#komplektuyushchie

Кращі жорсткі диски 2024: наш найкращий вибір жорстких дисків для настільних ПК, NAS і т.д.

Кращі жорсткі диски 2024: наш найкращий вибір жорстких дисків для настільних ПК, NAS і т.д.

Деякі користувачі вважають механічні жорсткі диски застарілою технологією. Насправді існує багато сфер діяльності, де HDD дозволяють досягти досить хорошого рівня продуктивності. Такі диски дозволяють отримати максимальний обсяг пам'яті. HDD будуть найкращим варіантом, якщо немає потреби у продуктивності, яку забезпечують SSD. Рівень послідовної продуктивності HDD дозволяє ефективно працювати з потоковою передачею файлів та іншими завданнями. На ринку надається великий вибір жорстких дисків, тому ми вирішили протестувати їх та запропонувати вам найкращі варіанти.

Якісні SSD здатні запропонувати найкращу якість функціонування завантажувального диска та ОС. Ще у них швидкий час завантаження ігор та програм, якщо провести порівняння з HDD. Диски NVMe відрізняються практичним обмеженням ємності на один пристрій, а багато системних плат обмежені кількістю роз'ємів M.2. Також заявлено, що найближчим часом з'являться жорсткі диски на 30 ТБ і навіть на 120 ТБ, а працюватимуть вони за застарілим інтерфейсом SATA.

 

 

Зміст:

  1. Seagate Barracuda 5400 8TB
  2. Western Digital WD Red Plus 8TB
  3. Western Digital Blue 2Tb
  4. 22TB SEAGATE IronWolf Pro
  5. 18TB WD Red Pro
  6. TOSHIBA 2TB 7200rpm
  7. 10TB Seagate Exos 7E10 512E
  8. WD Purple Surveillance 2TB
  9. Seagate 10TB
  10. Mediamax HDD SAS 2TB
  11. Як ми проводимо тести
  12. Де можна купити найкращі жорсткі диски 2024 року?

 

 

Seagate Barracuda 5400 8TB

 

Жорсткий диск Seagate Barracuda 5400 8TB відрізняється високою продуктивністю. Він відмінно підходить для робочих станцій та високопродуктивних ПК.

Місткість диска складає 8 ТБ, що дозволяє зберегти неймовірну кількість файлів. Найчастіше цей HDD використовують для записування текстових документів, музики, відеороликів. Важлива особливість накопичувача полягає у кеші, який дорівнює 256 МБ. Цей параметр гарантує підвищену продуктивність навіть під час роботи з великим обсягом інформації.

У виробі використовується технологія Seagate Secure. Вона виконує надійне шифрування. Такий підхід підвищує рівень безпеки інформації та забезпечує конфіденційність користувача.

 

 

Western Digital WD Red Plus 8TB

 

Жорсткий диск Western Digital WD Red Plus 8TB 3.5" забезпечує високу продуктивність у всіх сферах діяльності. Цей HDD став неймовірно популярним, оскільки забезпечує максимальну потужність.

WD Red Plus 8TB є класичним накопичувачем для системи NAS. Диск знайшов широке застосування у мережевих сховищах для звичайних та корпоративних користувачів. Пристрій оптимізований для безперебійного функціонування в режимі 24/7. Його обсягу 8 ТБ буде достатньо для запису величезного масиву інформації.

У накопичувачі впроваджено технології підвищеної енергоефективності. Тепер диск виділяє менше тепла та витрачає мало енергії. У ньому встановлено датчики вібрації, які забезпечують стабільну роботу. Це важливо для цілісності даних, що зберігаються на диску.

 

 

Western Digital Blue 2TB

Жорсткий диск Western Digital Blue 2Tb користується популярністю через доступність. Це найкращий бюджетний HDD, що пропонується на ринку. Істотних недоліків у нього немає.

Цей диск став нашим фаворитом у ніші бюджетних HDD. Модель на 2 ТБ зараз є найкращим варіантом без особливих компромісів. Завдяки кешу на 256 MB та частоті обертання 7200 об/хв забезпечується нормальний рівень пропускної здатності. Це дозволить виконати необхідну роботу без небажаного нагрівання обладнання та зайвого шуму.

 

 

22TB SEAGATE IronWolf Pro

 

Жорсткий диск 3.5" 22TB SEAGATE IronWolf Pro відрізняється високою надійністю. Він функціонує досить швидко для різних сфер використання. Загалом HDD забезпечує гарний рівень продуктивності.

У багатьох тестах SEAGATE IronWolf Pro показав неймовірні результати. Він став швидшим, ніж основний конкурент WD Red Pro. HDD має кеш пам'ять, а ємність становить 20 ТБ. Накопичувач відрізняється надійністю, так як час роботи до відмови становить 2.5 млн годин. Цей пристрій має трирічну послугу з відновлення даних.

 

 

18TB WD Red Pro

 

Жорсткий диск 3.5" 18TB WD Red Pro має кеш 512 МБ та хорошу продуктивність. Мінус – це середня швидкість завантаження.

Цей HDD є гідним варіантом для застосування в NAS. Накопичувач має високий рівень продуктивності при довільних робочих навантаженнях. Швидкість обертання шпинделя становить 7200 об/хв. Разом із кеш-пам'яттю на 512 МБ забезпечується хороша продуктивність. У цьому робоче навантаження 300 ТБ на рік є середнім значенням.

Цей HDD має схожі параметри з Seagate IronWolf Pro, але він поступається в максимальній стійкій швидкості запису. При цьому Red Pro перевершує конкурента з кеш-пам'яті. Ще диск продемонстрував відмінні результати тестів під час навантаження з невеликою кількістю операцій введення-виведення.

 

 

TOSHIBA 2TB 7200rpm

 

Жорсткий диск Toshiba 2TB 7200rpm є високошвидкісним пристроєм для зберігання інформації. У ньому поєднується бездоганна якість та сучасні технології.

Через інтерфейс SATA III пропускна спроможність цього HDD становить до 6 Гбіт/с. Виріб оптимально підходить для інтенсивних навантажень. Компанія TOSHIBA традиційно пропонує надійні накопичувачі, що відрізняються довговічністю та міцністю.

Цей диск буде оптимальним варіантом для корпоративних та домашніх рішень. Його часто використовують у мережевих сховищах та серверах. Розробники спеціально оптимізували TOSHIBA 2TB для ефективного споживання електроенергії.

 

 

10TB Seagate Exos 7E10 512E

 

Жорсткий диск 3.5" 10TB Seagate Exos 7E10 512E має загальну продуктивність. HDD створений для інтенсивної експлуатації в корпоративних цілях.

Накопичувач Exos 7E10 нагадує серію IronWolf Pro. При цьому модель оптимально підходить для корпоративного використання. Це пов'язано з наявністю специфікації MTBF та високою швидкістю робочого навантаження. Якщо порівняти з WD Gold, тут менший кеш.

У HDD використовуються технології RAID Rebuild та PowerChoice. Це дозволяє адаптувати параметри диска для своїх потреб. Багато компаній використовують цей диск у хмарних центрах та при обробці даних. Також він підійде для систем NAS.

 

 

WD Purple Surveillance 2TB

 

Жорсткий диск Western Digital WD Purple Surveillance 2TB орієнтований для використання за вимогливих умов. Основна його сфера застосування – це системи цілодобового відеоспостереження.

У накопичувачі використовується технологія AllFrame, що дозволяє покращити якість відтворення відео. Також ця система вирішує проблему із втратою кадрів. Розробники заявили його здатність навантаження на рік до 180 ТБ/с. Продуктивності HDD буде достатньо для одночасної роботи з великою кількістю відеокамер, тому його використовують у системах NVR та DVR.

Час роботи за суворих умов експлуатації сягає 1 млн годин, що пов'язано з міцними компонентами. Накопичувач підтримує до 64 одночасних потоків відео у форматі HD.

 

 

Seagate 10TB

Жорсткий диск Seagate 10TB 7200 rpm чудово оптимізований для робочого навантаження. У тестах виріб показав хорошу продуктивність. Його використовують у системах відеоспостереження.

Диск відноситься до серії Skyhawk AI, що означає підтримку штучного інтелекту. За допомогою спеціально розробленого алгоритму ImagePerfect AI здійснюється оптимізація потокової передачі відео з метою мінімізації помилок. Диск здатний функціонувати у системі, де використовуються десятки камер відеоспостереження.

Вбудований софт SHM виконує моніторинг стану накопичувача. Це дозволяє виконати відновлення даних за різних проблем.

 

 

Mediamax HDD SAS 2TB

Жорсткий диск Mediamax HDD SAS 2TB Enterprise Class використовується на серверах. Він орієнтований на безперебійну та цілодобову роботу.

Цей HDD відповідає підвищеним вимогам надійності. Цей продуктивний диск SAS дозволяє отримати повнодуплексний обмін даними. Головна особливість Mediamax HDD SAS полягає в тому, що пристрій здатний функціонувати безперервно протягом декількох років. Все це гарантує найвищий рівень продуктивності.

 

 

Як ми проводимо тести

 

Ми повністю тестуємо HDD, перевіряємо їх стабільність та продуктивність. Ці диски зараз поширені у сфері ігрових бібліотек, оскільки ігри займають досить велику ємність. При цьому вони довше завантажуватимуться, якщо провести порівняння з SSD. У 3Dmark ми отримуємо інформацію про продуктивність дисків в іграх. Для багатокористувацьких ігор ми рекомендуємо застосовувати SSD.

У PCMark 10 ми дивимося на стандартні програми для ПК та рівень продуктивності. З HDD не варто запускати великі програми, особливо у процесі створення контенту. Наразі жорсткі диски є холодним сховищем для архівів резервних копій для великих файлів. Ще HDD популярні у сфері запису ігрового процесу. Їхня швидкість дозволяє отримати пристойний рівень бітрейту.

 

 

Де можна купити найкращі жорсткі диски 2024 року?

 

Якщо для вирішення ваших завдань потрібний HDD, то придбати його можна в інтернет-магазині Артлайн. Такі накопичувачі можуть знадобитися для ПК, NAS або відеоспостереження. У будь-якому випадку ви зможете досягти бажаного рівня продуктивності. Техпідтримка Артлайн допоможе вам вибрати жорсткий диск залежно від ваших потреб.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Який жорсткий диск купити у 2024 році?
Ми розглянули найкращі HDD для різних категорій використання. Ви можете вибрати для себе відповідний варіант та вирішити поставлені завдання.
+ Які диски найкращі для NAS?
Серія накопичувачів Western Digital Red буде найкращим варіантом для створення NAS. Вони розроблені з урахуванням такого навантаження.
+ Який HDD кращий для комп'ютера?
На поточний момент Seagate Barracuda 5400 8TB буде найкращим варіантом для ПК. Цей диск посів перше місце у нашому рейтингу.