

 

Накопичувач для САПР

 

 

Базові робочі станції для САПР зазвичай використовують 2 накопичувачі – SSD SATA і HDD. Обсяг SSD SATA в таких системах не перевищує 250GB, а HDD 1TB. Цих обсягів цілком достатньо для 2D графіки.

Професійні збірки дуже часто використовують 3 накопичувачі – SSD M.2, SSD SATA і HDD. Перший використовується для САПР програм, це дозволяє забезпечувати швидке завантаження програм. Другий накопичувач використовується для зберігання тимчасових файлів, що дозволяє оптимізувати взаємодію програм з файлами. Жорсткий диск використовується для зберігання архівних і готових проектів. До речі, HDD диск може перебувати як всередині корпусу комп'ютера, так і зовні.

Важливо відзначити, що SSD M.2 працює в 7 разів швидше SSD SATA і в 50 разів швидше HDD диска. Саме тому вони дуже сильно цінуються фахівцями, які працюють з САПР програмами. Топовими моделями SSD M.2 накопичувачів вважаються Samsung 970 EVO Plus і Kingston KC2000, які можуть розвивати швидкість читання/запису до 3,5 GB в секунду.

 

 

Комп'ютер для проектування від компанії Artline

 

 

ARTLINE WorkStation W97v11

ARTLINE WorkStation W97v11 – потужний базовий ПК для програм САПР. Він ідеально підійде для початківців. Усередині Intel 10-Core i9-10900KF 3.7-5.3Ghz – центральний процесор високого рівня продуктивності. Разом зі спеціалізованою відеокартою Quadro RTX 5000 16GB він демонструє високі результати продуктивності. Підтримку забезпечують 64Gb високошвидкісної оперативної пам'яті DDR4-3200 Gaming. Комп'ютер оснащений достатньою кількістю вільного місця – всередині 500GB M.2 NVME SSD і 2TB HDD. Усередині також стоїть материнська плата, оптимізована для роботи центральних процесорів Intel 10-го покоління. Блок живлення на 650 Вт сертифікації 80+ Gold ідеально виконує свою роботу. Для охолодження процесора встановлений кулер be quiet! Dark Rock 4. На всі робочі станції поширюється гарантія протягом 38 місяців. Завдяки використанню найсучасніших і найпотужніших комплектуючих, в цій збірці є все, що дозволяє професіоналам дизайну і моделювання вирішувати складні завдання.

 

ARTLINE WorkStation W98v28Win

ARTLINE WorkStation W98v28Win – швидка робоча станція з ігрових комплектуючих. Вона володіє величезною кількістю обчислювальних потужностей, прекрасно підходить не тільки для роботи, але і вимогливих відеоігор. Усередині AMD 16-core Ryzen 9 3950X 3.5-4.7Ghz – ігровий процесор з чудовою базовою/максимальною тактовою частотою і величезною кількістю ядер/потоків. Ігрова відеокарта GeForce RTX 3080 10GB володіє величезною кількістю CUDA ядер, що позитивно позначається на швидкості роботи фахівців з 3D графікою. Оперативної пам'яті досить багато - всередині 64Gb DDR4-3200 Gaming. 2 високошвидкісних SSD накопичувача ідеально справляються із записом/читанням даних – вільного простору 2TB. Материнська плата ASUS PRIME X570-P оптимізована для роботи з процесорами Ryzen покоління Zen 2 і має утиліту Fan Xpert 4. Охолодження центрального процесора здійснює високопродуктивний кулер be quiet! Dark Rock 4 Pro. Блок живлення на 1000 Вт сертифікації 80+ Gold дозволяє системі максимально ефективно функціонувати під час екстремальних навантажень.

 

ARTLINE WorkStation PROARTv08Win

ARTLINE WorkStation PROARTv08Win – стильна робоча станція, яка призначена для складних/комплексних проектів і екстремальних навантажень. Система складається з найнадійніших комплектуючих. Усередині Intel 10-Core i9-10900KF з дивовижною базовою/максимальною тактовою частотою 3.7/5.3Ghz відповідно. Спеціалізована відеокарта Quadro RTX 5000 16GB ідеально виконує свої завдання. Проекти будь-якого обсягу візуалізуються дуже швидко. 64Gb високошвидкісної оперативної пам'яті DDR4-3200 Gaming забезпечують центральний процесор необхідною швидкодією. Накопичувачі всередині цієї збірки найшвидші – SSD M.2 і SSD SATA об'ємом 500Gb і 1TB відповідно. Усередині також професійна материнська плата ASUS ProArt Z490-CREATOR 10GG з підтримкою роз'єму LGA 1200 для процесорів Intel Core 10-го покоління. Її надійність і продуктивність забезпечує ряд унікальних технологій і функцій (AI Overclocking, AI Cooling, CreationFirst). ARTLINE WorkStation PROARTv08Win – унікальна і стильна робоча станція для професіональних фахівців.