UA  |  RU

Сучасні комп'ютерні миші здатні функціонувати на будь-якій поверхні, тому користувачеві може здатися, що для них не потрібний килимок. Іноді просто необхідна поверхня, яка оптимізована для точних та плавних рухів. Вона має бути рівною, щоб ваші конкуренти залишилися позаду.

Існують різні варіанти розмірів та форм килимків. Наприклад, стандартні варіанти доступні лише для розміщення під мишею. Ще є великі килимки, які здатні заповнити велике місце не тільки під мишею, але і під клавіатурою. Сучасні моделі оснащені підсвічуванням RGB. На перший погляд наявність підсвічування може здатися несерйозним, але його можна поєднувати з іншим обладнанням. Для деяких користувачів освітлення є пріоритетною вимогою. Також при його виборі необхідно звертати увагу на наявність безшовних ефектів та послідовність кольорів. Нижче ми розглянемо найкращі варіанти килимків для миші та столу.

 

 

Зміст:

 

  1. SteelSeries QcK Heavy
  2. RAZER Firefly V2 Pro
  3. RAZER Strider Chroma
  4. RAZER Atlas
  5. HyperX Pulsefire Mat L
  6. Lenovo Legion Gaming Control MousePad L
  7. RAZER Goliathus Extended Chroma
  8. Поради щодо купівлі
  9. Де можна купити найкращі килимки для миші 2024 року?

 

 

SteelSeries QcK Heavy

 

Ігрова поверхня SteelSeries QcK Heavy Medium є миючим килимком, який відрізняється доступністю та стабільністю. Він міцний та товстий. Недоліків у нього практично немає.

Якщо RGB для вас не є пріоритетом, ви можете вибрати цей варіант. Килимок дуже товстий, складається з тканини. На ринку можна знайти 3 його різновиди, які відрізняються лише своїми розмірами. Це дає додаткову довговічність, а поверхня є стабільною.

Поверхня QCK Heavy виконана із мікротканини. Це дозволяє досягти точного та легкого ковзання. Користувачі можуть вручну випрати виріб. Також у ньому використовується просте оформлення. У кутку знаходиться логотип компанії, більше нічого вас не відволікатиме від ігрового процесу. У даному килимку гумова основа, тому він не ковзатиме. Під час тестів ми переконалися, що він не зрушив з місця під час роботи.

Єдиний недолік QCK Heavy полягає у його товщині. Він дуже товстий, тому для його розпрямлення може знадобитися багато часу. Якщо ви його не переміщатимете, то проблемою це не буде. Якщо вам потрібно його розпрямити, перед першим використанням просто покладіть на нього важку книгу. QcK Heavy оптимально підходить для більшості столів.

 

 

RAZER Firefly V2 Pro

 

Ігрова поверхня RAZER Firefly V2 Pro Black відрізняється цікавим підсвічуванням RGB. Це винятковий варіант для користувачів, які віддають перевагу стилю та сучасним технологіям.

Firefly V2 Pro є ультра-барвистим килимком. Його світлодіоди здатні затьмарити всіх конкурентів. Його поверхня створена із спеціального матеріалу, який оптимізовано для оптичних датчиків. Тому під час тестів ми помітили плавне ковзання, а також підвищену точність стеження. У ньому є 15 зон підсвічування, які налаштовуються індивідуально. Це дозволить кожному користувачу виконати налаштування RGB відповідно до своїх уподобань. Такі опції доступні у Razer's Chroma Studio. Там можна задати навіть інтенсивність та тривалість освітлення.

 

 

RAZER Strider Chroma

 

Ігрова поверхня RAZER Strider Chroma є найкращим гібридним виробом. До його плюсів відносяться безшовні краї, 19 областей підсвічування RGB та гібридна поверхня. Мінус полягає в тому, що він не такий слизький, як тверда поверхня.

Поверхня Strider Chroma більш гладка, якщо порівняти зі звичайними тканинними килимками. При цьому він має достатній рівень текстури, щоб забезпечити точні та контрольовані рухи. На даний момент це найкращий варіант, який ідеально підійде для кіберспорту. На ньому геймери зможуть отримати необхідний контроль та швидкість. Ще в нього є водостійкі властивості, тому килимок легше утримувати в чистоті, на відміну від тканинних варіантів.

Strider Chroma має лише один розмір. Сам килимок має великий розмір, тому на ньому без проблем можна розмістити не лише мишу, а й клавіатуру. Завдяки товстій гумовій підставі вдається вирішити питання зі ковзанням. У ньому безшовні краї, а також яскраве підсвічування RGB. Управляти підсвічуванням можна через Razer's Chroma Studio.

 

 

RAZER Atlas

 

Ігрова поверхня RAZER Atlas Black дозволяє добре відстежувати лазерні та оптичні датчики. Олеофобне покриття добре функціонує, його легко очистити. Дана поверхня має низький коефіцієнт тертя, також вона є приємною на дотик. Мінус: килимок не підходить для потовиділення.

Існує категорія користувачів, для яких швидкість роботи не є головним пріоритетом. Тому їм не підійде м'який килимок із тканини. В даному випадку пропонується гладка та тверда поверхня, де низький коефіцієнт тертя.

Atlas є першим килимком компанії, який виготовлений із загартованого скла. Виріб повністю аналоговий, у ньому відсутні Razer Synapse та RGB. Товщина текстури складає 2 мкм. Завдяки отриманому олеофобному покриттю оптичні датчики функціонують відмінно. На практиці Atlas чудово працював з усіма мишами, що використовуються в тестах. Ми отримали необхідний рівень тертя на олеофобному покритті, що забезпечило без шкоди точну максимальну швидкість.

Килимок виготовлений з твердого скла і має великі розміри 450x400x5 мм. Його важко розмістити на звичайному столі та на нерівній поверхні. Також на нього не можна класти холодні, гарячі, гострі та важкі предмети. Було б зручніше, щоб Atlas мав менший розмір.

 

 

HyperX Pulsefire Mat L

 

Ігрова поверхня HyperX Pulsefire Mat L Black щільно прилягає до столу. Тут пропонується якісна фактурна тканинна поверхня. Це дуже якісний аксесуар, якому віддають перевагу багато геймерів.

Pulsefire Mat L забезпечує відмінні ковзаючі параметри та стабільність. Це з наявністю надійної основи з гуми. Розміри коврика становлять 400х450 мм, що буде достатньо для виконання різних маневрів. Особливо такі параметри сподобаються любителям стратегій та шутерів. На килимку нанесено логотип HyperX. Тому геймер не відволікатиметься на додаткові елементи. Такий килимок вибирають справжні професіонали.

 

 

Lenovo Legion Gaming Control MousePad L

 

Ігрова поверхня Lenovo Legion Gaming Control MousePad L Black пропонує точне та швидке відстеження. Виріб досить міцний і легко чиститься. Мінусом можна вважати те, що килимок не такий плавний, як Razer Atlas.

Цей виріб має ряд унікальних параметрів, тому його вибирають багато геймерів. Поєднання з робочим столом відмінне. Тут у верхньому шарі використовують мікроволокно, тому гарантується висока точність. Килимок зручно транспортувати, оскільки його товщина становить 2 мм.

 

 

RAZER Goliathus Extended Chroma

 

Ігрова поверхня RAZER Goliathus Extended Chroma має привабливий дизайн, а також вона дуже зручна на практиці. Це справжнє доповнення до ігрового арсеналу геймера.

Точне відстеження рухів миші забезпечується за рахунок текстурованою поверхні. Це важливий показник для геймерів, які шукають баланс між контролем та швидкістю. Для отримання унікальних ефектів підсвічування використовується Chroma RGB. Її перевага полягає в тому, що можна виконати синхронізацію з музикою та подіями у грі. Поверхня Goliathus Extended Chroma відрізняється стійкістю до зношування.

 

 

Поради щодо купівлі

 

Давайте розглянемо поради професіоналів щодо вибору килимків для миші:

  1. Розмір. Найчастіше килимки є невеликими, але є варіанти, які можуть зайняти весь стіл. Гігантський килимок для миші підійде для користувачів, які грають у ігри, де необхідний контроль та гранична точність. Здебільшого це стосується шутерів від 1 особи. Висока точність доступна за низького DPI. Для досягнення низького DPI слід виконувати великі рухи рук.
  2. Матеріал. Миша швидко переміщається по твердих пластикових поверхнях, оскільки вони є більш слизькими. Цей варіант чудово підійде для професійних геймерів. Точне управління вказівником досягається на м'яких тканинних килимках, але вони недостатньо швидкі. Гібридні та жорсткі килимки зношуються набагато швидше.
  3. RGB. Багато виробників стали додавати в килимки функцію підсвічування, яке живиться через інтерфейс USB. Підключати живлення RGB до комп'ютера можна тільки в ситуації, якщо за допомогою спеціального програмного забезпечення ви хочете виконати індивідуальне налаштування підсвічування. Складність такого світлового шоу залежить від числа областей RGB.
  4. Прибирання. Якщо ви любите вживати їжу за комп'ютером, переконайтеся, що ви зможете легко почистити килимок для миші. Для тканинних прокладок потрібен більший догляд, а гладкі поверхні легко протираються. Особливу обережність у цій ситуації необхідно виявляти з RGB килимками.

 

 

Де можна купити найкращі килимки для миші 2024 року?

 

У нашому рейтингу пропонуються найкращі вироби. В інтернет-магазині Артлайн доступні всі моделі килимків для мишей, які ми розглянули у статті. Ви можете вибрати килимок в залежності від ваших потреб. Для вирішення питань щодо вибору товару можете зв'язатися з техпідтримкою Артлайн.

Вибрати килимки для мишки в ARTLINE

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

info@artline.ua

Питання

Які килимки миші використовують професійні геймери?
Професійні геймери віддають перевагу килимкам з текстильним покриттям. Це чудовий варіант для гравців у CS2 та інші ігри, де важливу роль відіграє контроль геймплею.
Яка оптимальна товщина килимка для миші?
Для офісних робіт оптимальний варіант товщини такого виробу становить 1-2 мм. Для геймерів та професіоналів підійде товщина 3-5 мм.
Що буде, якщо не використовувати килимок для миші?
Це призведе до появи великої кількості подряпин на столі. Також мишка почне вбирати бруд і пил, що зменшить її довговічність.