UA  |  RU

Якщо ви заміните твердотільний накопичувач у комп'ютері, ви зможете змінити правила гри. Це дозволить отримати більшу ємність та продуктивність. Користувачі можуть замінити диск або додати додаткове сховище для збільшення загальної ємності.

Наразі спостерігається збільшення інтересу до SSD серед користувачів. На ринку можна вибрати оптимальний варіант накопичувача на 2 або 4 ТБ. При цьому звертати увагу варто лише на той SSD, який відповідає вашим вимогам та запитам. Далі ми розглянемо найкращі варіанти SSD та жорстких дисків у 2024 році.

 

 

Зміст:

 

  1. Поради щодо купівлі
  2. Samsung 990 EVO 2TB
  3. Samsung 990 PRO 4TB
  4. WD Black SN850X 2TB
  5. WD Black SN850X 4TB
  6. Kingston Fury Renegade 2TB
  7. Crucial BX500 2TB
  8. Kingston KC600 2 TB
  9. SEAGATE IronWolf Pro 22TB
  10. WD Red Pro 18TB
  11. ADATA 2.5" SU650 1TB
  12. Де можна купити найкращі SSD та жорсткі диски у 2024 році?

 

 

Поради щодо купівлі

 

Давайте розглянемо поради професіоналів:

  1. М.2 чи 2.5 дюйма. Багато SSD мають форм-фактор М.2 або 2.5 дюйми. Перші мають вигляд карт пам'яті та підключаються до роз'єму М.2. 2.5-дюймові диски можуть замінити застарілі HDD, оскільки підключаються до інтерфейсу SATA. Наразі користувачі використовують 2.5 SDD для зберігання великого обсягу інформації. Обмеження М.2 можуть бути пов'язані тільки з вашою системною платою.
  2. NVMe чи SATA. Особливості функціонування SSD безпосередньо пов'язані з інтерфейсом. NVMe швидше ніж SATA у 6 разів і навіть більше. Усі 2.5-дюймові накопичувачі мають порт SATA, але М.2 накопичувачі можуть працювати з SATA чи NVMe. Якщо ваш комп'ютер або ноутбук створено протягом минулих 5 років, він повинен підтримувати NVMe.
  3. Версія PCIe. При покупці SSD NVMe вибирається потрібний порт PCIe (3, 4 або 5). Від версії цього інтерфейсу безпосередньо залежить швидкість читання та запису. Незважаючи на популярність роз'єму PCIe 5.0, ми вважаємо четверту версію оптимальним стандартом для більшості користувачів.
  4. Місткість. У плані продуктивності найкращим варіантом буде накопичувач на 2 ТБ. Для зберігання великої інформації можна вибрати SSD на 4 ТБ.

 

 

Samsung 990 EVO 2TB

SSD диск Samsung 990 EVO 2TB M.2 NVMe TLC PCIe 5.0 відмінно підійде для ПК та ноутбуків. Це інноваційний продукт, що дозволяє користувачам надійно зберігати інформацію. Обсягу 2 ТБ буде цілком достатньо для вирішення більшості сучасних завдань. Якщо порівняти з попередником 970 EVO Plus, то даний накопичувач на 70% краще в плані енергоефективності. 990 EVO 2TB є справжнім уособленням продуктивності.

 

 

Samsung 990 PRO 4TB

SSD диск Samsung 990 PRO 4TB M.2 PCI-E 4.0 Nvme MLC має деякі відмінності від розглянутої вище моделі. Цей диск функціонує на PCIe 4.0 та має об'єм 4 ТБ. Незважаючи на вражаючу ємність, користувач отримує доступ до нових стандартів надійності та швидкості. Це ідеальний вибір для ПК та ноутбуків. 990 PRO 4TB має високу сумісність, його можна використовувати в ультратонких ноутбуках. Ще односторонній дизайн робить диск тонким та компактним.

 

 

WD Black SN850X 2TB

SSD WD Black SN850X WDS200T2X0E 2 ТБ буде найкращим варіантом для сучасних комп'ютерів. У накопичувачі поєднується високий рівень надійності та продуктивності. SN850X функціонує на інтерфейсі PCIe 4.0, що дає змогу отримати високу швидкість передачі інформації. У цьому SSD є спеціальний радіатор, що гарантує стабільну роботу навіть за підвищеного навантаження. Диск підійде не тільки для виконання професійних робіт, а й для геймерів.

 

 

WD Black SN850X 4TB

SSD-диск WD Black SN850X 4TB M.2 PCIe 4.0 NVMe підійде для користувачів, яким потрібно зберігати великі масиви інформації. SN850X 4TB забезпечує швидкий запис та читання даних, а також підвищену надійність. Геймери отримають захоплююче враження від записаних на диск ігор, оскільки буде мінімальне переривання та невеликий час затримки. Під час інтенсивного ігрового процесу SSD забезпечить стабільну роботу за рахунок вбудованого радіатора.

 

 

Kingston Fury Renegade 2TB

SSD Kingston Fury Renegade 2TB M.2 2280 PCIe 4.0 x4 NVMe 3D TLC буде оптимальним варіантом для ентузіастів та геймерів. На ньому можна запускати ігри, виконувати передачу відео. Тут просто феноменальна швидкість передачі інформації, а IOPS складає 1 млн операцій на секунду. Важливою перевагою диска став теплообмін. У ньому застосовується низькопрофільний тепловідвід. Це дозволяє використовувати Fury Renegade 2TB у PS5, високопродуктивних комп'ютерах та ноутбуках.

 

 

Crucial BX500 2TB

SSD Crucial BX500 CT2000BX500SSD1 2 TБ є найкращим 2.5-дюймовим SATA накопичувачем у нашому рейтингу. Він працює швидше, ніж класичні HDD. Такий накопичувач відмінно підійде для поновлення старої системи. Ще такі диски використовуються для створення резервних копій для важливої інформації. На практиці BX500 2TB відрізняється довговічністю.

 

 

Kingston KC600 2TB

SSD Kingston KC600 SKC600/2048G 2 TБ користується великою популярністю серед користувачів. KC600 2 TB найчастіше вибирають геймери та ентузіасти. Накопичувач забезпечує швидке завантаження системи. У нього немає проблем із продуктивними іграми та з вимогливим софтом. Його важливою особливістю став мінімальний час початкового завантаження. Безпека записуваної інформації забезпечується за рахунок 256-бітного шифрування.

 

 

SEAGATE IronWolf Pro 22TB

 

Жорсткий диск 3.5" SEAGATE IronWolf Pro 22 ТБ орієнтований на користувачів, які створюють мережеві сховища. Його ємність складає 22TB, що забезпечує надійне зберігання великого об'єму інформації. За допомогою спеціального програмного забезпечення здійснюється постійна перевірка стану диска. Його призначення – тільки для комп'ютера, а інтерфейс підключення – SATA У будь-якому випадку користувач зможе зберігати на ньому просто неймовірний обсяг даних.

 

 

WD Red Pro 18TB

 

Жорсткий диск 3.5" WD Red Pro 18 ТБ – це ще один пристрій, який створений для систем NAS. Диск орієнтований на цілодобову та інтенсивну експлуатацію. Його обсягу буде достатньо для зберігання величезного масиву інформації. Це відмінне рішення для різного виду підприємств. Швидкий доступ до файлів забезпечується за рахунок роз'єму SATA 6 Гбіт/с.

 

 

ADATA 2.5" SU650 1TB

SSD ADATA 2.5" SU650 SATA 1 ТБ – це сучасний диск для зберігання інформації. Напрацювання на відмову складає 2 млн годин. На цьому накопичувачі можна швидко завантажувати систему та програми. ADATA SU650 забезпечує достатню продуктивність. На диску можна зберігати відеозаписи, фото, важливі файли. Товщина накопичувача складає 7 мм, тому його можна використовувати у більшості ноутбуків.

 

 

Де можна купити найкращі SSD та жорсткі диски у 2024 році?

 

Купівля якісного накопичувача дозволить отримати надійну комп'ютерну систему. В інтернет-магазині Артлайн пропонуються всі диски, які ми розглянули у списку пропозицій. Для вирішення своїх питань та вибору відповідного варіанта можете звернутися до техпідтримки Артлайн.

Вибрати SSD накопичувач в ARTLINE

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

info@artline.ua

Питання

Який SSD взяти у 2024 році?
Лідером нашого рейтингу став накопичувач Samsung 990 EVO 2TB. Саме його ми радимо використовувати всім користувачам під час збирання комп'ютера або оновлення диска в ноутбуці.
Яка фірма пропонує найнадійніші HDD?
Компанії SEAGATE та WD пропонують якісні жорсткі диски. Вони відрізняються надійністю та підвищеною довговічністю.
Що надійніше за жорсткий диск або SSD?
SSD менш схильні до пошкоджень. HDD складаються з механічних частин, що рухаються, тому вони менш довговічні.