UA  |  RU

З 2001 року пропонуються системні плати Mini-ITX. Їх особливістю став розмір 6.7 на 6.7 дюймів. Незважаючи на появу нових технологій, багато ентузіастів і фахівців продовжують збирати ПК у великих вежах, які використовують форм-фактор АТХ. Для більшості користувачів такий розмір не потрібний. Це навіть стосується ситуації із встановленням відеокарти RTX 4090.

Раніше використання Mini-ITX передбачало зменшення рівня продуктивності через низькопрофільні кулери та компактні відеокарти. У найменших корпусах необхідний блок живлення з невеликим форм-фактором. При цьому більшість ITX корпусів підтримують повнорозмірні дво- чи трислотові відеокарти.

Після виходу Nvidia 4090 карти стали більшими. Перед покупкою корпусу необхідно перевіряти зазори та звертати увагу на систему охолодження. Якщо ви розмістите високоякісні деталі в компактному корпусі і не забезпечите необхідний рівень вентиляції, то можливі різні проблеми, наприклад, починаючи дроселюванням і закінчуючи поломкою комплектуючих. Далі ми розглянемо найкращі корпуси Mini-ITX.

 

 

Зміст:

 

  1. QUBE A4
  2. Fractal Design Terra
  3. JONSBO N2
  4. JONSBO MOD-3 mini
  5. Cooler Master NR200P MAX
  6. Pure Base 500
  7. Де можна купити найкращі корпуси Mini-ITX 2024 року?

 

 

QUBE A4

Корпус QUBE A4 Silver зайняв лідируючу позицію у нашому рейтингу. Виріб приваблює клієнтів за рахунок продуманої конструкції. У ньому поєднується сучасний дизайн та великий функціонал. Цей корпус із форматом MiniTower зможе задовольнити потреби більшості користувачів.

При складанні комп'ютера користувачі поранитися не зможуть, оскільки всі його краї акуратно підігнуті та зашліфовані. Також є спеціальне вікно, яке дозволяє міняти чи встановлювати кулер для процесора. Як бічна панель використовується загартоване скло. Воно тоноване, а товщина становить 3 мм.

Для виготовлення корпусу застосовувався метал з алюмінію. Якщо користувачі люблять елегантність та витриманий стиль, то таке мінімалістичне виконання буде оптимальним варіантом. Протипиловий фільтр зверху захистить комп'ютер від пилу.

 

 

Fractal Design Terra

 

Корпус Fractal Design Terra Jade є досить гнучким виробом. Корпус компактний, а дизайн пов'язаний із деревом. Нестача полягає в обмеженому охолодженні.

Невеликі корпуси, які існували до появи RTX 4090 та високопродуктивних CPU, застаріли. Вони не здатні працювати з вимогливими до температури комплектуючими та величезними відеокартами. У Fractal Design Terra достатньо місця, щоб розмістити великі компоненти. У нього ефективне дерев'яне оздоблення та алюмінієвий корпус.

Для зручного складання використовується регульована конструкція та відкидні дверцята. Тут знадобиться блок живлення SFX.

 

 

JONSBO N2

 

Корпус JONSBO N2 White дозволить зробити з вашого комп'ютера справжній витвір мистецтва. Його конструкція є інженерним шедевром.

JONSBO N2 на робочому столі можна встановити вертикально, що дозволить заощадити простір. Виріб спроектований спеціально для системних плат mini-ITX, тому користувачі можуть створити високопродуктивну систему. Корпус складається зі сталі, тому забезпечується довговічність та міцність.

Розробники корпусу особливу увагу приділили системі обдування та охолодження. Відразу встановлено один вентилятор, але за бажанням можна встановити додатковий. Відмінний повітрообмін можливий за рахунок ґратчастої передньої панелі.

 

 

JONSBO MOD-3 mini

 

Корпус JONSBO MOD-3 mini Gray має продумане внутрішнє планування. У ньому створені дуже гарні панелі.

Це сучасний корпус із досить оригінальним зовнішнім виглядом. З його допомогою вдасться отримати ідеальний простір для ігрового ПК. Естетична привабливість виробу підкреслюється за рахунок бокового скла. Його зручно вписати в будь-яку геймерську кімнату чи домашній кабінет.

 

 

Cooler Master NR200P MAX

 

Корпус Cooler Master NR200P MAX складається з сітки та скляних панелей. У ньому використовується чудова система охолодження, а різні комплектуючі можна легко вбудувати. Мінусом став трохи нудний дизайн та забарвлення.

Важливою особливістю корпусу є наявність вбудованого блоку живлення. Його потужність складає 850 Вт. Також у ньому застосовується рідка система охолодження діаметром 280 мм. В комплект входять різні кабелі та сітчасті бічні панелі. Виріб дуже простий у встановленні та налаштуванні.

Після покупки NR200P MAX користувачеві достатньо взяти відповідну системну плату, CPU, відеокарту, пам'ять та накопичувач. Оздоблення та колір виробу можуть здатися нудними. Незважаючи на це, через скляну панель можна побачити модні комплектуючі.

 

 

Pure Base 500

 

Корпус Pure Base 500 Black є дуже компактним. У нього відмінні теплові параметри та висока якість складання. Дизайн виконаний у мінімалістичному стилі.

Розробники намагалися зробити таку конструкцію, щоб забезпечити високий рівень шумоізоляції. Корпус комплектується двома вентиляторами 140 мм. У нього можна встановити радіатори, довжина яких складає до 360 мм. Тут можна використовувати навіть найпотужніші відеокарти. У результаті система матиме стильний і акуратний вигляд.

 

 

Де можна купити найкращі корпуси Mini-ITX 2024 року?

 

Якщо ви вирішили зібрати комп'ютер на базі корпусу Mini-ITX, то потрібний виріб можна знайти в Артлайн. В інтернет-магазині доступні для замовлення всі розглянуті корпуси у нашому рейтингу. Якщо ви сумніваєтеся у вибраній моделі, то можете звернутися до кваліфікованих фахівців у техпідтримку.

Вибрати корпуси в ARTLINE

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

info@artline.ua

Питання

Як називається найменший корпус для ПК?
Найбільш компактним варіантом є Micro ATX. Його використовують під час створення ПК для вирішення базових завдань.
Що означає Mini-ITX?
Це форм-фактор для системних плат. Ці відомості необхідно враховувати при виборі корпусу, який буде відповідати використовуваним комплектуючим.
Який корпус Mini-ITX найкращий у 2024 році?
Лідером нашого рейтингу став Lian Li V3000 PLUS. Цей корпус зможе задовольнити запити навіть найвибагливіших користувачів.