UA  |  RU

Total War Rome Remastered - комп'ютерна гра в жанрі стратегії в реальному часі, розроблена компанією Creative Assembly в 2021 році для таких платформ як Microsoft Windows, macOS, Linux.

 

Підібрати ігровий комп'ютер

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Total War Rome Remastered
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Total War Rome Remastered
  5. Огляд гри Total War Rome Remastered
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Total War Rome Remastered від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Total War Rome Remastered - ремастер оригінальної гри 2004 року, в якій ми боремося за часів розквіту і занепаду Римської імперії.

Гра отримала позитивні відгуки від гравців. За місяць вона набрала більше 5 тисяч позитивних рецензій в Steam.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Total War Rome Remastered

 

Системні вимоги Total War Rome Remastered низькі. Гру можна запустити навіть з офісного комп'ютера, на борту якого знаходиться відеокарта з 1 гігабайтом відеопам'яті. Потрібно багато місця на диску - 45 гігабайт вільного простору і 64-розрядна операційна система Windows 10 (не нижче версії 1809). Відзначити варто і той факт, що гра стала кроссплатформенною.

 

Мінімальні системні вимоги Total War Rome Remastered

 

Рекомендовані системні вимоги Total War Rome Remastered

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Total War Rome Remastered

 

Який процесор потрібен для Total War Rome Remastered

Ми не рекомендуємо підбирати ПК під Total War Rome Remastered, так як системні вимоги цієї гри дуже низькі. За вікном 2021-й рік, на світ виходять такі ігри як Days Gone і Biomutant, для роботи з якими потрібен новий 4-ядерний або 6-ядерний процесор. Список рекомендацій складається з наступних моделей CPU: Intel Core i3-10100F / Intel Core i5-10600K / Intel Core i5-11600K.

 

Яка відеокарта потрібна для Total War Rome Remastered

Сьогодні технології по поліпшенню графіки розвиваються дуже швидко. Незабаром ми зможемо побачити технологію retracing практично на всіх відеокартах від Nvidia, тому має сенс вибирати дорожчий GPU. У список наших рекомендацій входять: Nvidia GeForce RTX 2060 / Nvidia GeForce RTX 3060 / Nvidia GeForce RTX 3070.

 

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для Total War Rome Remastered

Кількість оперативної пам'яті завжди важлива для нормальної роботи програм та ігор. Сьогодні вам знадобиться 16 гігабайт стандарту DDR4 для оптимальної роботи ПК. Вибір накопичувача - справа суб'єктивна, так як тут думки розходяться на два фронти: HDD чи SSD? Кращим варіантом стане їх симбіоз з установкою операційної системи на SSD-диск.

 

 

Огляд гри Total War Rome Remastered

 

Атмосфера

Мода на римейки і ремастери все більше розширює ступінь свого впливу. Відомі компанії-розробники комп'ютерних ігор поступово піддаються їй, адже вона забезпечує відмінну можливість відродити своє дітище, чия популярність колись спровокувала появу маси схожих проектів. Дійсно, ремастери повернули в «рідні стіни» олдфагів, дозволяючи їм з головою зануритися в ностальгію. Також вони залучили нових гравців, які ніколи не грали в ту чи іншу гру з різних причин.

Часто сучасні ремастери займаються переосмисленням старого творіння. Крім поліпшеної графіки з сучасним моделюванням, розробники додають нові геймплейні можливості і розширюють ігровий асортимент за рахунок свіжих ідей, які чудово вписуються в стару гру. Минуло багато років, а прогрес на місці не стоїть - нові технології дозволяють побачити гру абсолютно в іншому світлі, як це сталося з недавнім Metro Exodus. Питання лише одне - чи сподобаються нововведення гравцям? Адже ми, олдфаги, знаємо, як можна зіпсувати кашу всього лише однією зайвою ложкою солі! Що ж сталося з Total War Rome Remastered, грою, на якій виросли цілі покоління?

Серія Total War відмінно себе почуває навіть в 2021 році. Нові частини виходять щороку, розробники не знають дефіциту фінансування і нових ідей. З кожним роком серія переносить нас в різну історичну епоху, висвітлюючи відомі події і дозволяючи надавати на них вплив, змінюючи хід історії. На цей раз розробники вирішили повернутися до витоків, воскресивши Total War Rome з 2004 року. Свого часу гра була вкрай популярним проектом, який надав революційного впливу на розвиток жанру. Rome стала першою грою для Creative Assembly на тривимірному движку, задавши хороший тон наступним творінням студії. Багато хто до цих пір вважає Rome кращою частиною у всій серії, і вона, на хвилиночку, складається з 19-ти ігор! Що ж запропонує нам ремастер першого Риму?

 

Геймплей

Перш за все, Total War Rome Remastered відрізняється поліпшеною графікою. Перед нами більш барвиста і насичена картинка з поліпшеними текстурами і роздільною здатністю в 4К. Так як камера в Total War завжди була інтерактивна, наблизивши, ви можете оцінити нову зовнішність солдат - тепер кожен воїн відрізняється один від одного множинними аспектами в зовнішності: зачіски, бороди, риси обличчя, інше. А ось анімації бійців залишилися на рівні 2004 року. Дивитися зблизька за їх пересуванням просто неможливо, адже це прямий шлях до катарсису. Про те, що відбувається під час бою і зовсім краще промовчати - виглядає це як ляльковий театр з поганим маріонеточником.

Тут ми підходимо до теми штучного інтелекту, болючої теми для всієї серії Total War. Якщо в останніх частинах авторам хоч якось вдалося оптимізувати роботу ШІ, в Total War Rome Remastered на цей аспект уваги не звернули, що потягнуло за собою негативні наслідки. Штучний інтелект в ремастері відверто тупить. Згодом, виникає відчуття, що він грає з нами в піддавки, але пізніше розумієш - інтелектом тут і не пахне. У відкритому бою поведінку ворога можна оцінити на трієчку, тоді як при облогах він видає неймовірні перли. Щоб не спойлерити, цей розділ я залишу вам на потім.

Істотні зміни отримав інтерфейс гри. Він був кардинально перероблений, через що любителям серії доведеться наново вивчати розташування всіх вікон. Розробники постаралися якомога сильніше спростити інтерфейс, і частково у них це вийшло. Тим не менш, інтерфейс Total War Rome Remastered залишився занадто перенасиченим, що підвищує поріг входження в гру.

Ігрові ролики також були перероблені. Гра отримала ряд нових реплік з використанням старої озвучки - здається, актори озвучування в заморських країнах живуть вічно. У новому ремастері вам не потрібно відкривати додаткові фракції, бо всіх їх можна розблокувати на самому початку гри. Більш того, розробники вирішили не ускладнювати життя гравцям і запхати в ремастер всі доповнення: Barbarian Invasion і Alexander вже присутні.

 

Графіка

Підтягнута графіка - основна перевага Total War Rome Remastered. Розробники дійсно постаралися над оформленням ігрового світу, застосували історичну скрупульозність до створення модельок солдат, забезпечили персонажів новими репліками зі старою озвучкою. У порівнянні з оригіналом, ремастер виглядає просто чудово. Але, на жаль, він не відповідає планці сучасності - скупі і мізерні анімації, графіка на рівні 2014 року, безліч спірних рішень в переробці інтерфейсу і завищена ціна. Були помічені і критичні помилки, які призводять до несподіваних вильотів і синіх екранів смерті. Старі баги так і не отримали виправлень.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Total War Rome Remastered від ARTLINE

 

На сайті інтернет-магазину компанії ARTLINE ви можете купити ігровий ПК за найбільш зручною ціною. Наш асортимент складається більш ніж з 800 збірок, і з кожним днем він активно поповнюється. Ігрові збірки від ARTLINE дозволять вам надовго забути про оновлення. Вони сконцентрують вашу увагу на нових шедеврах ігрової індустрії, дозволяючи запускати їх на максимальних графічних налаштуваннях.

 

Підібрати ігровий комп'ютер

 

Стандартні системні вимоги Total War Rome Remastered для ПК

ARTLINE Gaming X39v37 - ігровий ПК з дискретною відеокартою Nvidia GeForce GTX 1050 Ti (4 GB), яка позиціонується як одна з найпоширеніших моделей серед геймерів по статистиці Steam. Це бюджетний відеоадаптер на архітектурі Turing, здатний запускати сучасні ААА-проекти навіть на налаштуваннях ультра. Його вірний помічник у роботі - 6-ядерний процесор Intel Core i5-9400F (2.9 - 4.1 GHz) з 9-го покоління Coffee Lake. Модель володіє 8 гігабайтами оперативної пам'яті (DDR4 / 2666). Обсяг фізичної пам'яті становить 480 гігабайт (SSD-накопичувач).

 

Високі системні вимоги Total War Rome Remastered для ПК

ARTLINE Gaming X31v13 - ігровий ПК в корпусі QUBE, за прозорою стінкою якого ви можете побачити дискретну відеокарту Nvidia GeForce GTX 1650 SUPER (4 GB) - модернізовану версію з більш високою планкою продуктивності. Місце центрального процесора займає 4-ядерний чіп Intel Core i3-10100F (3.6 - 4.3 GHz) з 10-го покоління Comet Lake. Комп'ютер укомплектований двома накопичувачами: SSD (240 GB) + HDD (1 TB). Об'єм оперативної пам'яті складає 16 гігабайт (DDR4 / 2666).

 

Ультра системні вимоги Total War Rome Remastered для ПК

ARTLINE Gaming X39v46 - ігровий ПК з дискретною відеокартою Nvidia GeForce RTX 2060 (6 GB), яку ми рекомендували вище. GPU підтримує технологію трасування променів, а також технологію DLSS 2.0, яка підтягує дозвіл дрібних об'єктів в комп'ютерних іграх, покращуючи загальну якість деталізації. Центральний процесор - 6-ядерний Intel Core i5-10400F (2.9 - 4.3 GHz) з 10-го покоління від Intel. Модель забезпечить користувачеві велику кількість фізичної пам'яті: SSD (480 GB) + HDD (1 TB). Обсяг ОЗУ становить 16 гігабайт (DDR4 / 2666).

 

4К системні вимоги Total War Rome Remastered для ПК

ARTLINE Gaming X81v16 - ігровий ПК з дискретною відеокартою Nvidia GeForce RTX 3060 (12 GB), чий вихід відбувся в 2021-му році. Це новий графічний процесор від Nvidia з підтримкою ряду технологій щодо поліпшення графіки. Побудований такий відеопроцесор на новій архітектурі Ampere, яка була застосована для третього покоління відеокарт від Nvidia. Для досягнення високої планки продуктивності було встановлено 8-ядерний процесор AMD Ryzen 7 3700X (3.6 - 4.4 GHz) з роботою на 16 потоків. Обсяг ОЗУ - 32 гігабайти (DDR4 / 3200 Gaming), обсяг постійної пам'яті - SSD-накопичувач (1 терабайт).

 

 

Питання та відповіді