#khoroshiy-vybor

Не купуйте звичайні роутери. Роутери для розширення домашньої мережі – це те, що вам потрібно, і ось чому...

Купити роутер з підтримкою Mesh

Підключення до мережі Інтернет у наших будинках і квартирах передбачає наявність Wi-Fi-роутерів, які забезпечують доступ через дротове або бездротове Wi-Fi-з’єднання, перенаправляючи та розподіляючи сигнал, що надходить від провайдера.

Сьогодні більшість клієнтських пристроїв, які ми використовуємо для доступу до Інтернету, використовують саме Wi-Fi-з'єднання. Це зручніший у використанні метод, адже ми «не прив’язані» до якогось конкретного місця дротом і можемо спокійно пересуватися по дому.

Роутери, які є у продажу сьогодні, умовно можна розділити на дві групи — це «звичайні» Wi-Fi-роутери та розширювані Wi-Fi-роутери з підтримкою Mesh-систем.

І в цій статті ми розповімо вам, чому ви повинні вибирати саме другий тип роутерів.

 

 

Зміст:

  1. Причини, чому потрібно купувати саме розширювані Wi-Fi-роутери з підтримкою Mesh
    1. Які переваги ми отримуємо в Mesh-мережах на базі пристроїв ASUS?
  2. У підсумку

 

 

Причини, чому потрібно купувати саме розширювані Wi-Fi-роутери з підтримкою Mesh

На якість покриття Wi-Fi-сигналу в приміщеннях впливає безліч факторів: розташування кімнат, кількість і матеріали стін, наявність якихось перешкод, місце встановлення самого роутера тощо.

Що зазвичай відбувається, коли сигнал вже "не дістає" і потрібно розширити Wi-Fi-покриття в разі використання «звичайного» Wi-Fi-роутера? Ми додаємо репітери або інші роутери для передачі та посилення сигналу. Це простий та іноді недорогий спосіб збільшити покриття, але він має досить серйозні недоліки.

  • У такій Wi-Fi-мережі зі встановленим репітером при перемиканні відбувається розрив із роутером і нове підключення до репітера. Якщо в цей час виконуються завантаження, розмова, відеозв’язок — вони будуть обірвані.
  • Wi-Fi-клієнт не зможе автоматично підключатися до пристрою з кращим рівнем сигналу. А буде «приєднаний» до одного джерела доти, поки сигнал повністю не пропаде, а потім підключиться до іншого.
  • Навіть у віддалених кімнатах і на різних поверхах, якщо житло велике, сигнал від Wi-Fi-роутера може й не зникнути повністю, але буде сильно послаблений. У такому разі клієнт Wi-Fi-мережі зберігатиме з’єднання саме з ним, замість того, щоб підключитися до найближчого репітера з найкращим рівнем сигналу.
  • Налаштування, зроблені в роутері, не будуть автоматично застосовані в репітері. У цій мережі роутер і репітер виступають як окремі пристрої та вимагають індивідуального конфігурування.

 

Зважаючи на такі недоліки, будувати бездротову мережу в будинку на базі традиційного Wi-Fi-роутера та репітера (або іншого роутера) є далеко не найкращим рішенням.

Виходом у цій ситуації є так звані Mesh-системи. Наявність мережевих пристроїв із підтримкою Mesh (розширювані Wi-Fi-роутери, точки доступу, репітери) повністю вирішить зазначені вище проблеми.

Компанія ASUS у своїх мережевих пристроях приділяє дуже велику увагу Mesh-технологіям і в портфоліо має Wi-Fi-роутери з підтримкою Mesh (розширювані), спеціальні пристрої, розраховані на роботу в Mesh-мережах, а також Mesh-репітери.

Всі вони об’єднані підтримкою AiMesh для зв’язку між собою. AiMesh – це технологія, пов’язана з Mesh-системами у пристроях ASUS.

Додатково зазначимо, що у ASUS, за винятком моделей початкового рівня, всі сучасні Wi-Fi-роутери відносяться до розширюваних і підтримують Mesh!

 

Які переваги ми отримуємо в Mesh-мережах на базі пристроїв ASUS

Використовуючи розширювані роутери, ми отримуємо Wi-Fi-мережу з «безшовним» роумінгом. При переміщенні по будинку Wi-Fi-клієнт буде автоматично непомітно переключатись до пристрою з кращим рівнем сигналу. І все це без обриву зв’язку. Якщо ви здійснюєте голосовий чи відеозв’язок через Інтернет, або граєте в онлайн-гру на смартфоні чи планшеті ніяких переривань не буде.

У разі, якщо в системи AiMesh будь-який пристрій припинить працювати, мережа автоматично переналаштується та продовжить функціонувати на базі вузлів, що залишились.

На відміну від рішень деяких конкурентів, система AiMesh відрізняється гнучкістю, адже в її складі можна без проблем об’єднати як спеціальні пристрої, розраховані на роботу в Mesh-мережах – у цьому випадку маються на увазі пристрої лінійки ZenWiFi, – так і «традиційні» Wi-Fi-роутери ASUS, головне, щоб вони мали підтримку AiMesh.

AiMesh дозволяє підбирати компоненти та розширювати Mesh-мережу відповідно до вподобань, фінансових можливостей і запитів.

Наприклад, порівняно недорогі популярні моделі типу ASUS RT-AX55, RT-AX58U забезпечать хороший рішень швидкостей, в тому числі завдяки підтримці стандарту Wi-Fi 6, і дуже непоганий набір можливостей.

ASUS RT-AX55 ASUS RT-AX58U

 

Ігрові моделі ASUS TUF Gaming AX5400, TUF Gaming AX3000 привернуть увагу геймерів завдячуючи своїй функціональності та дизайну.

ASUS TUF Gaming AX5400 ASUS TUF Gaming AX3000

 

А такі моделі топ-класу, як ROG Rapture GT-AX11000, легко впораються з найбільшим навантаженням при великій кількості клієнтів і покажуть флагманський рівень продуктивності.

ROG Rapture GT-AX11000

 

У рамках мережі AiMesh користувач отримує зручний централізований контроль над усіма AiMesh-пристроями з комп'ютера через вебінтерфейс або за допомогою смартфона, встановивши застосунок ASUS Router.

А ще AiMesh — ще підвищена безпека як самих мережевих пристрів, так і підключених клієнтів завдяки ряду технологій, включаючи фірмову AiProtection.

 

 

У підсумку

 

Як видно, переваги розширюваних роутерів із підтримкою Mesh над «звичайними» моделями більш ніж очевидні, особливо, якщо ви інтенсивно використовуєте Інтернет на багатьох пристроях і не хочете проблем з якістю Wi-Fi-сигналу в самих різних куточках вашої оселі.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Чим відрізняється роутер ASUS із mesh-технологією від звичайних Wi-Fi-роутерів?
Mesh-технологія забезпечує безшовний роумінг у домашній мережі. При переміщенні по будинку пристрої автоматично перемикаються на пристрій з найкращим сигналом без перерви. Це ідеально підходить для онлайн-ігор та відеозв'язку.
+ Які переваги пропонують роутери із технологією AiMesh від ASUS?
Роутери з технологією AiMesh від ASUS дозволяють гнучко комбінувати різні моделі роутерів для створення потужної мережі. Вони підтримують додаткові функції, такі як пріоритизація ігрового трафіку та багато іншого.
+ Чи можна використовувати роутери ASUS із підтримкою mesh-технології для інших цілей?
Так, окрім створення безшовної мережі, такі роутери можуть мати додаткові можливості. Наприклад, деякі моделі ASUS підтримують функцію резервного WAN, дозволяючи використовувати мобільний інтернет як альтернативний канал доступу до мережі, а також пропонують вбудований захист від кібератак та шкідливого ПЗ.