UA  |  RU

При освоєнні FPV дронів найскладнішим моментом буде навчитися літати. Користувачі можуть використовувати спеціальні симулятори, на яких можна тренуватись та практикуватися. Це дозволить отримувати досвід та навички, не ушкоджуючи дрон. Далі ми розглянемо, які існують доступні симулятори дронів FPV і допоможемо зробити правильний вибір.

 

 

Зміст:

 

  1. Наші рекомендації
  2. Що таке симулятор дрона FPV?
  3. Що потрібно для польоту на симуляторах FPV
  4. Що таке STEAM?
  5. Tryp FPV
  6. Uncrashed
  7. LiftOff
  8. VelociDrone
  9. DRL Simulator
  10. FPV.SkyDive
  11. Tiny Whoop Simulators
  12. Де можна купити дрони та все необхідне обладнання для польотів?

 

 

Наші рекомендації

 

Нижче ми пропонуємо рекомендації симуляторів для різних категорій операторів:

 

Далі ми розглянемо базову інформацію та симулятори FPV.

 

 

Що таке симулятор дрона FPV?

 

Допустимо, ви вмієте керувати дроном FPV у віртуальному реалістичному світі. Саме це пропонують симулятори дронів FPV. Зараз це не просто гра, а досить складний інструмент, що дозволяє виконати імітацію польоту на справжньому дроні.

Важливо пам'ятати, що жоден симулятор не може надати відчуття реального польоту. Користувач може спостерігати лише близький до нього досвід. Це дозволяє пілотам удосконалювати навички та вивчати різні трюки у безпечному середовищі та незалежно від погодних умов. Іноді лише у симуляторі можна зробити трюки, які насправді здаються неможливими.

 

 

Що потрібно для польоту на симуляторах FPV

 

Перед вибором симулятора FPV користувачеві потрібно придбати радіоконтролер.

Ми не радимо використовувати клавіатуру або ігрову консоль, оскільки це безглуздо. Ці навички ви не зможете застосовувати на справжніх радіоконтролерах. Застосування цього радіо є чудовим способом, щоб отримати максимальну користь від тренувань та зміцнити м'язову пам'ять. Оператор може продовжувати працювати з однією радіостанцією для управління справжніми дронами, що буде гарною довгостроковою інвестицією.

У цій статті ми будемо пропонувати радіоприймачі, які сумісні із симуляторами. Вони функціонують за принципом «підключи та працюй». Оператору достатньо використовувати USB кабель, після чого на комп'ютері відобразиться пристрій як ігровий джойстик. Після цього можна буде працювати у симуляторі з радіо, що дуже просто.

Якщо ваша радіостанція не підтримує джойстик з інтерфейсом USB, можна використовувати додаткові кроки. Сюди відноситься застосування польотного контролера та радіоприймача.

 

 

Що таке STEAM?

 

На цифровій платформі Steam пропонується більшість симуляторів дронів FVP. Там можна купувати, запускати та оновлювати ігри. Steam значно полегшує управління. Це гарантує, що ви отримуватимете всі необхідні оновлення.

Ще у Steam доступна зручна для користувачів політика повернення. Якщо ви грали в ігри менше ніж 2 години, то за неї можна повернути гроші. Це відмінний варіант для тестування різних симуляторів та вибору оптимального варіанта.

 

 

Tryp FPV

 

Tryp FPV дозволяє операторам отримати доступ до фантастичної графіки та деталей. Симулятор пропонує клієнтам всебічні можливості. Незважаючи на наявність просунутої графіки, на неігрових комп'ютерах можуть виникнути проблеми з продуктивністю. Це суттєво обмежує доступність.

Програма навчання не виправдовує очікувань. Це спричинило скрутний процес навчання нових операторів. Для досвідчених пілотів така гра є мрією. Там пропонуються об'єкти, що рухаються, наприклад, лижники, гоночні автомобілі. За ними можна стежити за допомогою дрону, що дозволяє покращувати кінематографічні навички та фрістайл. У симуляторі квадроцикли здаються важкими, але фізика наближена до реальності. У оператора є можливість виконати налаштування різних параметрів дрону, що дозволяє досягти максимальної реалістичності.

Нам подобається Tryp FPV через елементи фрістайлу та приголомшливу графіку. Він підходить для користувачів, які мають потужний ігровий комп'ютер. Літні умови тут великі. Якщо правильно виконати налаштування графіки, з'явиться відчуття, що ви виконуєте польоти в реальності.

Давайте розглянемо особливості Tryp FPV:

  1. Використовується двигун Unreal 5. Це забезпечує великі карти та якісну графіку.
  2. Доступно у Steam. Регулярно пропонуються оновлення симулятора.
  3. Оператору доступний режим навчання польоту, режим гонок, випробування в погоні та різні захоплюючі карти.
  4. Переваги: різноманітні налаштування дрону, унікальні завдання, візуальна привабливість, доступність.
  5. Недоліки: не найкращий варіант для новачків, фізика нагадує Liftoff, обмеження на 3 карти, необхідний високопродуктивний ігровий комп'ютер.

 

 

Uncrashed

 

Симулятор підняв планку в цій сфері завдяки плавності польоту та приголомшливій графіки. Це стало новим стандартом візуальної якості. Фізика середня, якщо порівняти з іншими симуляторами FPV, вона не є реалістичною. Цієї графіки достатньо для вивчення джойстиків.

Операторам пропонується 19 унікальних карт, які мають цікаві заняття, наприклад гонитва за машинами. Недоліком симулятора стала відсутність звичайних і розрахованих на багато користувачів гонок, також немає інструментів для створення карт. Відсутність програми навчання для новачків – явний мінус симулятора.

Ми вважаємо, що Uncrashed оптимально підходить для досвідчених користувачів, які хочуть зайнятися захоплюючим фрістайлом. Там пропонуються великі ігрові площі з машинами, що літають.

 

 

LiftOff

 

Liftoff є добре продуманою програмою, в якій поєднується великий функціонал та простота. Оператор отримує доступ до зручного інтерфейсу та якісної фізики. Разом із різноманітним ігровим процесом виходить привабливий симулятор для великої аудиторії.

Програма постійно оновлюється. У ній є структурований шлях для навчання користувачів-початківців. Він може і не краще за інші нішеві програми, але комплексна пропозиція робить симулятор одним з кращих варіантів. Графіка може поступатися конкурентам.

Зараз Liftoff є одним із найпродуманіших симуляторів FPV у плані змісту та функціоналу. Там дуже багато контенту, оператор може вибрати сотні моделей та треків. Саме в Liftoff вперше було використано «систему деталей», де можна виконати налаштування дрона шляхом зміни різних компонентів. Ще в симуляторі можна враховувати пошкодження пропелера. Така особливість дозволить усвідомлювати перешкоди та виконувати обережні польоти. Це забезпечить реалістичний досвід.

 

 

VelociDrone

 

Це гоночний симулятор із великою спільнотою. У програмі доступний розрахований на багато користувачів інтерфейс і можливість створювати карти. Особливістю VelociDrone стало те, що він не підійде операторам, які цікавляться іншими аспектами польотів. Якщо ви хочете покращити навички у гонках, то можете використати реалістичну фізику симулятора, який є безпрецедентним вибором. У ньому є одна з найбільш наближених до реальності фізика, а також багато можливостей в налаштуваннях.

У нашому рейтингу VelociDrone має найпростішу графіку, але програма не така вимоглива до комп'ютерних ресурсів, як інші симулятори. Користувачі одержують хорошу практику, гра працює на повільних пристроях.

Операторам доступно багато гоночних трас, що дозволить виконати хороше тренування в гонках. Деякі гонщики MultiGP працюють з Velocidrone для вивчення трас та тренувань, що стає доступним завдяки вбудованому редактору трас. Користувачі можуть завантажити потрібні траси з інтернету. Ще в Velocidrone використовується розрахований на багато користувачів режим, де можна перемикатися між фрістайлом і гонками, спілкуватися в чаті і змінювати курси.

Коли необхідно вибрати дрон, з'являються деякі обмеження. Velocidrone не пропонує операторам багато налаштувань дронів. Для доступу до великої кількості дронів потрібно придбати додаткові DLC.

 

Узагальним переваги:

  1. Низькі вимоги до графіка.
  2. Багато режимів для цікавих польотів. Наявність бойового режиму, де можна за допомогою лазера збивати інші дрони.
  3. Дрони різних розмірів.
  4. Реалістична фізика.

 

Недоліки:

  1. Для кожної моделі дрона слід виконувати окремі налаштування. Це дозволить досягти більш реальної графіки.
  2. Далеко не найкрасивіший симулятор. При цьому він має пристойну графіку для практичних занять.
  3. Класи дронів та ігрові режими купуються окремо.

 

 

DRL Simulator

 

Тут здійснено великий крок уперед з погляду якості та функціоналу. Оператори можуть працювати з різними опціями. У DRL використовується більше 20 різних карт, є можливість для розрахованої на багато користувачів гри і багато ігрових режимів. Це оптимальний варіант для новачків та професіоналів. Особливу увагу варто приділити комплексній програмі навчання, де є покрокова інструкція від базової інформації до складних маневрів.

DRL трохи поступається конкурентам у графіку, але у нього відмінна глибина контенту. Цей симулятор знайшов широке застосування у онлайн турнірах. На ньому найкращі оператори змагаються між собою.

На даний момент DRL – це один із найбільш адитивних симуляторів. Фізика не найкраща в нашому рейтингу, але краєвиди та карти приголомшливі. На одній локації доступні покинуті верфі та фабрики, на іншій – високі будинки.

Нам сподобалася система, тому що в ній можна змагатися із привидами пілотів, які мають схожий рейтинг. Продумана система дає додаткову мотивацію для постійного вдосконалення та підняття свого рейтингу. У цьому онлайн-симуляторі користувачі можуть змагатися на різних платформах.

 

 

FPV.SkyDive

 

Цей безкоштовний симулятор FPV доступний у Steam. З його допомогою можна без фінансових зобов'язань розпочати навчання у цій сфері діяльності. SkyDive має спеціальну програму навчання для новачків. Це дозволяє операторам швидко освоїти польоти.

У SkyDive доданий фрістайл, випробування, гонки та ряд багатокористувацьких ігор. Це міцна основа цього проекту. На даний момент у нього мало налаштувань та контенту. Всередині ігор можна робити покупки, але це створює обмеження для людей, які вибрали симулятор через його безкоштовне розповсюдження.

Незважаючи на ці мінуси, SkyDive є чудовим варіантом для тих, хто не хоче вкладати кошти у навчання. Наразі доступна версія Android/iOS, але з обмеженим обсягом контенту.

 

 

Tiny Whoop Simulators

 

VelociDrone Micro DLC

VelociDrone пропонує чудове доповнення Micro DLC, яке використовується для Tiny Whoops. Від оператора будуть потрібні додаткові витрати, але він отримає доступ до різних заходів. З усього класу Whoop тут чудова фізика. Є багатокористувацька спільнота, ви зможете з цими операторами брати участь у гонках.

 

Tiny Whoop GO

Чудовий безкоштовний симулятор від Tiny Whoop. Там пропонується реалістична графіка, але ігровий процес дуже легкий. Насправді оператору буде набагато важче виконувати запропоновані завдання.

 

Liftoff: Micro Drones

Якщо розглядати проекти Tiny Whoop, особливу увагу варто приділити Liftoff Micro Drones. Це новий та окремий симулятор, який створений для крихітних дронів.

У ньому дуже хороша фізика, але важко робити точні повороти. Під час виконання повороту відбувається ковзання, після чого доводиться регулювати ручку керування та сповільнюватись. Тільки таким чином нам практично вдалося пройти через гоночні ворота.

Tiny Whoop GO відмінно підходить для новачків, тому що він дуже простий у керуванні. Liftoff Micro Drone є складнішим, саме в ньому можна покращити навички пілотування.

Розробники симулятора приділили велику увагу деталям. Наприклад, на карті складу є звуки роботи навантажувачів. На задньому плані працюють люди, тому створюється враження, що ви на справжньому складі.

 

 

Де можна купити дрони та все необхідне обладнання для польотів?

 

В інтернет-магазині Артлайн пропонується все необхідне обладнання для польотів FPV у розділі активний відпочинок та туризм. Там користувачі можуть знайти окуляри для керування дронами, пульти та інше обладнання. У разі виникнення будь-яких питань можна зв'язатися з менеджерами Артлайн.

Купити FPV дрон, окуляри для дрона, пульт для дрона

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

info@artline.ua

Питання

Який симулятор дронов FPV найкращий для розвитку навичок?
Для розвитку навичок рекомендується вибрати DRL. Там є відмінний режим змагання.
Чим дрон FPV відрізняється від звичайного дрону?
Дрони FPV відрізняються тим, що досягають високої швидкості та точного керування. Від них більший ефект польоту.
Чи можна запускати симулятори FPV на смартфоні?
Симулятор FPV.SkyDive пропонує додаток для смартфонів на Android та iOS.