#periferiya

Найкращі ігрові клавіатури 2024 року

Найкращі ігрові клавіатури 2024 року

Клавіатура є частиною комп'ютера, до якої ви найчастіше торкаєтесь. Це основний елемент роботи системи. Використання нової клавіатури дозволить досягти помітнішої різниці, ніж інші види оновлень.

Для геймерів вибір клавіатури є важливим питанням. Ігрова клавіатура має бути зручною. Ще вона повинна забезпечувати легкий друк та ідеальний тактичний зворотний зв'язок. Затримка має бути нульовою, що важливо для точності та швидкості.

Клавіатура, що використовується, є головним помічником під час переміщення по великому простору відкритого ігрового світу і складним бойовим картам. До такого вибору не потрібно ставитись легковажно. Ми провели тести з різними клавіатурами та пропонуємо рейтинг найкращих варіантів.

 

 

Зміст:

 

  1. Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless
  2. RAZER BlackWidow V4 Pro
  3. SteelSeries Apex Pro mini
  4. Як ми тестуємо ігрові клавіатури
  5. Де можна купити найкращі ігрові клавіатури 2024?

 

 

Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless

 

Клавіатура ASUS ROG Strix Scope II 96 Wireless EN PBT зайняла лідируючу позицію у нашому рейтингу. Геймерам пропонується міцна конструкція та відмінна автономність. Ще підтримується гаряча заміна. До мінусів відноситься наявність дратівливого програмного забезпечення Armory Crate. Пропонується один рівень програмування, а тісне планування складає 96%.

Багато користувачів, які використовували цю клавіатуру, знову повертаються до неї. Це найкращий варіант для ігор, набору тексту та виконання інших завдань. Функціонує Strix Scope II просто фантастично, є багато клавіш та 10-клавішна цифрова клавіатура. Для її розміщення не потрібно багато місця. Пристрій бездротовий, він працює в 3 режимах підключення. Заявлений час автономної роботи становить 1500 годин (з відключеним освітленням та частотою 2.4 ГГц). Розробники Asus змогли запропонувати на ринок оновлення для ентузіастів для ігрової клавіатури.

96-відсоткова розкладка максимально нагадує повнорозмірну розкладку, але деякі клавіші мають винятки. Користувачеві потрібно звикнути до такої клавіатури, якщо він раніше працював з повноекранним варіантом. Після адаптації можна буде на власному досвіді перевірити всі переваги Strix Scope II. Тут 10-клавішна цифрова панель має більш компактний вигляд, якщо порівняти з деякими TKL. Розміри клавіатури 377×131×40 мм. Пристрій комплектується спеціальною магнітною підставкою для зап'ясть. Вона розташовується попереду досить низько, тому практично ми не побачили в ній необхідності.

Тут пропонується міцна конструкція, вага клавіатури становить 1012 г. Це досить важко для такого виробу. Верхня пластина складається з алюмінієвого сплаву. У ній подвійні ковпачки клавіш з PBT, хоча багато флагманських компаній досі створюють ковпачки із пластику ABS. Корпус пластиковий, бездротове з'єднання має малу затримку і є безперебійним. Через 96-відсоткову розкладку на клавіатурі не вдасться використовувати макроси та сполучення клавіш. Незважаючи на це, Asus додала багатофункціональну кнопку та клікабельний ролик. Вони знаходяться у верхньому правому кутку, за допомогою яких можна регулювати освітлення, мультимедіа та гучність. Також є режим, що настроюється, який програмується в Armory Crate.

Strix Scope II має встановлені механічні перемикачі: тактильний (Storm) або лінійний (Asus ROG NX Snow). На практиці ми побачили, що RX Snow забезпечує стабільне, плавне та безшумне відчуття. Плата клавіатури підтримує гарячу заміну, яка передбачає налаштування процесу набору тексту шляхом заміни механічних перемикачів.

Існують два варіанти таких клавіатур: провідна через інтерфейс USB-C та бездротова через Bluetooth та 2.4 ГГц. Нас вразив час автономної роботи, але для цього потрібно було вимкнути підсвічування.

 

 

RAZER BlackWidow V4 Pro

 

Клавіатура Black Widow V4 Pro Green Switch має максимальну частоту опитування 8000 Гц. Тут пропонується 8 спеціальних макроклавіш та програмована ручка. Використовується підставка для зап'ясть, яка має 20 зон RGB. Мінусом стали ковпачки клавіш із ABS. За замовчуванням макроклавіші відключені, а можливості налаштування залежать від ПЗ.

Це повнорозмірна ігрова клавіатура, яка відноситься до преміум-класу. У клавіатурі є 8 спеціальних макроклавіш (3 бічні кнопки та 5 клавіш). Дизайн виробу захоплюючий і яскравий, в ньому застосовується якісне підсвічування, яке також знаходиться на включеній підставці для зап'ясть.

Підставка BlackWidow V4 Pro є знімною. Повнорозмірна клавіатура займатиме багато місця на столі. Її розміри становлять 464x152x25 мм, і це, крім ковпачків кнопок. Підставка для зап'ясть має глибину 82.6 мм, тому повний розмір досягає 464x235 мм. Підставка має вигляд м'якого набивання зі штучної шкіри. Її кріплення з клавіатурою здійснюється за допомогою магніта. У такий спосіб клавіатура розширюється через 5-контактну точку підключення.

Верхня панель BlackWidow V4 Pro складається із алюмінієвого сплаву на пластиковому корпусі. Ковпачки виконані з ABS пластику з фрезерованими мультимедійними металевими клавішами, а також текстурованим роликом регулювання гучності. У лівій частині клавіатури є 5 спеціальних макроклавіш (М1-М5) та 3 макрокнопки вздовж бічної частини корпусу. Вище макроклавіш знаходиться програмована поворотна ручка "Диск управління", за допомогою якої можна ідентифікувати різні режими підсвічування. BlackWidow V4 Pro буде найкращим варіантом для користувачів, яким потрібна клавіатура з великою кількістю функцій. У ній можна знайти до 100 режимів користувача на диску управління.

У цій клавіатурі відсутня підтримка гарячої заміни, вона поставляється з різними механічними перемикачами: лінійний (Razer Yellow) або клацаючий (Razer Green). Варто зазначити, що використані тут клацаючі перемикачі трохи важче, на відміну від таких в інших клавіатурах.

Геймерам сподобається використовувати програмовані клавіші та опцію Razer HyperShift. Якщо використовується провідна клавіатура, вам не потрібно турбуватися про освітлення клавіш. Пристрій має наскрізний порт USB, що є великою рідкістю.

BlackWidow V4 Pro має деякі мінуси, але користувачам буде важко знайти повнорозмірну ігрову клавіатуру з таким функціоналом, як BlackWidow V4 Pro. Деяким користувачам може не знадобитися така кількість додаткових індикаторів, кнопок та клавіш.

 

 

SteelSeries Apex Pro mini

 

Клавіатура SteelSeries Apex Pro mini має вигляд міцного виробу, але вона не надто важка. У неї яскраве та привабливе освітлення RGB. Також є великі можливості щодо налаштування. Мінусом вважається, що SteelSeries GG має деякі помилки. Ще користувачам потрібне навчання для виконання подвійного спрацьовування.

Така клавіатура TKL підійде не для всіх геймерів. У міні-клавіатурах пропонується 60 чи 65 відсотків клавіш. У них відсутній функціональний ряд, навігаційний блок, цифрова клавіатура. У 60-відсотковому варіанті відсутні кнопки зі стрілками. Завдяки меншій кількості клавіш створюється пристрій із невеликою площею. Це буде ідеальним варіантом для геймерів, які часто мандрують, мають невеликий стіл або нахиляють клавіатуру. Через меншу кількість клавіш потрібно використовувати додаткові параметри. Тому ми додали клавіатуру SteelSeries Apex Pro Mini у наш рейтинг.

Це витончений та міцний виріб. У цій 60-відсотковій клавіатурі використовуються гіпермагнітні фірмові перемикачі OmniPoint 2.0. Пристрій поставляється з великою кількістю вторинних поєднань клавіш. Це дає додаткові зручності, вони інтуїтивно зрозумілі. Користувачі можуть виконати повторне призначення практично всіх клавіш. Ще можна здійснити індивідуальне налаштування підсвічування RGB та точки спрацьовування кожної клавіші.

Верхня пластина Apex Pro mini складається із алюмінієвого сплаву, а подвійні ковпачки клавіш виконані з PBT. Розмір виробу 293x103x40.3 мм, що відповідає розміру інших 60-відсоткових клавіатур. Вага складає 543 грами, що є важким для преміум-класу. Існує версія клавіатури з дротовим з'єднанням через USB-C, а також бездротовим через Bluetooth 5.0 і 2.4 ГГц. Час автономної роботи складає 40 годин. Дротова версія повністю відповідає бездротовій, за винятком батареї.

 

 

Як ми тестуємо ігрові клавіатури

 

Будь-які периферійні пристрої мають бути не лише продуктивними. Вони повинні відрізнятися естетикою, зручністю використання та комфортом. Спочатку ми перевірили якість збирання всіх клавіатур. Особливу увагу ми приділяли матеріалам преміум-класу, наприклад, задні панелі, подвійні ковпачки. Ми розглядали написи та профілі клавіш, кут набору тексту, можливості налаштування цього параметра. Також звертали увагу на кабелі та підставку для зап'ясть.

Після цього протягом кількох тижнів ми працювали на кожній клавіатурі. Ми вводили текст та грали в ігри. Тут набір тексту не відіграє великої ролі як об'єктивний показник, але на практиці можна побачити, як елементи клавіатури поєднуються між собою. Також це дозволить побачити, як швидко можна адаптуватись до клавіатури.

Продуктивність клавіатури перевіряється в іграх. Ми запускали динамічні шутери та «королівські битви», наприклад, Apex Legends та Overwatch 2. Також у тестах були використані рольові ігри з відкритим світом Baldur's Gate 3 та The Elder Scrolls Online. Там швидкість відіграє головну роль, тому ми зрозуміли, як добре працюють клавіатури у конкурентному середовищі.

Якщо пристрій підтримує гарячу заміну, ми змінювали перемикачі та дивилися, як це вплине на набір тексту. На бездротовій клавіатурі ми дивилися на затримку бездротового з'єднання, стабільність та міцність. Ще звертали увагу на час автономної роботи і на те, як за низького рівня заряду батареї зберігається продуктивність.

Ще один важливий фактор полягає в налаштуванні. За допомогою супутнього програмного забезпечення ми змінювали параметри клавіатури. Це може на компактних пристроях мати вирішальне значення.

 

 

Де можна купити найкращі ігрові клавіатури 2024?

 

Клавіатура відіграє велику роль для геймерів. Всі ігрові клавіатури нашого рейтингу доступні для замовлення в інтернет-магазині Артлайн. Там можна детально ознайомитись із товаром, а при появі питань вирішити їх у фахівців кваліфікованої техпідтримки.

 

м. Київ, вул. Кирилівська, 104

  • (080) 033-10-06
  • (044) 338-10-06
  • (066) 356-10-01
  • (097) 356-10-01
  • (063) 356-10-01

[email protected]

Питання

+ Яку ігрову клавіатуру купити у 2024 році?
Всі 3 моделі ігрових клавіатур у нашому рейтингу заслуговують на увагу геймерів. Кожна з них має свої особливості, які можуть вам сподобатися.
+ Що означає TKL у клавіатурах?
Це короткі варіанти клавіатур. TenKeyLess перекладається «без десяти клавіш». На практиці так називають вироби, які не мають цифрового блоку.
+ Який тип клавіатури тихіший?
Набагато тихіше звучать мембранні клавіатури, що пов'язано з гарною амортизацією силікону та гуми.