UA  |  RU

AMD Ryzen 9 5950X – неперевершеної потужності процесор від компанії AMD. Над процесором працювали найкращі фахівці компанії, завдяки чому у них вийшло створити високопродуктивного «монстра». 16 ядер і 32 потоки роблять цей процесор придатним для розробки відеоігор, роботи професійного 3D дизайнера, відеомонтажу у високій роздільній здатності, VR ігр та вимогливих комп'ютерних відеоігор. На цьому список не закінчується, AMD Ryzen 9 5950X можна використовувати практично для будь-яких завдань.

 

Підібрати ігровий комп'ютер

 

Процесор використовує стандартний сокет AM4, який був вперше представлений компанією AMD в 2016 році. Він розроблявся виключно для процесорів з архітектурою Zen і має 1331 контакт. Техпроцес нового процесора 7 нм. Об'єм кеш-пам'яті другого рівня 8MB, а третього 64MB.

Рівень енергоспоживання середній – 105W, система захисту від перегріву не передбачена, критична температура – 100 °C. Це стандартні показники для 16 ядерного процесора. Нова архітектура Zen 3 сильно вплинула на продуктивність всієї нової серії процесорів.

Серед особливостей архітектури можна виділити прямий доступ до кешу третього рівня, що прискорює його роботу майже на 20%. Процесор також має непогану тактову частоту: базова частота – 3.4 GHz, максимальна – 4.9 GHz. Незважаючи на це, в синтетичному тесті Geekbench 5 флагманський процесор нової серії AMD досяг частоти на рівні 5.04 ГГц.

AMD Ryzen 9 5950X, як і інші моделі процесорів серії AMD Ryzen 5000, взаємодіє з AMD StoreMI, AMD Ryzen VR-Ready Premium і AMD Ryzen Master. Ця особливість помітно впливає на загальну продуктивність процесора як в робочих програмах, так і відеоіграх. Щодо PCI Express, AMD Ryzen 9 5950X використовує PCIe 4.0.

AMD Ryzen 9 5950X – флагманский процессор новой серии, который заметно превосходит процессоры компании Intel. Его можно использовать при работе как с требовательными видеоиграми, так и профессиональными рабочими программами. Он обеспечивает стабильное и высокое количество кадров в секунду. 16 ядер и 32 потока прекрасно подходят для профессиональных сборок, разогнав тактовую частоту процессора до 4.9 Ггц вы получите максимум от этого процессора, главное иметь надежную и эффективную систему охлаждения.

 

Купити потужний комп'ютер з процесором Ryzen 9 5950X