UA  |  RU

Пошук кращого варіанта SSD для PS5 може бути непростим завданням, тому що на ринку пропонується великий вибір накопичувачів. Користувачам доступно багато SSD, які здатні в PS5 забезпечити безпроблемне і просте збільшення ємності для ігрової бібліотеки. Як експеримент ми протестували велику кількість SSD. У результаті нам вдалося вибрати найкращі варіанти на основі їхньої продуктивності. Зараз практично будь-який накопичувач, який ви купуєте для ПК, підійде для PS5. У цій статті ми розглянемо найкращі варіанти дисків для цієї ігрової приставки.

 

 

Зміст:

 

  1. Найкращі SSD для PS5
  2. Поради щодо пошуку кращого SSD для PS5 у 2024 році
  3. Вимоги до SSD для Sony PS5
  4. Де можна купити найкращий SSD-накопичувач для PS5 у 2024 році?

 

 

Найкращі SSD для PS5

 

PS5 має обмеження на обсяг внутрішнього SSD, який становить 825 ГБ. Після форматування, оновлення та встановленого програмного забезпечення для ігор залишається лише 670 ГБ. Для геймерів це погані новини, оскільки сучасні ігри мають великий обсяг. У результаті у користувача не буде місця для зберігання відеокліпів і скріншотів, які він збирає під час ігрового процесу. Наприклад, для гри Call of Duty: Black Ops Cold War потрібен обсяг більше 200 ГБ.

У Sony є слот розширення М.2. Він застосовується для встановлення в PS5 другого SSD. Поточна прошивка системи дозволяє використовувати SSD з ємністю до 8 ТБ. Цього буде достатньо навіть для вибагливих геймерів. Можна використовувати варіанти на 2-4 ТБ, які є привабливим рішенням для PS5.

Під час вибору найкращого SSD для PS5 слід бути уважним та обережним. Деякі диски переоцінені, інші поставляються з невідповідними радіаторами. Ми детально проаналізували доступні на ринку моделі та пропонуємо вам ознайомитись з нашими фаворитами. Запропоновані накопичувачі оптимально підходять для конкретного завдання.

 

WD Black SN850X

SSD WD Black SN850X WDS200T2X0E 2 ТБ. У диску є великий кеш SLC. Накопичувач відрізняється високою продуктивністю. У цій категорії мінусів він не має.

Оптимальним варіантом SN850X буде ємність 2 ТБ. Також пропонуються моделі на 1, 4 та 8 ТБ. Ви можете вибрати для себе ємність, яка потрібна для вирішення поставлених завдань.

SN850X відрізняється наявністю нової флеш-пам'яті. Це забезпечує максимально ефективну роботу інтерфейсу PCIe 4.0, що зумовлює високу продуктивність. У цьому накопичувачі продуктивність покращена в різних напрямках, пристрій має радіатор для усіх варіантів ємностей. Також є радіатор, спеціально розроблений для PS5.

SN850X є відмінним накопичувачем для PlayStation 5. Цей диск показав добрі тести в іграх на ПК. WD також пропонує офіційно ліцензований пристрій SN850P. Цей накопичувач є тим самим SN850X з радіатором. Вибирати цей SSD необхідно у ситуації, якщо ви хочете отримати на радіаторі логотип PS5. Більш економним варіантом буде покупка SN850X та використання окремого радіатора.

 

SK Hynix Platinum P41

SSD Solidigm P41 Plus 2TB M.2 надає користувачам чудову всебічну продуктивність. Це надійний та відомий бренд із гарним діапазоном ємностей. Мінус полягає в тому, що це не найшвидший накопичувач і немає високого рівня енергоефективності.

Коли у 2022 році на ринок вийшов SK hynix Platinum P41, то він був одним із найшвидших SSD. Зараз він відстає від інших накопичувачів, особливо це стосується пристроїв PCIe 5.0 на настільних комп'ютерах.

Компанія SK hynix відрізняється тим, що самостійно виробляє NAND та власний контролер. У Platinum P41 застосовується контролер Aries, у якому використовується 176-шаровий TLC NAND. Така платформа є надійною, вона знайшла широке застосування у PS5. Ще накопичувач відрізняється гарною енергоефективністю. За потреби можна додати власний радіатор, але стандартний варіант Haechi H01 добре вирішує своє завдання. На жаль, P41 не поставляється із ємністю 4 ТБ.

 

Kingston Fury Renegade SFYRDK/4000G 4 TB

SSD Kingston Fury Renegade SFYRDK/4000G 4 TB відрізняється відмінною стійкою та всебічною продуктивністю. Він не має суттєвих недоліків.

Компанія Kingston вже багато років пропонує якісні SSD. Такі вироби займають велику частку ринку. У тестуванні SFYRDK/4000G ми побачили чудові показники швидкості читання на PS5. У цілому нині це продукт преміум класу.

Місткість диска складає 4 ТБ, чого буде достатньо більшості геймерів. Накопичувач відрізняється довговічністю, тому що тут є великий ресурс запису. Він орієнтований на інтенсивну та тривалу експлуатацію. Завдяки вбудованому радіатору забезпечується відмінне охолодження та стильний вигляд. Це дозволяє зберігати високу швидкість запису та читання навіть при великому навантаженні.

 

Samsung 990 Pro 4TB

SSD Samsung 990 PRO 4TB M.2 PCI-E 4.0 є холодним, ефективним та постійним накопичувачем. У ньому є RGB, можна використовувати різні варіанти радіатора. Висока продуктивність поєднується із ємністю 4 ТБ.

На даний момент Samsung 990 Pro знаходиться на лідируючій позиції в плані загальних показників та продуктивності. Його вибирають геймери, яким необхідний місткий та великий диск.

Накопичувач здатний забезпечити хорошу продуктивність. Для ємності на 4 ТБ він є одностороннім, хоча багато інших компаній для такого обсягу застосовують дві сторони SSD. Висока ємність досягається за рахунок новітньої 236-шарової V-NAND, виробником якої є Samsung. Здебільшого диск працює у холодному режимі.

 

Patriot P400 Lite 2TB

SSD Patriot P400 Lite 2TB M.2 має гарну всебічну продуктивність. До недоліків можна віднести менш відомий бренд.

Ми не були вражені продуктивністю P400 Lite. При цьому швидкість диска дозволяла миттєво виконувати завдання на PS5, будь-які затримки були відсутні. Накопичувач має компактний елегантний дизайн.

Компанія Patriot особливу увагу приділяє захисту даних. Для забезпечення надійності файлів користувача використовуються технології Е2Е та SmartECC.

 

ADATA LEGEND 850 2TB

SSD ADATA LEGEND 850 2TB M.2 NVME – це ефективний накопичувач із гарною продуктивністю. Він не має суттєвих недоліків.

Об'єму 2 ТБ буде достатньо для запису сучасних ігор. Геймери вибирають цей диск через параметри надійності та продуктивності. Висока швидкість передачі інформації забезпечується за рахунок технології 3D NAND.

LEGEND 850 відрізняється продуманим дизайном. Диск знайшов широке застосування як накопичувач для ігрових консолей. Під час роботи в ньому є мінімальні затримки, а продуктивність знаходиться на високому рівні. Для збереження оптимального значення температури використається ефективний чорний радіатор.

 

 

Поради щодо пошуку кращого SSD для PS5 у 2024 році

 

Давайте розглянемо основні поради:

  1. Сумісність SSD та PS5. Зараз у користувачів немає проблем при пошуку відповідного місткого диска. Будь-який накопичувач SSD PCIe 4.0 здатний забезпечити швидкість від 5500 МБ/с через NVMe. Головна умова полягає в тому, що SSD для PS5 повинен мати радіатор із загальною висотою не більше 11.25 см. На практиці можна використовувати повільніші диски, які функціонують на PCIe 4.0. У цьому випадку PS5 повідомить про зниження рівня продуктивності.
  2. Чи потрібно використовувати радіатор? У компанії Sony заявили, що до SSD можна додати свій радіатор, який розроблений не тільки для PS5.
  3. Оптимальний розмір SSD для PS5. Геймери можуть вибирати накопичувачі на 1 ТБ, але рекомендуємо звертати увагу на SSD з ємністю 2 або 4 ТБ. Це забезпечить більше місця для ігор.

 

 

Вимоги до SSD для Sony PS5

 

Для PS5 потрібен SSD M.2, який функціонує за протоколом NVMe. Користувачам слід вибрати модель PCIe 4.0 x4, яка може забезпечити швидкість до 5500 МБ/с. На практиці користувачі можуть використовувати більш повільні SSD. Тут слід пам'ятати, що диски PCIe 3.0 заборонені для використання. Додати до ігрової консолі можна модель від 250 ГБ до 8 ТБ.

Такі диски мають прямокутну форму. Вони схожі на планку оперативної пам'яті, лише трохи менше. PS5 підтримує односторонні та двосторонні SSD. Ще необхідно перевірити, щоб на диску було охолоджувальне рішення. Система охолодження може бути виконана у вигляді мідного тепловідведення або повноцінного металевого радіатора з термопрокладкою.

Не всі SSD для PS5 поставляються з радіатором, але можна використовувати свій односторонній або двосторонній радіатор. Тут можна використати радіатор Sabrent M.2 NVMe для PS5. Він забезпечує гарне охолодження накопичувача. Таке рішення буде універсальним.

Розмір SSD M.2 у середньому становить 80х22 мм. Також є моделі, які коротші і довші. PS5 підтримує M Key Type 2230, 2242, 2260, 2280 та 22110.

Після встановлення диска в PS5 необхідно перейти в меню «Налаштування» – «Сховище» – «Місце установки». Там міняємо його на новий SSD. Після цього ігри на консолі встановлюватимуться на вказаний диск.

Користувачі можуть існуючі ігри перемістити на новий накопичувач. Для цього вказується внутрішній SSD та виділяється потрібний елемент. Для його переміщення тиснемо «Параметри» та вибираємо «Перемістити ігри та програми». Процес переміщення з вбудованого SSD більш швидкий, ніж зворотний процес.

 

 

Де можна купити найкращий SSD-накопичувач для PS5 у 2024 році?

 

Правильний вибір диска для ігрової консолі забезпечить комфортний ігровий процес. Вибрати найкращий SSD для PS5 можна в інтернет-магазині Артлайн, де пропонуються всі диски з нашого рейтингу. За потреби можете звернутися до техпідтримки компанії для вирішення своїх питань.

Вибрати SSD-накопичувач в ARTLINE

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

info@artline.ua

Питання

Який форм-фактор SSD підійде для PS5?
Для PS5 необхідно вибирати диски з форм-фактором М.2.
Який SSD взяти для PS5 у 2024 році?
Лідер нашого рейтингу – це WD Black SN850X. Саме цей накопичувач ми рекомендуємо для використання у PS5.
Яка швидкість вбудованого SSD у PlayStation 5?
У ігрову консоль вбудовано SSD зі швидкістю 5500 МБ/с. За допомогою апаратного декодера швидкість сягає 9000 МБ/с.