UA  |  RU

У багатьох 3D-принтерах використовується фіксований розмір ноззла. Це дозволяє обчислити роздільну здатність відбитка в напрямку XY. Широко поширені розміри діаметра ноззла становлять 0.4 мм і 0.5 мм. Для більшості деталей такий діаметр буде оптимальним варіантом, але у користувача можуть з'явитися проблеми з роздруком тонких частин, які мають розмір менший за діаметр ноззла. Припустимо, потрібно створити стінку завтовшки 0.2 мм, а діаметр ноззла становить 0.4 мм. Така тонка стінка не відображатиметься у Simplify3D у режимі попереднього перегляду. Якщо ви часто створюєте подібні тонкі елементи, то далі ви зможете знайти корисну інформацію для роботи з мікророзмірними відбитками.

 

 

Зміст:

 

  1. Включити одинарні екструзійні стіни
  2. Зміна дизайну деталі, щоб зробити її більш товстою
  3. Установка ноззла з меншим розміром наконечника
  4. Де можна купити найкращий набір біметалічних ноззлів CREALITY?

 

 

Включити одинарні екструзійні стіни

 

Simplify3D має спеціальний робочий режим, який рекомендується використовувати для тонких стін і зовнішніх елементів. Для активації такого режиму перейдіть в меню «Змінити параметри процесу», після чого слід вибрати підрозділ «Додатково». Там потрібно поміняти варіант тонкої стінки на значення "Дозволити одиночні екструзійні стіни". Після цього слід зберегти налаштування. Якщо ви потім відкриєте попередній перегляд у Simplify3D, то можете побачити, що тонкі елементи будуть створюватися за допомогою одинарних екструзійних виступів. Далі ми розглянемо теорію з цієї теми.

 

Друк дрібних деталей та тонких стінок

Багато користувачів мають проблеми при роздруківці тонких або дрібних виробів. Це пов'язано з фіксованим розміром ноззла на багатьох апаратах. Тому налаштування в Simplify3D дозволять суттєво покращити якість відбитків.

Оператор повинен розуміти, що проблеми з дрібними елементами можуть виникнути навіть у великих моделях. Наприклад, у великій частині всередині моделі можуть розташовуватися тонкі стінки. Ще у відбитках можуть бути звужувальні або гострі краї, що вимагає дуже тонкого видавлювання. Тому при роботі з будь-якими моделями ви повинні знати про особливості одинарної екструзії.

Усі елементи варто розділити на дві частини: внутрішні та зовнішні. До зовнішніх стін відносяться тонкі елементи, які можна побачити зовні виробу. Наприклад, ширина ноззла дорівнює 0.4 мм, а ви створюєте стіну лише 0.2 мм. Це показує варіант зовнішньої тонкої стіни. Якщо подивитися на тонкі внутрішні стінки, то вони являють собою невеликі зазори або порожнечі, що з'являються всередині моделі. Якщо здійснюється друк стінки за допомогою ноззла 0.4 мм, ширина якої дорівнює 1 мм, то з'явиться маленький внутрішній зазор між двома сторонами стінки. Все це можна вирішити у Simplify3D.

 

 

Зміна дизайну деталі, щоб зробити її більш товстою

 

Іноді виникають проблеми із роздруком тонких елементів. У цьому випадку можна виконати проектування деталей таким способом, щоб вони складалися тільки з елементів, розмір яких буде більшим за діаметр ноззла. У такому випадку потрібно відредагувати 3D-моделі у відповідному пакеті CAD, що дозволить змінити розмір дрібних деталей. Після потовщення дрібних деталей потрібно повторно у Simplify3D виконати імпортування моделі. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи принтер зможе відтворити нову форму.

 

Збільшення товщини деталей

Для друку дрібних елементів може знадобитися збільшити їх товщину. Одночасно відбуватиметься підвищення їхньої міцності. Найпростіша стратегія полягає у простому збільшенні товщини дрібних елементів, які можуть бути роздруковані принтером. Також це вирішить проблеми з викривленнями та відшаруваннями. Ще варто пам'ятати, що в деяких випадках просто неможливо ущільнити модель, але можна збільшити хоча б один із трьох вимірів. Професіонали радять усі деталі звести до одного масштабу. Такий принцип буде можливим при геометричному збільшенні деталей. Недоліком такого підходу стало те, що незрозуміло, як таке масштабування покаже себе на функціональному дизайні відбитка.

 

 

Установка ноззла з меншим розміром наконечника

 

У різних ситуаціях у користувача немає можливості змінити вихідну 3D-модель. Наприклад, це може бути деталь, проект якої завантажено з інтернету або створено стороннім користувачем. Єдиним виходом з цієї ситуації буде покупка другого ноззла для апарата, за допомогою якого ви роздруковуватимете дрібні елементи. На багатьох пристроях використовується знімний наконечник ноззла, що забезпечує просте обслуговування техніки. Наприклад, багато користувачів купують ноззли на 0.3 мм і 0.5 мм, щоб мати гнучкість під час створення деталей. Для отримання точної інструкції щодо заміни ноззла можна звернутися до виробника принтера.

 

Підготовка до заміни ноззла

Для виконання такого процесу користувачеві можуть знадобитися такі інструменти:

При використанні цієї інструкції із заміни ноззла необхідно бути обережним. Тут мається на увазі робота із гарячими компонентами, тому оператор може отримати опіки. Важливо пам'ятати, що не потрібно торкатися теплоблоків та ноззлів.

 

Розігрів хотенду

Перед заміною ноззла необхідно до максимально можливої температури розігріти хотенд. Цей процес необхідно виконувати з нагрівальним блоком, для якого встановлена максимальна температура. Найчастіше для хотенду з PTFE таке максимальне значення дорівнює 270°С. Операторам не варто забувати, що температура більше 240°С може призвести до пошкодження трубки тефлонової. При цьому має бути висока температура протягом кількох хвилин. Звичайна заміна ноззла не призведе до її поломки. Якщо застосовується силіконовий носок, то перед нагріванням хотенду його слід зняти.

 

Видалення філаменту

Коли температура для PETG становитиме 150°C або 130°C для PLA, потрібно буде оперативно витягнути філамент, щоб не було засмічення. Така протяжка не буде повністю холодною, але оператор зможе видалити більшу частину пластику. Так можна значно спростити процес зміни ноззла.

 

Відкручуємо старий ноззл

Після налаштування хотенду до максимальної температури можна розпочинати заміну ноззла. Використовуємо плоскогубці або гайковий ключ, щоб нагрівальний блок залишався на місці. Потім обережно беремо тепловий блок, щоб не пошкодити термістор, нагрівач, картридж. Паралельно здійснюємо розкручування ноззла.

 

Вставляємо в термоблок новий ноззл

За наявності термостійких рукавичок ноззл можна закрутити руками. Потім потрібно здійснити затягування під час використання динамометричного або трубчастого ключа.

Якщо ви працюєте без термостійких рукавичок, необхідно розмістити ноззл у трубчастому ключі, після чого вкрутити його в термоблок. Після закручування необхідно трохи затягнути ноззл, але слід уникнути перетягування, щоб унеможливити пошкодження будь-якого елемента або зриву різьблення. При роботі з динамометричним ключем ноззл буде затягнутий у ситуації, коли ви почуєте клацання у ключі.

Виконавши ці кроки, ви зможете встановити ноззл із меншим діаметром для друку дрібних елементів.

 

 

Де можна купити найкращий набір біметалічних ноззлів CREALITY?

 

Якщо ви хочете купити набір ноззлів із різним діаметром, то можете звернутися до Артлайну. Там пропонується набір із 8 ноззлів, діаметр яких варіюється від 0.25 мм до 0.8 мм. Це додасть більшої гнучкості при роздруківці 3D-моделей. Ці елементи сумісні практично з усіма сучасними моделями CREALITY принтерів. Такі комплектуючі є інноваційним рішенням підвищення ефективності друку. Ноззли складаються з комбінації загартованої сталі та мідного сплаву, що підвищує їхню довговічність.

Вибрати 3D-принтер в ARTLINE

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

info@artline.ua

Питання

Які основні помилки під час налаштування 3D-принтера та друку?
Користувачі можуть зіткнутися з найрізноманітнішими помилками, наприклад, заплутування пластику або неправильне калібрування робочого сопла. Особливу увагу потрібно приділяти правильному настроюванню висоти ноззла. Операторам потрібно детально стежити за налаштуванням слейсера, щоб не зіпсувати відбиток.
У чому обмеження 3D-друку?
Найбільшим обмеженням у цій сфері діяльності є розмір моделей, які можна створити. Цей параметр залежить від друкованої платформи та розмірів пристрою. Деякі принтери мають обмеження, пов'язані з вимогами до живлення та простору.
Яка найпоширеніша помилка під час друку?
Якщо проаналізувати повідомлення операторів в інтернеті, то найпоширеніша помилка – коли 1 шар не прилипає до поверхні. З нею стикалися багато користувачів.