UA  |  RU

Основною спеціалізацією Alphawave є постачання кремнієвих IP. Ще однією спеціалізацією компанії стало створення мікросхем. Вони вирішили об'єднатися із Keysight. Дана компанія здійснює перевірки та тести обладнання. Тестування здійснювалось на устаткуванні Keysight. Під час тестування було досягнуто швидкість 64 ГТ/с.

 

 

Зміст:

 

  1. Навіщо потрібна співпраця компаній
  2. Особливості інтерфейсу від Alphawave
  3. Важливість тестування
  4. Де можна придбати пристрої з інтерфейсом PCIe 6.0?

 

 

Навіщо потрібна співпраця компаній

 

Подібний крок із співробітництвом говорить про те, що Alphawave планує розробляти мікросхеми, які підтримуватимуть PCIe 6.0. Вона зможе стати однією із компаній, які готують відповідну екосистему. У 2024 році будуть випущені перші девайси з PCIe 6.0.

Наприклад, у постачальника IP фірми Synopsys є свій PCIe 6.0 IP. У ньому знаходиться PHY, контролер. Цей розробник вже показав сумісність із чіпами Intel власного PCIe Gen6.

 

 

Особливості інтерфейсу від Alphawave

 

Alphawave змогла продати PCIe 6.0 64 ГТ/с на основі кремнієвого інтерфейсу. Він здатний працювати з Protocol Exerciser, який пропонує розробник Keysight. Ще треба відзначити підтримку CXL 2.0, що сталося вперше у цій сфері.

Також підтримується режим FLIT, FEC PCIe Gen6 та інші можливості нового стандарту міжз'єднань. Створювана платформа здатна розширюватися за допомогою CXL 3.0.

 

 

Важливість тестування

 

Завдяки проведенню тестування можна визначити варіанти взаємодії. Це забезпечить для Alphawave Semi швидке виведення продуктів на ринок, а клієнти зможуть почати працювати з ними.

У керівництві Alphawave Semi заявили, що вони задоволені співпрацею з Keysight. Це дозволило суттєво розширити можливості компанії. Інтерфейс PCIe 6.0 детально перевірений, а розробники будуть впевнені, що пропонують клієнтам якісний продукт. Також у ході тестування можна буде визначити рішення, які підійдуть для високопродуктивних розрахунків та прискорення обробки ШІ.

Для великих розробників мікросхем ліцензування технологій та IP здійснює Synopsys. На відміну від них, в Alphawave відбувається створення рекомендованих мікросхем, а послуги ліцензування надаються лише для невеликих організацій. В Alphawave кажуть, що їхня підсистема PCIe відрізняється енергоефективністю. У такий спосіб досягається низький рівень затримки. Також використовується CXL 3.0 для додаткового розширення PCIe Gen6.

 

 

Де можна придбати пристрої з інтерфейсом PCIe 6.0?

 

В Артлайні можна знайти багато пристроїв, які підтримують сучасний інтерфейс PCIe 6.0. Це стосується мережевих карт, SSD накопичувачів, системних плат та інше. Техпідтримка Артлайн допоможе вам у вирішенні будь-яких питань при виборі техніки.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

info@artline.ua

Питання

У чому різниця між PCI та PCI Express?
PCI Express – це пакетна мережа, де використовується топологія зірка. У PCI застосовується передачі інформації через загальну шину, де підключення здійснюється паралельно.
Який PCI у 4060?
Дана відеокарта підтримує інтерфейс PCIe 4.0. На більш низькій версії інтерфейсу можуть бути проблеми з продуктивністю.
Що краще за PCIe або NVMe?
NVMe теоретично забезпечує швидкість до 20 Гбіт/с, тому PCIe 6.0 буде набагато швидше.