UA  |  RU

Джонні Клебітц – віце-президент байкерського клубу "Пропащі" разом зі своїми побратимами відправляється зустрічати кореша, котрий щойно вийшов з в'язниці. Цей кореш – вожак банди на ім’я Біллі Грей, з котрим наш протагоніст ганяє ще з юних років.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ПОВНИЙ СЮЖЕТ GTA 4 LOST AND DAMNED МОЖЕШ НА КАНАЛІ ARTLINE PLAY

 

 

Грей загримів до буцегарні надовго, тому поки його не було Джонні крутив справи. Не дивлячись на те, що Грей – кровожерливий бандюган, образ котрого злегка натякає на Чарлі Менсона, він дуже ласкаво спілкуються з копами, котрі, за їхніми словами, тримають його за jaja. Після недовгої вистави ми з шефом відправляємось до байкерського клубу, де випиваємо під Cannibal Corpse. Грей розуміє, що байкер без байка – це як чоловік без прибору, тому ставить контрольне запитання - де саме зараз його крихітка. А байк Біллі в іншого байкерського клубу – "Янголи смерті", з котрими все життя той воював. Сповнений рішучості, Білл каже про повернення свого, але Джонні ця ідея аж ніяк не до вподоби. Справа в тому, що за час відсидки Грея Джонні почав вести справи зовсім по-іншому. Він закінчив кровопролитну війну з двома іншими байкерськими клубами і усердно займається бізнесом, продаючи кокс по всьому Ліберті-Сіті. За виручені гроші Джонні Клебітц за кликухою Жид наймав для Біллі адвокатів, доглядав за бандою і ремонтував байки, але Білл не сприймає подібну політику, тому поступово починає обирати той ж курс, що й був до його посадки. Це аж ніяк не подобається Джонні, так як він доклав великих зусиль, щоб наладити бізнес і відмахатись від копів, але сумніватись у своєму поводирі не годиться, саме тому Пропащі відправляються до одного механіка, який мав зв’язок з байком шефа, добряче лякають його, після чого дізнаються, де саме знаходиться байк. Вони залітають на невеличке звалище в Нортвуді і кришать на капусту Янголів смерті, після чого забирають моцик.

 

 

На святкування сходить декілька днів. До клубу приходить Джонні, який каже, що час зайнятись справами, а не бити байдики, після чого розгорається конфлікт з Білом. Ці двоє постійно будуть сратись між собою, а сам байкерський клуб «Пропащі» багато в чому нагадує банду Ван дер Лінде з РДР2 – розмов про вірність тут теж буде дюжина. Все ж цього разу до гріха між побратимами не дійшло, але на паті заявились Янголи смерті, які прийшли попередити Біла і його команду про можливі наслідки. Біл, сміючись, весело стріляє в спину одному з них, інших добиває братство, щоб ті нічого не розпатякали. Наприкінці квесту ми зустрічаємось з двома іншими членами банди, один з котрих, Джейсон, каже, що мчить до однієї леді, з котрою крутить шури-мури. Цього чувака в GTA 4 ми мочимо за Ніко Белліка, котрий діє за порученням боса маскальської мафії Міхаіла Фаустіна. Так той вбив двох зайців одним пострілом, залишивши дочку небажаного впливу і посіявши чвари між байкерськими клубами. 

 

 

Наступного разу, коли Джонні заходить до клубу, він бачить, як Білл чілить з адвокатом, котрий намагається косити під байкерів. Шефу приходить смска, що на їхніх пацанів наїхали. Пропащі вирушають мочити Янголів Смерті, а після дізнаються, що Джейсона завалили. Виявляється, хтось найняв якогось сербського емігранта, щоб зробити це, тому потрібно відшукати і покарати його.

 

 

Згодом в барі Пропащих Джонні застає Рея Бочіно – він крутить справи з Біллом, котрий винен йому гроші. Рей каже Білу, що їхнього друга Джейсона вбив не якийсь сербський емігрант, а Янголи Смерті. Банда відправляється до клубу Янголів, кидає у вікно гранату і валить всіх там присутніх під death metal. Хлопці знаходять в лігві дві сумки з героїном, які Білл вирішує забрати і продати. Джонні аж ніяк не в захваті від подібного, але як сказав шеф, так і буде. 

Джонні випадає прибуткова справа – викрасти декілька байків Янголів Смерті, щоб продати їх чуваку, котрий відправить їх до Японії. Все йде по маслу, але на базі на Пропащих наїжджають два продажних копа. Цим добродіям відведено мінімум екранного часу, так як вже в наступному квесті вони назавжди отримують червоні картки.

 

 

Так як Джонні і його банда в основному займались продажом наркотиків, вони шарять тему і продовжують розширювати ринок. Їхнім постачальником є Елізабет, товста латино-американка, котра думає, що вона дуже серйозний бос. Ця каркачіта знайшла для Джонні покупців на дві сумки героїну, та для того, щоб все пройшло гладко, вона вписує до справи Ніко і Плейбоя Ха, котрі повинні прослідкувати за угодою. Як відомо, все пішло не за найкращим сценарієм, адже покупці Елізабет виявились копами. На щастя, всім вдалось втекти, хоч фараони після цього моменту постійно будуть наярювати Джонні на Київстар, щоб той прийшов і все їм розповів, на що Джонні відповідає – fuck u.

Білл Грей не надто сильно париться щодо невдалої угоди з геричом, тому одразу відправляє нас на допомогу його колезі – чиновнику та політику Томасу Стабсу, котрий трусить перед нами своїм господарством без зайвого сорому. Він підкидує нам діло – завалити його дядька, через котрого той не може дістатись до грошового фонду. 

 

 

Тільки-но ми відправимо на той світ старого пердуна, як вже через годину-другу нам потрібно позбавити цей світ від небажаних комірок суспільства. Нам телефонує наша колишня дівчина Ешлі, котра благає про допомогу, мовляв якісь торчки хочуть завалити її, тому потрібно все швиденько розрулити. Джонні погоджується на допомогу через те, що досі в глибині душі виношує теплі почуття до колишньої, хоч та лише використовує його у власних цілях. Колись Ешлі була моделлю, котра приїхала до Ліберті Сіті по славу та гроші, та з того всього вона зв’язалась з Джонні, котрий і привів її до байкерського клубу. Поступово Ешлі підсіла на важку наркоту, та так знаркоманилась, що почала вести вкрай розкутий образ життя. Вона зрадила Джонні з Біллом Греєм, що стало першим дзвіночком до погіршення стосунків між ними. Джонні одразу ж знявся з стосунків, а наша дорогенька Ешлі пішла по руках і остаточно знаркоманилась. Не дивлячись на те, що вона постійно звинувачує Джонні в тому, що зараз з нею відбувається, вона постійно користуватиметься його добротою.

 

 

Джонні розібрався з наркоманами, але не розібрався з наркотою. Дві сумки герича треба спулити і на обрії з’являються китайські Тріади. Не повірите, але вони хочуть купити назад свій героїн. Пропащі повірили в подібне, відправились на діло в чотирьох: Білл, Джонні, Джим і Браян. Браян з Білом таємничо залишаються нас прикрити, тоді як ми з Джимом йдемо до китайців – ті, звісно ж, відкривають вогонь і забирають свій герич. Ми намагаємось врятуватись від бандитів і копів – нам щастить, на відміну від Білла Грея, котрого в’яжуть фараони. Той на всю горлянку волає, що його підставив Джонні, але яким чином і як його просікли – не знає ніхто.

 

 

В теорію про те, що Джонні – щур, вірить і Браян. В банді відбувається розкол, Браян хоче прибрати Джонні, так як вважає, що він завжди хотів бути президентом клубу. Розгорається декілька перестрілок, після котрих ми їдемо до дому Браяна, де й вбиваємо його. Тепер Джонні Клебітц повноправний вожак банди Пропащі.

 

 

На зв’язок виходить Елізабет, яка знайомить нас з чорними недобайкерами на спортивних моциках. Ця демо-версія Дженіфер Лопез відправляє нас мочити Янголів Смерті. Разом з цими інтелігентними молодими людьми ми викрадаємо старе корито з кокосом на одному з пунктів пропуску. Цього для Елізабет мало, тому в наступній місії ми ще й будемо продавати вкрадений кокс тим, хто в нас його захоче вкрасти. Як ви розумієте, такі персонажі довго не живуть.

 

 

Дзвонить мобільник – це Ешлі, котра знову встряла в халепу. Так як вона – торч, котрий може заплатити за товар лише інтимними послугами, вона вкотре влипла. Ешлі заборгувала грошей у Дмітрія Раскалова, антагоніста ГТА 4. Щоб виплатити її борг, кацапська мафія змушує Джоні викрасти брата Ніко – Романа Белліка. Ми здійснюємо прохане, а вже в наступному квесті разом з Ніко будемо продавати діаманти євреям, які до того віджали в Гея Тоні. Стежки головних персонажів ігор завжди перетинаються різко –  тоді Ніко і не знав, що його брата викрав Клебітц. Віз з діамантами проходить через оригінальну гру і два доповнення – саме в цій сцені три головних герої зустрічаються разом. Угода завершується перестрілкою, Джонні ледь вдається втекти., зате він забирає з собою гроші. Джонні вирішує не повертати гроші Рею Бочіно і причини цього не пояснюються. Швидш за все, таке рішення він прийняв через те, що Рей пердолить Ешлі, та й мало кому цей фазан подобається. ЦЕ не минає безслідно. Рей ловить нашого кореша Джима і піддає його тортурам. З його мобілки він пише Джонні смс «зустрінемось в Рея». Джонні приїздить до ресторану, потрапляє в опалу, та таки спригує разом з побратимом від італійського мафіозі.

 

 

Рей Бочіно усердно шукає нас. Ми їдемо до клубу, перед дверима котрого зустрічаємо Ешлі. Та розповідає, що Рей їй більше не друг, каже що Джим помер від завданої шкоди, а вона взагалі піде до клініки і злізе з наркоти. Джонні не вірить в подібне, тому ласкаво просить її піти на три букви і більше ніколи не нагадувати про себе. В клубі він зустрічає Стабза, який вирішує допомогти Джонні, так як ніколи не залишається боржником. Він каже, що про Рея той може не переживати, так як його приберуть найближчим часом. А от його старий друг Білл Грей почав надто багато патякати в тюрязі. Його історії можуть потягнути на 15 років для Джонні, тож той вирішує діяти. І знаєте як? Він збирає всю банду Пропащих і штурмує в’язницю, в котрій сидить Білл. Байкери вирізують весь персонал, після чого знаходять Білла. Той отримує кулю між очей, після чого Пропащі повертаються до свого клубу. Вони спалюють його, залишивши цей пласт життя позаду. Настав новий час, кращий час, з купою грошей в кишенях і вірними товаришами за плечима.