UA  |  RU

Nebuchadnezzar - комп'ютерна гра в жанрі містобудівного симулятора, розроблена студією Nepos Games в 2021 році для Microsoft Windows і Linux.

 

Підібрати ігровий комп'ютер

 

Зміст:

  1. Ігрові комп'ютери для геймінгу
  2. Про гру
  3. Системні вимоги ігрового ПК для Nebuchadnezzar
  4. Як підібрати оптимальний ПК для Nebuchadnezzar
  5. Огляд гри Nebuchadnezzar
  6. Атмосфера
  7. Геймплей
  8. Графіка
  9. Підбираєм оптимальний ПК для Nebuchadnezzar від ARTLINE
  10. Питання та відповіді

 

 

Про гру

 

Nebuchadnezzar відправляє нас в Давню Месопотамію, щоб відтворити великі історичні міста.

Гра отримала позитивні відгуки від гравців.

 

 

Системні вимоги ігрового ПК для Nebuchadnezzar

 

Системні вимоги Nebuchadnezzar дуже низькі. Гра може бути запущена офісними комп'ютерами з відеокартою на 1 гігабайт пам'яті. Важить Nebuchadnezzar всього лише 1 гігабайт і працює тільки на 64-розрядних операційних системах.

 

Мінімальні системні вимоги Nebuchadnezzar

 

Рекомендовані системні вимоги Nebuchadnezzar

 

 

Як підібрати оптимальний ПК для Nebuchadnezzar

 

Який процесор потрібен для Nebuchadnezzar

Якщо б Nebuchadnezzar існувала на мобільних пристроях, навіть посередній смартфон зміг би впоратися з цим завданням. Саме тому ми порадимо вам сучасну ігрову збірку з хорошим, 6-ядерним процесором на борту.

 

Яка відеокарта потрібна для Nebuchadnezzar

Крім 6-ядерного процесора така збірка повинна мати у своєму розпорядженні ігрову відеокарту. Бюджетний варіант - Nvidia GeForce GTX 1650 з чотирма гігабайтами відеопам'яті, дорожчий - Nvidia GeForce RTX 3060.

 

Скільки ОЗУ і який накопичувач потрібен для Nebuchadnezzar

Сучасна ігрова збірка може включати від 8 до 16 гігабайт оперативної пам'яті. Рекомендується укомплектувати її тандемом з SSD + HDD, так як ви зможете отримати велику кількість фізичної пам'яті і прискорити роботу ПК.

 

 

Огляд гри Nebuchadnezzar

 

Атмосфера

Жанровий різновид комп'ютерних ігор настільки великий, що кожен завжди зможе знайти собі гру до душі. Хтось любить стрілялки, хтось - хоррори, а хтось - масштабні стратегії. Сьогодні ми поговоримо про гру в жанрі містобудівного симулятора, не настільки популярного, але вкрай цікавого жанру. Називається вона Nebuchadnezzar, на честь легендарного вавилонського князя Навуходоносора II.

Nebuchadnezzar переносить нас в Месопотамію, після чого змушує нас колонізувати стародавні землі. Це історичний містобудівний симулятор, який зможе познайомити вас з реальною історією однієї з перших цивілізацій в історії людства. Гра складається з 13 сюжетних місій, кожна з яких буде пересувати вас по часовому відрізку. Тоді як перше завдання починається десь між 10 - 8 тисячним роком до нашої ери, останній квест розгортається вже в шостому столітті до нашої ери.

 

Геймплей

Nebuchadnezzar - це класичний симулятор містобудування без бойових механік. Нашим головним завданням стане спорудження міст, які існували в давнину. Починається все з елементарних завдань - ми повинні побудувати невелике перше поселення. Для цього нам потрібно відшукати місце, на якому можна буде засіяти поле пшениці. Так як Месопотамія - це територія сучасного Іраку і Ірану, знайти таке місце вийде не відразу, адже вас оточують піски і неродючі землі. Намагаємося знайти зелену місцевість, після чого розміщуємо на ній кілька полів. Перші мешканці прийдуть до вас, коли ви побудуєте перші будинки. Вам доведеться найняти робітників з їх числа, після чого виростити пшеницю і забезпечити людей їжею. Nebuchadnezzar робить серйозний ухил на менеджмент, тому гра попросить вас створити кілька додаткових будівель, в яких ви зможете пекти хліб або зберігати його запаси. Також не варто забувати про ринок, який запустить перші зачатки грошових відносин.

По ходу гри ви будуватимете величезну кількість різнотипних споруд. Nebuchadnezzar не просто забезпечує вам атмосферу стародавнього світу, він вкидає вас в неї, змушуючи «відчути на собі» всі турботи тодішніх часів. Надалі ви побачите величезну кількість професій і продукції, якої потрібно забезпечувати жителів.

На цьому етапі ми підходимо до головної фішки гри - логістики. Гравцеві потрібно створювати логістичні ланцюжки з маршрутами, за якими торговці будуть продавати і розносити різну продукцію. Хліб і молоко - основа всього в Nebuchadnezzar. Без них ваше місто почнуть покидати поселенці, що створить вам великі збитки. Навіть якщо відправка хліба призупинитися на декілька хвилин, це може привести до наслідків, з яких доведеться виходити до години реального часу. На щастя, розробники передбачили можливість установки швидкості гри, завдяки чому ви зможете зберегти власні тимчасові запаси.

Так як будівель в грі багато, кожна вимагатиме від вас певну кількість ресурсів не тільки в момент будови. Відомий факт, що в Месопотамії була вигадана писемність, так ось - турбота про таблички для писарів увійде в список ваших завдань. Незважаючи на те, що Nebuchadnezzar вельми медитативна гра, з часом вона набирає темп. Чим більше стає ваше місто, тим більше турбот ви отримаєте. Прокладання логістичних ланцюжків перетворюється на справжнє пекло, а мікроменеджмент стає вашим основним заняттям. На щастя, не все так сумно, адже рано чи пізно ви зможете вибудувати кістяк маршрутів, після чого перейти до естетичну сторону питання.

Не забуваємо, що Nebuchadnezzar - це історичний містобудівний симулятор. Нам доведеться будувати пам'ятники і відтворювати різні культурні елементи, що говорить про престиж вашого міста, чиє населення ділиться на класи. Для верхівок потрібно високий рівень престижу, тому без архітектурних пам'яток ви не зможете привернути їхню увагу. Також високого рівня престижу зажадають від вас і інші міста, якщо ви захочете вести з ними торгівлю. У будь-якому випадку вам доведеться піднести їм дорогоцінний подарунок, щоб ті вважали вас рівними собі.

Створюючи реальні архітектурні пам'ятники, ви можете скористатися вельми скрупульозним редактором. Наприклад, ви вирішили створити висячі сади, ті складаються з блоків. Кожен блок ви зможете крутити і фарбувати як хочете, створюючи суміш історії з фантазією. Але для їх будівництва потрібна величезна кількість ресурсів, тому побачити їх в своєму місті ви зможете лише в другій половині гри.

Месопотамія - територія з сухим кліматом, через що вам потрібно буде займатися зрошенням. Місто росте, як і його населення, потрібно більше їжі, а з полями біда - ніде побудувати. Як месопотамскому царю, вам доведеться проводити водні канали, щоб оживити певні області, після чого засівати їх полями або створювати там сади. Останні потрібні і для того, щоб покращувати будинки жителів вашого міста. Чим більше топових будинків ви побудуєте, тим вище стане престиж вашого міста, після чого те зможе перетворитися на справжнє царство.

 

Графіка

Nebuchadnezzar виглядає вельми мінімалістично. Зовнішність гри відповідає класицизму містобудівних симуляторів, хоч про яскраві фарби тут слова не замовиш. Гра добре імітує життя, особливо в другій половині партії, коли в вашому місті велика кількість жителів. Не можуть не радувати і стародавні історичні споруди, що відтворюються гравцем під час гри. В іншому, в плані візуалу, Nebuchadnezzar виглядає вельми посередньо.

 

 

Підбираємо оптимальний ПК для Nebuchadnezzar від ARTLINE

 

Ігрові збірки від ARTLINE - вас щасливий квиток в світ комп'ютерних ігор. З ними ви зможете забути про низький FPS і відчути повноцінний 4К-геймінг. Кілька моделей ми представимо нижче, тоді як інші ви зможете знайти в цій рубриці.

 

Підібрати ігровий комп'ютер

 

Стандартні системні вимоги Nebuchadnezzar для ПК

ARTLINE Gaming X51v07 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором Intel Core i5-9400F (2.9 - 4.1 GHz) з роботою на 6 потоків. Комп'ютер виконаний в корпусі QUBE NEPTUNE, укомплектований дискретною ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1660 (6 GB). Встановлено 16 гігабайт оперативної пам'яті стандарту DDR4 (2666 MHz). Накопичувачів два: SSD (240 GB) + HDD (1 TB).

 

Високі системні вимоги Nebuchadnezzar для ПК

ARTLINE Gaming X49v09 - ігровий ПК з 6-ядерним процесором AMD Ryzen 5 3600 (3.6 - 4.2 GHz) з роботою на 12 потоків. Модель отримала корпус QUBE BREEZE з RGB LED-підсвіткою, обладнана ігровою відеокартою Nvidia GeForce GTX 1660 SUPER (6 GB), яка працює на 20% продуктивніше оригінальної 1660. За прозорою стіною ви побачите 16 гігабайт ОЗУ стандарту DDR4 (2666 Gaming). Файлове сховище - SSD-диск (480 гігабайт).

 

Ультра системні вимоги Nebuchadnezzar для ПК

ARTLINE Gaming X77v31 - ігровий ПК з 8-ядерним процесором Intel Core i7-9700F (3.0 - 4.7 GHz) з роботою на 8 потоків. ПК розроблений в корпусі QUBE TANK, всередині якого знаходиться 16 гігабайт ОЗУ (DDR4 / 2666 Gaming) і 480-гігабайтний SSD-накопичувач. Для роботи з графікою використовується потужна Nvidia GeForce RTX 2060 (6 GB) з підтримкою технології трасування променів і DLSS 2.0. Тип використовуваної пам'яті - GDDR6.

 

4К системні вимоги Nebuchadnezzar для ПК

ARTLINE Overlord STALKERv21 - ігровий ПК з 8-ядерним процесором Intel Core i9-9900KF (3.6 - 5.0 GHz) з роботою на 16 потоків. Збірка виконана в корпусі QUBE STALKER з нетиповою формою і LED-підсвіткою всередині. Обладнана ігровою відеокартою Nvidia GeForce RTX 3060 (12 GB), чий реліз відбувся в 2021-му році. Як і інші відеокарти з серії RTX, дана підтримує всі технології по поліпшенню графіки. У збірці ви побачите 32 гігабайти оперативної пам'яті (DDR4 / 3200 Gaming), а також два накопичувача: SSD (1 TB) + HDD (2 TB).

 

 

Питання та відповіді